23.12.2022

Tento týden absolvovala další 3 štěňata RTG a výsledky jsou skvělé.
CHIARAMONTE FIRRIATO - HD-A, ED-A, OCD-frei, Spondylosa - 0, LTV-0
CHAMPAGNE  GRAND - HD-A, ED-A, OCD-frei, Spondylosa - 0, LTV-1
CHAMPIGNY ROUGE -  HD-A, ED-A, OCD- frei, Spondylosa - 0, LTV-0

Máme obrovskou radost a majitelům letí velká gratulace :-)

 

9-10.12.2022

Ani tento víkend Brzáňata nezahálejí. V pátek vyrazila Nikol s Damarinem na druhou Noseworkovou zkoušku -vyhledávání vzorku skořice v lidském prostředí. Marvi byl moc šikovný a tak zkouška
NW-Uz je doma!!!!! GRATULUJEME :-)

V sobotu si Dája vyrazila zaskákat na další kolo zimního poháru. Běžela jako malá raketa, bohužel ve dvou bězích padla vždy jedna laťka. Poslední běh se ale zadařil čistě a bylo z toho 1.místo a v součtech krásné 3.místo. Dájenka je po úraze, tak mám velikou radost že už zase skvěle funguje :-) 

1.12.2022

Fori ( Foradori Granato) a Jana rozhodně neztrácí čas. Nosework je nejen baví, ale jsou i velmi šikovné a tak se jim dnes podařilo složit další noseworkovou zkoušku, tentokrát NW-D1.
Pro tuto dvojici je to již neuvěřitelná 20.zkouška!!!! Mám radost a moc gratuluji.

27.11.2022

I když Rocky a Chico jako jediní ještě nemají složenu žádnou zkoušku, rozhodně nelenoší a na zkoušky se poctivě přiravují. Na Chica čeká kariéra v záchranařině, Rocky se zase zdokonaluje v obranách.

     

22.11.2022

Také dnes se zadařilo hned ve dvou sportech. Jana a Fori ( Foradori Granato) nastoupily na jedničkovou noseworkovou zkoušku Nw-U1 a zkoušku složily!!!! Je to jejich už 19.zkouška, tak která bude ta dvacátá???

Míša s Chanem ( Champagne Grand )vyrazili pro změnu na Dogdancing a i oni byli úspěšní. Zkouška DwD1 a tím i titul MoD1 je doma!!!!



No a Monika s Gatynkou ( Donnafugata Angheli ) složily ve stejný den, ale na jiném místě Dogdancingovou zkoušku F2. Všem třem moc moc gratulujeme!!!!!

21.11.2022

Další dvě štěňata z vrhu CH absolvovala RTG a výsledky jsou velmi pěkné.

CHENET JP MERLOT - HD-A, ED-A, OCD- nepostižen, SA-0
CHIARETTO BARDOLINO - HD-A, ED-A, OCD- nepostižen, SA-0,LTV-1, L7

19.11.2022

EXTREME DOG RACE STEEPLECHASE

Poslední překážkový závod sezóny se konal na dostihovém závodišti v Pardubicích. Trať byla dlouhá 6,9km a závodníci zdolávali 31 překážek. Naše NEJ dvojice Ada + Marvi opět nezklamali. Ve své kategorii obsadili krásné 2.místo z 88 a celkově se ze všech žen umístili na 5.místě.

12.11.2022

Druhý termín vytrvalostky je tady a my máme tentokrát velké zastoupení. Na zkoušku nastoupilo hned 6 Brzáňat. I když počasí zrovna nepřálo a byla celý den mlha a zima, všichni se s tím vypořádali dobře a zkoušku bez problémů složili. Zkoušku AD vyběhali : Hess Allomi Cabernet, Chandon Imperial, Champigni Rouge, Chardonnay, Chiaramonte Firriato a Chiaretto Bardolino.

5.11.2022

V sobotu probíhaly hned dvě akce. Jirka se s Biggi rozjel do Tění na neoficiální farma závod družstev -Dopasná 2022. Samozřejmě, že družstvo ve kterém startovali, bylo družstvo australáků.
Organizátorka Jana si na ně připravila spoustu netradičních úkolů, nechybělo ani pasení kachen a manipulace s lamou. Po celou dobu muselo družstvo spolupracovat, někdy se plnilo i více úkolů najednou a každý pes se musel soustředit na ten svůj. A protože ausíci jsou prostě nejlepší,podařilo se jim závod vyhrát.  

Gaia a Ruby startovaly pro změnu na Noseworkovém závodě dvojic - Lord of the Nosework. Tento závod má několik samostatných kol, toto kolo se čuchal urban. Gaie závod opravdu sedl, spoustu bodů získala za nejrychlejší časy a tak nejen že vyhrály s Ruby ve dvojicích, ale Gaia získala 1.místo i jako jednotlivec. Moc gratulujeme :-)



30.10.2022

Garry
nelenošil ani v neděli a přidal do seznamu složených zkoušek další obranářskou -SPr2. Dělá mi radost kluk jeden šikovný a Lenka taky :-) Velká gratulace!!!!
Autorem fotky je Tomáš Čaba - děkujeme



29.10.2022

Sobota patřila Kirušce ( Chiaramonte Firriato ) která si s paničkou Eliškou složila už třetí zkoušku poslušnosti, tentokrát podle národního zkušebního řádu - ZZO. Moc gratuluji, děláte mi radost!!



28.10.2022

Sváteční den nás opět nenechal lenošit. Zatím co Lenka s Garrym si odskočili na cvičák a bez problémů si složili další trojkovou zkoušku - tentokrát IBGH3, Hopi a Damarino se vydali na Jőringový trhák jehož součástí byl i Šampionát KCHBO pro australské ovčáky. Marvi (Damarino) s Adou startovali klasicky v kategorii canicross a Hopi se Silvou si vybraly kategorii bikejőring. Silva s Hopi měly smůlu a zhruba v polovině trati měly celkem ošklivý pád. Závod tak nedokončily. Jsem nesmírně vděčná, že jak Hopi tak Silva jsou bez zlomenin, protože to opravdu nevypadalo dobře a to, že jsou relativně v pořádku je mnohem důležitější než všechny medaile. Marvi s Adel předvedli další neskutečný výkon. Nejen že již potřetí Šampionát AUO vyhráli, ale dokonce vyhráli i celou kategorii žen se psy nad 15kg. V této kategorii startovalo 99 závodnic!!!!  Výkony této dvojice mě nepřestanou nikdy fascinovat. Opravdu neskutečné !!!! Všem třem moc děkuji za skvělou rerezentaci naší chovky,nikdy nepřestanu být vděčná za to, jak skvělé majitele mi osud přihrál. Za fotku Hopi v akci děkuji autorovi Ondřejovi Víznerovi, Marviho v akci zachytila Mája Prokopová. 

 



27.10.2022

Skvělá zpráva dnes dorazila od Ponty (Chenet JP Merlot ). Ponta se s paničkou Terkou zúčastnil kurzu canisterapie, který zakončili úspěšně složenou zkouškou canisterapeutického psa.
Moc gratulujeme!!!



23.10.2022

Champagne Grand
znovu boduje!!! Tentokrát si vyběhal vytrvalostní zkoušku AD. Je to až neuvěřitelné, kolik toho dvojice Míša a Chan dokázala za tak krátkou dobu zvládnout.



22.10.2022

Sobota patřila Kirušce ( Chiaramonte Firriato ) a její paničce Elišce. Holky vyrazily na jejich první canicrossový závod LESKROS SADY. Trasu dlouhou 5km uběhly za 26:42 a skončily na 30.místě ze 47.
Máme radost, že Kira neřešila vzruch na startu, celu dobu makala na plno a poradila si i s velmi bahnitým terénem.

   č

17.10.2022

Gaia (Gaia Assyrtiko)si dnes složila poslední zetkovou noseworkovou zkoušku NW-Dz ( vyhledání vzorků skořice v řadách ) čímž splnila podmínky pro zadání titulu Master of Nosework Z.
Hance i Gaie moc moc gratulujeme!!!! :-)

10.10.2022

Další kdo absolvoval RTG je Chardonnay. Také Doniny výsledky jsou skvělé. Dona je HD-A, ED-A, OCD - frei, LP- 0, LTV-0 a Spondylosa 0. Máme velkou radost!!!!

9.10.2022

V neděli nastoupil na zkoušku ZVV1 Miloš s Dornfeldrem. Největší strašák byla stopa a když mi Miloš volal, že mají 82 bodů, myslela jsem, že je zkouška v kapse. Člověk by se ale neměl radovat předčasně. U poslušnosti, kde by to čověk opravdu nečekal, měl Dorňas nějaké zatmění mysli a nadělal zcela nepochopitelné chyby a tak byla poslušnost hodnocena jen 66 body. Protože minimum pro zkoušku je 70, bylo bohužel jasné, že Dorny dnes skončil :-( Pan rozhodčí byl natolik hodný, že ho nechal ještě odcvičit cvičně obranu, aby si to vyzkoušel a obranu mu ohodnotil také přes 80 bodů, takže zkoušku by býval udělal. O to víc ta zpackaná poslušnost mrzí, protože Dorny to samozřejmě normálně cvičí bez problémů. Škoda no, ale na jaře se určitě zadaří!!!

Náladu nám ale zvedla zpráva od Osíka ( Chandon Imperial ) který si vytancoval dogdancingovou zkoušku F1 na výborně a také od Forinky ( Foradori Granato ), která na stejné akci složila zkoušku MD2, také na výborně. Oběma letí obrovská gratulace!!!!!

A protože každá radost musí být okamžitě potrestaná, pozdě večer přišla zpráva od majitelky Beaujolais, že Beru srazilo auto a nepodařilo se jí už zachránit :-((( Pozdravuj tam nahoře Sněhurko.

8.10.2022

Pomalu se vracíme do předkovidové situace, co víkend, to spousta akcí. Ne jinak tomu bylo tento víkend. Adell s Marvim ( Damarino ) vyběhli na dalším canicrossovém závodě. Tentokrát to byl CANI KOSÍŘ 2022 v Drahanovicích. Trať byla dlouhá 4,5 km. Marvi startoval v kategorii ženy do 25kg a zaslouženě si doběhli pro 1. místo. Zaslouženě proto, protože byli rychlejší i než kategorie mužů do 25 kg a dokonce i než kategorie ženy do 45 kg. Jsou to prostě borci!!!! Moc moc gratulujeme!!!!

     

Hopi s paničkou vyjely na Dogpullerový závod družstev - Pentathlon. A ani Hopi si nevedla vůbec špatně a jejich družstvo nakonec skončilo na krásném 3. místě. Ale tím to ještě zdaleka nekončilo. Z Pulleru se přesunuly na noční překážkový závod Czech Dog Run. Tady to už na medaili nebylo, ale skončily těsně pod půlkou, což si mysím je skvělý úspěch.

No a protože v Těních se uvolnila místa na klubovém mistrovství kelpií a corgi i pro ostatní TS plemena, vyrazil si Jirka ještě zcela neplánovaně zazávodit. Posuzovat přijela maďarská rozhodčí Barbara Kiss, od které jsme zatím nikdy neměli moc pěkné hodnocení a tím víc to tedy byla výzva. Trial byl originální a místy byly situace, které naši psi ještě nemuseli nikde řešit a tak jsme byli zvědaví jak se s tím poperou. A poprali se nad očekávání dobře. Biggi s 89body závod vyhrála a získala tak svůj první CACT  ( čekatel šampiona práce ) Hemík měl jen o 3 body méně ( 86b. ) a skončil na 3.místě. Takže radost byla veliká. Toto byl už opravdu poslední oficiální závod této sezóny, myslím že jsme jí skončili opravdu velmi pěkně :-) Za fotky z trialu a vyhlášení děkuji Barbaře Kiss.

6.10.2022

Chanova spanilá jízda pokračuje. Dnes složil Champagne Grand poslední zetkovou noseworkovou zkoušku NW-Dz ( vyhledání vzorků skořice v řadách ) čímž splnil podmínky pro zadání titulu Master of Nosework Z.
Gratulujeme!!!!

  

2.10.2022

Neděle byla opravdu náročná, Brzáňata bojovala hned v několika kategoriích. Gaty a Dája nastoupily na Mistrovství KCHBO v Agility. Hopi se rozjela k Brnu na poslední letošní Dogpullerové závody a Marvin ( Damarino ) s Adou závodili v canicrossu. Bohužel v agilitách se nám tentokrát vůbec nedařilo a to ani v družstvech ani v jednotlivcích. Gaty se vydiskovala, Dája v Jumpingu jednotlivcích sice druhý nejrychlejší čas, ale jedna shozená laťka je odsunula na 18 místo. Přesto nebylo nic ztraceno, bohužel Lucky úraz zapříčinil, že musela ze závodu odstoupit.

Marvin ( Damarino ) a Ada si vedli mnohem lépe. Na 3.ročníku Canicrossového závodu TLAPKROS , který se letos konal nedaleko Zlína, si v kategorii ženy příchozí ( závodníci bez licence ) vyběhali 1.místo z 20-ti žen. Trať měřila 3,8km s převýšením 70m., po dešti byla velmi bahnitá a kluzká. Velkou radost nám udělalo i to, že i mezi závodnicemi  licencí by jejich výkon stačil na bednu. Moc gratulujeme!!!!

   

Poslední statečnou dvojicí byla Silva s Hopi ( Hoopla the Mutt ) které se rozjely k Brno na poslední Dogpullerový závod. V Runningu se tentokrát nezadařilo, jejich výkon stačil na 5. místo, ale tentokrát se povedl pro změnu Jumping a Hopi si vyskákala 2.místo!!!! I Hopince se Silvou moc moc gratulujeme!!!!

Ani my jsme nelenošili. Jirka s Hemíkem a Biggi vyráží na náš poslední závod letošní pasecí sezóny do Martínkovic. V kategorii IHT3 nastoupilo 14 psů. Hemík si vylosoval startovní číslo 7, Biggi startovala jako předposlední třináctá. Hemík to tentokrát pojal trošku vesele, hlavně na překážkách. Přesto se mu podařilo celý trial projít a nakonec to stačilo na slušné 7.místo. Biggi to dneska sedlo, všechny strážní cviky jako zapasení,źastávka, vegetace, doprava měla za plný počet bodů  ještě s krásným slovním hodnocením, pochvalu dostala také za outran, jen u překážek ovce nespolupracovaly tak jak chtěla a tak ztratila cenné body. Její výkon nakonec stačil na neoblíbené 4. místo, ale my jsme s jejím výkonem spokojeni. Nyní nás čeká zimní pauza a na jaře se budeme těšit co nového si na nás rozhodčí zase připraví :-)

  

1.10.2022

Sobota patřila Janě a Forince ( Foradori Granato ). Podařilo se jim složit poslední noseworkovou zkoušku zetkové řady - NW-Wz ( vyhledání skořice ve vodě ) čímž splnili poslední podmínku pro udělení titulu Master of Nosework Z. Holkám letí veliká gratulace!!!!!

25.9.2022

Chan (Champagne Grand )s Míšou opět válí. Tato dvojice dokazuje, že umí a umí více druhů výcviku. Dnes si společně vytancovali už třetí Dogdancingovou zkoušku HtM1. Moc gratulujeme!!!!

No a nelenošili ani Jirka a Biggi, kteří se zúčastnili semináře s Anekke de Jong z Holandska. Anekke seznamovala účastníky s pasením podle ASCA a zároveň si mohli vyzkoušet i pasení na kachnách, což byla pro Biggi ( a asi i většinu dalších účastníků) premiéra. Samozřejmě že tam byly nějaké chyby,ale myslím, že se s tím poprali dobře.

Ale abych nepsala jen samé příspěvky zalité sluncem, jak se nám vše daří. Samozřejmě, že někdy je prostě den blbec a takový měli v neděli Lenka s Garrym, kteří nastoupili na Mistrovství ČR v Obedience. Garry hned na začátku poslušnosti načichl pach fenky, který se mu asi hrozně moc zalíbil a několik cviků vůbec nevnímal povely a nasbíral tak několik nul. Samozřejmě to zamrzelo, protože víme moc dobře, že Garry umí a tohle byl zatím nejhorší výkon za celu dobu jeho výcvikové kariéry. Ale život jde dál a Garry si to určitě vynahradí příště.

24-25.9.2022   

MISTROVSTVÍ EVROPY V DOGPULLERU POLSKO

Hopinka ( Hoopla the Mutt ) s paničkou vyrazily na největší letošní pullerovou akci, která se konala v Polsku. Závodit se dalo v sedmi různých disciplínách, Hopi byla přihlášena na čtyři z nich. V sobotu dopoledne se začínalo Jumpingem. Hopi není v Jumpingu špatná, ale na špičku zatím úplně nemá a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Přestože se snažila, 134 b. stačilo jen na 6.místo. Po Jumpingu následovala disciplína MIX což byly vždy dva Runningové přeběhy a pak 4x Jumping.Vše se střídalo po dobu 60 vteřin. A tady se zadařilo, Hopi obsadila nádherné 2. místo a titul Vícemistr Evropy Maxi v této disciplíně. V neděli se začínalo Runningem, kde jsme si dělaly naděje, protože Running Hopi sedí. Bohužel jeden krátký hod a jeden puller shozený od Hopi ramenem nás připravil o pomyšlení na bednu. 10 bodů na tak obsazeném závodě stačit nebude. Jaké však bylo naše překvapení, když jsme zjistili že Hopi jde do rozstřelu o 3.místo. Adrenalin opět stoupal a navíc, Hopi dala rozstřel čistě. Nedočkavě čekáme na vyhlášení..podařilo se? Bohužel, Hopi neměla nejrychlejší čas, takže třetí místo za Running jí těsně uniká. A máme tu poslední přihlášenou disciplínu, kterou je ROUND - což je zjednodušeně řečeno Running do kruhu. A tady se Hopi vedlo a vychytala si 18 bodů. Při vyhlášení nám tečou slzy štěstí. 18 bodů stačilo na 1.místo a Hopi se stává Mistrem Evropy v Roundu v kategorii Maxi. Radost je obrovská!!!!!! Holky to dokázaly!!!!! Silvo, díky!!!!! :-)

     

24.9.2022

Ponta ( Chenet JP Merlot ) vyrazil na Oblastní výstavu do Prahy a odnesl si od paní rozhodčí Grygarové známku výborný 2. Gratulujeme!!!!

18.9.2022

Cháčko jede. Další zkoušku do sbírky přidala dnes Kira ( Chiaramonte Firriato ), která složila BH na pěkných 49 bodů. Tím si otevřela dvířka do mezinárodního zkušebního řádu IGP. Moc gratulujeme!!!!!



17.9.2022

GATY JE VÍCEMISTR ČR V PARAAGILITY!!!!!

V sobotu se Gaty ( Donnafugata Angheli ) s paničkou Monikou zúčastnila 2. Mistrovství ČR v Paraagility, které se konalo ve Studenci u Turnova. Loni se Gaty a Monče povedlo toto mistrovství vyhrát, ale z výhry jsme neměly tak velkou radost, protože Gaty byla v kategorii sama. Letos už se sešlo 5 závodníků a tak přestože se nepovedlo titul obhájit a výkon stačil na druhé místo, potěšilo to prostě více. Ono závodit sám se sebou není to pravé.... Monče i Gatynce moc moc gratulujeme, jsou skvělá dvojka!!!!

14.9.2022

Krásný dárek k svátku mi připravila Rocky - Chateu Carillon - která jako první podstoupila RTG. Výsledky dopadly naprosto skvěle. Rocky má DKK-A/A, DLK - 0/0, OCD -nepostižen, LTV-0,
Spondylosa - 0, a LP - 0. Máme velikou radost.



12.9.2022

Brzáňata jedou!!!! Chan ( Champagne Grand ) si dnes vyčuchal další dvě noseworkové zkoušky. Přírodu NW-Nz a vodu NW-Wz. Myslím že Míša a Chan jsou další dvojice o které ještě hodně uslyšíme :-)

My jsme prožili krásné odpoledne ve společnosti Lucky a Dáji a já mám konečně trochu jasno co se po nás bude chtít ve zbývajících dvou DD zkouškách.



10.9.2022

I v sobotu byla Brzáňata pilná. Dája vyrazila s paničkou do Plzně na agi závody Memoriál Jolany Troppové a ve zkoušce se zadařil čistý běh a bylo z toho 1.místo!!!! Gratulujeme :-)

Hopinka se Silvou se rozjely až na Slovensko do Čadce, kde se konal Dogpullerový závod V4 CUP s mezinárodní účastí. Hopi se rozhodla ukázat zahraničním soupeřům co dokáže, což se podařilo a bylo z toho 1.místo v Runningu a 3.místo v Jumpingu. Prostě paráda!!!!! Moc moc gratulujeme!!!!

  



9.9.2022

Stejně jako loni i letos jsme vyrazili na mistrovství KCHBO v pasení. Nastupovali jsme v pátek v kategorii IHT3 kterou posuzovala finská rozhodčí Nina Palmu. Trať byla postavena velmi pěkně a naše pastevecké duo se s tím popralo velmi dobře. Oba dva shodně obdrželi 90 bodů a známku výborná. O tom, že konkurence byla velmi vyrovnaná svědčí i to, že 90 bodů obdrželi hned 4 psi. Rozhodčí pak pořadí zadala podle bodů ve vybraných cvicích a tak Biggi nakonec skončila na 5.místě a Hemík na 7.místě. Vítězka kategorie obdržela 95 bodů, takže to opravdu bylo o fous :-)
Jsme velmi spokojeni s výkonem obou dvou i výsledkem a jako bonus jsme vyzkoušeli další zahraniční rozhodčí. Za fotky děkuji Nadě Bohušové Volekové a Janče Talpové



7.9.2022

Chan ( Champagne Grand ) dnes opět zaperlil a vyčuchal si svojí první Noseworkovou zkoušku NW-Uz ( vyhledání dvou vzorků skořice v lidském prostředí ) Moc gratulujeme!!!!

Skvělá zpráva dorazila také od Candynky (Cutes Princess) s Garrym (Garry Farrell ), kteří dnes absolvovali všetření očí na dědičné oční vady s výsledkem DOV PROSTÝ



4.9.2022

13. MISTROVSTVÍ V OBEDIENCE KLUBU CHOVATELŮ BELGICKÝCH A AUSTRALSKÝCH OVČÁKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

I v neděli se konala vrcholová akce, tentokrát klubové mistrovství australských a belgických ovčáků v obedience. Na této akci nás reprezentovala Lenka s Garrym Farrell a to v nejvyšší kategorii OB3.
A zadařilo se víc než dobře. Celkově tato dvojice vybojovala 3.místo a jelikož z australských ovčáků byli nejlepší, byl jim udělen zároveň titul MISTR AUO KCHBO ČR. Nemůžu být pyšnější chovatelka :-)  Leni i tobě obrovská gratulace, nikdy nepřestanu být vděčná, že sis vybrala ausíky zrovna z naší chovtelské stanice :-)

  



3.9.2022

HARD DOG RACE

Účast Damarina na těchto závodech je už tradice. Letos trať měřila 6,3km, na trati závodníky čekalo 16 překážek a vše probíhalo ve Stříbrnici u Kralického Sněžníku, takže o kopce nebyla opravdu nouze. Přestože kopce nejsou silnou stránkou dvojice Adell a Marvi, poprali se s tím statečně a nakonec to stačilo na nádherné 6.místo ze 453 žen a 15.místo ze všech 813 účastníků.Závodu se zúčastnila také Marviho dcera Adrasteia Rozdělovská střela která si s mladším páníčkem Vojtou vyběhala 5.místo ze 178 mužů. Oběma dvojicím moc gratulujeme!!!!!!

     



30.8.2022

Dnes mi náladu vylepšila Gaia Assyrtiko, která s velmi krátkými časy složila další noseworkovou zkoušku, tentokráte vhyledávání skořice ve vodě - NW-Wz. Hance i Gaie moc gratulujeme!!!!

  



29.8.2022

Další ledová sprcha zarazila mojí radost ze složených zkoušek. Dnes odešla za duhový most Bizzinka - Curious Busybody, která podlehla rakovině sleziny. Bizzinko, měj se tam nahoře krásně a Ivě děkuji za skvělý domov který ti poskytla. :-(((



28.8.2022

Že je smolné období pryč potvrdila i neděle. Biggi se šla potřetí pokusit o zkoušku IHT3. Protože ještě dohárávala, startovala jako předposlední. A ono to vyšlo!!!!!! Zkoušku složila na krásných 88 bodů což nakonec stačilo i na 2. místo ze 13. Mám obrovskou radost!!!!! :-)



27.8.2022

A smolné období pokračovalo i v sobotu ráno. Hopi vyrazila na další pullerové závody s nominací na MS. Hopi je opravdu rychlá a šikovná, ale tentokrát se nedařilo. Dostala se sice do rozstřelu o 3-4 místo,ale u druhého hodu pustila puller těsně před čarou takže čtvrtá. V Jumpingu skončila jako pátá a pouhé 4 body za třetím, stačilo o dva skoky víc..... Samozřejmě že i tohle bylo krásné umístění ze všech soutěžících, ale poprvé se stalo že nevybojovala žádnou bednu.

Ale k večeru se konečně smůla prolomila.Nejprve se ozvala Veronika od Oskara ( Chandon Imperial ), že Oskar s Klárkou na klubových neoficiálních závodech v poslušnosti obsadili krásné 2.místo mezi začátečníky ze 7 startujících.A pak večer přišla ještě skvělá zpráva od majitelky Chana ( Champagne Grand ), že si vytancovali hned dvě zkoušky najednou - F1 a MD1. Moc gratulujeme!!!!!

          



19-21.8.2022

Monika a Gaty vyrazily na PAWC 2022, které se tento rok konalo ve městě Voghera v Itálii. Bohužel se naší dvojici nedařilo tak, jak bychom si přáli. v Prvním Jumpingu sice nejlepší čas, ale jedno odmítnutí je stálo umístění na bedně. V agility nešťastná chyba, takže disk. A třetí den Gaty nějak zapomněla jak se dělá slalom, takže nejprve špatný náběh a podruhé pro změnu ze slalomu vypadla, takže opět disk. Trošku zklamání, víme co Gaty a Monika dokáží, ale je to jenom sport a někdy to prostě nevyjde. Příští rok se určitš zadaří lépe, holky na to určitě mají!!!!!

Ani nám se tento týden nedařilo. Jirka s Biggi vyrazili na další závody, tentokráte do Dajavery u Heřmanova Městce. Biggi byla v nejlepším hárání a tak Hemík musel zůstat doma. Bohužel ani dnes se Biggi nepodařilo zkoušku IHT3 pokořit. Ovce jí sice neutekly hned z košáru, tak jako mnoha psům před ní, ale krátce po vyvedení, po stabilizaci stáda, se jí při vyzvedávání dvě ovce oddělily a utekly za povolenou linii. Takže bez zadání bodů a jelo se domů :-( Ale my se nevzdáme!!!!! Za týden další pokus :-)



5.8.2022

Dnes odešel za duhový most Everyday Joy
:-(  Pozdravuj tam nahoře Maxíku. Myslím že jsme ti vybrali skvělého pánečka a měl jsi krásný život.....



1.8.2022

Stává se už skoro tradicí, že narozeniny oslavím nějakým pěkným výšlapem. I letos to nebylo jiné. Jako první cíl jsme zvolily Lipskou horu, která není žádným známým turistickým cílem, ale mě dostala naprosto dokonalým výhledem. Díky tomu že není populární, nebyly zde davy lidí, potkali jsme vlasně jen jeden pár, takže to nemělo chybu. Z Lipské hory jsme zašli ještě na zříceninu Oltářík, kde už jsem sice byla, ale i toto místo je nádherné takže jsem si návštěvu ráda zopakovala a druhou stranou jsme se pak vrátili k autu. Biggi byla vylítaná a výlet skončila koupelí v rybníce :-) Za odvoz děkujij své dceři Martě.

     



30.7.2022

Biggi
si dnes odskočila od oveček do pražského Pesoparku a vytančila si další zkoušku, tentokrát DwD1. Trošku mě rozhodilo, že zkoušky byly kvůli dešti přesunuty do haly a posuzovalo se tedy z jiné strany, ale nakonec to dobře dopadlo a dokonce to vyšlo i na výbornou, takže hurá!!!! A další výzva je HtM1 :-D  Neříkala jsem že jsem ochotná zkusit maximláně F1 a konec?? :-D :-D
Děkuji Lucce od Dáji, Monice od Gaty, Míše od Chana a Janě od Fori, že jako pátelé na telefonu jsou mi k ruce a vše dokola trpělivě vysvětlují, protož bez vás bych to nikdy nedala.



23.7.2022

Sobota patřila Kirušce ( Chiaramonte Firriato ) a její paničce Elišce. Holky nastoupily na svojí první zkoušku a ostudu rozhodně neudělaly. Zkouška ZOP je splněna na neuvěřitelných 99 bodů.
Moc gratulujeme a těšíme se co nám ještě předvedou :)



17.7.2022

Pastevecký víkend pokračuje. Dnes neoficiálním závodem Farma Scudde Trial. Hemík opět zabodoval a vypásl si 2. místo. Závodilo se ve dvou kolech na dvou různých trialech. Každý trial stavěla a posuzovala jiná rozhodčí, body se pak sčítaly. Kromě klasických překážek tu bylo i několik specialit, například že pes musel hlídat stádo a pastýř běžel s kýblem k potoku pro vodu nebo jezdil s motykou a kolečkem po pastvině a vykopával bodlák :-D
Velmi dobře si tentokárt vedla i Biggi která skončila na 5. místě z 12-ti startujících.

     



15.7.2022

Další víkend, další akce. Jirka s pastevci vyráží na závody Scudde Trial do Libušína. Čeká je první start v trojkách, takže panuje trošku nervozita jak to zvládnou. Hemík si vylosoval číslo tři a popral se s tím velmi dobře. Doslova. Na výbornou mu chyběl jeden jediný bod. Vybojovaných 89 bodů nakonec stačilo na pěkné 4.místo z 10 závodících a tímto si také může připsat na seznam další zkoušku. Biggi se tentokrát nedařilo, byla hodně zbrklá, takže to byl dost boj. Přesto se jí povedlo dovést ovečky až k poslední překážce s celkem slušnými body (78) U poslední překážky se jí odloupl ze stáda beran a zmizel na kopci v roští a Jirka se rozhodl odstoupit. Snad se příště zadaří lépe. Závodu se zúčastnila i Hemíka matka Čoky (která kategorii IHT3 vyhrála) a tak nemohla chybět společná fotka.



8-10.7.2022

Přestože nám teď není moc do zpěvu, život jde dál a je potřeba fungovat pro ostatní. Radost mi o víkendu uděala Dája ( Diamond Shiraz ) , která se s paničkou Luckou zúčastnila obrovské Agiliťácké akce. V Praze se totiž konalo Prague Agility Party. Byl to třídenní mezinárodní závod, ktrého se zúčastnilo 600 psů z 21 zemí a posuzovat přijelo 9 rozhodčích nejrůznějších národností. Závody probíhal v Praze - Chuchli na dostihovém závodišti. Závodilo se na 4 parkurech současně. Probíhal závod jednotivců i družstev. A právě v závodu družstev to Dáje sedlo a společně se svým týmem BOB TO THE TOP se probojovali do sobotního finále. To se běželo ve stylu finále na European Open - to znamená že na jednom velkém parkuru se běžela štafeta. Dája přispěla čistým během a nakonec se jejímu týmu podařilo v silně obsazené kategorii LA vybojovat nádherné 3.místo. Moc moc gratulujeme!!!!

Skvěle nás reprezentoval také Lenny ( Hendry Albarino ), který se v sobotu s pánečkem Honzou vydal na speciální Pullerový závod - Toušeňská 120. Závodilo se jen v Runningu, čas byl zkrácen na 60 vteřin, protože se závodilo se ve dvou kolech. První kolo se Lennymu nepovedlo, ale v druhém se chytil, jako jediný měl všechny přeběhy čisté (8 bodů) a dostal velkou pochvalu od rozhodčích. Na celkové umístění to sice nestačilo, ale Lenny je čím dál tím lepší a já věřím, že jakmile se kluci pořádně sehrají, jeho čas přijde.



4.7.2022

Pomalu začínám nenávidět červenec. Před dvěma lety jsme 1.7. přišli o Dýnka. Necelé tři týdny na to jsme se dozvěděli, že Wicka má před sebou posledních pár týdnů a života. A letos černá můra pokračuje. Dnes jsme prohráli týdenní boj se zánětem plic u naší Majlanky. Do teď cítím tu hroznou bezmoc a pořád tomu nemůžu uvěřit. Majla byla naprosto zdravá, v super kondici a během týdne je všechno jinak. Tolik plánů jsme ještě měly....a už nebude nic :-( Odpočívej v pokoji holčičko naše, navždy si tě budu pamatovat jako usměvavou, pořád dobře naladěnou tulíkovou.



2.7.2022

V sobotu vyrazil Jirka na další závody, tentokrát do Martínkovic. Máme to sice trošku z ruky, ale závody jsou tam vždy dobře zorganizované, je tam hezké prostředí a je to zase něco trošku jiného. Čím více míst a rozhodčích zkusíme, tím více zkušeností se dá nasbírat a o to nám jde. Oba mlaďoši šli celkem slušně, bylo tam pár chybiček, trošku se poprali se slalomem, který byl maličko jiný než normálně, ale i tak jsme s výsledky spokojeni. Hemík - 83 bodů, známka VD a 6.místo. Biggi - 91 bodů, známka výborná a 2.místo. Celkem startovalo v IHT2 12 psů.



25.6.2022

Počasí si s námi pohrává jak na houpačce. Minulý víkend vedro, vedro a vedro a tuto sobotu déšť, déšť a déšť. Alespoň v Praze, kde se konal 3. ročník Mistrovství české republiky v Dog Pulleru, na kterém navzdory počasí nemohla chybět naše známá dvojice : Hendry Albarino a Hoopla the Mutt. Začínalo se klasicky Runningem a sourozenecké duo si nevedlo vůbec špatně. Lenny získal pěkných 8 bodů a Hopi 11. Hopi se svým výkonem dostala do rozstřelu s dalšími dvěma závodníky. Silva šla na jistotu a zvolila trošku delší hody, což se ukázalo jako dobrá taktika, protože se jim povedl rozstřel čistě. Ale jak rozstřel celkově dopadl nikdo nevěděl a tak nezbývalo než čekat na vyhlášení. Následoval Jumping, na který Lenny už nenastoupil, protože se závody protáhly trošku víc než bylo plánované a on už musel bohužel odjet. Hopi si vedla velico dobře i v Jumpingu a vyskákala si pěkných 134 bodů. Konečně nastalo vyhlášení. Vyhlašují se vždy jen stupně vítězů. Třetí místo...Hopi to nebyla....druhé místo ... a zase nic. A pak to přišlo. HOPI JE MISTR ČR v DOG PULLERU V KATEGORII RUNNING MAXI PRO ROK 2022!!!!
Nemůžeme tomu uvěřit!!!! Radost je veliká. V Jumpingu Hopi výkon na bednu bohužel nestačil, ale bylo to krásné i když nepopulární 4.místo. Mám ale velkou radost i z výkonu Lennyho, který to pěkně rozpálil a ukázal všem, že Brzáňata prostě umí.

 Na opačném konci republiky bojoval Damarino s paničkou Adell na dalším přkážkovém závodě. Tentokráte WALLACHIAN MASSACRE RACE. Byl to závod na 5km s 20 překážkami, jak přírodními tak uměle vytvořenými. Tady bylo počasí ještě typicky letní. Adell tentokrát trošku zabloudila, ale i s tímto zdržením si nakonec doběhla pro 2.místo. Je až neuvěřitelné, jaké výkony tato dvojice podává.



18.6.2022

Víkend byl ve znamení tropických teplot, ale ani to nás nemohlo zastavit. Hopinka
s paničkou vyrazila na další Noseworkovou zkoušku, tentokrát vyhledání skořice ve vodě- co taky jiného v tomto vedru :-) A protože holky jsou moc šikovné, zkouška NW-Wz je doma!!!!!

     

No a Jirka s mlaďochama vyjel na další závody pasení. Opět do našich oblíbených Tění. Hemík tentokrát ukázal to co opravdu umí, šel moc hezky a vypásl si 90bodů, známku výborná a k velkému překvapení  toho bylo 2. místo v kategorii IHT2. Biggi začala velmi hezky. Zdolávala jednu překážku za druhou bez ztráty jediného bodu a vypadalo to velmi nadějně. U předposlední překážky se bohužel neudržela, když se jí odlouply dvě ovce a rozstřelila to, takže disk. Těsně před koncem, to opravdu zamrzelo,ale i tohle k závodění patří. Jedeme dál. Čeká nás poslední start v IHT2 a potom hurá do trojek a to bude teprve jízda!!!!!




 


15.6.2022

Překvapení mi na dnešek přichystala Nikol a Marvin ( Damarino ) , kteří rozjeli svoují Noseworkovou kariéru. Nastoupili na svojí první zkoušku - vyhledání skořice v přírodním prostředí a bez sebemenšího zaváhání zkoušku NW-Nz splnili. Moc gratulejeme a hurá na další :-)



11.6.2022

Začínáme se vracet do starých kolejí. Co týden to nějaká akce. V sobotu vyrazila Hopinka ( Hoopla the Mutt ) téměř po 3/4 roce na závody Dogpulleru. No a výsledek byl naprosto skvělý.
V Runningu si vychytala svůj osobní rekord - 12 bodů, což jí zajistilo 1.místo. Ale ani v Jumpingu se neztratila a se 143 body skončila a 2.místě v kategorii Maxi. Lepší jméno jsme jí opravdu nemohli vybrat. Silvě i Hopískovi letí velká gratulace a budeme doufat, že se podobně zadaří i na Mistrovství ČR, které je už za 14 dní a ve kterém bude soutěžit i bráška Lenny.



6.6.2022

I neděle patřila Brzáňatům, tentokráte jsme se hromadně rozjeli na Dogdancingové zkoušky do Prahy. Měli jsme zde hned 5 zástupců. Já a Biggi, Klárka s Oskarem ( Chandon Imperial ) a Majda s Hennessy jsme se chystali na zkoušku F1, Silva s Hopi ( Hoopla the Mutt ) zkoušku F1 už mají, ale chtěly jí opravit na výbornou a zároveň ještě přidaly pokus o zkoušku DwD1. A Monika s Gaty se rozhodly zkusit zkoušku F2. Jako první z naší bandy nastoupila Hopi, cvičila dobře, neštěkala, všichni jsme věřily že se to povedlo. Pak jsem šla já s Biggi. Bigguška kupodivu řvala jen u otoček, jinak fungovala dobře.Přidala si tam pár vlastních kreací, takže její neoblíbené otočky jsme nakonec musely ještě jednou zopakovat, ale i tak jsme se do času vešly, protože Biggi je prostě rychlá. Byla jsem celkem spokojená, rozhodně jsem to čekala horší. Po mně nastoupil Oskar. Je to teprve roční puberťák a ke vší smůle se hned na začátku cvičebního prostoru začuchal a nakonec Klárce z prostoru vyběhl, takže bohužel disk aniž by vůbec začali. Což byla hrozná škoda, protože na konci měl možnost si sestavu cvičně znovu zkusit a to již fungoval, cvičil a neštěkal ani nečuchal. Po Osíkovi šla Majda s Nessy. Tam byl troch problém Majdin přítel,který stál nedaleko kruhu s mobilem, že sestavu natočí. Nessy po něm neustále pokukovala a zastavovala se. Bály jsme se, že se kvůli tomu nevejde do času. Pak šla opět Hopi,na DwD a i to se jí moc povedlo. A jako poslední Gaty. Nevím čím to bylo,asi nějaká vzácná konstalace hvězd, ale i Gaty cvičila bez jediného štěknutí, všechno odcvičila a my se radovaly, že se to nejspíš povedlo. Na vyhlášení jsme se ale dozvěděly, že se Gaty o 5 vteřin nevešla do času a Hopi výborná na F1 utekla o 1 bod. Taková škoda!!!!! Biggi i Nessy F1 složily na VD a Hopinka DwD1 na výborně. Samozřejmě následovala hromadná fotka i s Dájenkou, kterou mi tam Lucka přivezla ukázat. Prostě skvělý den!!!!

 



 5.6.2022

Marvin ( Damarino ) dnes opět zazářil!!!! Tentokrát se s Adou vydali do Westernového městečka Šiklův mlýn kde se konal překážkový závod CZECH DOG RUN. A neuvěřitelné se stalo skutečností. Marvi a Ada nejen že vyhráli svojí kategorii ( EASY ženy ) ale stali se i celkovými vítězi kategorie ( muži a ženy dohromady ) ze 155 závodníků. Ada pak ještě běžela druhé kolo s Fruttim a s ním obsadila 2.místo. Neuvěřitelné. OBROVSKÁ GRATULACE!!!!



 30.5.2022

Forinka ( Foradori Granato ) dnes složila svojí 16.zkoušku a to Noseworkové vyhledávání v řadách  - NW-Dz. Moc moc gratulujeme!!!!!

  



 28.5.2022

Sobota byla velmi akční. Jirka s Hemíkem a Biggi vyrazili na další závody pasení, opět do Tění. V kategorii IHT2 nastoupilo 9 psů. Posuzovat přijela holandská rozhodčí Saskia Clahsen - Polman, která v ČR posuzovala poprvé a tak jsme byli zvědaví co si na nás přichystá. Pejsani se s její tratí poprali myslím velmi dobře. Hemík získal 88 bodů, známku VD a umístil se na 5. místě. Od druhého místa ho dělilx pouhé 3 body.

     

No a Bigguška??? Prostě se to nějak povedlo potřetí a Biggi se svými 93 body opět vyhrála. :-) Mám opravdu velkou radost, jen to začíná vypadat, že do IHT3 budeme muset přestoupit dřív než jsme plánovali....
Za organizaci závodu moc děkuji Janě Kautské, jezdíme do Tění moc rádi. Za super fotodokumentaci potom Tatianě Bieg.

     

Další kdo reprezentoval naší chovku byl Oskar ( Chandon Imperial ) který vyrazil na svoje první pullerové závody. Bedna se sice nepovedla, ale to vůbec nevadí. Důležité je, že si Osík vyzkoušel závodní atmosféru a že fungoval, neřešil cizí prostředí ani okolní lidi a psy a s paničkou si to užili. Osík skončil na 4 místě ze 4.

Poslední kdo zabojovali za Brzáňata byli Marvin ( Damarino ) s Adell. Koupel v bahně se jim minulý víkend natolik zalíbila, že si to zopakovali znovu na překážkovém závodě pokmenovaném zcela nevině - Mazlikiáda. Název nebyl ale vybrán, že by e tu někdo s někým mazlil, spíše že po dešti byl podklad mazlavý a klouzalo to jak při běhu do kopce tak i z kopce :-D Naši dvojici zo ale nemohlo rozhodit a i tentokrát vyběhali spoleřnými silami nádherné 1. místo. Moc gratuluji!!!! Autorem předposlední fotky je Roman Fourcase Pelderl.

       



 24.5.2022

Dnes vyrazil na RTG poslední z vrhu H -Lenny ( Hendry Albarino ) a domů si odvezl ty nejlepší výsledky.
Lenny je HD-A, ED-A, OCD - frei, SA-0 a LTV -0
Mám obrovskou radost a Barče letí veliká gratulace!!! :-)



 21.5.2022

V Milovicích dnes proběhl závod Extreme Dog Race Militari.
 Naší chovatelskou stanici reprezentoval Marvin( Damarino ) S Adell nastoupili na trať dlouhou 5km a podařilo se opravdu něco skvělého. Nejen že vyhráli svojí kategorii mezi ženami, ale jejich čas stačil i k celkovému vítězství kategorie Base. V této kategorii nastoupilo 151 závodníků. Závodů se zúčastnili také tři Marviho potomci. Antík s Vláďou startovali také na 5km a skončili mezi muži na 5. místě, celkově 13.místo. Marcela s Aslánkem a Domča s Avim startovaly v kratší kategorii - FUN - na 2km. Také oni se s tratí i překážkami poprali velice dobře a určitě to nebyl jejich poslední závod. Fandit přijely i Adrasteia a Adelaide s matkou vrhu Sofie a tak mohla vzniknout i rodinná fotografie skoro celého vrhu. Všem moc gratulujeme, máme z vás radost :-)

       



 14.5.2022

Na sobotu jsem se hrozně těšila. Měl dorazit Lenny ( Hendry Albarino ), kterého jsem od odběru ještě neviděla. A nejen že měl, on opravdu dorazil. Vyrostl z něj kus psa. Byla jsem zvědavá jak na něj bude reagovat Biggi a ta si s ním chtěla hrát. Lenny si v rámci návštěvy stačil vyběhat i svojí první zkoušku a to vytrvalostku AD. Moc gratulujeme!!! Samozřejmě jsme museli udělat společnou fotku s Biggi. Jsem moc ráda že Barča a Honza dorazili a doufám že brzy ještě nějakou společnou akci naplánujeme.

     

Radost mi udělal ale i Ponta ( Chenet JP Merlot ) který se s paničkou zúčastnil Oblastní výstavy v areálu zámku Kačina a vyběhal tam od pana rozhodčího Hořáka ocenění výborný 1 - vítěz třídy mladých. Velká gratulace tedy letí i na Vysočinu.



 8.5.2022

Skvělá byla i neděle na kterou byl naplánován minisraz vrhu CH. Srazu se zúčastnilo 5 štěňat z 9. Chyběl Chicco, který má bohužel klidový režim kvůli pacce, Dona, která je v nejlepším hárání a Ponta, kterému se kryl sraz s výstavou. Sešli jsme se nad Štětím a vyrazili do nedalekého lesa, kerý je vlastně už okrajem Kokořínska a je vyhlášený tím, že jsou zde ve skálách vytesané sochy od Václava Levého. Čas jsme odhadli správně, kromě hlavní cesty v okolí soch jsme po zbytek trasy potkali jen pár cyklistů a běžců, takže smečka mohla běhat na volno a pořádně se vyřádit. Za fotodokumentaci děkuji Karlovi Štěpánkovi - majiteli Baileyho

  

Na hromadné fotce zleva : Chateau Carillon, Chiaramonte Firriato, Chiaretto Bardolino, Delaforce Fine Ruby, Champagne Grand, Hemingway Kogito Easter, Cool - Paws Big Dream Came True, Always Smile, Champigny Rouge a Chandon Imperial.



 7.5.2022

A je tady víkend a další závody pasení. Tentokrát to nemáme daleko, ale zase je to premiéra, protože v Podbradci Biggi a Hemi ještě nezávodili ani netrénovali. Posuzovat přijela rozhodčí z Finska, paní Sinikka Kumpusalmi. Biggi i Hemi závodili v kategorii IHT2. Hemík si vytáhl startovní číslo jedna, Biggi šla jako pátá. Celkem se zúčastnilo této kategorie 11 závodníků. Ovce nebyly úplně jednoduché a Hemíkovi to uteklo hned po vyvedení z košáru, takže DISK. Bigguška si ale dala záležet a nejen že úspěšně provedla všechny ovečky celou tratí a bezpečně je s Jirkou zavřeli opět do košáru, ale její práce se rozhodčí  líbila natolik, že jí ohodnotila plným počtem bodů. Biggi tak se 100b kategorii IHT2 vyhrála. Mám opravdu velkou radost, snad jí tato forma vydrží i na další závody.Ten nejbližší bude za tři týdny v Těních a posuzovat ho přijede paní rozhodčí z Holandska. Fotky z pasení jsou jen ilustrační z jednoho tréninku a děkuji za ně Alžbětě Trefilové

     



 2.5.2022

Dnes jsme se vydali s Hemíkem a Biggi do Kladna k MVDr Lenské obnovit vyšetření na dědičné oční vady. Naštěstí je i nadále všechno v pořádku, oba naši pejsci jsou DOV prostí. Hemík se tak může zase těšit na nějakou šikovnou nevěstu a u Biggi je splněna poslední podmínka pro vystavení krycího listu. Mám velikou radost :-)



 1.5.2022

První máj oslavila netradičně Gatynka (Donnafugata Angheli ). S paničkou vyrazila do Prahy na zkoušku BH, kterou složila na 49bodů. Posuzovala paní rozhodčí Duffková. Monice i Gatynce letí velká gratulace!!!!



 24.4.2022

Navzdory deštivému počasí se nám v neděli opravdu zadařilo. Teprve 10 ti měsíční Lina ( Chiaretto Bardolino ) nastoupila na svoji první zkoušku ZZO a složila na krásných 57bodů. Nikčo, moc gratuluji, hezky jste to rozjely :-)


Jirka vyrazil s Hemíkem a Biggi na náš první zábod pasení v této sezóně. V kategorii IHT2 jsme naprostí začátečníci a tak jsem si nedělala žádné velké naděje, cíl bylo dojít v limitu zkoušky. A to se povedlo oboum. Hemíkovi o jeden jediný bod uteklo VD,ale i tak se od prvního startu na podzim o hodně zlepšil. Biggi to tentokrát sedlo a ukázala to nejlepší co umí. Bylo z toho krásných 96b., známka výborná, 1.místo a splněný přestup do trojek ( ale ten zatím ještě nevyužijeme, jen ať se v těch dvojkách trošku vychodí ) Posuzovala paní rozhodčí Simona Sochorová



 3.4.2022

Na neděli byl opět naplánován hromadný nájezd Brzáňat na Noseworkové zkoušky. Pro zdravotní indispozici paniček se Hopi a Gaia nakonec nemohly zúčastnit a tak jméno naší chovatelské stanice hájil jen Garry Farrell. A hájil úspěšně. S paničkou Lenkou pokořili tentokrát zkoušku NW-N1. Moc moc gratulujeme!!!!



 23.3.2022

I letos vyhlásil KCHBO soutěž o pracovního psa roku. Hemíka a Biggi jsem přihlásila do kategorie Pasení. Hemík měl náskok zkoušky HWT, kterou Biggi měla složenou už v roce 2020 a tak Biggi o pár bodíků předběhl. Konečné pořadí ale vyšlo skvěle. Hemík obsadil 2. místo a Bigguška 3. místo. Mám obrovskou radost!!!!! Do soutěže se přihlásila i Lenka, která s Garrym v kategorii Obedience obsadila mezi AUO 3. místo a s Candy 4.místo a v kategorii všestranný výcvik s Candy 7.místo.

   



 21.3.2022

Další kdo oslavil v březnu narozeniny byla naše Biggi. Už 5 let, ani tomu nemůžu uvěřit. Za krásné sněženkové narozeninvé fotky děkuji Dendě Baraníkové :-)

 



 19-20.3.2022

Tento víkend patřil Lence a Garrymu. Nastoupili na dvoudenní Obedience závody se zadáváním titulu CACT ( čekatel šampiona práce ) Garry, který tento měsíc oslaví teprve 3. narozeniny, startoval už v nejvyšší kategorii OB3 a už v sobotu se mu podařilo tuto opravdu těžkou zkoušku složit. Od známky VD ho dělilo jen 5 bodů. V neděli se ale zadařilo se vším všudy a Garry si jako historicky první Brzáně vybojoval titul CACT. Lence i Garrymu letí obrovská gratulace!!!!!
Za fotku Garryho děkuji její autorce Evě Bouškové

  



 15.3.2022

Čas neúprosně letí a tak naše Háčko slaví dnes už 2. narozeniny. Vyrostli z nich šikovní ausíci a přes nějaké počáteční problémy, které asi neminou ve štěněčím a hlavně pubertálním věku žádné majitele, tvoří se svými paničkami skvělé dvojice. Doufám, že letošní rok nebude už tolik omezený co se akcí týká a moc se těším co nám tato čtveřice předvede. Myslím že našlápnuto mají všichni velmi slibně. Přeji těm mým čtyřem statečným hlavně hodně zdraví, protože báječné rodiny a skvělý život, ten už mají.

        



 8.3.2022

Dnešní den byl pro Brzáňata dnem s velkým D. V Novém Strašecí se konaly Noseworkovoé zkoušky a my tam měli opravdu silné zastoupení. Začínalo se přírodou, na kterou nastoupila Silva s Hopi a oba vzorky našly v téměř rekordním čase. První zkouška je doma!!! Následovaly Urbany, kde se k Hopi přidala ještě Hanka se Gaiou. Ani tady holky nezaváhaly a našly co měly.Jako poslední nastupovala Lenka s Candy a Garrym na řady, v nejvyšší kategorii D3. Kdo se orientuje v Noseworku tak ví, že tato zkouška je velmi těžká, také jí do dnešního dne mělo složeno jen 5 psů. Pro Garryho to byla premiéra v nejvyšší kategorii a bohužel se nezadařilo. Candy už za sebou několik nepovedených pokusů má, ale dnes byl její den. Všechny čtyři řady prošla naprosto bravůrně, všechny vzorky našla i označila.Zkouška je tedy doma!!!! Nejen Lence, ale i Hance a Silvě letí obrovská gratulace. Malé shrnutí toho, co se dneska povedlo:

Hoopla the Mutt - NW-NZ,NW-UZ
Gaia Assyrtiko    . NW-Uz
Cute Princess    - NW-D3 a titul Master of Nosework D

Posuzovala Klára Hlubocká

        



 5.3.2022

Lenka a Garry vyrazili na obranářský závod S-Cup který pořádala ZKO Kladno - Švermov. V kategorii ZVV1 nastoupilo 7 závodníků, převážně německých ovčáků. Lenka si vylosovala trochu nešťastné startovní číslo jedna. Ani to jí ale nemohlo zastavit v podání super výkonu. Poslušnost za 92 bodů a obrana za 90 bodů jí vynesly na neuvěřitelné 1. místo!!!!! GRATULUJEME!!!!



 27.2.2022

V neděli nás přijela navštívit Gatynka s paničkou. Udělaly jsme společný asi 9km dlouhý okruh a Monika holky samozřejmě i zvěčnila. Moni , díky za návštěvu i fotky :-)

  



 20.2.2022

Monika s Gaty vyrazily na Dogdancinové zkoušky. Cílem bylo opravit zkoušku HtM2 na výborně - což se podařilo a složit zkoušku F2 jakkoliv, což se bohužel nepodařilo :-D Takže Fko si holky budou muset zopakovat ale HtM je konečně úspěšně uzavřená. Moni, gratulace!!!!



 24.1.2022

Jako každý rok i letos malé ohlédnutí za rokem minulým. Opět byl poznamenán covidem a tak stejně jako loni i letos se Brzáňatům podařilo složit jenom 19 zkoušek. Nejpilnější byl Garry Farrell s Lenkou, kteří složili zkoušky hned 4. Dvě Noseworkové (Dz a D1) jednu Obedience ( OB2 ) a jednu obranářskou SPr1.V těsném závěsu byla Jana s Foradori Granato - 3 zkoušky. Dvě Noseworkové ( Uz a Nz ) a dogdancingovou DwD3. Po dvouch zkouškách přidali Miloš a Dornfelder ( všestrannou ZM a obranářskou SPr1 ), Silva s Hoopla the Mutt (vytrvalostrní AD plus dogdancingovou F1 ) Majda s Hennessy ( AD a vlohy pasení NHAT ) a Hanka a Gaia Assyrtiko ( AD + Noseworková Nz ). Po jedné zkoušce složili Lenka s Cute Princess ( pachová práce StPr3 ),Monča s Donnafugata Angheli ( posušnost ZZO ), Nikol s Damarinem ( poslušnost IBGH3 ) a Monika a Gainey Vineyard ( AD )

Oproti loňsku se ale mnohem více zadařilo s tituly a velkými soutěžemi.

Garry se zúčastnil mistrovství KCHBO v OB v kategorii OB2 kde obsadil celkově 4.místo a byl druhým nejlepším AUO. V Noseworku si vyčuchal titul Master of Nosework Z
Dája se nominovala na mistrovství ČR v Agility v kategorii LA3 a na šampionátu AUO v canicrossu obsadila krásné 5.místo.
Gaty se stala Mistrem ČR v Paraagilty a dokončila titul A3 Champion
Dája a Gaty vyběhaly 1.místo v družstvech na Mistrovství ČR pro australské ovčáky v Agility
Hopi se nominovala na Mistrovství světa v Dogpulleru a stala se také Mistrem ČR v Dogpulleru v kategorii Australský ovčák
Fori obsadila 4. místo na Poháru KCHBO v Dogdancingu v kategorii Freestyle. Od 3.místa jí dělilo pouhých 0,4b.Získala také nové 2 tituly - Master of Dogdancing F a DwD
Candy se nominovala na mistrovství ČR v Noseworku
Damarino vyběhal 1. místo na mistrovství ČR v Canicrossu v kategorii příchozí, 4.místo na překážkovém závodě Hard Dog Race a stal se
Vícemistrem Moravy v coursingu.

I naši pejsci se snažili. Hemík složil zkoušky HWT,IHT1,IHT2 a Biggi zkoušku IHT2.
Oba se zúčastnili Mistrovství ČR v pasení v kategorii IHT1 kdy Bigi obsadila 3. místo a Hemík 4.místo ze 16
Na podzim startovali ještě na mistrovství KCHBO v pasení, tady již v kategorii IHT2. Biggi obsadila 6.místo a Hemík 9. místo z 12



 7-8.1.2022

Letošní zkoušková sezóna je zahájena!!!! Lenka a Garry v pátek nastoupili na Noseworkovou zkoušku NW-D2 ( vyhledávání vzorků skořice a pomeranče v řadách ) a tuto velmi těžkou a pro ně kulatou desátou zkoušku v pohodě zvládli!!!! A aby toho nebylo málo, hned druhý den vyrazili na zkoušku NW- Uz ( vyhledání vzorků v lidském prostředí ) a i tuto zkoušku zvládli, čímž si vyčuchali titul Master of Nosework Z. Myslím že Garry bude plnohodnotným nástupcem Candynky a o této dvojici ještě hodně uslyšíme. Lence i Garrymu letí veliká gratulace!!!! Autorkou první fotky je Eva Boušková.