17-27.12.2021

Stejně jako loni i letos jsme se zúčastnili virtuálního závodu Vánoční výzva. Měli jsme v plánu jako tým obhájit loňské vítězství, ale to se nakonec bohužel nepodařilo. Přesto si myslím ,že jsme ostudu neudělali a i 2.místo z 298 týmů je opravdu pěkný výkon. Děkuji všem Brzáňatům, vnoučatům i kamarádům, kteří se zapojili a týmu pomáhali. Na běžce z Hořovicka to sice nestačilo, ale příště jim to ukážeme :-D V jednotlivcích se mi s holkama podařilo v kategorii Chodec - Dogtrekkař vybojovat 1. místo :-)

     



 15.12.2021

Další kdo podstoupil RTG byla Hopi, která vyrazila na vyšetření do Hradce k MVDr. Ekrovi. Její výsledky dopadly skvěle a já nemohu být šťastnější.
Hoopla the Mutt je DKK-A, DLK-A, OCD - frei a SA - O.
Může se tak i nadále bez omezení věnovat všem aktivitám, které si její panička vymyslí :-)



 8.12.2021

Konečně dorazil i poslední výsledek RTG z vrhu G. Gini La Frosca je stejně jako všichni její sourozenci DKK-A, DLK-A. Mám radost!!! :-)



 3.12.2021

Dnes byl opravdu skvělý den. Garry Farrell nastoupil s paničkou Lenkou na další Noseworkovou zkoušku, tentokráte už na první stupeň - vyhledání skořice a pomerančové kůry v řadách. Tato zkouška již je poměrně náročná, protože dvojice sice ví, že hledá celkem čtyři vzorky, že řady jsou tři a v každé může být 1 nebo 2 vzorky, ale neví přesný počet v jednotlivé řadě a musí se tedy plně spolehnout na svého psa. Garry se s tím popral ale skvěle a tak devátá zkouška NW-D1 je doma!!!! Leni, gratulujeme!!!!! Autorkou fotky je Adéla Tůmová

Večer ale přiletěla ještě jedna skvělá zpráva. Jako druhá z Háčkového vrhu podstoupila RTG Hesska ( Hess Allomi Cabernet ) a její výsledky mě moc potěšily.  Hessa je DKK-A, DLK-A a OCD - nepostižen. Může se tak s paničkou na plno věnovat všem sportům :-) Moc moc gratulujeme!!!!!



 28.11.2021

Skvělá zpráva přiletěla z Brna od Olgy a Bruníka ( Brunello Montalcino ). Tato dvojice vyrazila na Československé Obedience závody, kde v kategorii OB1 v konkurenci dalších 10-ti týmů obsadili nádherné 3.místo. Zkoušku se jim podařilo splnit na výborně na krásných 274 bodů, čímž si otevřeli dvířka do kategorie OB2. Oli moc moc gratuluji, udělali jste kus práce!!!!!



 26.11.2021

Další kdo zabodoval v dogdancingu je naše mladá naděje - Hopinka ( Hoopla the Mutt ). Se svojí paničkou Silvou nastoupily dnes na svoje úplně první zkoušky. Velkou roli sehrála nervozita a také to, že Silva si vše nacvičila sama bez pomoci nějakého trenéra nebo někoho kdo má s DD zkušenosti. I tak se jim podařilo složit zkoušku F1 na velmi dobře a DwD1 jim úplně nešťastně o kousek uteklo. Ale nevadí, důležité je, že teď už vědí o co jde a když covid umožní, určitě se brzy pokusí o zkoušku znovu. Každopádně oboum letí velká gratulace, mám z vás radost :-)

  



 23.11.2021

Ještě musím dopnit jednu starší událost. 13.11. se konal v Praze Pohár KCHBO v dogdancingu. Je to vlastně takové mistrovství pro plemeno AUO. Naší chovatelskou stanici zastupovala Fori. Soutěžila v kategorii Freestyle. V této kategorii nastoupilo 8 australáků a Fori skončila těsně na 4. místě ( od třetího místa jí dělilo pouhých 0,4b ) Myslím že i tak je to velký úspěch a Janě a Forince letí velká gratulace!!!! Autorkou fotek ze závodů je Ilona Machová - moc děkujeme :-)

     



 18.11.2021

Na dnešní Noseworkové zkoušky nastoupila hned tři Brzáňata. Fori na Nz a DZ, Garry na Dz a Gaia na Uz. Úspěšnost byla padesátiprocentní. Gaie se tentokrát nedařilo, vzorek měla schovaný ve špalcích dřeva a pach načichla a označila z druhé strany. Škoda. Forince se povedla příroda, ale v rukách udělala falešňák. A Garry řady udělal všechny. Foradori Granato si tak připisuje svojí 15. zkoušku NW-Nz a Garry Farrell zkoušku 8. - NW-Dz. Posuzoval Radek Laušman. Po skončení zkoušek se Forinka s Janou ještě zastavily u nás a protože to vyšlo zrovna v době mých vycházek a po dlouhé době bylo krásné počasí, mohly jsme dát krátkou společnou procházku.

     



 31.10.2021

V neděli zazářili kluci z D vrhu.  Dornfelder složil obranářskou zkoušku SPr1 a Damarino zkoušku poslušnosti IBGH3. Jsem na kluky moc pyšná a Nikol i Milošovi letí veliká gratulace!!!!

  



 28.10.2021

Na tento den jsem se hrozně těšila už několi měsíců. V Tišicích,nedaleko od Mělníka, se konalo Mistrovství ČR ovčáků v Dogpulleru. Na této akci reprezentovaly naší chov.stanici Silva a Hopi
( Hoopla the Mutt) Plánovala jsem si, jak tam pojedu hned ráno, konečně uvidím Hopinku v akci a budu moct pořádně fandit v reálu a nejen na mobilu. Bohužel mé zdraví ještě není ok a tak jsem stále na neschopence a vycházky mám jen odpoledne. Takže jsem stihla pouze vyhlášení. Ale i tak to stálo za to, protože Hopi vyhrála kategorii australský ovčák a stala se tak Mistrem ČR tohoto plemene.  Myslím že v tomto sportu má tato dvojice opravdu skvěle našlápnuto!!! Hopinku přijela podpořit i sestřička Hennessy, tak jsem si holčičky alespoň pořádně užila.

      

Ve stejný den závodily i Dája ( Diamond Shiraz ) s Luckou na Šampionátu AUO v Canicrossu. Na bednu to tentokrát nebylo, ale 5.místo z 11 není vůbec špatné a Dája si to rozhodně užila, protože stejně jako agility i canicross miluje :-). Oběma letí  velká gratulace!!!!! Za fotku děkuji autorce Veronice Vytinové.



 26.10.2021

Damarinovi dnes přijela další nevěsta. Byla to krásná a šikovná Bella z Rakouska, z chovatelské stanice Austria Aussies. Doufám, že příroda dá a my se za dva měsíce dočkáme spousty malých akčních ausíčků, protože na tenhle vrh se opravdu moc těším.

   



 26.10.2021

Jako první z vrhu H podstoupila RTG Hennessy. Bohužel ne vždy jsou výsledky takové jaké bych si přála. Hennessy je DKK -A, DLK -B, Spondylosa negativní a LTV - 0. Není to žádná hrůza, na loktech je jen nepatrná odchylka, která by jí neměla nijak omezovat a to je nejdůležitější, ale samozřejmě že to i tak trošku zamrzí. Moc děkuji Majdě že RTG sbsolvovala i když neplánuje chovat.



 16-17.10.2021

Opět máme za sebou velmi náročný víkend. V sobotu se Jirka s Biggi a Hemíkem vydali do Tění na poslední letošní akci kterou bylo Mistrovství KCHBO v pasení. Naše trojice nastoupila do kategorie IHT2. Posuzovat přijela opět maďarská rozhodčí kterou jsme měli možnost poznat už na jaře. Hemík si vylosoval startovní číslo jedna, Biggi měla pětku. Jirka tajně doufal, že to trošku na začátku okoukne u soupeřů, tohle byla trošku čára přes rozpočet, ale poprali se s tím dobře. Trať byla velmi zajímavá a některé prvky viděli všichni tři poprvé. Ale povedlo se, žádná ovce jim neutekla a s menšími chybami prošli celou trať s překážkami. Protože ve dvojkách jsme zcela na začátku, s nějakým dobrým umístěním jsme ani nepočítali, cíl byl splnit bodový limit a dojít. No a to se nakonec oběma povedlo. Hemík to měl tentokrát s odřenýma ušima, ale 61b a známka dostačující. Biggi si vypásla o deset bodů více, takže 71b a známka dobrá. Oba si tedy odvezli domů další zkoušku. Biggi to nakonec stačilo na 6. místo z 12-ti a Hemík skončil jako devátý. Na první závody spokojenost :-) Pokračování příští rok ;-) Autorkou fotek je rozhodčí Barbara Kiss.

  

V neděli šla do akce Lenka a Garry Farrell, kteří nastoupili na obranářskou zkoušku SPr1. Garry sice nezradil australskou tradici a vymyslel tam pár vlastních inovací, ale nebylo to nic zásadního a zkoušku se mu povedlo odkousat na pěkných 81b a známku dobrá. Posuzoval pan rozhodčí Karel Nedvěd. Leni, moc gratuluji!!!! Za fotku z obran děkuji autorce Adéle Tůmové



 10.10.2021

Neděle byla vyhrazena opět pasení. Hemík a Biggi měli premiéru v IHT2, ale dnes se bohužel nedařilo, oběma ovečky utekly a tak si shodně odnesli hodnocení RET. Přiznám se, že jsem sice nemyslela že předvedou hned napoprvé nějaký extra výkon, ale tajně jsem věřila, že se jim to podaří dojít. No nevadí, zamakáme ještě víc a brzy to zkusíme znovu :-)



 9.10.2021

Dneska se fakt dařilo!!!!! Gaty ( Donnafugata Angheli ) si v Plzni vyběhala v agility první místo čistým během, čímž splnila poslední podmínku pro udělení titulu A3 Champion. Je to už druhý agiliťák z D vrhu který se může pyšnit tímto titulem. Mám z toho opravdu velkou radost.

  

Hemík a Biggi vyrazili do Libušína na závody pasení - Scude trial. Byl to jejich poslední start v IHT1 a myslím, že se opravdu zadařilo. Oba dva si shodně vypásli 90b.a známku výborně. Tentokrát se štěstí obrátilo. Pan rohodčí Tancer se nakonec rozhodl,že Hemík obsadí 1. místo a Biggi 2.místo. Máme velikou radost!!!!

 Lenka s Garrym se rozjela do Horky na Moravě, kde se zúčastnili bonitace s velmi pěkným posudkem. Garry je tedy od dnešního dne chovným psem!!!!!!

Ale to ještě není všechno. Hopi ( Hoopla the Mutt ) a Damarino se zúčastnili nočního závodu Czech dog Run Night Fall. Trasa byla dlouhá 3km a dvojice zdolávaly 12 nejrůznějších překážek. Áda s Marvinem běžela hned mezi prvními a bohužel se na trati maličko zamotala, takže zbytečně přišla o cenné vteřiny. I přes toto zdržení to nakonec stačilo na úžasné 3. místo. A to si pak ještě dala druhé kolo s Fruttim a s tím zvítězila. Neuvěřitelný výkon, běžet trasu dvakrát a s oběma být ještě na stupních vítězů. Opravdu velká poklona. Hopinka se Silvou skončila jako 116, ale mám velkou radost, že neřešila žádnou překážku ani psy a lidi na trase, dávala do toho všechno jak je jejím zvykem a nic kolem jí nemohlo zastavit. Celkem v kategorii ženy nastoupilo 157 dvojic, takže ještě kousek a příště už i Hopi s paničkou určitě bude v první půlce :-)

  



 3.10.2021

Jako každý rok i letos proběhlo mistrovství ČR pro australské a belgické ovčáky v agility, které pořádá klub KCHBO. Opět jsme měli na této akci zástupce. Stálicí jsou již Dája a Gaty a letos prvně nastoupila taky Forinka. Fori se bohužel její premiéra nepovedla a byl to 4x disk, ale nevadí, bojovaly statečně a příště se určitě zadaří lépe. Gaty a Dája se v jednotlivcích neumístily, ale Gatynky 5. místo bylo i tak úžasné a Dáju vyřadil z předních příček nepovedený slalom v jednom z běhů. Zamrzelo to, ale je to sport a že jsou holky skvělé dokázaly v závodu družstev. Jejich družstvo Modré čůzy, které doplnila ještě vnučka Jessy z Podhořanských kopců a Bria Love from Tatras obhájilo vítězství z roku 2018 a stávají se tak opět MISTRY ČESKÉ REPUBLIKY AUO V DRUŽSTVECH.
Nemohu být pyšnější chovatelka!!!!! Prostě když máte skvělé majitele tak to jde skoro samo :-)

  



 28.9.2021

Na sváteční den připadl start Hemíka a Biggi na dalších závodech v pasení. Tentokráte to byl Dajavera cup v Načešicích, který posuzoval italský rozhodčí G.Bertazzoli. Oba nastupovali jako vždy v kategorii IHT1. Přiznám se, že po tom co jsem četla příspěvky lidí startujících v předchozích dnech, tak jsem měla trochu obavy. Pan rozhodčí body opravdu šetřil a já si říkala, jestli jsme trochu nepřecenili své síly. Ale zároveň jsem byla moc zvědavá, co si na nás vymyslí a jestli si s tím Hemík a Biggi vůbec dokáží poradit. Ale poprali se s tím opravdu velmi slušně. Panu rozhodčímu se hodně líbila zastávka a úplně nejvíc ocenil jejich práci při zapasení. Takže, přestože to tentokrát nestačilo na bednu, jsme z jejich výkonu nadšení a spokojení. Jsou tam samozřejmě ještě nějaké chybky, které je stály pár bodů, ale každopádně se za ten rok obrovsky zlepšili a tak snad jde Jirka správným směrem. Celkově byly závody v Načešicích výborně zorganizované, jako bonus vyšlo i počasí, takže se sem budeme určitě rádi vracet. A jak to nakonec dopadlo? Hemík 88 bodů a 7.místo, Biggi 89b ( o bod jí utekla výborná ) a 5. místo z 20-ti startujících.



 26.9.2021

Monika a Gaty se rozhodly pokořit nějaké zkoušky ze sportovky a tak dnes vyrazily na zkoušku ZZO. A protož to jsou holky šikovné, zadařilo se na krásných 52 bodů ze 60. Moc moc gratulujeme!!

Fori a Jana zase vyrazily na zkoušky agility, kde se zadařilo v prvním běhu a bylo z toho krásné 3. místo.Bohužel zkouška nebyla čistá a proto jí nelze použít pro přestup do LA3, ale i tak krásná práce a velká gratulace.

Dalsí kdo hájil barvy naší chov.stanice byl Damarino s Adell, kteří nastoupili na mistrovství ČR v canicrossu. Letos se konalo v jižních Čechách v Hluboké. Marvi s paničkou nastoupili do kategorie ženy příchozí ( ženy bez canicrossové licence ) , oba dva dny vybojovali 1. místě a tak se i celkově stali vítězi této kategorie!!!!! Že je Áda a Marvi skvělá dvojka, to víme už dávno a o víkendu to opět potvrdili.Oběma letí veliká gratulace!!!!!!



 25.9.2021

Rokycanská skočná. Na těchto agility závodech nás zastupovala Dája ( Diamond Shiraz ) V agi bohužel disk, ale v Jumpingu to cinklo. 3. místo, čistě, známka výborná!!!! Moc moc gratulujeme.
Na oba běhy se můžete podívat tady.



 19.9.2021

V neděli proběhl další dogpullerový závod v Žáravicích. Zastupovala nás jako vždy půlka našeho vrhu H - Lenny ( Hendry Albarino ) a Hopi ( Hoopla the Mutt ). Konkurence tentokrát byla obrovská, v kategorii maxi ovčáci nastoupilo 16 týmů. Z naší dvojice startoval jako první Lenny a já jsem na něj opravdu pyšná. Jeho panička Bára je po úrazu ruky a tak Lenny nastoupil s jejím přítelem, pro kterého to byla premiéra. I tak v Runningu co hod to bod, kluci jsou borci. Podle loňských výsledků by to stačilo na 2.místo, letos se týmy ale už zdokonalily a tak se kluci podělili o 7-8. místo se ztrátou 2 bodů na prvního. Hopi byla na konci hárání, nastupovala až skoro jako poslední. A povedlo se jí skoro nemožné, dostala se do rozstřelu o 1-3. místo. V rozstřelu se bohužel tentokrát tolik nezadařilo, ale i tak si domů odváží další pohár, za 3. místo. V Jumpingu se tentokrát neumístil ani Lenny ani Hopi, ale nevadí i tak mi oba dva dělají velkou radost.



 18.9.2021

Gaty ( Donnafugata Angheli ) nás dnes reprezentovala na mistrovství ČR v Paraagility. V Paraagility se nedělí kategorie tak jsme zvyklí z klasických Agi závodů,podle výšky psů, ale podle stupně omezení psovodů. Monika a Gaty ve své kategorii získaly 1. místo a získaly tak i titul Mistr ČR v Paraagility. Gaty samozřejmě bude nadále bojovat i v klasickém agi, kde jí už chybí poslední potřebná zkouška a doma bude také titul A3 Champion. Tak snad se to holkám povede, držím pěsti!!!!!

 No a my jsme si užili procházku s malým Osíkem ( Chandon Imperial ), který se na nás přijel podívat. Oskar je nebojácné zvídavé štěňátko, kterého vůbec nic nerozhodí. Samozřejmě jsme museli udělat fotku s tetičkou Majlou ( Always Smile )



 11-12.9.2021

Víkend byl opět nabitý událostmi i když ne všechno se povedlo tak jak bychom si přáli. Ale i neúspěchy k životu prostě patří a je potřeba nedat se otrávit a jít dál. Co se nepovedlo??? Ciff ( Falesco Montiano ) nastoupil v Mladé Boleslavi na zkoušku ZVV2. Bohužel se mu nepovedla hned první disciplína, kterou je stopa, a tak na poslušnost a obranu už vůbec nenastoupil. Garry ( Garry Farrell ) pro změnu odjel na Moravu na klubovou výstavu KCHBO . Nečekali jsme žádný zázrak, víme kde má Garry slabiny, že tam nějaké nedostatky jsou, ale musím říct že známku dostatečná jsme rozhodně nečekali. S touto známkou neodešel jen Garry, ale i další australáci a ani známka dobrá nebyla nijak ojedinělá. No zkusíme to tedy ještě někdy znovu. A co se povedlo? Dája ( Diamond Shiraz ) se probojovala na mistrovství ČR v agility a hájila tam, letos jako jediná, naší chovatelskou stanici. Škoda posledního běhu, který se nepovedl tak jak jsme doufali, jinak se možná probojovala i mezi 30 nejlepších. Z tohoto výsledku nejsem vůbec zklamaná, naopak, byl to opravdu skvělý výkon, můžete se podívat i na video, jak to holkám běhalo. Posledním zástupcem Brzáňat byl tento víkend Marvin ( Damarino ), který nastoupil s Adell  na překážkový závod Hard Dog Race. Letos nebylo bláto, ale zas bylo mnohem více kopců, překážek, překonával se rybník a také trať byla delší - 7,8km. Adel a Marvi se s tím poprali se ctí, ze 401 žen skončili na sice nepopulárním, ale i tak nádherném 4. místě. Brzáňata moje, všem moc děkuji, že se tak snažíte a hájíte naše jméno ve všech možných odvětvích a pokud se něco zrovna nepovede, nenechte se odradit. Jste i tak prostě skvělí!!!!!

Autory fotek jsou : Ciff - majitelka Lenka, Garry - Adéla Tůmová, Dája agility - Richard Lapiš a Marvi v běhu- Katarzyna Twardosz a Marvi cíl - Vendy Molinová. Moc všem děkuji!!!!



 5.9.2021

Gaia
dnes nastoupila na poslední část tříoddílového závodu Lord of the Nosework - tentokrát to bylo vyhledávání v řadách. A nebyly to řady podle zkušebního řádu, ale třeba řada zavěšených ponožek, řada mrkví a rohlíků.....Po této poslední části byl vyhlášen vítěz celého seriálu a v kategorii týmů ( dvojic ) se tým Gajenky a její parťačky plemene NO umístil na úžasném 1. místě!!!!!
Hance a Gaie letí opět gratulace a doufám že se brzy přihlásí ještě na další zetkové zkoušky, protože na to určitě mají!!!!

  



 4.9.2021

Dnes se konalo v Brně mistrovství KCHBO v Obedience. Naší chovatelskou stanici reprezentovala Lenka a Garry. Startovali v kategorii OB-2. V této kategorii nastoupilo 9 psů - 4x belgický ovčák malinois, 1x belgický ovčák tervueren a 4x australský ovčák. Pro Garryho to byl teprve druhý start v této třídě. Bohužel se mu nepovedl box, takže jedna nula a k tomu ještě nějaké drobnosti... nakonec to bylo 4. místo a druhý nejlepší australák. První dvě místa obsadily maliny, ale třetí místo a zároveň titul MISTR KCHBO si odvezl Damisi Diandra - otec našeho vrhu CH. Já jsem s umístěním velmi spokojená, Garry je teprve dvouletý pes a všechno má ještě před sebou. Myslím, že ostudu nám určitě neudělal. Lence letí veliká gratulace a také Zuzce a Dísovi !!!!



 1.9.2021

Ani Lenny nezahálí a celý začátek léta věnoval přípravě na první záchranářské zkoušky. Po paniččině úrazu má teď bohužel nucenou pauzu, ale hned jak Barče skončí neschopenka, určitě všechno dotáhnou do zdárného konce, protože jsou oba moc šikovní.

        



 30.8.2021

Vyvrcholení pastevecké sezóny je tady. Hemík, Biggi a Jirka dnes vyrazili na MISTROVSTVÍ ČR V PASENÍ, zatím v nejnižší kategorii IHT1. Mistrovství se konalo v našich oblíbených Těních a posuzovat ho přijela finská rozhodčí Sinikka Kumpusalmi. V naší kategorii nastupilo 16 psů, takže konkurence je obrovská. Trať byla poměrně dlouhá, procházelo se i na spodní pastvinu. Ovce se nevyváděli z košáru, ale z odkládaček, což naši psi ještě nikdy nedělali. Rozhodčí upřednostňovala klidnou práci a vzájemnou polupráci mezi pem a psovodem. No, byli jsme opravdu zvědaví jak se s tím naši ausíci poperou. Hemík si vylosoval šťastnou sedmičku, Biggi startovala jako devátá. A Hemíkovi se dařilo. Rozhodčí ke každému psovi na konci říkala poměrně podrobné hodnocení a Hemíkovi kromě drobných chybiček a větší chybě na maltézském kříži, kterou naštěstí zachránil a ovce pohotově otočil, nevytkla téměř nic. Jeho slovní hodnocení v protokolu : Malé zaváhání při vyzvednutí ovcí, dobrá manipulace se stádem na mostku, v maltézském kříži větší přeběhnutí- nejde středem, psovod i pes mají pastýřské chování, jsou tým, moudré načítání stáda při převzetí ovcí pod kontrolu. Po přestávce na oběd startovala Biggi. Biggi nejvíc bodů ztratila na mostku kde trochu moc tlačila a tak přechod stáda nebyl úplně plynulý.Ale jinak se jí to moc moc povedlo.Její slovní hodnocení v protokolu : Dobré vyvedení, skvělý začátek, sama navrhuje akci, výborná poslušnost, opravdu jste si vzali k srdci moje pokyny pro průchod překážek, trochu zpomalit most, zpomalit outrun, skvělý pes, doufám že na ní budete chovat, je opravdový ovčák. Máme opravdu velkou radost, že paní rozhodčí chválila nejen psy,ale i Jirkovo vedení. Ale samozřejmě je před nimi ještě spousta práce, víme o slabinách a budeme se snažit je odbourávat. Třešničkou na dortu bylo vyhlášení výsledků, kde Biggi se svými 93 body obsadila neuvěřitelné 3.místo ( pouhé dva body jí chyběli na druhého ) a Hemík skončil v těsném závěsu s 92 body na 4.místě. Oba se známkou výborný a tudíž mají splněno pro start v IHT2, který si asi necháme ale až pro příští rok.

  



 21.8.2021

Garry se připravuje na Mistrovství ČR v Obedience a tak v rámci tréninku vyrazil na neoficiální závody, kde s přehledem získal 1. místo v katgorii OB2. Snad se bude dařit i na mistrovství. Už 4.9.!!!
Určitě budeme fandit!!!!
 



 20.8.2021

Hopi opět v akci. Dnes s paničkou vyrazila pro změnu na noční překážkový závod  Extreme dog race. Pro premiéru zvolily trasu fun, která byla kratší a lehčí, což ale neznamená že to byla úplná sranda. I tady byla spousta záludných i bahnitých překážek a také brodění řekou. Silva i Hopi všechny překážky zdolaly a moc si to obě užily



 15.8.2021

Hopinka dnes vyrazila na další dogpullerové závody, tentokrát do Lán. Závody začínaly až odpoledne, kdy bylo téměř 30 stupňů, ale Hopinku tohle rozhodně nemohlo zastavit. V Runningu se dostala do rozstřelu o první a druhé místo. Rozstřel se bohužel nepovedl tak, jak by si Silva přála, ale i tak je z toho krásné 2. místo!!!! V Jumpingu si Hoppi vyskákala pěkné 3. místo!!!! V takovém vedru opravdu obdivuhodný výkon, z Hopinky nám roste dogpullerová hvězda a asi nejen dogpullerová ;-)  Oběma holkám moc gratuluji a Silvě moc děkuji že nás tak skvěle reprezentuje :-)



 14.8.2021

Pomalu se začínáme vracet do normálu. Co týden, to nějaká akce. Sobota patřila Lence s Eroskem ( Astute Snout ) kteří si vyrazili na neoficiální Agility závody Letní hopkání. Erda už Agility hodně let vůbec netrénuje, protože se pak věnoval sportovce. Přesto ze svých mladých let nic nezapomněl a ve svých 10,5 letech si v Agility vyběhal 2.místo a v Jumpingu 1.místo. Oba běhy zaběhl čistě. Lence i modráskovi moc gratulujeme!!!!

  

Ve stejný den soutěžila Gaia ( Gaia Assyrtiko ) v Noseworku v další etapě Noseworkového závodu Lord of the Nosework. Hanka a Gaia tentokrát nastoupily v kategorii pro pokročilé, kdy v každém terénu se vyhledávaly dva vzorky. Gaia nemá toto ještě úplně zažité, ale i tak žádnou ostudu neudělala a odvezla si domů nepopulární bramborovou medaili za 4. místo.

     



 7.8.2021

Na coursingový závod Moravský pohár - Mistrovství Moravy ve Slušovicích se vydal Damarino se svým parťákem Fruttim. Kluci se rozhodně neztratili, Marvin si vyběhal 2. místo a získal tak titul I.Vícemistr Moravy, Fruttík byl třetí s titulem II. Vícemistr Moravy. Oběma klukům moc gratulujeme!!!!

     



 2.8.2021

Fori ( Foradori Granato ) dnes nastoupila v Praze na zkoušku DwD3 a zkoušku splnila!!!!! Výborná jí utekla o pouhé 2 bodíky, takže pro získání Mastera jí bude muset ještě jednou zopakovat, ale zkouška je doma a kdo zná trojkové zkoušky tak ví, že to není rozhodně nic lehkého. Jestli je mi dobře známo, je Fori teprve čtvrtý australák s touto zkouškou. Jani a Forčo, jste prostě úžasný tým!!!! :-)

  



 28.7.2021

Konečně se dostávám k tomu, představit vám náš externí vrh CH. Všechna štěňata už jsou v nových rodinách, dostáváme pravidelné zprávy jak se jim daří, většina má doma nějakého psího parťáka a někteří už chodí i do psí školičky.

CHAMPAGNE GRAND  -  CHAN

        

Majitelka Chana Míša už má s australáky zkušenosti. Chan má doma australskou parťačku a stejně jako ona i on bude běhat agility a věnovat se dogdancingu.

CHAMPIGNY ROUGE -  BAILEY

        

Bailey je v rodině jedináček. S paničkou bude zkoušet agility, s pánečkem ho čeká zase běhání.

CHANDON IMPERIAL - OSKAR

        

Také Oskar je doma jedináček, ale čeká ho sportovní kariéra. S Klárkou budou běhat agility a rádi by zkusili i dogdancing.

CHENET J.P. MERLOT - PONTA

        

Ponta žije se smečkou labradořích kamarádů. S Terkou bude navštěvovat kynologickou školu a podle toho co ho bude nejvíc bavit, tomu se bude věnovat. V plánu je určitě zkusit dogdancing, sportovku ale i záchranařinu. Tak uvidíme do čeho se nakonec vrhnou na plno.

CHIANTI CO DIROSSO- CHICO

        

Poslední z pejsků je Chico. Chica si vybrali majitelé našeho Árčíka z vrhu A. Stejně jako Árčí i Chico bude cvičit záchranařinu, poslušnost a obedience. Určitě absolvuje i nějaký dogtrekking nebo překážkový závod. S Pájou a Jirkou se rozhodně nudit nebude.

CHARDONNAY - DONA

        

Dona zůstává doma se svojí mamkou Rubynkou , s Ivanem a Pavlou. Její kariéra je jasná - Obedience a Nosework :-) A s Ivankou určitě i nějaký ten canicross.

CHATEAU CARRILON - ROCKY

        

Také Rocky bude s paničkou Vendou navštěvovat kynologickou školu. Rádi by zkusily pasení, sportovku, asi i agility..prostě co je nejvíc osloví v tom budou potom hlavně pokračovat.

CHIARAMONTE FIRIATTO - KIRA

        

Kira má doma australskou kamarádku, takže v rodině už zkušenosti s tímto pemenem jsou. Její hlavní aktivitou bude canicross plus všelijaké překážkové závody, ale určitě se bude věnovat i nějaké té poslušnosti.

CHIARETO BARDOLINO - LINA

        

Poslední štěně je Lina. Na Linu čekal doma velký kamarád - německý ovčák Marley. Nikča se s Linou chce věnovat záchranařině a pachovkám, zkusit chtějí i sportovku. Tak uvidíme jak to holkám společně půjde.



 26.7.2021

Úspěšná dnes byla opět Gaia ( Gaia Assyrtiko ) která si vyčuchala svojí první Noseworkovou zkoušku NW-Nz (vyhledání dvou vzorků skořice v přírodě ). Hance a Gaie letí velká gratulace!!!!!



 17.7.2021

Další volný víkend a další závody v pasení. Jirka a naše pastevecká dvojice tentokrát vyráží do Libušína u Kladna, kde jsme ještě nikdy nezávodili ani netrénovali. Biggi si vylosovala dvojku a Hemík sedmičku. A navzdory mému nešťastnému číslu se zadařilo a
Biggi si vypásla krásné 3. místo. Hemík skončil v těsném závěsu na místě čtvrtém. Za super organizaci děkujeme Beátě Kaňkové, za posouzení paní rozhodčí Sochorové.

Skvěle si vedla také Gaia Assyrtiko která nastoupila se svojí paničkou Hankou do závodu dvojic : LORD OF THE NOSEWORK a vyčuchala si nádherné 1. místo z 12-ti týmů!!!! OBROVSKÁ GRATULACE !!!!



 14.7.2021

Dnešek byl úspěšný den pro Forinku ( Foradori Granato ) která zahájila Noseworkovou kariéru a připsala si na seznam další zkoušku tentokráte NW-Uz ( vyhledání dvou vzorků skořice v lidském prostředí ) Posuzovala Iveta Soukupová. Janě a Forince letí velká gratulace!!!!!

  



 4.7.2021

V neděli jsme opět vyjeli na závody, tentokráte do Broumovského výběžku, do Martínkovic. V kategorii IHT1 nastoupilo 15 psů. Jirka závodil opět s oběma. Biggi si vylosovala startovní číslo 3, ale i tak se dalo trochu okoukat kam mají ovečky tendenci utíkat.První půlku Biggi šlapala opravdu moc pěkně.Pak jí trošku rozběhl kopeček a Jirka už jí musel víc brzdit, občasi neudržela svůj temperament na uzdě a hodila tam nějaké to kolečko kolem stáda navíc. I když tam byly nějaké chyby, důležité je že jim nikde ovce neutekly, což se povedlo jen málokomu a prošli celým parkurem bez větších kolizí. Hemík startoval hned jako pátý. I on tam měl chvílemi trochu divočinu,ale Jirka to statečně upoveloval a i jim se podařilo projít aniž by ovce někde utekly. Za Brzáňata nastoupila ještě Lenka s Candynkou, startovaly skoro poslední. Candynce se ze začátku moc nechtělo a ovce jí utekly hned od košáru. Ale pak se chytla a prošly až dokonce. Vyhlášení nás velmi překvapilo. Biggi se umístila na 4. místě a Hemík dokonce na 2. místě. To jsme opravdu nečekali, takže radost byla obrovská :-)

     



 27.6.2021

CZECH DOG RUN

Na tento překážkový závod nastoupila Ada a Damarino. Tentokrát zvolili kratší trasu, protože Ada si závod chtěla zaběhnout i s Fruttim. A protože Ada i Marvin prostě umí, trasu dlouhou 3 km s 12-ti překážkami,plnou bahna a ledové vody, zvládli v čase 22:49:093 což jim vyneslo nádherné 2.místo ze 118 žen v této kategorii. Závodu se zúčastnila i Marviho dcera Adrasteia , která s páníčkem běžela 5 km a v konkurenci 50 mužů obsadila pěkné 10.místo

     



 17.6.2021

Přidávám pár fotek  Biggi a Candynky ze závodů v Nehvizdech. Autorkou fotek je Lenka Střílková. Moc děkuji!!!!



 12.6.2021

Další víkend znamenal další akci. Opět se jednalo o vytrvalostní zkoušku, na které jsme tentokrát měli větší zastoupení. Za vrh G nastoupila Hanka s Gájou ( Gaia Assyrtiko ) a za vrh H Hopinka ( Hoopla the Mutt ) a Nessynka ( Hennessy ) Podpořit ( a zdokumentovat vše na fotkách ) přijela i Pája s Connie, takže jsme vlastně udělali takový Brzánecký minisraz. Kromě zkoušky jsem zvládli i procházku po lese a spoustu povídáni. Gája, Nessy i Hopi zkoušku AD bez problémů splnily. Děkuji všem že jste přijely, bylo to moc fajn :-)



 9.6.2021

Konečně doplňuji jednotlivá fota štěňátek. Kluci už mají přidělená i jména, holčičky vymyšlená, ale na přidělení si ještě chvilku počkají.Všechna štěňátka jsou čilá, dobře baští i přibírají.

Chianty Codirosso   Chandon Imperial    Chenet JP Merlot      Champigny Rouge    Champagne Grand

      

Jména budou : Chardonnay, Chateau Carillon, Chiaramonte Firriato a Chiaretto Bardolino

 

 6.6.2021

V neděli jsme vyrazili na závody pasení v Nehvizdech. Závodů se zúčastnil Hemík i Biggi a za Brzáňata ještě Candynka ( Cute Princess ) Hemíkovi se tentokrát vůbec nedařilo nejspíš zapomněl mozek doma a tak závod nedokončil. Bigguška si vedla celkem dobře - až do zapasení. Tady se jí zdálo čekání už nějaké dlouhé a tak si šla ovce vyzvednout bez povelu. Ztratila tak cenných 10 bodů ktré nám pak chyběly na konci a tak nám opět o 2 body utekla velmi dobrá. Candynka si bodově oproti minule hodně polepšila, nakonec měla stejně jako Biggi a podělily se tak o 10 a 11.místo z 18 účastníků.

Skvěle si vedl také Dornfelder, který se svým páníčkem složil všestrannou zkoušku  ZM  ( stopa, poslušnost, obrana ) Milošovi i Dorníkovi letí veliká gratulace :-)



 5.6.2021

VRH CH JE NA SVĚTĚ!!!!!!

V sobotu v 6 hodin ráno vykoukla na svět první holčička. Porod postupoval bez potíží a po 11.hodině bylo hotovo. Konečné skóre je 5 pejsků a 4 holčičky. Pejsci jsou 3 bluemerle a 2 černí a holčičky všechny černé. Zítra přidám jednotlivé fotky štěňat. Máme radost!!! :-)



 4.6.2021

Přiidávám pár fotek z nedělních závodů pasení které nafotila maďarská rozhodčí Barbara Kiss. Moc děkujeme!!!



 1.6.2021

Do porodu zbývá zhruba týden. Ruby se krásně zakulatila, začíná si vyhledávat zákoutí kde bude moci přivést na svět svá štěňata. Ale musíme jí zklamat, opět je pro ní místo nory připravená prostorná čistá porodna :-D My jsme po rozvolnění konečně mohli osobně poznat většinu zájemců a myslím že i tentokrát jsme vybrali dobře a že štěňátka budou mít skvělé domovy a život plný lásky a aktivit.

   



 30.5.2021

V neděli jsme vyrazili s Hemíkem a Biggi doTění na závody pasení. Oba nastoupili do kategorie IHT1. Biggi se tentokrát moc nedařilo, stádo se jí mělo pořád tendenci rozdělovat a když jí každá půlka utíkala jiným směrem, nějak si s tím neuměla poradit. I tak se jí ale povedlo projít celou trasu a ovečky zase všechny dovést do košáru. Bodová ztráta byla ale tak velká, že body na splnění zkoušky nestačily. Bodově skončila ještě s jedním psem na 17-18. místě ale protože u paní rozhodčí při rovnosti bodů rozhodoval slalom, nakonec to bylo místo předposlední, tedy 18.Zato Hemík se zcela nečekaně vytáhl. Tentokrát vnímal a spolupracoval a vybojoval si tak 8 místo, 80 bodů a známku VD. Tímto splnil svou 6 zkoušku.



 29.5.2021

Jsem tak ráda, že se svět začíná vracet k normálu a opět je možné se zúčastnit kynologických akcí. Ani tento víkend Brzáňata nezahálela. Naši nejmladší - Lenny ( Hendry Albarino ) a Hopi         ( Hoopla the Mutt ) se vydali na pullerové závody do Hradce Králové - poprvé mezi dospěláky. V Runningu se jim tolik nedařilo a oba skončili někde v druhé polovině, ale v Jumpingu Hopi opravdu zazářila ( aby také ne s takovým jménem :-D ) a kategorii Jumping Maxi vyhrála. Ale i Lennýsek byl šikovný a ostudu nám rozhodně neudělal, jen jeho hlavní aktivitou je záchranařina.Podle hodnocení zkušenějších je na záchranařinu rozhodně talent a snad to také brzy zúročí na zkouškách.

        

 V tu samou dobu si vyběhali Matias ( Gainey Vineyard ) a Monča u nás v lese vytrvalostní zkoušku AD. Všem třem Brzáňatům letí gratulace.

  



 22-23.5.2021

Tento víkend nebyl úspěšný přímo pro Brzáňata, ale pro budoucího tatínka našeho očekávaného vrhu CH. Dísa ( Damisi Diandra ) v sobotu vyrazil na zkoušku ZZO3 a nejen že vyrazil, také tuto opravdu těžkou zkoušku úspěšně složil!!!!! V neděli pak nastoupil na OB závody v kategorii OB2. Zkoušku se mu podařilo složit na výborně, takže stejně jako Garry i on může nyní závodit ve trojkách a v závodě obsadil krásné 3. místo. Lepšího tatínka jsme si pro vrh CH nemohli vybrat :-) Zuzce i Dísovi letí veliká gratulace!!!!



 19.5.2021

Taky Dájenka ( Diamond Shiraz ) nezůstala s úspěchy pozadu. Nastoupila dnes na dogdancingovou zkoušku HtM2, která se jí podařila složit na výborně, čímž splnila všechny podmínky pro udělení titulu Master of Dogdancing 2
I Lucce letí velká gratulace!!!!!



 17.5.2021

Do porodu zbývají ještě 3 týdny, ale Rubynka už se začíná pěkně kulatit. Kolik jich tam asi schovává???



 15-16.5.2021

Tento víkend byl úspěšný pro Lenku a Garryho s Candy. V sobotu nastoupila Lenka s Garrym ( Garry Farrell )na závody Golden party v OB. Byl to jejich první start v kategorii OB2 a dopadl naprosto skvěle. Nejen že zkoušku složili na výborně a otevřeli si tak možnost startovat v kategorii nejvyšší, ale zároveň vybojovali i 1. místo. Opravdu skvělý výkon!!!!
V neděli přišla na řadu Candynka ( Cute Princess ) která si složila svojí 39. zkoušku a to rovnou " trojkovou " StPr3.
Všem třem letí obrovská gratulace, mám opravdu radost :-)

  



 7.5.2021

Dnešní sono potvrdilo to v co jsme doufali. Krytí Dísánkem bylo úspěšné a tak se začátkem května můžeme těšit na vrh CH.



 27.4.2021

Protože radost musí bohužel skoro vždy vystřídat nějaký smutek.....dnešní den nám připravil hned dvě hrozné zprávy. Za duhový most odešli ve stejný den dva znakáčci z našeho chovu. Bráška našeho Dýnka - Donnero Drive a záchranář a velký úžasňák Elgo Ruwall z našeho posledního vrhu. Děkuji majitelům, že měli po celou dobu skvělou péči a pohodový život plný lásky. Jen by nemuseli odcházet tak brzy.....

  



 24.4.2021

Konečně jsme se dočkali, Hemík dnes mohl nastoupit na zkoušku pasení HWT. Byl to trošičku adrenalin, ale nakonec se zadařilo naprosto úžasně. Hemík si vypásl 91b. a známku výborná.
Zástupce jsme měli také na zkoušce vloh NHAT, na tuto zkoušku nastoupila naše nejmladší Háčková Hennessy. I ona ani trochu nezaváhala a zkoušku splnila na výborně. Háčkovým štěňatům je teprve rok a majitelky s nimi opravdu poctivě pracují, myslím že i sourozenci nám letos ukáží co dovedou. Majitele pro H vrh jsem nemohla vybrat lépe!!!!
Činila se ale i Gatule ( Donnafugata Angheli ) která se v Kralupech pokoušela opravit dogdancingovou zkoušku HtM2. Bohužel jí výborná utekla o pouhé dva bodíky a to pravdu zamrzí. I tak to byl ale krásný výkon a holky si určitě zaslouží gratulaci.

     



 23.4.2021

Díky covidu a zrušení všech psích akcí aktualizace v poslední době vázla. Ale vypadá to, že už se zase blýská na lepší časy a já budu mít co doplňovat. Zkouškovou sezónu dnes zahájila Fori
(Foradori Granato )  která si opravila dogdancingovou zkoušku F3 na výborně, čímž splnila podmínky pro udělení titulu Master of Dogdancing Freestyle. Je to teprve 5.australák v ČR, který získal tento titul, jsem na holky moc pyšná!!!!

Dnes se také setkala Gaia Assyrtiko a Hess Allomi Cabernet. Společně daly procházku a taky rošku tréninku.




 8.4.2021

MÁME NAKRYTO!!!!!! Setkání Díse a Rubynky dopadlo dobře a já jen doufám že se za dva měsíce dočkáme spousty zdravých a šikovných australáčků. Moc se na ně těším. Na fenky v současné době už nepřijímáme žádné předběžné zájemce.

  



 22.3.2021

Damarino se stal podruhé tátou. Beata Sugar Belleza Briarga Crew dnes porodila 8 krásných miminek všech barev. Dva kluky ( bluemerle a redtri ) a šest holek ( redmerle, 4x blacktri, redtri ) Moc se těším jak prckové porostou a věřím že se dostanou k těm nejlepším páníčkům.





 21.3.2021

Zatím co Biggi slavila své již 4.narozeniny, Dája a panička nastoupily na canicrossový závod Jarní otvírák, který se letos kvůli covidu konal jako virtuální. přestože Lucka je po mateřské pauze, podařilo se jim vybojovat 4. místo z 31 týmů. Holky jste skvělé!!!!!

  



 15.3.2021

Náš vrh H slaví 1. narozeniny. Z malých kuliček vyrostli velcí hafani, v povaze hodně po mamince, takže jejich majitelky se rozhodně nenudí. Každopádně všechny čtyři udělaly obrovský kus práce. Lenny se připravuje na svojí první záchranářskou zkoušku, Hess pilně trénuje agility a připravuje se na zkoušku OB-Z, Nessynka tráví hodně času u ovcí a Hopi trénuje na OB a na DD zkoušky a je moc šikovná. Snad bude letošní rok klidnější a dočkáme se i nějakých zkoušek.


        



 14.1.2021

Konečně vám mohu představit plánovaný vrh CH, který bude odchován opět ve spolupráci s našimi přáteli a majiteli Ruby. Ruby by měla hárat v březnu, ještě musí na vyšetření očí a pokud bude vše v pořádku, budeme se moct těšit na budoucí akčňáky :-) Bližší info najdete v sekci Štěňata.



 11.1.2021

Vždycky na začátku nového roku dělám takové malé ohlédnutí za rokem minulým. Jaký byl ten 2020? Bohužel v něm bylo hodně negativního.Začalo to Hemíkovým úrazem při kterém došlo k přetržení koleního vazu. Následoval začátek covidové pandemie, do kterého připadl Biggi komplikovaný porod, který skončil císařským řezem a 4 štěňátka už se nepodařilo zachránit. Hemíkova noha se pořád špatně hojila a nakonec musela být reoperována. A vyvrcholilo to tím, že jsme o prázdninách přišli o Dýnka a začátkem podzimu o Wicky.
Ale je potřeba se podívat i na to pozitivní. Odchovali jsme 4 nádherné a šikovné australáčky a našli jsme jim ty nejlepší majitelky. Druhá Hemíkova operace byla úspěšná a on začíná opět trénovat u oveček. Biggi se podařilo složit 3 zkoušky pasení - NHAT, HWT a IHT1. Zúčastnila se mistrovství ČR v pasení kde se umístila v kategorii IHT1 na 7.místě.
Navzdory covidu se Brzáňatům podařilo složit 19 zkoušek. Nejpilnější byla Lenka. S Garrym (Garry Farrell ) složili 5 zkoušek. Dvě Noseworkové - NW-Nz a Wz, Dvě zkoušky Obedience - OB-Z, OB1 a zkoušku poslušnosti BH. Garry se zúčastnil mistrovství ČR v Obedience kde v kategorii OB1 získal známku výborná, nádherných 298b a 7.místo. Velmi dobře si vedla i  Cute Princess , která složila 4 zkoušky. Dvě Nosewrokové Nw-U2 a N2, zkoušku poslušnosti IBGH3 a zkoušku pasení IHT1. Třetím nejpilnějším byl Damarino, který složil 3 zkoušky poslušnosti -
IBGH1,IBGH2 a ZZO2. Dvě zkoušky shodně složili Falesco Montiano - UPr3 a ZVV1 a Foradori Granato  - NHAT a F3. Jednu zkoušku složili další úžasňáci a to Delaforce Fine Ruby - NW-U2,
Estate Merlot
záchranářskou zkoušku sboru hasičů - VZSH a Brunello Montalcino - IBGH3. Zkoušek nwní tolik jako předešlé roky, ale zase jsou to většinou už zkoušky náročnější, kteří potřebují delší přípravu. Velmi pěkně se zapojili i naši nejmladší. Všichni čtyři absolvovali trénink u oveček a všichni čtyři mají vlohu pasení, což se snad podaří příští rok potvrdit na zkoušce NHAT.
Všichni pilně cvičí a připravují se na první zkoušky. A k tomu Hendry Albarino a Hoopla the Mutt reprezentovali naší chov.stanici v Pulleru, kdy Hopi získala v Runningu i v Jumpingu jedno 1. a jedno 2. místo a Lenny v Runnigu 3.místo.