1.1.2021

Konečně máme jasno, kdo bude otcem plánovaného externího vrhu CH po fence Delaforce Fine Ruby. Již brzy vám ho zde představím



 31.12.2020

Hned druhý den dorazila na procházku Garryho máma Ruby. Abychom nevyšli ze cviku, dali jsme asi 11km okruh a probrali vše potřebné ohledně plánovaného jarního vrhu.



 30.12.2020

Honění kilometrů přestalo a tak jsme mohli vyrazit na pohodovou procházku s Lenkou a Garrym. Biggi se konečně zase s někým pořádně vyřádila :-)



 15-29.12.2020

Na letošní předvánoční a vánoční čas jsem si vymyslela jednu šíenou akci. Když už nám covid nedovoluje pořádat srazy a další větší akce, budeme spolu alespoň virtuálně. A tak jsem se s Biggi a Majlou přihlásila do virtuálního závodu Vánoční výzva. Cílem bylo nachodit nebo naběhat za 14 dní co nejvíce kilometrů. A kromě jednotlivců byl vyhlášen i závod týmů a tak jsme s majiteli našich štěňat a vnoučat vytvořili tým Brzáňata. Nejprve jsme si dali jako cíl, porazit tým hovawartů, což nebylo vůbec jednoduché. Hovawarťáci nás motivovali stále k větším a větším výkonům a pak už jsme byli tak rozjetí, že nešlo přestat. A tak jsme pomalu šplhali výš a výš...a občas taky zase spadli o pár příček dolů, což náš ještě víc vyburcovalo. A nakonec se stalo něco neuvěřitelného, když se v úterý o půlnoci uzavřelo vkládání kilometrů, byli jsme jako tým s 4087,175km na 1. místě a jako jednotlivci jsme v kategorii dogtrekaři obsadili - já a Majla s Biggi 2. místo a Nikol s Marvinem a Fruttim 3.místo. Chtěla bych poděkovat všem, kteří ze všech sil bojovali i když přišli unavení z práce, když venku pršelo a nebo jim nebylo dobře, také těm, kteří ukrajovali kilometry i když mají doma malé mimčo a každý druhý by měl spoustu výmluv proč to teď nejde. Jste všichni báječní a jsme bezva parta, která se dokáže vyburcovat když se pro něco nadchne. I když je to třeba jen úplně obyčejný bezvýznamný závod. Důležité je to, že jsme byli spolu a že jsme si to užili. Díky za to jací jste!!!!!!
Ráda bych vypsala ty, kteří se do výzvy zapojili.
Já, Majlanka ( Always Smile ) a Biggi jsme jasní, za naší rodinu ještě Jirka s Endží a Hemíkem a naše Monika se Shelby a Eddiem. Z A vrhu dále Tobík ( Adorable Rascal ) s Bárou i Lukym. Z B vrhu to byl Redík ( Barolo Dry Red ) s Bárou z C vrhu Bíba ( Ceaseless Energy ) s Janou, Bizzi ( Curious Busybody ) s Ivou a Candy ( Cute Princess ) kterou podporoval i Garry Farrell a parťačka Ebbička s Lenkou a Honzou. Za D vrh bojoval Marvin ( Damarino ) s parťákem Fruttim a celou rodinou - Nikol, Laďa a Áda, Ruby ( Delaforce Fine Ruby ) s parťačkou Kačenkou a s Pavlou, Ivanem, Ivankou a Sandrou, Dája ( Diamond Shiraz ) s Luckou a Gaty ( Donnafugata Angheli ) s Monikou. E vrh měl samozřejmě stoprocentní účast - Chipánek ( Estate Merlot) s parťákem Křupem a Frantou, z F vrhu Connie ( Falcone Syrah ) a její dcera Mona (Armona ) s Pájou a Fori ( Foradori Granato ) s Janou. Z G vrhu kromě Garryho kterého už jsem jmenovala ještě Charlie ( Gautier Argilex ) s Pavlem a Terkou. Háčko mělo stoprocentní účast. Hopi ( Hoopla the Mutt ) a Silva, Lenny ( Hendry Albarino ) a Barča, Nessy ( Hennessy ) a Majda a Hess ( Hess Allomi Cabernet ) a Terka. Za hovawarty bojoval Loki ( Elgo Ruwall) se svými parťáky Ziwou a Aryou a s Míšou a Honzou, Exík ( Exigo Tramp ) s Ilčou a z vnoučat Tara ( dcera Escadrony ). Z australských vnoučat to byli potomci Belly ( Ceaseless Energy) a to Bady ( Askari ) s Klárkou, Jessie ( Bedelia ) s Máťou a Viky ( Clarity ) s Niky. Potomci Damarina - Anty s Vláďou, Zdeňkou, Vlaďusem a Verčou a Avi s Domčou a potomci Connie - kromě zmiňované Mony ještě Sky ( Arthur ) s Martinou a Browie ( Agger ) s Terkou.

     



 21.12.2020

Garry Farrell dnes podstoupil RTG u MVDr Duchka v Praze a výsledky jsou opět skvělé. DKK - A, DLK - 0/0 a OCD - nepostižen. Mám velikou radost a Lence letí velká gratulace. Tak ještě Gini La  Frosca a bude zrentgenovaný celý vrh.



 17.12.2020

Marvi ( Damarino ) dnes opět bodoval. Nastoupil s Nikol na zkoušku IBGH2 a složil na krásných 91 bodů. Mám neskutečnou radost. Snad situace dovolí a příští rok se zadaří nějaká trojka :-)



 15.12.2020

Protože situace nedovoluje žádné větší akce, vymysleli jsme způsob, jak být aspoň trošku spolu. Brzáňata se zapojila jako tým do Vánoční výzvy, což je závod v chůzi a běhu. Každý chodí nebo běhá v místě bydliště a výsledky se nahrávají na net. Tímto jsme alespoň trošu spolu i když každý v jiné části republiky.Určitě Vás budu informovat jak jsme si vedli. V týmu Brzáňat závodí pouze majitelé našich štěňat a vnoučat a to jak hovíci tak ausíci. Máme tak nevýhodu proti početnějším týmům kdy společně závodí celé město nebo továrna, ale to nám na nadšení nemůže ubrat. Důležité je být alespoň nějak zase spolu. Děkuji všem kteří se zapojují, všichni se snažíte a jste skvělí!!!! Na konci akce všechny představím abyste věděli kdo hájil naše barvy :-D



 4.12.2020

Konečně!!!!! Konečně mám zase co přidat, protože s covidem, jako by se skoro zastavil život. Samozřejmě že denně chodíme ven, trénujeme, ale chybí nějaká koncovka nebo aspoň setkávání se s přáteli. Ale dneska jedna OBROVSKÁ RADOST!!!!! Damarino se svojí úžasnou paničkou Nikol složili zkoušku ZZO2 na nádherných 91b. Brzáňata prostě umí!!!! Moc moc gratuluji :-)



 12.11.2020

Doplněna fotogalerie na stránkách jednotlivých štěňat u vrhu G



 11.11.2020

Dlouho jsem neaktualizovala. Díky covidu jsou všechny akce zrušené, museli jsme odvolat i náš velký sraz štěňat, ale úplně nejhorší je to, že 5.10. opustila naší smečku naše milovaná Wickulka a já se s tím pořád nějak nemohu smířit. Wicko, děkuji moc za všechno, šla jsi se mnou do každé akce bez zaváhání a vždy jsem se na tebe mohla stoprocentně spolehnout. Myslím, že jsme si ten společný život obě užily a teď už to prostě nikdy nebude takové.....pozdravuj tam za Duhovým mostem Freda, Ira,Awku, Bee,Tarušku i Dýnka, snad jste se tam všichni zase potkali .......



 4.10.2020

V neděli se konalo mistrovství KCHBO v Agility. Zde nás zastupovaly naše stálice Dája a Gaty. Bohužel se úspěch z roku 2018 opět nepodařilo zopakovat. Dája měla sice v součtech nejrychlejší čas, ale bohužel zapomněla občas krčit nohy, což jí vyneslo 4 shozené laťky a spadla tak na 8. místo. I tak si myslím že to je krásný výkon ze 44 australáků. Gatynka v jednotlivcích bohužel 2x disk. A v družstvech vybojovaly Modré čůzy 6. místo z 11.

  



 3.10.2020

Po týdnu vyrazila dvojice Lenny a Hopi na další závody v Pulleru. Přestože konkurence byla mnohem větší, zadařilo se tentokráte oboum. V Runningu Hopi 2.místo a Lenny 3.místo a v Jumpingu Hopi dokonce 1. místo. Jsem na oba dva neskutečně pyšná, Brzáňata se prostě neztratí v žádném sportu. Moc děkuji Silvě a Barče za skvělou reprezentaci a posíláme z rodných vinohradů obrovskou gratulaci!!!!!



 28.9.2020

Ani my jsme nezaháleli a rozjeli se s Biggi na Mistrovství ČR v pasení v tradičním stylu. Biggi měla svojí premiéru v IHT1. Cíl byl jasný - dojít a nedisknout se, což se nakonec podařilo. Mostek, kterého jsme se nejvíc báli, se nakonec povedl za plný počet bodů, zato ulička byla celá nějakí zmatená a nakonec bohužel za 0b. Nicméně, zkoušku se podařilo složit na 79b ( o 1 bod nám bohužel utekla známka velmi dobrá ) a v závodě to bylo 7. místo. Na první start a to hned na mistrovství jsem s výsledkem moc spokojená.



 27.9.2020

A je to tady. Háčková štěňáta dnes vyrazila na první závody v Pulleru - samozřejmě jen do kategorie štěňat, kde se neskáče. Reprezentovali nás Lenny (Hendry Albarino ) a Hopi (Hoopla the Mutt ) a ostudu rozhodně neudělali. Oba krásně fungovali v rušivém prostředí, neřešili lidi ani psy. Soustředili se jen na puller a povely pánečků a opravdu se moc snažili.
U Hopi to nakonec stačilo na 1. místo v Runningu a 2. místo v Jumpingu. Mám z obou velikou radost!!!!!!

Skvěle si vedla také dvojice Lenka a Garry, kteří nastoupili na první zkoušku sportovní kynologie BH/VT a splnili jí na krásných 56 bodů. Tím si otevřeli cestu do světa mezinárodního zkušebného řádu IGP( dříve IPO )



 21.9.2020

Prodloužený víkend 17-20.9. strávil Lenny na soustředění záchranářských psů na Spáleništi. Potrénoval vyhledání v sutinách i na plochách, kde již velmi pěkně používal nos a krásně vyštěkával. Vyzkoušel si i slaňování, které mu nedělalo žádný problém. Myslím že z něj roste opravdu nadějný záchranář.

       



 20.9.2020

O den později zabodovala druhá Lenka. S Garrym Farrell se zúčastnili obedience závodu : O Terezínskou podkovičku, kde v kategorii OB1 získali nádherných 303b, což stačilo na známku výborná a skvělé 3. místo. Garrymu je teprve rok a půl a složil si tímto svojí 4. zkoušku. Moc moc gratulejeme Garrymu i jeho šikovné paničce.

Šikovná ale byla i Garryho sestra Gaia Assyrtiko, která nastoupila na 3. část Noseworkového závodu Lord of the Nosework, našla všechny vzorky ve velmi pěkném časem a vybojovala tak 2. místo z 20-ti závodníků. Také Hance a Gájence letí gratulace a mysím že je čas vyrazit i na nějakou NW zkoušku ;-)



 19.9.2020

Lenka a Ciffínek opět zazářili. Nastoupili společně na všestrannou zkoušku ZVV1. Tato zkouška je tříoddílová a zahrnuje stopu, poslušnost a obranu. Ciffínek se s tím popral opravdu statečně. Stopa za nádherných 97 bodů. Na poslušnosti měl chviličku nějaké zatmění a odešel za paničkou z dlouhodobého odložení, takže jedna nula mu vysloužila i tak parádních 87b. A nepřekvapila ho ani obrana, kde si vykousal velmi pěkných 80 bodů. Opravdu super výkon, mám opravdu velkou radost a Lence letí obrovitánská gratulace!!!! Za fotky děkuji ZKO Dalešice



 2.9.2020

Další Géčkové štěně má za sebou RTG. Gautier Argiles ( Charlie ) má DKK - A, DLK - A a OCD nepostižen.
Je to už čtvrté Géčkové štěně ze šesti s takto krásným výsledkem, mám opravdu radost!!!!!



 30.8.2020

Poslední srpnový víkend byl ve znamení závodů obedience, na které vyrazila Lenka a to s Garrym do OB-Z a s Candy do OB-2. Garrry se ukázal jako velký šprt, zkoušku splnil na výborně a ještě si vybojoval 1. místo. Candynka ve dvojkách nepřekvapila. Zkoušku se jí podařilo splnit na dobře, ale protože konkurence nebyla velká, stačilo to i tak na 2. místo. Garrynek se začne tedy již připravovat do jedniček, Candy si ve dvojkách ještě nějaký čas pobude. No a Lence letí velká gratulace :-)

  



 24.8.2020

V pondělí dorazila na návštěvu Hess s Terkou. Byly jsme hrozně zvědavé až uvidíme Hessu a Biggi vedle sebe. Jsou si opravdu hodně podobné a to nejen v kostře ale i v povaze. Kromě jednotlivých fotek Hessky vznikly i velice pěkné fotky ve vřesu, fotila samozřejmě opět má úžasná dcera Marťa.

     

Tady pár vřesových.....

       

 A ještě samostatná Hessinka

       



 23.8.2020

No a v neděli bodovala druhá Lenka s Garrynkem ( Garry Farrell ) Tato dvojice nastoupila hned na dvě Nosewrokové zkoušky - voda a příroda a obě dvě bez problémů splnili. Garry si tedy může k OB-Z připsat ještě NW-Nz a NW-Wz. Myslím, že o této dvojici ještě hodně uslyšíme!!!!!!



 22.8.2020

Sobota patřila Ciffínkovi ( Falesco Montiano ) a Lence. Tato dvojice nastoupila na zkoušku UPr3 ( poslušnost podle IPO3 ) a nejen že nastoupila, oni ji složili na velmi pěkných 89 bodů. Pro Ciffínka je to již 17. zkouška a 4. zkouška " trojková " Moc moc gratulejeme!!!! Ciffínek je sice malý, ale moc moc šikovný!!!!! Veliká gratulace letí samozřejmě i paničce Lence, za fotky děkuji ZKO Dalešice.

         



 15.8.2020

Dája po delší době nastoupila na Open agility závod - LARGE speciál v Ratenicích a vedla si opravdu skvěle. Doběhla všechny 4 běhy a kromě jediné shozené tyčky to byly běhy parádní. Ve finále navíc přidala i nejrychlejší čas, což jí vyneslo 1. místo a stala se tak mistrem Large 2020. Protože konkurence byla opravdu obrovská, máme z výsledku obrovskou radost !!!! Dáje i Lucce letí veliká gratulace.

  

Svojí závodní preméru zahájila i mladá Gaia Assyrtiko, která se zúčastnila Noseworkového závodu : Lord of the nosework. Ani v jednom ze čtyř přírodních terénů Gaia nezaváhala a tak se stala vízězkou jak v kategorii jednotlivci ( ze 14-ti zúčastněných ) tak v kategorii dvojice. Také Gáje i Hance letí gratulace!!!!



 10.8.2020

Dnes zaválela Rubynka s Ivanem, kteří nastoupili na Noseworkovou zkoušku U2 - vyhledání vzorků skořice a pomerančové kůry v lidském prostředí. U dvojkových zkoušek už dvojice neví kolik vzorků v terénech vlastně hledá a tak hodně záleží na vzájemné souhře. Jsem opravdu moc pyšná, že už dvě Brzáňata dokázala dvojkové zkoušky pokořit. Skvělá práce, jen tak dál. Posuzovala Klára Hlubocká.



 9.8.2020

A máme tu první tři výsledky RTG Géčkového vrhu po Charliem a Ruby. Zatím se můžeme jenom radovat.

                                                    

HD-A, ED-A, OCD-frei                      HD-A, ED-A                                    HD-A, ED-A, OCD- frei

GAIA ASSYRTIKO                     GIOVANNI  ALMONDO                    GAINEY  VINEYARD



 2.8.2020

Opožděný dárek k narozeninám mi dala Gatynka, která si vyběhala v Ratenicích druhou zkoušku potřebnou pro titul A3 Champion. Tak ještě jedna a bude to doma, držímě pěsti!!!!!!



 19.7.2020

Na tento víkend jsme už dlouho měli naplánovaný sraz Háčkových holek. Bohužel moje pracovní neschopnost stále trvá a tak jsme museli sraz zrušit. Když máte ale ty nejlepší majitele štěňátek na světě, sednou do auta a dorazí za vámi domů.  Bigguška si tak užila hrátky s Hopinkou a Nessynkou jako za starých časů a my coby majitelé jsme si užili pohodové odpoledne. Moc ráda jsem všechny viděla.

  



 12.7.2020

Forinka ( Foradori Granato ) opět válela a vyběhala si tak třetí postupovou zkoušku do LA3. Zároveň v součtech získala 1. místo. Myslím že nám roste další agiliťácká naděje!!!! :-)

Zcela nezávodně se sešli dva sourozenci z Déčka - Damarino a Delaforce Fine Ruby. Já jsem bohužel stále na neschopence, takže Wicky si dětičky ani  společnou procházku tentokrát neužila.



 11.7.2020

Šťastný den měla Monča a Gatynka ( Donnafugata Angheli ), kterým se zadařil na Agility zkouškách čistý běh . Nakonec z toho bylo krásné 3. místo a tím i první zkouška třetího roku, potřebná pro získání titulu A3 Champion. Tak ještě dvě a bude splněno, gratulujeme a držíme pěsti na další běhy!!!!!

Hemíkovi a Biggi dorazily další výsledky DNA testů. Podpořili jsme nový výzkum merle genu a oba nechali otestovat v laboratoři Tilia. Hemíkův výsledek je m/m takže je zdravý homozygot a nenese žádnou merle alelu. Biggi samozřejmě merle alelu má,její výsledek je m/M. Biggi jsme nechali otestovat i na CMR a i tady jsme dopadli dobře a výsledek je CMR N/N - zdravý jedinec



 9.7.2020

Lenka a Candynka ( Cute Princess ) opět válí!!!!! Tato dvojice dnes nastoupila na další dvojkovou Noseworkovou zkoušku, tentokrát to byla příroda NW- N2 a zkoušku se jim podařilo úspěšně složit. Kdo zná Nosework tak ví, že dvojkové zkoušky už nejsou vůbec žádná sranda. Velký terén je opravdu velký, dvojice neví kolik vzorků vlastně hledá a ještě je v terénu spousta negativ jako třeba pamlsky, které psa nesmí rozhodit. Vyžaduje to maximální sustředění psa a samozřejmě souhru mezi psem a psovodem. Candy je první australák který zdolal dvojkové zkoušky už tři, tak snad se časem zadaří i ta poslední vodní. Lence i Candynce letí obrovská gratulace



 6.7.2020

Bairrada  dnes nastoupila na zkoušky Agility. Nejen že dala čistý LA2 běh, ale bylo z toho i 1. místo a první postupová zkouška do trojek!!!!! Markétě i Bairunce letí velká gratulace. Můžete se podívat i na video, jak jim to běhalo.



 1.7.2020

Začátek prázdnin zůstane pro nás už na vždy spojený s velkým smutkem. Ve středu odešel za duhový most ten nejhodnější hovawart na světě. Dýnku, hrozně moc nám chybíš :-((((



 28.6.2020

U pasení ještě zůstaneme. Uběhl týden a svoje vlohy vyjela ukázat Forinka (Foradori Granato ) V Nehvizdech si tak vypásla svojí 12. zkoušku a to NHAT. Děkuji Janě i Forče za super dárek ♥



 21.6.2020

V neděli do Tění vyrazila pro změnu Lenka s Candynkou ( Cute Princess ) Nastoupily na zkoušku IHT1 a přestože neměly moc šancí předem potrénovat, celý trial došly a limit zkoušky splnily. Mám velikánskou radost!!!!  Já jsem si bohužel přivolala ten gauč s knížkou. Upadla jsem tak nešťastně, že jsem si pochroumala vazy v kotníku, takže v současné době toho moc neděláme, protože mi to bohužel nejde. Fotka z pasení je samozřejmě jen ilustrační, sice celý víkend pršelo,ale na čepici to přeci jen už nebylo :-D



 20.6.2020

Přestože už tří dny v kuse prší a člověk by nejraději zůstal doma na gauči s knížkou v ruce, nenechali jsme se odradit a vyrazili na zkoušku pasení - HWT. Do Tění jsme dorazili s velkým časovým předstihem, tak jsme s Biggi stihly i delší procházku po okolí. Kolem 17 hodiny začínali HWT a Biggi šla hned jako první. Přestože páneček trochu zmatkoval, Biggi dokázala vše zachránit, i když jí to stálo nějaké ty body. Nakonec získala 87 bodů a známku velmi dobrá. Tím si otvřela dvěře na trialové závody, už se moc těšíme. Protože zkoušku HWT z pěti startujících složili jen dva, jsem na Biggu opravdu moc pyšná!!!!

  

Dobře si vedl i Chipánek ( Estate Merlot ) který se zúčastnil záchranářského závodu plemen. Jednalo se o závod tříčlenných družstev, kdy každé družstvo zastupovalo jedno plemeno. Chipánek nastoupil na disciplínu plošné vyhledání a vybojoval pěkných 86 bodů. Bohužel, spolubojovníkům už se tolil nedařilo a tak to celkově stačilo jen na 11.místo.



 15.6.2020

Štěňátkům z vrhu H jsou již 3 měsíce. Pomalu se zabydlela v nových rodinách, zvykla si na jiný režim dne a kromě socializace jim paničky začínají vybírat vhodné cvičiště a trenéry. Denně mi chodí zprávy, fotky a videa z nových domovů. Štěňata jsou moc šikovná, umí již spoustu povelů, ale samozřejmě není všechno jen růžové. Naštěstí jsem vybrala opravdu skvělé majitele, kteří se umí poprat i s nějakým tím problémem, který se občas při výchově vyskytne. Věřím, že z Háček budou stejně úžasní ausíci jako z předchozích vrhů a moc se těším až je zase všechny uvidím.

     


   Hopinka                    Lenny                   Hess                     Nessy



 12.6.2020

Vrh G začíná svojí zkouškovou a závodní kariéru. A kdo je první?? Lenka a Garry Farell !!! Dnes nastoupili společně na zkoušku OB-Z, kterou se jim i se dvěmi, trochu nešťastnými nulami, podařilo složit na 251b a známku velmi dobrá. Výborná jim utekla opravdu u kousíček. Garry získal skoro samé desítky, jen u přeskoku si to nějak špatně vypočítal a shodil jedno prkno ( to byla ta první nula ) a u odložení za pochodu v sedě zůsal stát ( to je ta druhá nula ) Ostatní cviky byly za plný počet, akorát ještě u poloh musela Lenka u prvního sedni zopakovat povel, takže 2 body dolů. Myslím si že na 14. měsíců předvedli opravdu krásný výkon a příště už to bude určitě ta výborná. Na video ze závodů se můžete podívat zde.



 8.6.2020

Další úžasná zpráva dnes dorazila od Forinky ( Foradori Granato ). Fori se svojí paničkou Janou nastoupily na svojí první trojkovou zkoušku - dogdancingová F3 ( Freestyle ) a zkoušku složily na velmi dobře. Tato zkouška není vůbec jednoduchá, pes pracuje pouze na slovní povely a na delší vzdálenost od psovoda, Fori je teprve 5. australák, který tuto zkoušku v ČR složil. Jsem na holky náležitě pyšná!!!!!



 7.6.2020

Damarino je táta!!!!! 26.5. se v chovatelské stanici Rozdělovská střela narodilo 7 nádherných štěňátek. Věříme, že malí úžasňáci budou dělat svým novým pánečkům jen radost a že si užijí aktivní život plný procházek, mazlení, sportu a cvičení.

Příjemnou neděli si užila i Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ), na kterou se přijel podívat její syn Charlie ( Gautier Argilex ). Myslím že příbuznost se tady rozhodně popřít nedá :-D



 6.6.2020

Garry a Lenka vyrazili na svůj první Obedience start. Zatím to byly jen neoficiální závody, taková generálka, aby zjistili jak jsou na tom. A nevedli si vůbec špatně. Zkoušku OB-Z by složili na velmi dobře, což stačilo na krásné 2. místo. Garry je teprve 14- ti měsíční, ale již teď pracuje velmi pěkně a dobře se soustředí, myslím že o této dvojici ještě hodně uslyšíme.

  

Ani my jsme se neváleli doma a vyrazili do Tění na celodenní intenzivku pasení. Biggi si zde vyzkoušela spoustu nových věcí. Třeba vyzvednutí celého stáda ( asi 100 ovcí + nějaké kozy ) na velké spodní pastvině, pasení ve dvojici ( kdy se část stáda rozdělila a každý pes si pak musel hlídat svojí půlku aby se nespojila s tím zbytkem ), potrénovala zavedení a vyvedení z košáru a i nějaké překážky, které jí zatím stále dělají problém ( nějak nemůže pochopit, že překážku musí překonat společně s ovcemi, že nestačí tam ovce jen natlačit a pak překážku oběhnout ) My jsme mezitím s Majlou podnikly krátký výšlap po okolí.

     



 31.5.2020

Dája ( Diamond Shiraz ) dnes po šestiměsíční pauze opět na startu. A byl to návrat opravdu vydařený. První běh čiště a 1. místo. Ve druhém běhu jí Lucka na Áčku vrátila, protože nezastavila zónu, nebyla to chyba, jen to seběhla,ale prý když zastavovat tak zastavovat :-D  Jinak i druhý běh moc pěkný. Tak snad se bude dařit i nadále. Holky jsou skvělá dvojka!!!! Můžete se podívat na video vítězného běhu.



 29.5.2020

Skvělou práci dnes předvedla Lenka a Candy ( Cute Princess ), kteří nastoupily na Noseworkovou zkoušku NW- U2. Tato zkouška není vůbec jednoduchá, psovod neví kolik vzorků je v terénech založeno a musí se tak plně spolehnout na svého psa. Navíc se v prostoru mohou nacházet i rušivky ve formě pamlsků, hraček a podobně. Jsem na holky opravdu moc pyšná. Počet složených zkoušek této dvojice se tak vyšplhal na úctyhodných 36. Velikánská gratulace!!!!!



 23.5.2020

Brzáňata nezklamala ani tento víkend. Na vstupní záchranářskou zkoušku sboru hasičů si odskočil Chipánek ( Estate Merlot ) s pánečkem z Olomouce až do Hejnic v Jizerských horách. Tato zkouška se skládá ze tří oddílů. Poslušnost - zde Chipzík získal 40bodů z 50 možných, dovednosti - tady to bylo 48b z 50 a speciálu, který se nebodoval a byl ohodnocen pouze jako prospěl. Speciální cvik vyhledání byl opravdu ve velmi těžkém terénu, kluci se u toho zapotili, ale kdo umí ten umí. Dlouhá cesta se vyplatila a 12. zkouška je doma!!!! Moc moc gratuluji!!!! Jako třešnička na dortu bylo ještě to, že se Chipánek s Frantou cestou domů zastavili u nás. Radost ze shledání byla oboustranná. A samozřejmě neměla chybět ani společná fotka s maminkou Majlou.

        



 17.5.2020

Štěnátka jsou již více jak týden v nových domovech a tak je na čase začít zase něco dělat. Biggi tedy dnes vyrazila na zkoušku NHAT ( zkouška vloh pasení ) kterou bez problémů složila a zarovnala tak počet svých složených zkoušek na krasnou kulatou desítku. Do Tění nám přijela fandit její dcera Nessynka ( Hennessy ) se svým parťákem Baileym. Majitelce Nessynky Majdě, moc děkuji za fotodokumentaci. Moc ráda jsem vás všechny viděla. Více takových pozitivních dnů :-)



 16.5.2020

Brzáňata jedou!!!!! Bruníček ( Brunello Montalcino ) si s jednodenním zpožděním nadělil opravdu originální narozeninový dárek. Se svojí paničkou dnes složil zkoušku IBGH3 na neuvěřitelných 97 bodů. Je to jeho již 13. zkouška. Oli, hrozně moc gratuluji!!!!!



 9.5.2020

Zkouškovou sezónu dnes zahájila Candynka ( Cute Princess ) s Lenkou, kteří si bez nějakého velkého tréninku odskočily na zkoušku IBGH3 a zkoušku úspěšně složily. Pro tuto dvojici je to už 35 zkouška, z toho třetí "trojková " Kdo umí ten umí :-)  Leni, obrovská gratulace!!!!! Posuzoval pan rozhodčí Jonáš.



 9.5.2020

Hned v pátek se do nových domovů vydala druhá dvojice. Lenny odjel až k Rožnovu pod Radhoštěm, bude mít parťačku haskounku Viky a s paničkou plánují kariéru v Agility a záchranařině.
Hess bude bydlet u Vlašimi, doma má parťáka berňáka Bada a s paničkou bude mít hlavní aktivitu Agility a jako doplněk nějaký ten dogdancing a poslušnost. Doufám že jsem opět měla šťastnou ruku při výběru majitelů a budu se těšit na společná setkání a akce.

  



 8.5.2020

Jako první jsme se rozloučili s Hopinkou a Nessynkou. Holčičky odjely sice najednou, ale každá úplně jinam. Hopinka bude bydlet u Tábora společně se svou retrívří parťačkou Berry. Se svojí paničkou se budou věnovat agility, frisbee, canicrossu a dogdancingu....a možná ještě i něčemu jinému, podle toho co je bude bavit. Nessynka má australského parťáka Baileyho, bydlet bude v Plzni a s paničkou se plánují věnovat poslušnosti, obedienci a pokud bude mít Nessy vlohu tak i pasení.

  



 7.5.2020

Pomalu se blíží doba odjezdu a tak jsme udělali ještě poslední fotky našich čtyř raubířů ve věku 7,5 týdnů

Lenny a Hess

     

Nessy a Hopi

     

A ještě hromadná a z akce

     

Více fotek opět na rajčeti



 28.4.2020

Štěňátka dovršila šest týdnů. Mají za sebou očkování, čipování a vyšetření očí na dědičné oční choroby s výsledkem prostý. Každý den si hrají na svém psím hřišti, seznamují se se slepicemi, králíky a ovcemi a se zbytkem naší smečky. Učí se chodit na vodítku. Pouštíme je i do domu, kde se zase seznamují se zvuky domácích spotřebičů. Každým dnem jsou vidět obrovské pokroky. Každé štěně už má svojí stránku ve vrhu H

Hendry Albarino  " Lenny "

        

Hess Allomi Cabernet  " Hess "

        

Hennessy " Nessy "

        

Hoopla the Mutt  " Hopinka "

        

Hromadné

        

Více fotek naleznete zde



 12.4.2020

Moc se omlouvám že jsme tak dlouho neaktualizovali, ale měla jsem bohužel problémy s programem, který při nahrávání aktualizací používám. Teprve dnes se to povedlo odstranit a tak naše stránky již opět budou funkční. Štěňátka oslavila v neděli již 4 týdny. Všichni již vidí, slyší, rostou jim zuby a začínají si mezi sebou hrát a taky se pěkně rvát :-) Už se byli několikrát podívat i na zahradě a o víkendu vznikly i tyto krásné fotky.

     

A ještě skupinovky.

    

Na všechny fotky z víkendu se můžete podívat na rajčeti.


 28.3.2020

Poslední týdny si nějak připadám jako ve zlém snu a tak ani nebyla síla aktualizovat. Bigginky porod se zkomplikoval a musel být ukončen císařským řezem, což v coronavirové situaci nebylo vůbec jednoduché a tak se polovinu vrhu již nepovedlo zachránit. Zůstali nám čtyři stateční. Tři holčičky a jeden kluk. Bohužel další problém nastal v tom, že fena prvnička která rodí císařem, moc nechápe, že štěňátka jsou její. Takže jsme se museli obrnět trpělivostí a Biggi to vysvětlit, což ze začátku nebylo vůbec lehké. Ale naštěstí se nastartovala docela rychle a o miminka se začala vzorně starat. Je prostě úžasná!!!!!  Představuji vám tedy náš vrh H, narozený 15.3.2020

       

Hendry Albarino          Hoopla the Mutt            Hennessy            Hess Allomi Cabernet



 7.3.2020

A jdeme do finále. Ještě asi týden a už se dozvíme jaké poklady Biggi schovává v břiše. To se již viditelně zvětšuje, o svém atletickém šílenci si můžu nechat jenom zdát. Biggi zatím bez problémů baští, štěňátka se v břiše hýbou, takže je snad vše jak má být a nám nezbývá nic jiného než čekat na den D. Během posledních 14 -ti dnů jsme u nás přivítali další dvoje čekatele na štěně kteří přijeli Bigginku navštívit. Jsem ráda, že většinu budoucích majitelů již znám osobně, že mají zájem o komunikaci ještě před narozením štěňat, zatím si myslím, že jsem vybrala opět dobře :-)

        



 17.2.2020

O víkendu se do Čech přijela podívat Cherrynka ( Gini La Frosca ) V neděli se sešla s mámou Rubynkou a červenými brášky Matym a Garrym. V pondělí zajela k nám, za babičkou Wickou a celou naší smečkou. Jsem moc ráda že jsem jí mohla zase vidět, vyrostla z ní světlejší kopie Ruby ♥ Škoda že si nemohly zařádit s Biggi, ale to už se snažíme držet trošku v klidovějším režimu i když to není úplně lehké a ne vždy se to povede :-D

 



 12.2.2020

Konečně nastal den D a my se vypravili s Bigginkou na sono, přesvědčit se, jestli naše výprava za Pukem byla úspěšná. Je pravda, že Biggi již pár dní vysílala téměř jasné signály, ale přeci jen to chce člověk vidět na vlastní oči a taky překontrolovat, že se vše vyvíjí jak má. Paní doktorka nás ubezpečila, že plody mají odpovídající velikost, srdeční ozvy jsou v pořádku, plodové vody je dostatek..prostě můžeme se začít těšit na vrh H. Mám obrovskou radost!!!!!



 11.2.2020

Dnes jsem doplnila fotogalerii také u vrhu D, E a F.



 10.2.2020

Dodělaná fotogalerie u vrhu B a vrhu C. Pokračování zase zítra :-)



 9.2.2020

Konečně jsem se dostala k něčemu na co se chystám už hodně dlouhou dobu, ale pořád nebyl nějak čas. Začala jsem všem odchovům vytvářet fotogalerii, aby měli všechny fotky pěkně pohromadě a samozřejmě bude následovat i fotogalerie našich psů. Zatím jsem nahrála fotky všem z A vrhu, kromě naší Majlanky a z B vrhu Brunellovi. Fotogalerie je na rajčeti a odkaz najdete na stránkách jednotlivých štěňat.



 3.2.2020

Delší dobu jsem neaktualizovala, ale bohužel jsem podlehla chřipce a tak se u nás teď nic akčního nedělo. Biggi chodila s pánečkem trénovat k ovečkám, aby se úplně neunudila. Od krytí už uběhly pomalu 3 týdny. Ještě týden a vyrazíme na sono, kde se konečně dozvíme, jestli se můžeme těšit na vrh H.



 18.1.2020

Půlka ledna je za námi a tak je nejvyšší čas, abych se ohlédla za rokem minulým a shrnula co se nám v loňském roce povedlo.
S Biggi jsem složila 5 zkoušek. BH,IBGH1,OB-Z,RO-B a NW-Uz. Zúčastnily jsme se dvou OB závodů v kategorii začátečník a vybojovaly 2. a 3. místo. Dále jsme absolvovaly národní výstavu v Německu se známkou VD3, Speciální výstavu v Mikulově se známkou výborná a Biggi také úspěšně prošla bonitací a byla zařazena do chovu.
S Majlankou jsem složila 3 zkoušky - NW-Uz, NW-Wz a RO-B. Na závodech RO-B jsme vybojovaly celkově 3. místo ze všech plemen a v soutěži CASD jen pro AUO 2. místo.
Jirka s Hemíkem složili zkoušky 2 - ZOP,ZZO

Brzáňata složila v roce 2019 krásných 28 zkoušek ( pasení, dogdancing, sportovka, obedience, rally obedience, záchranařina, nosework a agility ) z toho 5 zkoušek byo nejvyššího 3. stupně!!!! ( dogdancing,pasení,stopa,sportovka ) K dnešnímu dni mají tedy Brzáňata složeno neuvěřitelných 236 zkoušek.
Diamond Shiraz a Donnafugata Angheli se nominovaly na mistrovství ČR v Agility v kategorii LA3, ale na vlastním mistrovství už se bohužel nevedlo. Nevedlo se ani na šampionátu KCHBO v Agility a Dogdancingu, kde nás zastupovala Donnafugata Angheli a Diamond Shiraz. Co se ale povedlo?  Diamond Shiraz dokončila v tomto roce titul A3 CHAMPION. Myslím že to je teprve 4. australský ovčák s tímto titulem. Zadařilo se také v canicrossu. Na šampionátu KCHBO pro AUO v kategorii ženy se psy nad 15 kg obsadil Damarino 1. místo a Diamond Shiraz 2. místo. V Australian Herding Cupu nás zastupovala Ceaseless Energy, která v kategorii IHT 2 obsadila 2. místo a zároveň podle dosaženého počtu bodů byla vyhodnocena jako nejlepší AUO ze všech kategorií. Cute Princess se nominovala na mistrovství ČR v Noseworku. Neumístila se sice na bedně, ale pracovala velmi pěkně, přestože byla právě v nejlepším hárání
Kromě zkouškových disciplín nás Brzáňata reprezentovala také v canicrossu, Hoopers, Coursingu, Dogtrekkingu a Hard Dog Race.

V počtu složených zkoušek byla letos nejlepší Candynka ( Cute Princess ) , která složila 8 zkoušek!!!!! Celkem jich má 34. Dále se letos snažili :

Falesco Montiano -         letos složeno  5 zkoušek           celkem  16
Always Smile      -          letos složeny  3 zkoušky           celkem  16
Brunello Montalcino -      letos složeny  3 zkoušky            celkem  12
Estate Merlot       -        letos složeny  2 zkoušky           celkem  11
Astute Snout  -             letos složeny  2 zkoušky           celkem  19
Delaforce Fine Ruby -     letos složena  1 zkouška            celkem  14
Donnafugata Angheli -    letos složena  1 zkouška            celkem  12
Ceaseless Energy  -       letos složena  1 zkouška            celkem  13
Foradori  Granato  -       letos složena  1 zkouška            celkem  10
Dornfelder -                 letos složena   1 zkouška            celkem   6

Z hovawartů byl aktivní opět jen Elgo Ruwall, který se zúčastnil závodů Dogtrekkingu, Hard Dog Race a záchranařiny. Děkuji moc Míše že hájí čest naší chovky i mezi hovawarťáky.
Na výstavách nás reprezentoval Adorable Rascal, který si vyběhal titul Český veterán champion a v ročním bodování KCHBO TOP TEN se v kategorii veteráni umístil na 1.místě.

Děkuji všem za výbornou reprezentaci naší chovatelské stanice, za to, že naše Brzáňata milujete, že pravidelně komunikujete, že se zúčastňujete mých šílených akcí, prostě za to že jste!!!
Moc se těším na další společně prožitý rok a doufám, že i letos přivítáme do naší rodiny další, stejně bezvadné lidičky.



 17.1.2020

Dnes slaví Majlanka a s ní i celý náš vrh A své 9. narozeniny a zároveň vrh F slaví  své 4. narozeniny. Všem našim psím oslavencům přejeme hodně zdraví a jejich majitelům moc děkuji za to, že jim poskytli tak skvělý domov. Doufám že společnš prožijí ještě dlouhý pohodový život.

  



 15-16.1.2020

MÁME NAKRYTO!!!!!!!

A je to tady!!!! Úterní hodnoty progesteronu signalizovaly, že je nejvyšší čas vyrazit za Pukem. Původně už jsme byli smířeni s tím, že na krytí za Pukem pojedeme do Alp, kam odjíždí na týdenní dovolenou, ale Biggi se nakonec rozhodla, že už komplikací bylo dost a s krycími dny si pospíšila. Kolem poledne tedy sedáme do auta a vyrážíme směr Znojmo, kde jsme si nedaleko hranic našli hotel, abychom nemuseli nocovat v Rakousku. Stihli jsme se akorát ubytovat, vyvenčit Biggi a už jsme pokračovali do Rakouska za Pukem. Ten už na Biggi nedočkavě čekal. Hned když jsem ho uviděla, měla jsem velikou radost. Fotky v mnoha případech zkreslují, ale na živo je Puk přesně takový pes, jakého jsem hledala. Ohromně se k sobě s Biggi typově hodili. Puk není žádný neskušený zajíček, nechal Biggi oběhnout asi dvě kolečka po zahradě a pak bylo během minutky hotovo :-) Ještě musím zmínit, že nad Pukovým domkem je nádherný obrovský hrad, který byl v té tmě krásně osvětlený, takže jsme samozřejmě museli udělat fotku.

 

  Další krytí jsme dohodli na čtvrtek, opět kolem sedmé hodiny večer. Měli jsme tedy před sebou celý volný den a tak aby čas rychleji utíkal, udělali jsme si krásný asi 13 km dlouhý výlet po Národním parku Podyjí. Zatím co dole u Dyje vládlo téměř podzimní počasí, když jsme vyšplhali nahoru k vyhlídkám, ocitli jsme se v zimní pohádce.

Ve čtvrtek krytí proběhlo ještě rychleji než ve středu. Biggi se na Puka nakrucovala už přes plot a pak pomalu ani nestihla vejít do zahrady :-) Nezbývá než doufat, že příroda bude přát mému plánu a za měsíc uvidíme na sonu spoustu malých Puků a Biggušek. Společné fotky nejsou kvalitní, ale oba dva dny jsme kryli ve tmě a mlze ( ve čtvrtek byla mlha mnohem větší, ani hrad nebyl skoro vidět ) a s tím se žádné zázraky dělat nedají. Já si ale myslím, že důležitější než kvalitní fotky je to, že krytí proběhlo přirozeně a bez probémů. Děkuji moc Sabině i Jeannette že jsem směla Puka pro Biggi použít.

  



 11.1.2020

Opět jsme vyrazily na skvělý výlet s Evčou a jejími merlatými kluky. Protože Biggi konečně začala hárat, na výlet jela tentokrát Majlanka. Jako první jsme vyšlápli kopec Boreč, který je známý tím, že na vrcholu puklinami ve skále vychází horký vzduch.Potom jsme se autem přesunuli o pár kilometrů vedle a bahnitými cestami doklouzali na hrad Oltářík, kde nám vykouklo i sluníčko a my se mohli pokochat nádhernými výhledy.

       



 1.1.2020

Biggi stále nehárá a tak abych na to nemusela pořád myslet, snažím se být co nejvíce se smečkou venku. Užíváme si dlouhé procházky a taky trochu trénujeme.

        



 31.12.2019

Dnes slaví v plné síle a skvělé kondici Wicky otec Chupachups krásné 15. narozeniny. Mám z toho velikou radost a přejí Chupíkovi aby si ještě hodně let mohl užívat s jeho milovanou rodinou. Zároveň doufám že se Wicka trošku potatí a i ona se dožije tak nádherného věku. Za fotky Chupíka moc děkuji jeho majitelce Bohunce Huňkové - ch.stanice Puella Fera



 26.12.2019

Ani ve čtvrtek jsme neseděly doma, čekal nás další skvělý výlet s Evou, Hubýskem a poprvé už i s malým Freddiem. Tentokráte jsme se rozhodly zdolat kopec Ostrý, na jehož vrcholu je zřícenina stejného jména. Počasí si dalo říct a až na malou sněhovou přeháňku bylo krásně, takže jsme se mohly rozhlednout po kraji. Naplánovaly jsme okruh asi 6 km, protože Freddie zatím žádné velké túry podnikat nemůže, ale myslím že hafani se i tak vyřádili.

       



 25.12.2019

Vánoční volno jsme samozřejmě využili k potrénování s Lenkou, Candy a Garrynkem. Biggi si vyzkoušela StPr tak, že jí to rozházela cizí osoba a Majlanka potrénovala řady na Nosework, přesněji květináče a batohy. Zatímco v květináčích mě mile překvapila, batohy jí vůbec nešly. Ale dělala je úplně poprvé, věřím že když na tom zapracujeme, zkoušku Dz pokoříme. Nemohla samozřejmě chybět ani procházka po lese.