28.12. 2017

Tečku za letošní sportovní sezónou udělala Dája ( Diamond Shiraz ), která nastoupila na poslední chybějící dvojkovou zkoušku dogdancingu F2 a úspěšně jí složila. Výborná jí utekla jen díky Dájinému komentování cviků, takže jenom VD, ale i tak je to teprve třetí australáček v CŘ který má složené všechny 4 dvojkové zkoušky :-) Lucce i Dje letí velká gratulace!!!!!

27.12. 2017

Přestože rok se pomalu blíží ke konci, Brzáňata rozhodně nelenoší. Na letošní poslední Agility závod se vypravila Gatynka do Berouna a vyplatilo se. Přestože byly první dva běhy disk., třetí se povedl čistě, známka výborná a 4. místo!!!! Smůla prolomena, zkouška LA3 je doma. Gatynka je tak čtvrté Brzáně s " trojkovou " zkouškou. Moni moc moc gratuluji!!!! :-)  Na jejich běh se můžete podívat tady.

22.12. 2017

Těsně před vánočním finišováním měla kolem cestu Connie ( Falcone Syrah ) a tak jsme podnikli krátkou procházku, aby se holky vyběhaly. Bigginka i Connie byly nadšené :-)

18.12. 2017

Hned následující den nastoupily na dogdancingové zkoušky Fori a Candy (Foradori Granato a Cute Princess ) U obou se jednalo o zkoušku MD1, která jim chyběla pro splnění prvního mastera. Candynce se bohužel o pár bodíků nezadařilo, ale Fori složila zkoušku na výbornou a máme tímto dalšího odchovance s titulem Master of Dogdancing 1. Jani veliká gratulace a Candynce to určitě vyjde příště.

  

17.12. 2017

Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ) nastoupila na další nseworkouvou zkoušku, tentokráte NW- U1 ( vyhledání dvou vzorků - skoříce a pomerančová kůra ) v lidském prostředí. Rubyna byla moc šikovná a všechny 4 vzorky našla a označila,takže další jedničková zkouška je doma!!!! Moc moc gratulujjeme!!!!

9.12. 2017

Marvi ( Damarino ) měl dnes původně nastoupit na další canicrossový závod, ale protože napadl sníh, byl závod zrušen. Marvin ale nelenil a přestože agility už víc jak rok netrénuje, nastoupil na neoficiální klubový závod, kde vyběhal krásné 1. místo !!!!! Je to prostě borec!!!

2.12. 2017

První adventní sobota patřila Dornymu ( Dornfelder , který startoval na Vánočním závodě v upravené kategorii ZZO ( byly přidány nějaké cviky aby maximální počet možných bodů byl 100 )
Dorny měl teď také výcvikovou pauzu, protože jeho páneček 3 měsíce marodil. Přesto se na závodě neztratil a se ziskem 89 b. obsadil krásné 3. místo ( o první a druhé místo se dělili dva psi se shodným počtem 90-ti bodů, takže to bylo opravdu o fous ) Gratulace letí tentokrát k Časlavi Milošovi a Dorňasovi!!!!!

  

25.11. 2017

Nestihla jsem aktualizovat, ale to neznamená, že se nic nedělo. Tentokráte bodoval Marvinek ( Damarino ), který nastoupil na zkoušku ZZO1 a přestože se letos věnoval výhradně tréninku na canicross, podařilo se mu tuto zkoušku bez problémů složit na nádherných 95 bodů. Marvimu i paničce Nikol letí velká gratulace!!!! :-)

18.11. 2017

Také sobota byla pro naše odchovance velmi úspěšná. Candynka, povzbuzena včerejším úspěchem, se vydala do Slaného, pokusit se tentokrát o zkoušku StPr1, což je vyhledání dvou vlastních předmětů. A protože to je zkušená Noseworkařka, předměty našla velice rychle a vyčuchala si tak nádherných 99b. Jeden bod měla stržený za označení, protože první předmět označila nejprve zamrznutím jako u Noseworku a teprve potom si lehla. Nádherný výkon, moc moc gratulujeme!!!!!! Posuzoval pan rozhodčí Karel Nedvěd. Candynka má k dnešnímu dni složeno neuvěřitlných 24 zkoušek!!!!!!!!

Překvapil však také Chipánek ( Estate Merlot ) jehož panička již před měsícem a něco hlásila, že se ukládají k zimnímu spánku, aby pak v následujících týdnech složili ještě IHT1 a dnes přidali BH na krásných 55 bodů :-D  Takový zimní spánek si nechám líbit :-D :-D :-D  Chipánek má ve svých 27 měsících složeno již 7 zkoušek, skvělé!!!!

17.11. 2017

Sváteční den byl samozřejmě opět ve znamení kynologie. ZKO Hoštka pořádala další zkoušky podle NZŔ a MZŘ. Tentokrát jsem s žádným psem nenastoupila,ale jela jsem jako morální podpora Lence a Candynce, které se jely pokusit zdolat stopařskou zkoušku FPr1. Candynky práce byla opravdu krásná, stopa bylla na trávě plné krtinců a malé zastavení u třech z nich stálo Candy 3 bodíky, jinak byla stopa vypracovaná nízkým nosem, klidně ,po celou dobu stejným tempem a předměty vzorně označené. Pan rozhodčí Pružina ohodnotil Candynky práci 97 body a známkou výborná. Mám pravdu velikou radost, byla to krása!!!! Posuzoval pan rozhodčí Jiří Pružina

V Praze ve stejnou dobu vrcholil poslední závod seriálu Dogbiatlon cup, na kterém nesměly chybět Déčkové plesnivky Dája a Ruby. Holky měly dnes trošku smůlu. jedna zamotaná do pásky u druhé rozvázaná tkanička u boty, ale i tak Dája vybojovala 4. a Ruby 6. místo ze 62 žen, což je obrovský úspěch!!!! V celkovém umístění seriálu, do kterého se započítávali všichn,i kdo se zúčastnili alespoň tří závodů, se Rubynka s Ivankou umístili na nádherném 5. místě a Lucka s Dájou na místě 9. Nemůže být pyšnější chovatelky než jsem já, naše štěňata se zabývají nejrůznějšími sporty a opravdu si nevedou vůbec špatně. K tomu mají milující majitele, co víc si přát. Děvčata ,máte můj obdiv, jste fakt skvělé!!!!!

  

Na kousek Dájiného  a Lucčiného běhu se můžete podívat na krátkém videu.

11-12.11. 2017

Už je skoro pravidlem, že co víkend to nějaký úspěch našich dětiček. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Jako první zabodovali modrásci s Lenkou, kteří nastoupili v Praze - Libni na závod ve sportovní kynologii NEHYLČŮV  MEMORIÁL.
Erdík ( Astute Snout ) nastoupil v kategorii ZVV1 a vybojoval 2. místo
Ciffínek ( Falesco Montiano ) startoval v kategorii ZM  a obsadil 1. místo
Lence a modráskům letí gratulace!!!!

Další skvělá zpráva dorazila od Lenky s Candy, kteří nastoupily na poslední jedničkovou Noseworkovou zkoušku NW- U1. Tentokrát šlo o hodně, pokud se zkouška zadaří, Candy bude prvním australáčkem, který si vyčuchá titul Master of Nosework 1. Jako první terén bylo vybráno vrakoviště aut a vzorky skořice i pomerančové kůry byly ukryté uvnitř vozů. Přestože  Candy nikdy nic takového netrénovala, nenechala se tímto terénem rozhodit a oba vzorky přesvědčivě označila. Ani druhý terén nebyl jednoduchý, sice se jednalo o starý sklad se spoustou nepořádku, což je poměrně běžné, ale bylo zde i plno myší a dokonce jeden mrtvý potkan. Candynka nezaváhala ani tentokrát a tak zkouška i titul jsou doma!!!!!! GRATULACE!!!!

  

My jsme se vydali do Stochova, kde se konal Royal Canin Mid a Sprint Stochov - MR mid na suchu. Tohoto závodu se v kategorii Canicross Junioři zúčastnil náš Marvin ( Damarino ) se svojí parťačkou Adel. Fandit přijela také Marviho sestra Gatynka, takže jsme to pojali i jako takový minisraz :-)  počasí se sice uklidnilo a po propršeném týdnu občas vykouklo i sluníčko, zato se ale hodně ochladilo a hlavně fučel ledový silný vítr. Protože Adel s Marvim jsou již ostřílená dvojka, vyběhali si po oba dva dny 1. místo a tudíž 1. místo i celkově. Bigginka se zase trochu socializovala a dokonce jsme měli možnost vyzkoušet si měření výšky ( tímto děkuji paní od haskounů, která mi jí změřila - má 51 cm ) a hlavně se pak všichni skvěle vyběhali. Navzdory tomu,že jsme trochu vymrzli, to byl parádní den!!!!

     

Nedělní den patřil potom agiliťačkám Gaty (Donnafugata Angheli ) a Dáje ( Diamond Shiraz ) které závodily v Berouně, obě v kategorii LA3. Gatynce se bohužel nevedlo a byl z toho 2x disk. Dája doběhla oba běhy s jednou shozenou laťkou, ale i tak z toho bylo 1.a 2. místo. Jen škoda že bez možnosti použití na A3 championa. Přesto skvělý výkon, moc gratulejeme!!! Na videa z obou běhů se můžete podívat tady.

  

4.11. 2017

Co týden, to důvod k radosti. Jako první přišla zpráva od Brunella Montalcino a jeho paničky Olgy. Ač zcela neplánovaně, složila tato dvojice dnes svou osmou zkoušku a to ZPU1.

 Druhá, stejně skvělá zpráva dorazila z Olomouce od Chipánka ( Estate Merlot ) a jeho pánečků Franty a Barči. Chipánek dnes poprvé nastoupil na zkoušku IHT1, kterou zcela bez problémů splnil a to na známku výborně!!! A protože zkoušky IHT jsou zároveň vyhlašované jako závod, vypásli si kluci ještě nádherný pohár za 2. místo ze 7 účastníků v této kategorii.

       

Jako další se ozvala Lenka s Ciffínkem ( Falesco Montiano ) kteří závodili na obranářském závodě v Doksech v kategorii ZM. Přestože Ciffínek vymýšlel při poslušnosti nějaké nové kreace při obraně to dotáhl a vybojoval si krásné 3. místo

 A poslední dnešní statečnou dvojicí byl Ivan s Rubynkou ( Delaforce Fine Ruby ) kteří měli premiéru na závodech podle OB2. Taky Ruby neměla úplně svůj den. Na dlouhodobém odložení si z lehu sedla, takže první nula. U rozlišování dřívek nejprve vzala dvě do tlamy aby konečně uchopila to správné, které pak donesla pánečkovi, takže druhá nula. A třetí nula byla opravdu nešťastná náhoda, kdy se při aportu činka odkutálela mimo osu překážky a Ruby to cestou zpět vzala co nejrychlejší cestou k Ivanovi a překážku prostě vynechala. U IPO se v tomto případě povoluje nové odhození aportu, tady to bylo bohužel bez bodu. Ale protože ostatní cviky odcvičila Rubynka velmi pěkně, nakonec to i s tak velkou ztrátou vyšlo a první OB2 je doma i když dnes jen na dobře.Každopádně to byl jenom rozjezd a první oťukávání a příště už Ruby všem ukáže :-)

       

Těm co nás o víkendu reprezentovali letí obrovská gratulace, jsem na vás všechny moc pyšná!!!!!

28-29.10. 2017

O víkendu probíhala ale ještě jedna velice důležitá akce a tou bylo Mistrovství ČR v canicrossu, kde nás zastupoval Marvin ( Damarino ) s Adell. V sobotní etapě vyběhali krásné 3. místo a od druhé závodnice je dělilo jen 10 sekund, které měla dvojice v plánu nahnat druhý den. Bohužel vichřice, která se přehnala přes naší republiku způsobila, že druhá etapa závodů byla zrušena. Adell a Marvi si tedy z mistrovství odváží 3. místo a zároveň KVALIFIKACI NA MISTROVSTVÍ SVĚTA, které se bude konat v listopadu v Polsku. Jsem opravdu šťastná, nikdy bych nevěřila,že se moje štěně dostane na takovou akci. Adell, moc moc děkuji a samozřejmě i Nikol a Laďovi, kteří jí podporují a bez nich by se to nikdy nepovedlo. Opravdu moc moc děkuji!!!!!

     

28.10. 2017

Dnes se konalo v Brně Mistrovství AUO a BO v Obedience. Na tuto akci nás jela reprezentovat jen Candy,do kategorie OB1. Tentokrát se jí bohužel nějak nedařilo. Na hromadném odložení si Candy lehla, takže první nula a druhou obdržela ještě za kužel, kde Lenka musela dát druhý povel. Celkově byla Candy hodně nesoustředěná, ale limit pro splnění zkoušky splnila a skončila na předposledním 10.tém místě. I toto je zkušenost, né vždy se vše podaří jak by člověk chtěl a jak znám Lenku a Candy, určitě to brzy opraví. Každopádně jim patří dík že se takovou dálku vydaly a naší chovku reprezentovaly.

Ve stejné době probíhal na Moravě také praktický závod záchranářů, kam do kategorie začátečníků nastoupil Chipánek  ( Estate Merlot ) s pánečkem Frantou. Na závodě vyhledávali pejsci figuranty jak na plochách tak v sutinách a hodnotil se čas. No a Chipánek byl nejrychlejší a vybojoval neuvěřitelné 1. místo z 8 závodníků v kategorii začátečníci !!!!!  Mám obrovskou radost :-)

    

Záchranařil také hovawart Loki ( Elgo Ruwall ) ktreý nastoupil se svojí paničkou Míšou na RH-TA  (mezinárodní zkouška vyhledávání v sutinách ) Zkoušku se jim povedlo úspěšně zdolat, posuzoval pan rozhodčí Babička!! Také Míše a Lokimu letí veliká gratulace!!!! Loki je v současné době náš jediný hovawartí odchov, který cvičí, Míšo moc děkuji!!!!

     

27.10. 2017

Neuběhl ještě ani týden a Brzáňata už opět válí. Na zkoušku Noseworku W1 ( vyhledání dvou vzorků - skořice a pomeranč - ve vodě ) nastoupila Candy ( Cute Princess ) Candy se o tuto zkoušku pokoušela již dvakrát a přestože pokaždé vzorky bez problémů našla a označila, vždy se jí v druhém terénu podařilo při zamrznutí odkrýt vzorek a byla  diskvalifikována. Na třetí pokus to ale vyšlo a zkouška je doma!!!!!  Candynce již chybí poslední jedničková zkouška aby získala další titul - Master of Nosework 1. Budeme jí držet tlapky,at se ještě letos zadaří!!!! Každopádně dnešní zkouškou otevřela další desítku ve svých úspěších, byla to zkouška v pořadí 21. :-) Lence i Candynce letí gratulace!!!

22.10. 2017

V neděli se u nás v Kyškovicích konala další vytrvalostní zkouška AD, kterou si přijely vyběhat Delaforce Fine Ruby a Foradori Granato. Přestože ráno lilo jako z konve a počasí nevypadalo vůbec hezky, nakonec se umoudřilo a na zkoušku bylo velice pěkně. S Bigginkou jsme nejen fáborkovaly trasu,ale samozřejmě také fandily :-) Obě holčičny zkoušku bez problémů složily, pro Ruby je to již kulatá 10. zkouška :-)

     

21-22.10. 2017

Dája ( Diamond Shiraz ) se zúčastnila Rakouského mistrovství AUO a v agility. V sobotu jí bohužel shozená laťka odsunula na 7 a 12- té místo ( z 80 ) ale čas byl jinak velmi pěkný a v součtech v sobotu nádherné 3. místo. Nedělní disk jí odsunul na spodnější pozice, ale i tak si myslím, že její výkon byl vzhledem k jejímu věku skvělý a ostudu českým ausíkům rozhodně neudělala. Myslím že o dvojici Lucka a Dája ještě uslyšíme :-)  Na jejích běhy se můžete podívat tady.

15-16.10. 2017

Další víkend, další sportovní akce. Brzáňata prostě nezahálí. V sobotu Lucka s Dájou ( Diamond Shiraz ) vyrazila na Agility do Královic - kategorie LA3. Jeden běh se jí obzvláště zadařil, bylo to čistě a ještě 1. místo, takže první potřebná zkouška pro titul A3Ch. splněna - VELKÁ RADOST!!! Na Dájí vítězný běh se můžete podívat tady

V neděli do Kralovic vyrazila Monika s Gaty do LA2 a Markéta s Bairou do LA1. Bairunce se podařil doběhnout zkoušku Jumping, Markétě bohužel povolilo hned v prvním běhu něco v koleni,takže ve zkoušce už se nemohla tak soustředit a byl to 2x disk. Gatynce se zadařilo pro změnu ve zkoušce a bylo z toho 2. místo a i druhý nejlepší čas ( nechala za sebou borderky ) a tímto splněna poslední potřebná zkouška pro přestup do LA3 - HURÁ!!!!! Moc gratulujeme!!!

 

Dája a Rubynka bojovaly na dalším závodě v dogbiatlonu, tentokráte v Liberci, v běžeckém areálu Vesec. Trať byla tentokráte náročná, hodně kopečky a taky bahno udělalo své. Dája makala po celou dobu naplno, bohužel se Lucce nezadařilo ve střelbě, takže 2 trestné minuty a konečné 15-té místo z 54. Moc pěkný výkon!!! Gratulujeme!!!

 Taky Rubynka s Ivankou se moc snažily a obě makaly naplno. Ve střelbě se vedlo lépe než u Lucky, byla to 50-ti procentní úspěšnost a celkově tedy 12. místo z 54. Moc gratulejeme i tomuto týmu!!!!

     

Damarino bojoval oba dva dny na Mistrovství Evropy v Canicrossu v Itálii. Bohužel bylo poměrně teplé počasí, což mu příliš nesvědčí a ještě ho provázela trochu smůla. v sobotu, v běhu na 2,5km se na cestě zamotal šnůrou s dalším závodníkem a rozmotání stálo dvojici - Adelka a Marvi cenné vteřinky o které jim utekla bedna. Skončily i přes tento zádrhel na 4. místě. Můžete se podívat na krátké video ze startu a cíle. V neděli následoval běh na 5,5km s hromadným startem kde hned po startu Marviho napadl druhý pes, take msůla ho provázela i druhý den. Marvinek útok naštěstí ustál.....boužel po nedělním běhu klesl ještě o jedno místo dolů, takže celkově to bylo i tak NÁDHERNÉ 5.MÍSTO ze 16. Moc děkuji Adélce i jejím rodičům, že díky nim se mohl Marvin této akce zúčastnit a myslím že ostudu rozhodně neudělali, jsem na ně moc pyšná!!!!!

  

9.10. 2017

Pokračujeme ve sportovním úsilí. Dneska si Forinka ( Foradori Granato ) připsala do seznamu svojí čtvrtou zkoušku a to dogdancingovou DwD1 na výborně.
Janě i Forince moc moc gratulujeme!!!

  

8.10. 2017

Brzáňata opět válí na sportovním poli!!!!!

Na zkoušku StPr3 nastoupil dnes teprve 20-ti měsíční Ciffínek ( Falesco Montiano ) a přestože počasí bylo opravdu nevlídné, obrovský vítr a déšt, podařilo se mu tuto zkoušku bez problémů složit. Je to jeho již 8. zkouška. Posuzoval pan rozhodčí Martin Matoušek

Nelenošil ale ani Chipánek ( Estate Merlot ), který vyrazil do Martínkovic na zkoušku pasení HWT. Chipánek se opravdu snažil a vypásl si 91b a známku výborně. Na oba dva kluky jsem náležitě pyšná, mám šikovná štěňátka a skvělé majitele, co víc si přát???!!!!

No a my jsme lenošili, ale udělali Biggince alespoň pár nových podzimních fotek. Biggi nedávno oslavila půl roku a jako dárek k půlnarozeninám dorazily výsledky z Laboklinu, které jsou velice pěkné. Biggi je CEA N/N, PRA N/N, HSF4 N/N, MDR +/-, DM N/N, MH N/N a NCL N/N

1.10. 2017

Dnes jsme s Hemíkem absolvovali bonitaci KCHBO, která se konala nedaleko Slaného - ve Vrbičanech. Hemíkovi bylo naměřeno 56cm. V exteriéru má uvedené tyto nedostatky : užší špičatější čumák, slabší dolní čelist, hlouběji uložené oko, volnější lokty a kratší pohyb vzadu. Jinak vše správné a paní rozhodčí velmi chválila jeho hluboký hrudník. Na povahovém testu získal 94b a stal se tedy novým CHOVNÝM  PSEM. Hemík má skvělé zdravotní výsledky : CEA N/N, PRA N/N, HSF4 N/N, MDR +/+, DM N/N, MH N/N a NCL N/N.  RTG DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD nepostižen.

Na bonitaci jsem po dvou letech opět viděla našeho Tobíčka ( Adorable Rascal z Brzáneckých vinohradů ) Tobíček mě i po tak dlouhé době poznal a skákal mi až na hlavu, měla jsem hroznou radost, že jsem ho zase mohla pomuchlovat. Na bonitaci s námi jela i Bigginka která se zde očuchala s velkým množstvím nových psích kamarádů a hlavně jsme zjistili , že nemá vůbec žádnou reakci na střelbu, z čehož mám obrovskou radost :-)
 

30.9. 2017

ÚŽASNÁ  SOBOTA !!!!

Dnešní den byl opravdu velmi vydařený a já nevím kde začít. Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ) nastoupila na další Noseworkovou zkoušku - tentokrát už 1. stupně a to vyhledávání pomerančové kůry a skořice v řadách. Rubynka nezaváhala a zkouška NW- D1 je doma!!!!! Moc gratulejeme!!!!

Ve stejnou dobu bojovala její sestra Dája ( Diamond Shiraz ) na 1.poháru KCHBO pro AUO a BO v Dogdancingu. Dája nastoupila v kategorii Freestyl a vytancovala si s Luckou krásné 2.místo!!!!!

Ale to není všechno. Dája odpoledne nastoupila ještě na Šampionát plemen AUO a BOC v canicrossu a o pouhé 0,2 vteřiny jí uteklo 3. místo. Samozřejmě to zamrzí, ale myslím si, že i tak holky dnes podaly úžasný výkon. Šampionátu se zúčastnil také Damarino, který s Adélkou vyběhal neuvěřitelné 1. místo v AUO a celkově 2. místo z 39 závodníků. Jsem na Marviho neskutečně pyšná!!!!

 

Tímto sobota snů ovšem ještě nekončí!!!! Skvělá zpráva dorazila také z Moravy od Chipánka ( Estate Merlot ) který nastoupil na svojí první záchranářskou zkoušku RH-FLE a bez problémů složil na krásné bodíky 92/97. Jsem ta nejpyšnější a nejšťastnější chovatelka :-) Kluci moc moc gratuluji!!!!!

     

28.9. 2017

Na dvouzkouškách v Lysé nad Labem jsme měli hned tři zástupce. V kategorii LA1 nastoupila na svůj úplně první agility závod Bairrada. Premiéra to byla i pro její paničku. V prvním běhu bohužel Baira místo na Áčko vběhlo do tunelu, takže disk. Ve druhém běhu seskočila houpačku, Markéta jí vrátila, takže i tady disk, ale nevadí, na první závody to nebylo vůbec špatné a příště se určitě zadaří. V kategorii LA2 startovala Gaty. I Gaty si skočila houpačku, takže disk, první běh doběhla, ale postupovka se bohužel nekonala. No a v LA3 startovala Dája,ale ani té se tentokrát nedařilo.
Děkuji Barče Šonové za fotodokumentaci.

     

24.9. 2017

Ani v neděli jsme se neflákali. Lenka s modráskama vyrazila na zkoušky ze sportovky. Ciffínek si ve 20-ti měsících vyčuchal už 7. zkoušku a to StPr2 na krásných 88 b. Erdík nastoupil obhájit zkoušku ZZO3 a i podruhé se mu povedlo tuto zkoušku složit ( u jiného rozhodčího ) Jsem na ty moje kluky modré moc a moc pyšná!!!!!

23.9. 2017

Tento víkend byl pro Brzáňata už opět úspěšný. Míša s Lokim ( Elgo Ruwall ) se zúčastnili dogtrekkingového závodu Pojizeří za sluncem. Trasu dlouhou 38km zdolali za 7 hodin 28 minut a v kategorii OPEN obsadili krásné 2. místo. Veliká gratulace!!!!

My jsme s Majlankou a Hemíkem vyjeli na intenzivku pasení do Protivce. Zatím co Majla a Hema poctivě trénovali, Bigginka se socializovala mezi lidmi, psy, v hospodě na obědě, podívat se byla i na cizí ovečky a její zájem byl stejně obrovský jako u ovcí domácích :-)

17.9. 2017

Dnes se konal první ze série závodů Dogbiatlon cup 2017, ve Staré Boleslavi. Brzáňata zastupovala Ivanka s Ruby a Lucka s Dájou. Lucka bohužel dostala 2 trestné minuty za střelbu ale i tak z toho nakonec bylo velice pěkné 15. místo ze 70. Ivanka s Ruby si vedly ještě lépe a obsadily neuvěřitelné 4. místo!!!!

     

 My s Majlou jsme se vydali k Ivančicím na závody pasení - pro Majlu to byl první start v IHT3. Přestože paní rozhodčí postavila velice pěkný trial, nám se bohužel moc nedařilo. Ovečkám se Majla zdála jakási podezřelá a tak se plašily už v košáru a hned po vyvedení ven, Majle utekly. Takže náš první disk. Věříme že příště to bude lepší, přes zimu ještě dotrénujeme a příští rok to zkusíme znovu :-)

     

12.9. 2017

Dnes jsme vyrazili s Hemíkem k MVDr. Vomáčkovi na RTG dysplazie a OCD. Vždycky si říkám,že nemá cenu se nervovat, protože výsledek nezměním, ale samozřejmě nervy pokaždé pracují. Hemíkovi ale RTG dopadly naprosto skvěle. Hemíček má všechno čisté, takže DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD - nepostižen.  Tímto se mu otevírá brána nejen ke všem sportům, ale také k uchovnění, máme velikou radost!!!! :-)

9-10.9. 2017

Tento víkend proběhly ještě nominační závody na mistrovství Evropy v canicrossu, kterého se zúčastnil Damarino a Adélka. V sobotu jim počasí nepřálo, bylo vedro, což Marviho dost ubíjí, ale v neděli se počasí umoudřilo. Ochladilo se a dokonce pršelo a Marvi ukázal že se neztratí ani v konkurenci Evropských saňových psů. Na mistrovství byli závodníci vybíráni podle času a DAMARINO A ADÉLKA BYLI NOMINOVÁNI NA ME V ITÁLII V CANICROSSU!!!!!! Foto je jen ilustrační a děkuji za něj autorovi Maly Tomo Petrovič

10.9. 2017

Neděle patřila pro změnu Erdíkovi ( Astute Snout ) Erda si po dlouhé době zase vyzkoušel agility na neofic. závodu Podzimní hopsání. V kategorii Zónová rozcvička se zadařilo a bylo z toho 3. místo!!!!! Moc moc gratulejeme i Erdovi!!!!

9.9. 2017

Ciffínek ( Falesco Montiano ) a Lenka startovali v závodě dvojic - Jenišovická dvojka. V kategorii ZZO1, kdy každý pes musel odcvičit celou poslušnost a body se pak sčítaly, vybojoval se svým parťákem nádherné 3. místo!!!! Velká gratulace letí do Boleslavi

3.9. 2017

První zářijový víkend patřil opět výletování. Tentokrát jsme vyrazily na vrch Lovoš a zříceninu hradu Opárno. Přestože podle předpovědi mělo být zataženo a deštivo, nakonec jsme se dočkali nádherných výhledů a i Biggince se to moc líbilo :-)

       

29.8. 2017

Candynka ( Cute Princess ) dnes složila svojí již 20. zkoušku!!!! Je to další jedničková zkouška z Noseworku, vyhledávání vzroku skořice a pomeranče v přírodě - NW-N1. Lence letí velikánská gratulace!!!!

26-27.8. 2017

Zatím co my jsme si užívaly zvířátek, Dája, Bíba a Gaty bojovaly na mistrovství v agility. Dája ( Diamond Shiraz ) a Bíba ( Ceaseless Energy ) na Mistrovství v agiility pro AUO a BO. Přestože se holkám se příliš nevedlo a většina běhů skončila diskem, ostudu nám rozhodně neudělaly, jsou velmi rychlé a myslím že až se ještě víc vyběhají budou i ta umístění :-) Někdy prostě chybí i jenom trošku štěstí, ale ono to přijde :-)
Za fotku Bíby děkuji Lucce Holubové a za fotku Dáji Pétě Listopadové

  

No a Monika s Gatynoku vyrazily do Rakouska na PAWC ( což je vlastně takové paraagility ) Přestože tréma byla velká, přeci jen se jedná o velikou akci, Gatynka doběhla všechny tři běhy a celkově z toho bylo 6. místo z 15-ti účastníků v Moničiné kategorii. Na první účast prostě skvělý výkon. I do Rakovníka letí gratulace!!!!

27.8. 2017

S Bigginkou jsme v rámci socializace navštívily ZOO v Ústí nad Labem. Biggi byla nadšená z opic, lemurů a rosomáka, kdo se jí naopak vůbec nelíbil byl medvěd a levhart.

       

22.8. 2017

Na dnešek jsem si vzala ještě dovolenou a přihlásila se s Wickou na další Noseworkový trénink s Ivetou. Poslední druh, který jsme ještě nevyzkoušely, bylo hledání skořice ve vodě. Wikča to pochopila celkem rychle, jen budeme muset zamakat na značení v místech, kde se nedá lehnout Díky Ivetě máme opět fotodokumentaci. Na poslední fotce je vidět umístění skořice :-)

       

21.8. 2017

Naše Biggi slaví dnes 5. měsíců a tak na výletech vznikly samozřejmě nové fotky. Navštívili jsme i Rubynku, foto bohužel jen z mobilu...

20.8. 2017

Ani v neděli Brzáňata nelenošila. Tentokráte nastoupil Chipánek ( Estate Merlot ) na neoficiální Farma závody. Na závod nastoupilo 9 psů - tradičáků i CS stylu a Chipánkovi 3.místo uteklo o 1 jediný bod. I tak jsem na něj velmi pyšná!!!!

        

 No a Gatynka odběhla velmi krásný běh v Dobříši na zkouškách agillity, bohužel nešťastně shozená poslední laťka připravila Moniku s Gaty o 1. místo. I tak si myslím že běh stojí za zveřejnění, tak se podívejte :-)

19.8. 2017

V sobotu proběhla v Mikulově velká akce KCHMPP a to výstava a bonitace. Na této akci jsme měli dva zástupce - Dornfeldera a Damarina. Dorník nastoupil do třídy otevřené a vyběhal známku VD3 s velmi pěkný posudkem. Marvi byl ve třídě pracovní a i on získal ocenění VD1.

  

Na boitaci kluci zabodovali již mnohem lépe, Dorny bez vady, pouze snížená známka za povahu - je k cizím lidem rezervovaný. Damarino má vytknuté jen přední nohy ( známka velmi dobrá ) jinak vše bez vady. S bonitačními posudky jsem opravdu spokojená, vím že kluci do výstavních typů mají daleko, ale v utváření kostry, v srsti, pohybu a barvě nemají žádné vady. Damarino měří 54cm a Dorny 52cm
Oba kluci účastí na klubovce a bonitaci splnili všechny podmínky pro zařazení do chovu.

     

Candynka ( Cute Princess ) vyrazila tentokrát na OB závody v Příbrami, kde v kategorii OB1 vybojovala krásné 1. místo !!!!!!  Candynce se tentokrát povedlo i odložení, bohužel se pro změnu rozhodla že nebude obíhat kužel, takže dnes jen známka VD.

Rubynka  ( Delaforce Fine Ruby ) se svojí paničkou Ivankou běhaly na Hruboskalském canicrossu a bylo z toho úžasné 3. místo v kategorii ženy. Velká gratulace všem našim úžasným odchovům!!!!

  

 No a já s Wickou jsme zajely na trénink Noseworku. Tentokrát jsme potrénovaly řady - květináče a ruce. Děkuji Ivetě Soukupové ze Psí školy Bobík za cenné rady, největší brzda jsem samozřejmě opět já :-)

     

12.8. 2017

Candynka ( Cute Princess ) se svojí paničkou Lenkou zúčastnily prvních dogfrisbee závodů v kategorii Freestyl. Přestože na natrénování sestavy měly jen velmi málo času, neskončily poslední. Candynka se moc snažila a příště to určitě bude zase lepší.

   

5.8. 2017

V Maldé Boleslavi se konal dnes canicrossový závod s Fitminem, kterého se zúčastnila také Ruby s Ivankou. Holky běžely naprosto skvěle a bylo z toho nádherné 2. místo!!!!!!  Brzáňata se prostě neztratí v žádném sportovním odvětví, mám velikou radost :-)

29.7. 2017

Déčkové holky plesnivky - Gaty a Dája - vyjely na agility závody do německého Weidenu. Dája startovala v LA3 a jedno odmítnutí ve zkoušce jí z bedny odsunulo na 8. místo - škoda. Jumping se jí ale již podařil a bylo z toho neuvěřielné 1.místo. Skvěle si vedla také Gaty v LA2. Ve zkoušce nedala konkurenci šanci a s čistým během to byla bedna, 1. místo a již čtvrtá postupová zkouška pro LA3. Neztratila se ani v Jumpingu a bylo z toho krásné 3. místo. Na závodech byl také jejich otec Rusty ( Jolly Shadow Amazing Love ) který sice nedosáhl na medaili, ale zjistil si tímto během účast na mistrovství. Všem třem letí věliká gratulace!!!!

     

21.7. 2017

Biggince jsou už 4 měsíce, neskutečně to utíká. Zlehka cvičíme základní poslušnost, vyzkoušela si už taky první pachový koláč a jinak hlavně socializujeme a socializujeme :-)

       

15.7. 2017

Dnešek patřil vrhu D. Dornfelder se zúčastnil Národní výstavy v Mladé Boleslavi, kde podle našeho očekávání obdržel známku velmi dobrý. Známka mě nijak nepřekvapila, znám Dornyho chybky, ale co mě překvapilo, že rohodčí v posudku zmiňuje světlejší oko.....

Plesnivky Gaty a Dája opět sportovaly. Dája se vydala na Brněnské psí dny kde v agility odběhla v Jumpingu- pokročilých  1. místo s neskutečnou postupovkou 6,24m/s, v agility 2. místo a v součtech to bylo krásné 2. místo.  To ale nebylo všechno, s Luckou nastoupily ještě na canicrossový závod, kde i po Lucčíném pádu hned po startu dokázaly časovou ztrátu dohnat a vyběhat skvělé 3.místo!!!! Holky prostě jedou!!!!!!!

  

No a Monika s Gaty běhaly pro změnu v Oldřichově. Gatynce se opravdu dařilo a vyběhala si s Monikou již 3. postupovou zkoušku do LA3. Holky mi dělají neskutečnou radost!!!!

  

14.7. 2017

Lenka s Candy ( Cute Princess ) a Candynky parťačkou Ebbynkou strávila několik dní na dogdancingovém táboře, který byl ukončen postupovými zkouškami. Candynce se tam povedlo složit svojí 19.zkoušku a to HtM2. Zkouška MD1 jí bohužel opět o pár bodíků utekla, ale příště už to určitě vyjde!!!! Lence i Candynce letí velká gratulace :-)

9.7. 2017

Konečně vyšly jedny závody pasení na Jirkovo volno a tak jsme se brzy ráno vydali na dlouhou cestu do Martínkovic u Broumova. V kategorii IHT2 jsme měli hned dva zástupce - naší Majlanku a Bíbu ( Ceaseless Energy ) Majlanka si vylosovala číslo 8,ale protože dvě fenky háraly, nastupovala jako šestá. Ovečky byly pohodové, jen se dost lepily na člověka tak byla trochu potíž opustit stádo. Majla měla nějakou rozvernou náladu, na ovečky dost tlačila a vůbec mi přišlo, že si to sice náležitě užívá,ale svým způsobem to dost fláká. Co se jí vůbec nepovedlo byl košár, jinak tam byly sice drobné chybky,ale všechny ovečky dovedla přes překážky zpět do košáru a zkoušku IHT2 tak obhájila i když tentokrát jí to bodově vyšlo na poslední místo. Bíba nastupovala skoro poslední a myslím, že předvedla velmi pěkný výkon, zkoušku splnila na výborně a skončila někde uprostřed startovního pole. Odpoledne nastupoval ještě Hemík na zkoušku vloh NHAT kterou bez problémů splnil :-) No a Bigginka se opět socializovala mezi lidi a psy :-)

  

3.7. 2017

Stále se věnujeme socializaci malé Biggi. Dnes jsme vyrazili pro změnu do Mělníka, kde jsme navštívili hlavní náměstí, zámek a soutok Labe a Vltavy.

     

2.7. 2017

Dnešek patřil Rubynce ( Delaforce Fine Ruby ). Ve Vrchlabí se konaly Noseworkové zkoušky a Ruby natoupila hned na dvě. První bylo vyhledání skořice ve vodě. První zkouška byla Nz, tudíž vyhledání skořice v přírodním terénu - lese. První terén je menší a přehledný, druhý větší a méně přehledný, jak je ´dobře vidět na fotkách.Rubynka nezaváhala ani na chviličku a zkouška byla doma.

     

Druhou zkouškou byla Wz - vyhledání skořice ve vodě. I zde se hledá ve dvou různých terénech, první je voda stojatá a druhý voda tekoucí.
Rubynku ale nemůže zaskočit žádný terén a i zde oba vzorky rychle a spolehlivě našla. Protože to byly poslední dvě zkoušky úrovně N které jí chyběly, splnila tímto vše pro přidělení titulu Master of Nosework úrovně Z. Je to již druhé Brzáně s tímto titulem. Moc moc gratulejeme!!!!

     

1.7. 2017

Dája ( Diamond Shiraz ) dnes poprvé běhala v kategorii LA3. Bylo to na trojzkouškách v Mladé Boleslavi. Hned první běh se Dáje povedl a zkoušku splnila s jednou shozenou laťkou na VD. U ostatních běhů chyběl kousek toho agiliťáckého štěstí, ale Dája je velmi mladá a já věřím že její čas teprve přijde. Každopádně je to teprve druhé Brzáně které se dostalo až k trojkové zkoušce a věřím že rozhodně ne poslední

  

27.6. 2017

Už je to 5 týdnů co máme doma Bigginku a tak bylo potřeba udělat zase nějakou fotodokumentaci. Bigginka se nám začíná pěkně vytahovat. Zatím stále hlavně socializujeme,ale už umí hezky přivolání s předsednutím, sedni a učíme lehni. Také chodí hezky po kladině.

Novou fotodokumentaci má také Hemíček, který se již brzy chystá na svoje první zkoušky a také nás v srpnu čeká RTG.

24.6. 2017

Není asi jediný víkend kdy by se u nás něco nedělo. Lenka a Modrásci nezklamali ani dnes a vypravili se na závod JIZERA do Turnova. Erdík nastoupil v kategorii ZZO1 ale tentokráte se moc nesnažil a 84 bodů stačilo jen na 7.místo. I tak si myslím, že to není vůbec špatný výkon. Ciffánek soutěžil opět v kategori ZM beze stop a i přes to,že se zvedl z odložení, vybojoval nádherné 2. místo. Lence i klukům letí gratulace!!!

18.6. 2017

Neděle byla pět plná výcviku. Modrásci s Lenkou nastoupili svorně na zkoušku StPr. Ciffík na jedničku a Erda na trojku. Kluci se opravdu snažili a oba dva zkoušku bez problémů zvládli - Erda na pěkných 80 bodů a Ciffínek na krásných 94b. Erdík se tímto stává prvním ausíkem s touto zkouškou a zároveň složil již třetí trojkovou zkoušku ze sportovní kynologie a Ciffínek má v 15-ti měsísích splněno již 6 zkoušek - nádherná práce Leni!!!!

 Snažila se i Ciffínkova sestra Fori, která si s paničkou Janou vytancovala druhou Dogdancingovou zkoušku - tentokrát HtM1 a opět na výborně. DwD1 se bohužel nezadařila,ale jenom kvůli drobnému zaváhání, takže věřím že jí děvčata co nejdříve opraví :-)

No a Rubynka opět běhala, tentokrát na canicrossovém závodě v Liberci kde s Ivankou vybojovaly 4. místo!!!! Všem moc moc gratuljeme!!!

     

 Lara, maminka naší Biggi, vybojovala v Německu v soutěži  Award of Merit v kategorii všestranní - 2. místo, v kategorii OB-Z - 2.místo, v   kategorii OB1 - 2.místo a v kategorii RO1- 1. místo. Sandře i Laře letí veliká gratulace!!! Velmi dobře si vedli i Lařiny sourozenci a také jejich matka Bliss.

 

17.6. 2017

V Lysé nad Labem proběhla opět intenzivka agility s Petrou Vyplelovou, které se tentokrát kromě plesnivek zúčastnil také jejich táta Rusty, který dorazil z Německa, podívat se, jak se trénuje v Čechách :-) Samozřejmě musela vzniknout také společná fotka :-)

  

 Ruby s pánečky mezitím zajela za bráškou Dornym na společnou procházku.

11.6. 2017

V Chlumcí nad Cidlinou se konal psí den, v rámci této akce proběhl i závod dogtrekkingového typu. V kategorii běžci nastoupila i Ivanka s Ruby. Trasu dlouhou 11,5km zdolaly holky za 1 hodinu 10 minut což jim vyneslo krásné 1. místo.  Veliká gratulace!!!!

10- 11.6. 2017

Zatím co Lenka s klukama bojovala na domácí půdě, Gaty a Dája se svými paničkami vyrazily na agility závody do německého Deutzenu. Gatynka měla trošku smůlu, jedna shozená laťka jí připravila o bednu i tak to byl myslím ale velice vydařený běh.

 Dája doběhla 3 ze čtyř běhů, v Jumpigu jí shozená laťka odsunula na 9.místo, ve zkoušce potom jednou s jednou chybou 3.místo a jedou čistě a 1. místo!!!! Krátký sestřih z Dájiného snažení je zde.

     

10.6. 2017

Moje milovaná Wickynka slaví dnes 9. nrozeniny. Wickulko, přejeme ti hlavně hodně zdraví a doufám že tu s námi budeš ještě dlouho, máme toho ještě spoustu naplánováno :-)

Lenka s modráskama oslavila WIckyny narozeniny opět závodně, nastoupila s klukama v závodu Dalešický pohár. Erda v kategorii upravené ZZO a Ciffánek ZM beze stop. Erdík se tentokrát opravdu snažil, získal 77 bodů z 80 možných a bylo z toho krásné 1.místo. Ciffánek si nevedl vůbec špatně, bohužel se při poslušnosti zvedl z odložení a tato nula ho odsunula na nepopulární 4.místo. I tak ale předvedl nejlepší obranu v ZM na což jsme náležitě pyšní!!!

     

5.6. 2017

V chovatelské stanici z Drahlovské zahrady se narodilo dnes 8 nádherných štěňátek všech barev po feně ESCADRONA z Brzáneckých vinohradů a psovi ECHNATON EREON Eilleen. Vnoučátka jsou ve složení 3 pejsci ( 1 černý se znaky a 2 černí ) a 5 fenek ( 2 plavé, 2 černé se znaky a 1 černá ) Štěňátka budou odchována a pečlivě vymazlená, pro některé z nich hledáme ještě ty správné pánečky

4.6. 2017

V neděli přijela na návštěvu Lenka s modráskama. Kluci se nejprve seznámili s Biggi na zahradě,ale jestli jsem si myslela že bude před nimi mít Biggi respekt, tak jsem se mýlila :-) Potom jsme se vydali na procházku,ale v půlce cesty nás chytil obrovský slejvák,takže jsme se domů vrátili úplně promáčení a i na společné fotce modrásci vypadají jako vodníci. Po chvíli zase vylezlo sluníčko,takže když kluci trošku oschli, udělali jsme ještě společné fotky s maminkama a ségrou Majlankou. Navzdory počasí to byl velmi příjemný den.

     

Skvělá zpráva dorazila také od Rustyho - otce našeho D a F vrhu. Rusty zahájil letošní agi sezónu již v kategorii LA3 a hned se zadařilo naprosto skvěle. Ve zkoušce 2. místo, v Jumpingu 6. místo a v součtech to dalo neuvěřitelné 1. místo!!!! Do Německa letí od nás veliká gratulace!!!!

28.5 - 2.6. 2017

V současné době máme výcvikovou pauzu a jenom procházkujeme a socializujeme. Samozřejmě že ve vedru je třeba zajít k vodě....

       

 Když je přijatelně tak se couráme po lese, někdy jde Biggi sama někdy má s sebou kamarády. Umí už krásně chodit na vodítku, trénujeme přivolání  doma se s ní tahám o hadr, rozvíjím zájem o aporty ( naštěstí má velký ) a už umí i štěkat na povel - zatím jen na misku s krmením,ale důležité je, že ví o co jde. Zatím to nebudu moc upevňovat aby se jí to nezalíbilo jako Wikče :-D

       

27.5. 2017

Ani dnes se Brzáňata nenudila, Lenka s modráskama vyrazila na další zkoušky. Erdík ( Astute Snout ) se pokusil pokořit zkoušku StPr2 což se mu také podařilo a to na krásných 91 bodů. Tímto zarovnal svůj seznam zkoušek na krásných 15. Ciffínkovi se vedlo poněkud hůř, dnes prostě neměl svůj den a zkouška UPr1 byla nad jeho síly. Protože je mu teprve 15 měsíců, rozhodně to není nic za co by se musel stydět, myslím že o něm ještě hodně uslyšíme :-) I tak jsem na oba dva kluky moc pyšná!!!!

     

Bíba ( Ceaseless Energy ) v Boleslavi běhala další agility závody. Ve zkoušce LA2 si se dvěma schozenými laťkami a třetím nejrychlejším časem vyběhala krásné 5.místo z 25 startujících. Moc gratulujeme!!!!

No a my jsme procházkovali a socializovali malou Biginku ♥

        

26.5. 2017

Uběhl měsíc a v Kyškovicích se konaly další Noseworkové zkoušky. S Wicky jsem tentokrát nensatoupila, ale přijela Lenka s Candy a tak jsme s Bigginkou vyrazily alespoň fandit. Candy se pokoušela o zkoušku ve vyhledání ve vodě ( NW-W1 ) První dva vzorky ve stojaté vodě našla bez problémů a v Kyškovicích se konala druhá část zkoušky - vyhledání v tekoucí vodě. Nebyla nouze ani o rušivky v podobě mrtvého roztrhaného ptáka a mrtvé ryby. Přestože Candynka i v tekoucí vodě oba dva vzorky našla, zkoušku bohužel nesplnila. U prvního vzorku u opakovaného značení se dotkla čumákem kamínků terými byl vzorek zakryt ( takový kamínkový domeček ) a ten se bohužel rozpadl, čímž nebyla zkouška uznaná. Pro mě velké poučení, myslela jsem že pes nesmí hrabat nebo se usilovně na vzorek dobývat,ale že vadí i jen položení čumáku byla pro mě novinka. Je to velká škoda,ale nevadí, zadaří se určitě příště. Za fotky noc děkuji Ivetě Soukupové ze psí školy Bobík, dokonce zvěčnila i mě s Bigginkou jak usilovně fandíme :-D

25.5. 2017

Dnes nastoupila Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ) na zkoušku NW- Dz ( vyhledávání v řadách ) Vzorek skořice se vyhledává v řadě květináčů, zavazadel a rukou. Ruby měla opravdu neuvěřitelně rychlý čas a zkoušku s přehledem složila. Je to její již 6.zkouška. Moc moc gratulujeme!!!

     

22-23.5. 2017

Konečně jsem se dočkala a vyrazili jsme pro novou posilu naší smečky, bluemerle fenku Cool-Paws Big Dream Came True " Biggi ". Na Biggi jsme čekala více než rok, strašně moc jsem si přála štěně z této chov.stanice, protože jejich potomci pracují, ale zároveň si je nikdo nemůže splést s borderkolií. Navíc chovatelé jsou opravdu vyjímeční lidé, myslím že lepší bych nikde nenašla. Proto jsem šťastná že se rozhodli mi jedno štěně svěřit a doufám že je s Bigginkou nezklameme .

 

Otcem Biggi je velmi známý a úspěšný pes Mc Matts Blue Graffiti - přímý import z USA, který žije ve Španělsku. Garett je výstavně velmi úspěšný, pyšnící se mnoha šampiony a zabývající se Mantrailingem

Jeho rodiče jsou Mc Matts Ez Going a Graffiti Garnet Rose

  

Bigginky matka je Cool- Paws Amazing Shooting Star. Lara je teprve tříletá fenka a je to championka mladých i klubová championka mladých a k tomu i championka Německa. Je velmi šikovná i na různé sporty její hlavní činností je Obedience, doplňkové potom Rally Obedience a Agility. Lara má zatím složené zkoušky - BH, RO-Z, RO1, OB-Z, OB1,ale je již připravena pro start v OB2.

   

Larřini rodiče jsou Mill Creek´s Night Flight - BH, OB3, LA3, RO3. Kanoa je držitelem titulu Německý champion v Obedience, Spolkový vítěz v Rally Obedience 2016. Pracoval i jako canisterapeut. Byl velmi úspěšný i výstavně - Klubový champion , VDH Champion, Spolkový vítěz, Klubový vítěz, několikanásobný BOB.
Matkou je Sportdream´s Buddy Star on 4 Paws. Bliss je sportovně velmi úspěšná, má složené zkoušky BH, RO2, OB3, LA1.

Také Bliss rodiče jsou sportovně vedení. Otec - HT,Jhds,STDcs,OTDd, matka BH, OB2, LA1, AJ1

   

21.5. 2017

A máme tu další víkend. Tentokrát pomáhám organizovat zkoušky kynologické jednoty ZOP a ZPU1, poprvé na novém cvičiěti ZKO Hoštka. S Ori nastupujeme na zkoušku ZPU1 ,ale je zde také velké zastoupení našich australských štěňátek. Jedničku jde zkusit pokořit i Candy ( Cute Princess) a Ciffánek ( Falesco Montiano ) a zkoušku ZOP potom Chipánek ( Estate Merlot ) , Forinka ( Foradori Granato) , Bíba ( Ceaseless Enrergy ) a Connie ( Falcone Syrah ).Stopu má z nás tří nejlepší jednoznačně Candy. Potom se přesouváme na cvičiště kde pokračují poslušnosti nejprve podle ZOP a potom i ZPU1. Protože se již stává pravidlem,že na zkoušky nastupuji zásadně jen s háravkama, tak ani dnešek není vyjímkou. S Ori jdeme na plac jako úplně poslední v pěkném vedru, což se také odrazilo na Orčiném výkonu. I tak se nám ale povedlo zkoušku složit a Ori si tak připisuje v počtu zkoušek číslo 6. Také ostatním spolubojovníkům se podařilo zkoušky úspěšně složit, byl to skvělý den :-)

    

A ještě fotky našich australských dětiček :

Zatímco my jsme zkouškovali, Damarino s paničkou Ádou závodili na zívodě dogtrekkingového typu v sousedním Slovensku. Na tomto závodě bylo zakázáno běžet,ale i tak nebylo tempo nijak pomalé.Áda a Marvi zdolali trasu dlouhou 16,5km za 2 hodiny 11 minut ,což jim vyneslo krásné 3.místo

A zapomenout nesmím ani na Gatuli ( Donnafugata Angheli ) pro kterou byl tento víkend opravdu vyjímečný a podařilo se jí vyběhat dvě postupové zkoušky do LA3 :-) Od Gatinky nemáme sice žádné fotky,ale můžete se zase podívat na obě úspěšné zkoušky na video. Tady ta sobotní ( čistě, 3.místo )a nedělní ( čistě a 2.místo )

14.5. 2017

V neděli se v Kyškovicích konala opět tradiční vytrvalostní zkouška AD pod záštitou boxer klubu,kterou pomáhám každorročně organizovat. Za Brzáňata nstoupila tentokrát jen Connie ( Falcone Syrah ) která tuto zkoušku bez problémů splnila :-)

13-14.5. 2017

Cunning Rogue se oba dva víkendové dny zúčastnil klubové výstavy australských ovčáků ve třídě vítězů. V sobotu si od rozhodčí J.Monney Mc Keawn ( USA ) vyběhal známku V3, v neděli se zadařilo ještě víc a od rozhodčí Angela Allan ( UK ) získal dokonce V2, r.CAC

  

13.5. 2017

Máme tu další víkend a Brzáňata byla opět moc šikovná :-) Brunello Montalcino vyrazil se svojí paničkou na zkoušku StPr1 a splnil jí na krásných 95 bodů ze 100. Oli moc moc gratuluji, jste skvělí!!!!

 Damarino s Adélkou vyjeli závodit opět v canicrossu. Tentokráte do Trenčína na ROYAL CANIN CUP. Bohužel hned po startu se jim zamotalo vodítko a byl z toho celkem ošklivý pád. I tak se této skvělé dvojici podařilo doběhnout na krásném 4. místě v kategorii ženy. Mysím že o tomto týmu ještě hodně uslyšíme!!! :-)

8.5. 2017

Ani v pondělí jsme se nenudili, vydala jsem se s Ori vyzkoušet štěstí na zkoušce ZZO1.Ori se nejdříve rozhodla vyzkoušet mé nervy, takže při tréninku na místnách překážkách se mi snažila namluvit, že něco takového v životě neviděla a skákat to rozhodně nebude. Než se však zbytek účastníků vrátil ze stopy, trošku se umoudřila a zkoušku nakonec zdolala na 77b., s jednou nulou za metrovku. Kromě skoku jsme nejvíce bodů zratily za přivolání - přesněji za volno, jinak to bylo 7 bodů za aport a zbytek 8-10 bodů. Jsem spokojená!!!!
   Zkoušek se zúčastnila také dvě naše štěňátka : Dornfelder a Falcone Syrah. Oba bez problémů složili zkoušku ZZO. Moc moc gratuluji!!! Posuzoval pan rozhodčí Pružina, kterému patří velký dík za pohodovou atmosféru celých zkoušek, myslím že jsme nakonec všichni zapomněli na nervozitu a zkoušky jsme si opravdu užili!!!!

   

Damarino se se svojí mladší paničkou Ádou vydal na další canicrossové závody Skotnický SuperSprint "SSS". V kategorii juniorů obsadili krásné 1. místo!!!! Za fotky děkuji majitelům Marviho a za pohybovku autorovi : Dominik Bartoň - GO- Foto

    

7.5. 2017

Lenka s Erdíkem se rozhodli, že si po tříleté pauze, kdy vůbec netrénovali, zaběhnou neoficiální agility závody Jarní hopkání. Erdík dokázal,že ani tříletá přestávka nic neznamená a kvůli nešťastnému skočení zóny si nakonec odnesl nepopulární bramborovou medaili za 4 místo.

Rubynka využila volné soboty k návštěvě svého brášky Dornfeldra :-)

 A Apollko ( Cunning Rogue ) na DUO CACIB v Lučenci v sobotu VD,ale dnes V2, r.CAC

6.5. 2017

Prodloužený víkend jsme opět využili ve prospěch psích akcí. V sobotu jsme s Majlankou ( Always Smile ) vyrazili do obce Těně na oficiání závody pasení se zapsáním zkoušky. Majlanka startovala v kategorii IHT2 společně s malinou, šeltií a bauceronem.Myslím, že se jí nevedlo vůbec špatně, celý trial došla s několika menšími chybkami a vypásla si tak 2. místo a zkoušku splnila na 90b ze 100 a známku výborná. Od prvního místa jí dělily pouhé 2 bodíky. Tímto bych chtěla poděkovat Janě Kautské za uspořádání závodu a super pohodovou atmosféru, paní rozhodčí Čapkové za posouzení a naší trenérce Helče Muzikářové za skvělou přípravu!!!!

Dobře si vedla také Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ) která s parťákem Honzou odběhla závod dogtrekkingového typu  " Okolo Kutné Hory " na 13km a v kategorii muži vybojovali krásné 3.místo!!!!

2.5. 2017

Také Forinka ( Foradori Granato ) dnes navštívila MVDr Ekra a podstoupila RTG .Výsledky jsou opět svělé, Forinka je HD-A, ED-A, OCD- frei, spondylosa páteře - frei. Mám opravdu velikou radost, z 27 odchovaných australáčků má zatím 22 výsledky RTG a kromě jedněch kyčlí 1/1 je vše ostatní negativní. Majitelce Forinky letí veliká gratulace!!!!

30.4. 2017

Neděle nebyla také bez úspěchů. Lenka, ten človíček plný energie, nastoupila s modráskama na další zkoušky, tentokrát na domovském cvičáku v Bělé pod Bezdězem. Ciffánek se tentokráte pokusil o zkoušku BH a bez problémů složil na krásných 51 bodů. Erdík šel na zkoušku nejvyšší a to UPr3. Ani on nezaváhal a již druhou vrcholovou zkoušku pokořil na 74 bodů. Jsem na chlapínky moc pyšná, lepší paničku jsem jim vybrat nemohla. Posuzovala paní rozhodčí Mikulecká
 

Skvělý výkon podala také Dája, která si v LA2 vyběhala poslední postupovku potřebnou pro přestup do LA3 a to rovnou s 1.místem. Gatynka měla tentokrát neskutečnou smůlu. Také ona si mohla odvézt jednu postupovou zkoušku, bohužel jedna shozená laťka všechny plány překazila, nejen že běh nebyl čistý ale ještě Gaty odsunul na nepopulární 4.místo. Škoda veliká, běh byl moc pěkný....příště se to určitě povede!!!!

Damarino ( Marvin ) nastoupil v Hodoníně na závody poslušnosti v kategorii ZZO1 a po mírném zazamatkování u aportu z toho bylo velmi pěkné 3.místo!!!

No a my jsme s Majlou vyjeli na štafetový závod družstev v pasení, který se konal v obci Těně na Rokycansku. Byl to vlastně farma závod, který kromě různých přesunů ovcí zahrnoval také nakládání ovcí na vozík, označení ovcí obojkem a sprejem, odčervení ovcí, pasení kachen a dokonce i střelbu ze vzduchovky. Bohužel měl náš tým trochu smůlu při výběru ovcí, vřesovky nespolupracovaly,takže nakonec se družstvo rozhodlo ovce vyměnit, čímž došlo k velké časové ztrátě. Přestože pak již všechno klaplo a všichni soutěžící se opravdu snažili a většinu trasy běželi, o dvě minuty jsme skončili na posledním 5. místě. I tak to byl velmi příjemně strávený den a užili jsme si spoustu zábavy. Chtěla bych poděkovat Janě Kautské, která měla celou akci na svědomí a Adoamovi Balkovi, za fotky z akce :-) Závodu se zůčastnila i Jana s Bíbou ( Ceaseless Energy ) a jako fandící náhradník Candynka s Lenkou ( Cute Princess )

29.4. 2017

Další sobota a další úspěchy. Musím si asi zvykat na to, že naše štěňátka a jejich majitelé jsou úžasní :-)

Lenka s oběma modráskama vyrazila na zkoušky do Dalešic nedaleko Mladé Boleslavi. Erdík ( Astute Snout ) nastoupil na svojí 13.zkoušku a to StPr1 ( vyhledávání předmětů v prostoru ) a oba předměty nalezl během minuty a zkoušku tak bez problémů splnil.
Ciffínek ( Falesco Montiano ) ve svých 15ti měsících nastupil na poslušnost podle ZZO1 a ani ona nezaváhal a získla pěkných 84b. Posuzoval pan rozhodčí Nekvapil. Lence i klukům letí od nás obrovská gratulace!!!!

Náš jedináček z vrhu E - Estate Merlot ( Chipánek ) se vydal dokončit poslední podmínky pro uchovnění což byla speciální výstava a bonitace. Na výstavě si od pana rozhodčího Václavíka vyběhal známku VD3, troch jsme doufali, že to bude výborná, ale v posudku nemá žádé závažné vady, tak si z VD nic neděláme. Na bonitaci dopadl velmi dobře, jediné co mu bylo vytknuto byl kratší krk, mírně delší hřbet, mírně spáditá záď a vyšší akce předních končetin. Celková kondice byla hodnocena jako výstavní a povaha jako výborná :-) Tímto máme tedy uchovněného dalšího pejska z našeho chovu a opět červeného trikolora :-) Barče, Frantovi i Chipánkovi moc moc gratulejeme a snad se pro něj najde nějaká pěkná nevěsta :-)

  

A zapomenout nesmím ani na Rubynku ( Delaforce Fine Ruby ) která se zúčastnila 1. ročníku závodu s prvkama Dogtrekkingu - Po stopách Rudolfa II. kde na trase 16,5 km se svojí mladší paničkou Ivankou vybojovlala 1. místo!!!!

  

24.4. 2017

Jako první z vrhu F vyrazila na RTG Falcone Syrah. A výsledky jsou opět naprosto skvělé. Connie je HD-A, ED-A, OCD- frei. Mám obrovskou radost a Páje letí veliká gratulace!!!!!

22.4.2017 aneb úžasná sobota

Je to přesně 14 dní co jsme zažili víkend snů . Wikči včerejší zkouška odstartovala úplně fantastickou sobotu.

Tobíček (Adorabel Rascal) složil obranářskou zkoušku podle IPO a to SPr1 na krásných 82bodů. Radost byla obrovská, tuto zkoušku mělo složenou zatím jen 6 ausíků, Tobík je sedmý.

 

Déčkové plesnivk Gaty a Dája ( Diamond Shiraz a Donnafugata Angheli ) agilitilly v Berouně na trojzkouškách. Každé se povedl jen jeden běh.
Gatynka měla nejlepší ten první, čistě, na výbornou a 4. místo. Jenom pár desítek vteřin chybělo a mohla to být první postupovka - škoda, ale ono to přijde!!!! Dája se vytáhla až na běhu posledním kdy doběhla čistě, na výborně, s nejrychlejším časem. Takže 1. místo a čtvrtá postupovka do LA3. Ještě jedna a je to doma!!!! Mám z holek velikou radost

 

Zástupce jsme měli také v canicrossu na závodě Nativia challenge v Lipnici nad Sázavou a to sourozenecké duo Marvin ( Damarino ) a Ruby ( Delaforce Fine Ruby ) Marvin běhal v kategorii velkých psů, Ruby se ještě vešla do malých. Trasa byla dlouhá 4,8km a terén kopcovitý, přesto se naši běžci v konkurenci neztratili. Ruby s Ivankou vyběhaly krásné 10.místo a Marvin s Adélkou neuvěřitelné 5. místo z 50.

21.4.2017 

Neuběhl ani měsíc a my se s Wickou vydaly na další Noseworkovou zkoušku - tentokrát vyhledávání skořice v lidském prostředí (NW- Uz ) Zkoušky probíhaly v bývalých kasárnách v Přestavlkách nedaleko Roudnice n.L. Tentokrát jsem měla mnohem větší strach, protože Wicka vzorky sice vyhledává celkem spolehlivě,ale problémy jí dělá doznačení, hlavně výšek. Nakonec jsme to ale zvládly i v docela rozumných časech - 1:14 a 0:42. Největším zdržením bylo nasměrovat Wicky do určeného prostoru, pořád měla tendenci prohledávat celou místnost a potom to doznačení, protože první vzorek sice našla celkem rychle a hned zalehla, ale nechtěla ukázat kde přesně je a místo toho klasicky štěkala a štěkala. Nakonec si ale dala říct a já měla takovou radost že jsem zapomněla říct : nález:-) Naštěstí mi to po chvilce došlo a první vzorek byl za náma :-) U druhého vzorku pro jistotu štěkala hned od začátku,přišlo mi, že ani nehledá a najednou si to zamířila ke stěně a plácla sebou. Moc jsme jí nevěřila a snažila se jí odvolat aby hledala dál,ale šikulka moje se nedala a dokonce opakovaně ukázala čumákem, takže jsem nahlásila nález a bylo to doma :-) Za bezchybnou organizaci zkoušek ,za fotky a video děkuji opět Ivetě Soukupové ze Psí školy Bobík. Ve velmi pohodové atmosféře posuzovala Klára Hlubocká.
Na video z vyhledání druhého vzorku, kdy panička nevěří,ale Wicka si stojí za svým, se můžete podívat tady.

       

8-9.4.2017  aneb Víkend snů

Tento víkend se Brzáňatům dařilo a byly to úspěchy opravdu rozmanité. V sobotu ráno nastoupil Chipánek ( Estate Merlot ) do mezitřídy na Národní výstavě v Ostravě a vyběhal si výbornou 1 a svůj první titul CAC. Posuzoval pan rozhodčí Matyáš.

         

Ve stejnou dobu bojovala Lenka s Candy ( Cute Princess ) v OB1 a povedlo se jim získat opravdu krásné body a zkoušku složit na výbornou. Bohužel si Candy na odložení opět lehla,takže ani tentokrát se jim zkouška nepočítá pro přestup do OB2. Je to velká škoda, ale i tak si myslím že to byl opravdu skvělý výkon.

Nelenošila ale ani Lenka s Eroskem ( Astute Snout ) kteří nastoupili na závod Novobydžovský pohár a to rovnou do královské kategorie IPO3.
Erdík nezklamal ani tentokrát a vybojoval 3.místo!!!! Moc moc gratulujeme!!!! :-)

  

Marvin ( Damarino ) vyrazil pro změnu na dvoudenní canicrossový závod " Jihočeský canicross " v České Kanadě. Marvi běhá zatím v kategorii začátečníci, ale i tak jeho vítězství po oba dva dny moc potěšilo.

Lenka s modráskama byla pilná i v neděli, kdy se rozjela do ZKO Praha- Libeň na Ulmannův memoriál. Erda ( Astute Snout ) tentokrát nastupoval do kategorie ZZO1. Jeho výkon byl ohodnocen pěknými 91 body, což mu zajistilo krásné 2.místo. Mlaďoch Ciffánek ( Falesco Montiano ) je teprve 15 měsíců starý a tento závod byla taková jeho generálka před zkouškou ZM. Ciffáček nezklamal, splnil bodový limit pro zkoušku jak v poslušnosti tak v obraně a i on si vybojoval nádherné 2.místo. Jsem na kluky moc pyšná!!!!

  

Zapomenout nesmím ani na hovawarty, za které bojuje převážně Míša s Lokim ( Elgo Ruwall ) Společně absolvovali orientační závod Velikonoční toulání s liškou, kdy v časovém limitu nalezli 10 kontrolních míst (odpovídalo 26 bodům) což jim zajistilo nádherné 1.místo.

No a Dája v Open tuneliádě pro Large plemena z 25 závodníků vyběhala nádherné 3.místo s rychostí 5,47. Na prvního měla ztrátu pouhé 0,4 vteřiny.

Chtěla bych moc poděkovat VŠEM majitelům našich štěňátek že se jim tak věnují, že je mají rádi i s jejich nedostatky a že jsou všichni tak moc fajn.....mám vás moc ráda a ještě jednou MOC MOC DĚKUJI ZA VŠECHNO!!!!

 31.3.2017

Ani my nelenošíme. Dnes jsem s Wicky nastoupila na naší úplně první Noseworkovou zkoušku. Protože Wicka byla v nejlepším hárání, nedělala jsem si velké iluze,že zkoušku zvládneme. Ale protože zkoušky byly v naší vesnici, bylo mi líto toho nevyužít a aspoň to nezkusit. Zvolila jsem zkoušku Nz, což je vyhledávání vzorku ( v našem případě skořice ) v přírodním prostředí. Wicky nastupovala samozřejmě jako úplně poslední ( a taky jediná na tuto zkoušku ) a zvládla to naprosto skvěle. V lehčím, menším prostoru nalezla vzorek za pouhých 16 sekund, v těžším a větším prostoru pak za 1 minutu 21 vteřin. Protože si trénujeme víceméně jenom sami, jsem náležitě pyšná, že se nám zkouška hned naporpvé povedla :-) Na zkoušky Noseworku byla přihlášená taky Candy ( Cute Princess ) . Candy má základní zkoušky již naskládané a tak se pokoušela o zkoušku prvního stupně - a to vyhledávání v řadách ( D1 ) Candynka je velice šikovná a vyhledání v řadě 10-ti květináčů, 10-ti rukou a 10-ti batohů zvládla v pohodě bez sebemenšího zaváhání. Posuzovala rozhodší Klára Hlubocká. Pro Wicky to byla 14.složená zkouška, pro Candynku dokonce již 17. Jak se s tím poprala Wicky se můžete podívat na videu, za které moc děkuji Ivetě Soukupové a Psí škole Bobík.

25 -26.3.2017

Damarino se zúčastnil dvoudenního canicrossového závodu v Radíkově u Olomouce, se svojí mladší paničkou Adélkou. V kategorii juniorů vyběhali v sobotu 1.místo, v neděli bohužel v jednu chvíli zapůsobila zemská přitažlivost,takže ztráta zapříčinila místo druhé. Celkově 2.místo. I to je nádhera!!! Moc moc Marvimu i Adélce gratulujeme

   

Také Rubynka nelenošila a byla se proběhnout se svojí mladší paničkou Ivankou na canicrossovém závodě Nativia nedaleko Pardubic. Ze 41 startujících obsadily nádherné 12.místo!!! Moc moc gratulujeme!!!!

Connie ( Falcone Syrah ) , Árčík ( Adventure Soul ) a Loki ( Elgo Ruwall ) pro změnu procvičili sutinové vyhledávání. Mám radost ře naší odchovy jsou tak šikovní a tak všestranní. Míša od Lokiho vytvořila i krátké video.

24.3.2017

D-vrh dnes slaví 2.roky. Je to neuvěřitelné jak ten čas rychle utíká. Myslím, že za ty dva roky udělalo Déčko velký kus práce. Dája 11 zkoušek, Gaty 10 zkoušek, Ruby 5 zkoušek, Damarino 4 zkoušky a Dorny 3 zkoušky. Všichni mají také udělané RTG DKK a DLK, většina také OCD a spondylosu a vše vyšlo negativní. K tomu suproví majitelé, co víc si přát??? Buďte pořád takoví jací jste, mám vás všechny moc ráda!!!

        

19.3.2017

Damarino nastoupil v Libhošti na zkoušku IHT1. Už to vypadalo nadějně, celý parkur prošli bez větších problémů, ale při závěrečném zavedení ovcí zpět do košáru se ovečky nějak zasekly, nakonec se rozdělily a Marvi je rozstřelil, takže disk. Marvi v nácviku pracuje velmi pěkně, mrzí nás,že svoje zkušenosti nedokáže uplatnit na zkouškách, ale je to mladý, teprve dvouletý pejsek a všechno má ještě před sebou. Příště se určitě zadaří!!!

Ruby ( Delaforce Fine Ruby ) ve stejnu dobu bojovala na Obedience závodech O Terezínskou podkovičku v kategorii OB1. Rubynce se zadařilo lépe, zkoušku OB1 splnila na výborně s 281body, což jí vyneslo na nádherné 2.místo. Tímto si také otevřela dvířka do kategorie OB2 :-) Moc moc gratulejme.

   

18.3.2017

Ruby ( Delaforce Fine Ruby ) si odběhla dnes s paničkou Ivankou svůj první Borecký půlmaraton. Trasu dlouhou 21km zvládla děvčata za 2 hodiny 15 minut, čímž se dostala zrhuba někam do poloviny žebříčku ze 100 účastníků. Rubynka celou trasu krásně pomáhala táhnout, je to prostě šikulka a Ivanka samozřejmě také.

  

15.3.2017

Ciffánek ( Falesco Montiano ) se pilně připravuje na zkoušku ZM. Dnes byl potrénovat obrany a dokonce máme i krátké video.

   

11.3.2017

V Trutnově se konaly dvojzkoušky agility  a Bíba ( Ceaseless Energy ) tam samozřejmě nemohla chybět. V prvním běhu bohužel hned první laťka shozená, jinak velm pěkný a rychlý běh. Přestože Bíb měla druhý nejrychlejší čas, trestné body za skočku jí odsunuly až na 6. místo z 19. Škoda. Druhý běh bohužel disk. Na první běh se můžete podívat zde

4-5.3.2017

V Berouně se v sobotu i v neděli konaly dvojzkoušky agility, kde nemohly v kategorii LA2 chybět ani plesnivky Gaty a Dája. V sobotu Gaty 1x disk a 1x VD (22 místo ), Dája 2x VD ( 16 a 17.místo). V neděli Gatynka bohužel 2x disk, ale Dáje se zadařilo. Oba běhy čistě a na výbornou, první běh 2.místo a druhý běh 1. místo (z 33), takže další dvě postupovky do LA3!!!! Video z obou běhů je zde.

5.3.2017

Redík ( Barolo Dry Red ) a Bellča ( Crazy Blue Girl ) začínají trénovat agility :-)

     

3.3.2017

Lenka od Candy pořídila na DD zkouškách video Bíbě z úspěšné MD1 a Forince z neúspěšné DwD1. Je velká škoda těch otoček protože jinak to bylo určitě na výbornou. Na Forinku se podívejte tady.
Z klubu dogdancingu mám ještě několik fotek z akce.

       

28.2.2017

Každoročně vyhlašuje KCHBO Pracovního psa roku. Letos jsem nezapomněla a přihlásila Wicku do kategorie všestranný výcvik. Wicky v této kategorii již podruhé získala mezi australáčky nádherné 2.místo ( poprvé se jí stejný úspěch povedl v roce 2013 ) Mám velikou radost a jsem moc ráda že tu svojí holčičku mám. ♥♥♥

  

27.2.2017

Agiliťáckou neděli vystřídalo dogdancingové pondělí. Na zkoušku MD1 nastoupila Bíba ( Ceaseless Energy ) a na zkoušku DwD1 Forinka ( Foradori Granato ). Fori se bohužel nepodařil synchronizovaný prvek a byl z toho disk., Bíba si ale vynahradila nedělní disk v agi, a zkoušku MD1 složila na výborně. Janě a Bíbě letí velikánská gratulace!!!!

26.2.2017

Další víkend a další agility závody. V Terezíně bojovala Gatynka, která si štěstí vybrala už minulý týden a byl z toho 2x disk. V Hradištku u Sadské běhaly Bíba a Dája. Ani Bíbě se nedařilo a oba dva běhy disk. Dájence se povedl až druhý běh, který odběhla čistě na výbornou a získala tak 1.místo a první postupovou zkoušku do LA3!!!!! Moc moc gratulujeme!!!!

18-19.2.2017

Tento víkend patřil Gatynce ( Donnafugata Angheli ). V sobotu nastoupila na agility zkoušky v Herouticích, poprvé do kategorie LA2. První dva běhy se jí bohužel nepovedly, ale ten třetí doběhla ( 1 chyba a 2 odmítnutí ) a obsadila 8.místo z 24 startujících. Na premiéru to nebylo zase tak špatný a zkouška LA2 ( i když nepostupová ) je doma :-)
 
V neděli se se svojí paničkou vydala do Prahy, kde je čekal druhý pokus o složení zkoušky DwD2. Tentokrát se zadařilo a zkouška se povedla a to rovnou na výborně!!!!! Tímto Gatynka zarovnala počet složených zkoušek na krásných 10. Mončo, moc moc gratulujeme!!!!!

My jsme vyrazili společně s kamarádkou Evou a jejím AUO Rastíkem na Říp. Cesta k vrcholu a hlavně pak dolů byla na té ledovce velice zajímavá, ale jinak to byl velmi skvělý výlet a pejsani se zase pořádně proběhali.

     

16.2.2017

Dorazily nové fotky od Connie ( Falcone Syrah ) která se teď věnuje především tréninku záchranařiny, ale pro zábavu trénuje i nějaké psí triky. Za fotky moc děkuji Elišce Beránkové

     

15.2.2017

Endžínka se dnes byla v rámci canisterapie podívat ve školce a moc se jí tam líbilo :-)

12.2.2017

Tak jako KCHBO vyhlašuje každoročně pracovního psa roku, tak i německý klub CASD vyhlašuje Award of Merit. Rusty ( otec našeho D+F vrhu) byl přihlášen v kategorii agility, která se nevyhlašuje tak jako u nás dohromady,ale pro každou úroveň zvlášť. Každý majitel může poslat 5 nejúspěšnějších výsledků z agilit za předchozí rok, s tím, že běh musí být odběhnut na výbornou. Horší známky se nezapočítávají. Za první místo získá pes 6 bodů,za druhé 5 bodů...atd. Maximum je tedy 30b. Rusty získal v kategorii LA2 krásných 27 b. a obsadil tak 1.místo!!!!!
MOC MOC GRATULUJEME!!!!

  

5.2.2017

Majlanka dnes byla potrénovat pasení u Romana Holečka. Bylo to pasení ve stylu farma, takže se stádo převádělo na 2km vzdálenou pastvinu, tam se rozdělilo, každý pes dostal svojí část a tu si musel hlídat a trénoval si zároveň to co potřeboval. Škoda že byla tak hrozná mlha, takže pár fotek až ze závěru kdy se to trochu rozplynulo.

     

Pasení byl dnes potrénovat i Chipánek ( Estate Merlot ) a protože kousek od místa kde byl bydlí náš Damarino, domluvili si kluci společnou procházku :-)

  

4.2.2017

Na MV v Brně nás zastupoval Damarino. Do mezitřídy nastoupilo 9 psů z výstavních linií, takže konkurence opravdu velká. Damarino si dle našeho očekávání odnesl známku VD, především za slabší předhrudí a celkově sportovnější stavbu těla. Posuzovala holandská rozhodčí T.C.Marion.

Gaty a Dája i tento víkend agilitily a to na Open Jumping závodech ve Všeticích.  První běh - Gaty disk, Dája 27 ( VD ). Druhý běh Gaty 17( výborně ) a Dája 23( dobře ).Třetí běh Gaty 22 ( výborně ) a Dája 12 ( výborně) . Celkem závodníků 43. Dáji běhy jsou zde a Gaty 1.běh, 2.běh a 3.běh.

1.2.2017

Lenka od Candynky mi poslala video ze zkoušky DwD2, tak se můžete podívat, jak jim to šlo. Hodně bodíků bylo strženo za Candynky pískání, je to prostě holka ukecaná, ale je vidět, že cvičení jí opravdu baví a užívá si to.

30.1.2017

Agiliťácký víkend vystřídalo Dogdancingové pondělí. Gatynka ( Donnafugata Angheli ) nastoupila na první dvojkovou zkoušku - DwD2, bohužel přechodový prvek nestihla na 4 doby a tato jedna chyba jí vynesla disk. Ale nevadí, Gaty s Monikou se brzy pokusí o opravu, chyběl jen maličký kousíček. Lenka s Candy ( Cute Princess ) nastoupily na zkoušky dvě. MD1 a DwD2. Candynka má po velmi těžké zlomenině zadní nožku a o kousek kratší a tak mám problém s klusem - čas od času si uleví do mimochodu, což je u zkoušky MD bohužel vyřazující. I dnes jí zkouška o kousíček utekla. Zato na DwD se zadařilo a Candynka svou první dvojkovou zkoušku složila rovnou na výborně!!!! Máme velikou radost, pro Candynku je to již 16. složená zkouška - ve třech letech neuvěřitelné. Paničce Lence letí veliká gratulace!!!

28-29.1.2017

Máme za sebou další agiliťácký víkend. V sobotu nastoupila Bíba ( Ceaseless Energy ) na Trutnovské dvoujzkoušky v kategorii LA2. Hned první běh se povedl, sice jedno odmítnutí,ale žádná chyba a celkově ma výborně a 4. místo ze 14-ti. Druhý běh bohužel disk. V neděli Bíba pokračovala, tentokrát první běh disk a druhý s dvouma chybama na VD, ale i tak 4. místo z 15-ti. Bíba bohužel naběhla příliš rychle do slalomu, čímž jí druhá tyčka nakopla do boku a vyhodila úplně mimo překážku, což jí trošku rozhodilo, ale i tak si myslím velmi slušný výkon!!!!

  

V neděli vyjely do Terezína taky modré déčkové plesnivky - Gaty a Dája. Holky si to tentokrát vyměnily. Dája v LA2 oba dva běhy disk. Gatynka první běh s jednou chybou a jedním odmítnutím 5.místo ze 14 a druhý běh také s jednou chybou a 2.místo ze 14. V součtech potom celkově 3.místo!!!!
Tímto pěkným výkonem se Gaty rozloučila s kategorií LA1, od příště již poběží s Dájou ve dvojkách. Moc moc gratulujeme!!!! Můžete se podívat na první i druhý běh.

 

21-22.1.2017

V Kladně se konala dvoudenní agiliťácká akce - Jahodová nonstop party na které nesměly chybět ani holky plesnivky - Dája a Gaty. Tato akce byla zároveň jako kvalifikační závod na mistrák belgičáků, takže konkurence opravdu veliká. Gatynce se tentokrát moc nedařilo a všechny běhy oba dva dny se diskla - několikrát to bylo i proto, že nedala zónu a panička jí vrátila. Přesto byl vidět obrovský pokrok hlavně ve slalomu. Dáje se dařilo první den v Jumpingu kde dala čistý běh a vyběhala krásné 9. místo ze 66, čímž postoupila do nedělního finále. V neděli se již bohužel nedařilo, ale zase se povedla čistě zkouška LA2 a bylo z toho 5. místo z 23. Na její dva úspěšné běhy se můžete podívat tady.

Connie ( Falcone Syrah) se v sobotu zúčastnila australského minisrazu na Vysočině. Jak si to užívala vidíte na fotkách.

 

V neděli si Forinka ( Foradori Granato ) vytancovala svojí úplně první zkoušku. Byla to zkouška z dogdancingu - F1 a podařila se hned na výborně. Janě i Forince letí veliká gratulace!!!! Zkoušku máme i zdokumentovanou na videu, myslím že Fori i panička jsou obě moc šikovné a že brzy přibydou zkoušky další :-)

Nelenošil ani náš jedináček Chipánek ( Estate Merlot ) který byl opět potrénovat ovečky. Letos se zkouška HWT a IHT1 musí pokořit :-)

     

 

20.1.2017

První letošní zkoušku složila Candynka ( Cute Princess ) se svojí paničkou Lenkou. Candy nastoupila na Noseworkovou zkoušku NW-Dz což je vyhledávání vzorků skořice v řadě květináčů, v řadě batohů a v rukou pěti lidí. Candynka věechny tři vzorky úspěšně v limitu našla a označila, čímž nejen že splnila poslední Zetkovou zkoušku ale splnila i podmínky pro udělení titulu Master of Nosework - Z. Jsem na tu naší malou princezničku moc pyšná a Lence moc moc gratuluji, děláte mi radost!!!!

 

18.1.2017

Delaforce Fine Ruby dnes vyrazila na Obedience závody do Prahy. V kategorii OB1 nastoupilo 10 psů. Rubynka opět bojkotovala hromadné odložení, ale jinak si nevedla vůbec špatně a zkoušku OB1 splnila na pěkných 256b a známku výborně, což stačilo na 6.místo. Bohužel pro přestup do kategorie OB2 to nestačí, protože kromě známky výborná nesmí být 0b za odložení, takže si to Rubynka bude muset ještě zopakovat. Každopádně Rubynce nejsou ještě ani dva roky, takže si myslím že to je krásný výkon!!!!

17.1.2017

Dnes slaví naše Majlanka a celý vrh A svoje 6.narozeniny a vrh F svoje 1. narozeniny. Přeji všem svým dětičkám všechno nejlepší, hlavně zdraví a hodně radosti se svými super pánečky!!!!

14-15.1.2017

Apollko ( Cunning Rogue ) vyrazil na DUO CACIB v Nitře. V sobotu si vyběhal známku výborný 4, v neděli už se nedařilo a Apollko odcházel se známku VD3. Panu rozhodčímu se zdál příliš malý s malou hlavou. A protože výstavy jsou velmi subjektivní a nejsou naše priorita, rozhodně si z toho neděláme hlavu.

  

14.1.2017

Lenka s Modráskama se zúčastnila v  ZKO Mělník - Mlazice zimního závodu v kategorii ZZO. Kluci si nevedli vůbec špatně. Erda ( Astute Snout ) vybojoval 2.místo a Ciffánek ( Falesco Montiano ) 3.místo. Moc gratulujeme !!!!

7.1.2017

Dája s Luckou opět běhaly v Berouně a běhaly krásně. Zkouška LA2 bohužel s jednou chybou, ale i tak na výborně a 5.místo z 25. Mám hroznou radost!!! Na video se můžete podívat zde, je tam i Dájenky parťák Bobík.

Protože jsme se i u nás v nížině dočkali sněhu, přikládám jednu zimní fotku naší smečky :-)

1.1.2017

Máme tu začátek nového roku takže malé ohlédnutí za rokem 2016. V loňském roce složila Brzáňata 53 zkoušek,celkově k dnešnímu dni mají  na kontě neuvěřitelných 132 zkoušek!!!!! A protože vždy uvěřejňuji jak se kdo v daném roce snažil ,bude to tak i letos :-)

VRH A

Astute Snout   -
      2 zkoušky  ( UPr1, UPr2) 
Adorable Rascal -     1 zkouška ( ZZO2 )           
Adventure Soul -      1 zkouška ( ZZZ )              

VRH B

Brunello Montalcino  -  1 zkouška ( ZZO1 )       
Bairrada                     -   1 zkouška ( ZVOP )        
Beaujolais                 -    1 zkoška   ( ZVOP )        

VRH C

Cute Princess           -   5 zkoušek ( ZZO1, OB1, NW-Uz, NW-Nz, NW- Wz )    
Ceaseless Energy    -  4 zkoušky  ( HWT, IHT1,LA1,LA2)
Curious Busybody   -   1 zkouška  ( AD )

VRH D

Diamond Shiraz             -   11 zkoušek ( ZOP,AD,LA1,LA2,MD1,HtM1,F1,DwD1,MD2,HtM2,DwD2 )
Donnafugata Angheli  -       8 zkoušek (ZOP,AD,LA1,MD1,HtM1,F1,DwD1,ZVOP )
Delaforce Fine Ruby   
-     5 zkoušek  ( ZOP,OB-Z, OB-1,ZVOP,NW-Uz )
Damarino                     
-      4 zkoušky  ( ZZO,BH,ZVOP,HWT )
Dornfelder                   
-      3 zkoušky  ( ZOP,ZVOP,AD )

VRH E

Estate Merlot               
-   2 zkoušky ( ZVOP, ZZO )

VRH F

Falesco Montiano        -    2 zkoušky ( ZOP,ZZO )
Falcone Syrah             
-    1 zkouška ( ZVOP )

Snažila jsem se i já. S Wickynkou se nám podařilo zdolat zkoušku ZPU2 a s Orinkou jsme složily OB-Z. Jirka s Majlou už byl méně úspěšný, zkouška IHT2 jim utekla o 1 bod, určitě se o ní pokusí v letošním roce znovu :-)

Ještě bych ráda zmínila, že fenky Diamond Shiraz a Donnafugata Angheli si vytancovaly titul Master of Dogdancing 1. stupně a Ceaseless Energy se zúčastnila mistrovství KCHBO pro AUO v pasení kde v kategorii IHT1 vypásla 1.místo!!!!! Australáčci závodili také v dogbiatlonu, canicrossu, dogfrisbee, dogtrekkingu, jsem opravdu pyšná že máme tak všestranná štěňata.
Výstavní úspěchy se načí chov.stanice moc netýkají, ale jeden veliký jsme letos vybojovali. Cunning Rogue dokončil titul Polský champion.

Po zdravotní stránce jsme dopadli také skvěle. Máme vyhodnocené RTG u všech 5 štěňat z vrhu D a i od našeho jedináčka z vrhu E a všichni jsou DKK a DLK 0/0 a ti co nechali vyhodnotit i OCD a SP jsou všichni negativní.

Zapomenout nesmím na jediného akčního hovawarta. Elgo Ruwall ( Loki ) složil letos svojí 11 zkoušku ZZP1 a v dogtrekkingu (MID ) vybojovali s Míšou 2.místo.

Moc děkuji všem majitelům za vzornou péči - ten výpis nahoře, to je vaše práce, jste prostě skvělí!!!!!!!! 

28.12.2016

V Berouně se dnes konaly Vánoční trojzkoušky kde nemohly chybět naše Déčkové plesnivky Gaty a Dája. Přestože Gaty má už splěno do LA2, startuje zatím ještě v LA1. První běh 4.místo - VD, 1 chyba, druhý běh 11.místo - VD - 1 chyba a 1 odmítnutí , třetí běh DISK. V kategorii LA1 startovalo 24 psů. Dája nastoupila do kategorie LA2 a dnes se již podařilo zkoušku dokončit. Prní běh 18.místo - VD - 1 chyba a 1 odmítnutí,  druhý běh DISK a třetí běh 19.místo - VD - 2 odmítnutí. V kategorii LA2 startovalo 34 psů.

  

Na Gatynky druhý běh se můžete podívat na videu. A ještě jedno video z tréninku od Dáji.

Toto byla poslední sportovní akce roku 2016. Budeme se těšit na to, co nám přinese rok příští, plány jsou velké, tak snad se vše podaří.
Nejdůležitější ale je, že si to pejsani i majitelé užívají :-)