23.12.2016

PŘEJEME VŠEM PŘÁTELŮM A ZNÁMÝM KRÁSNÉ A POHODOVÉ VÁNOCE A V ROCE 2017 HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, RADOSTI A LÁSKY.

 

                                                                            

21.12.2016

Skvělý vánoční dárek nám dnes nadělila Gatynka ( Donnafugata Angheli ) která opravila zkoušku HtM1 na 29b z 30 možných , zkoušku složila na výborně čímž splnila všechny podmínky pro získání titulu Master of Dogdancing 1
Monice i Gatynce letí veliká gratulace!!!!

18.12.2016

Bíba dnes vyměnila dráhu agiity za střapec a trénink coursingu. A protože všchny akční aktivity Bíbu moc baví, moc si to užila!!!!

17.12.2016

Dája s Luckou dnes nastoupily na neoficiální dogdancingový Vánoční závod. Přestože to bylo spontální rozhodnutí dva dny před závodem, kdy jeden přihášený vypadl a nebyl tudíž téměř žádný čas na přípravu sestavy a trénink, holky si nevedly vůbec špatně. Vytancovaly si společně 5.místo z 11 závodících a moc si to užily!!!! Z fotky moc děkuji Martině Irglové.

11.12.2016

Neděle už byla jenom ve znamení agilit. V Terezíně bojovala Gaty ( Donnafugata Angheli ) v LA1 a tentokrát se opravdu zadařilo. První běh čistý a nádherné 3.místo z 11 soutěžících. Druhý běh 1 chyba a 1 odmítnutí, ale i tak 4.místo. V součtech 3.místo!!!! Gaty tímto také splnila přestup do LA2. Mám velikou radost a Monice letí gratulace!!!!

  

Bíba ( Ceaseless Energy ) poprvé startovala v LA2. První běh disk a druhý sice rychlý,ale 4 shozené skočky, takže jen známka dobrá. Nicméně zkouška je doma a příště se určitě  podaří i lepší hodnocení. Bíba i Jana jsou šikulky!!!! I jim letí velká gratulace!!!!

10.12.2016

Dája ( Diamond Shiraz )se dnes podruhé pokusila o zkoušku LA2. Tentokrát v Herouticích. Celý běh vypadal moc nadějně, bohužel na poslední překážce místo skočky dala ještě jednou tunel takže disk. Na poslední překážce to obzvláště zamrzí, ale nevadí,příště se už určitě zadaří. Na to, jak jsou Dája, její parťák Bob i jejich panička šikovní, se můžete podívat na videu.

Chipánek( Estate Merlot ) a Connie ( Falcone Syrah ) se zúčastnili záchranářského výcviku v sutinách. Sice každý v jiném místě, ale oboum to moc šlo a já věřím že budeme mít další dva zástupce v této krásné disciplíně. Od Chipánka tentokrát jen hromadné foto všech účastníků, od Connie pár fotek z akce za které děkuji autorce Lence Zítkové

     

8.12.2016

Rubynka ( Delaforce Fine Ruby )dnes nastoupila na svojí první Noseworkovou zkoušku a to NW-Uz. Oba vzorky našla bez problémů a opravdu rychle - 0,47 a 0,53 minut. A protože jí tato činnost baví a je moc šikovná, určitě to není zkouška poslední. Ivanovi i Rubynce letí velká gratulace!!!!! Mých 27 odchovaných australských Brzáňat má k dnešnímu dni složeno neskutečných 130 zkoušek!!!! Jsem opravdu moc pyšná, ale samozřejmě je to především práce majitelů takže moc moc děkuji že se tak snažíte!!!!!

3.12.2016

Zatím co ve sportovním výcviku nás čeká zimní přestávka, agility, obedience, dogdancing a nosework pokračuje s akcemi i v zimě. Na závody agility vyrazila tentokrát hned tři Brzáňata - Dája, Gaty a Bíba. Dája a Gaty si zaběhaly závodu Jumpingu ve Všeticích. První dva běhy disk.,ale ve třetím se zadařilo oboum. Dája s jednou chybou na výborně a 19. místo, Gatynka s jedním odmítnutím na VD a 26.místo z 59 startujících. Na Gatynky běh se můžete podívat zde.a sestřih z Dáji běhů je tady.

 Bíba ( Ceaseless Energy ) běhala na dvojzkouškách v Prorubech u Hořiček. Hned první zkouška se povedla, jedna chyba, postupovka 4,4m/s, výborná a 1.místo!!!!!  Druhý běh bohužel disk. Toto byl poslední Bíby běh v jedničkách, příště již poběží ve dvojkách. Moc moc gratulujeme!

Marvin (Damarino) měl svojí premiéru v canicrossu - v Radíkově u Olomoce. S Ádou nastoupili do kategorie Junior a něuvěřitelnou rychlostí 21km/hod. si doběhli pro 1.místo!!!! Budeme se těšit na další závody!!!!!! Gratulace letí do Hodonína!!!!

  

A protože Chipánkovi ( Estate Merlot ) se záchranařina moc zalíbila, vyrazil dnes na další trénink, tentokrát do Tovačova. Mám radost že kromě pasení má Chipák ještě jednu aktivitu, která ho moc baví. Barča opět pořídila kráské video z nácviku vyštěkávání - samozřejmě zatím jen na přímo,ale již bez povelu štěkěj. :-)

 

1.12.2016

Prosinec pro nás začal víc než šťastně. Estate Merlot dnes absolvoval v Hradci Králové u MVDr.Ekra RTG a výsledky jsou naprosto skvělé.
Chipánek má DKK 0/0 ( HD-A ), DLK 0/0 (ED-A) a OCD nepostižen (OCD-frei ).Mám velikou radost!!!! :-) Barče i Frantovi letí obrovská gratulace, teď už můžete bez obav cvičit a sportovat :-)

27.11.2016

Gaty a Dája se o víkendu zúčastnily dvoudenní agility soutěže Jahodová bowle v Kladně. Dája nastupovala prvně do kategorie LA2, Gatynce chybí ještě jedna postupovka, takže byla v jedničkách. V sobotu se běžely 3 běhy - Jumping, zkouška a Agility open, v neděli pak Agility jen ti co postoupili, zbytek pouze Jumping a zkoušku. Dája bohužel všech 5 běhů disk. Lucka je po úrazu kotníku, takže Dája teď dlouhou dobu netrénovala, navíc v neděli začala hárat takže i hormony udělaly své. Přesto si myslím že její běhy vypadají velmi pěkně, na jeden se můžete podívat zde.  Gatynce se v sobotu dařilo trošku lépe, na zkoušce se sice také diskla,ale Jumping a Agility doběhla, sice s dvojím odmítnutím, ale doběhla. V neděli už také dvakrát disk. Na Jumpingový běh ze soboty se můžete podívat tady.

   Erdík dnes nastoupil na poslední poslušnostní zkoušku podle IPO a to UPr3. Štěstí jsme si zřejmě vybrali už minulý týden,takže dosažených 65 bodů bohužel na splnění nestačilo, ale nevadí. Na jaře Erdík určitě vše napraví, je to šikovný kluk.
  No a jako poslední soutěžil dnes Damarino. Marvinek nastoupil v Brně na závod v poslušnosti, kde si v kategorii ZZO vybojoval 56 bodů ze 60 a tím se umístil na nádherném 1. místě ze 6-ti soutěžících. Vypadá to, že poslušnost bude jeho silnou disciplínou. Nikol a Marvinkovi letí veliká gratulace!!!!

  

Apollko ( Cunning Rogue ) zabodoval dnes na výstavě v Polsku, kde se mu podařilo vyběhat poslední chybějící CWC, čímž splnil podmínky pro přiznání titulu Polský Champion!!!!! Majitelce Apollka moc moc gratulujeme!!!

26.11.2016

Na dnešek jsme měli s Wickou naplánovanou zkoušku StPr3. Bohužel mi na poslední chvíli vypadl odvoz takže jsem se na zkoušku nedostala a veškeré mé tréninky tak byly k ničemu :-(  Chipánek ( Estate Merlot ) si byl poprvé vyzkoušet záchranařinu a protože ho to bavilo a šlo mu to, vypadá to, že budeme mít dalšího zástupce v této disciplíně :-) Děkuji Hance Černochové že je vzala do party!!! Na jeho první pokus se můžete podívat na kraťoučkém videu

  

20.11.2016

Je to až neuvěřitelné,ale prodloužený víkend má i úžasné zakončení. Cute Princess dnes nastoupila v Praze na závody v Obedience. V kategorii OB-1 vybojovala s jednou nulou 259,5 bodu, známku výbornou a nádherné 1.místo!!!! :-) Mám opravdu velikou radost. Ale to ještě není všechno. Beaujolais si pro změnu odskočila na zkoušku ZVOP a přestože ovečky viděla teprve podruhé v životě, zkoušku složila bez problémů a s pochvalou. Na video ze zkoušky se můžete podívat zde.

    

19.11.2016

Úspěšný víkend ještě nekončí. Dnes nastoupila Lenka s modráskama na zkoušky v Bělé pod Bezdězem. Falesco Montiano na zkoušku ZZO a Astute Snout na zkoušku UPr2. Oba kluci zkoušku úspěšně složili, Ciffánek ZZO na krásných 54 bodů a Erdík UPr2 na slušných 79 bodů. Lenka má můj velký obdiv jak to s klukama zvládá a letí jí velikánská gratulace. Posuzoval pan rozhodčí Smejkal.

Ale ani my jsme nelenili a s Majlankou vyrazili na závody družstev v pasení ve stylu Farma - DOPASNÁ TĚNĚ. Závod spočíval v tom oddělit si ze stáda asi 40 ovcí 6-8 oveček se kterými se pak procházeli různé překážky jako slalom, trychtýř, lávka,označení ovce, nakládání na přívěs, část trasy se šla i s kachnami. Družstvo v počtu 3-5 závodníků mohlo využívat různou strategii v nasazování psů na různé etapy závodu, čímž bylo všechno ještě zajímavější. Družstva byla 3. Majlino družstvo startovalo jako druhé a na Majlanku vyšel úsek - slalom, zastávka,trychtýř a lávka. Trošku jsme z toho měli strach po zářijovém neúspěchu na zkoušce IHT2, kde se jí právě u trychtýře ovce zastavily a nemohla s nimi pohnout,ale obavy byly úplně zbytečné. Majlance se dnes opravdu dařilo a při Jirkovém tempu si myslím,že ovce ani nepostřehly, že nějakým trychtýřem nebo lávkou prochází :-D A protože se dařilo i ostatním členům družstva, jejich čas byl úplně nejlepší a vybojovali krásné 1.místo :-)  Pěkné výkony ale předvedla i zbylá dvě družstva, opravdu bylo na co koukat!!!!

18.11.2016

Candynka ( Cute Princess ) dnes nastoupila na další Noseworkovou zkoušku - tentokráte vyhledávání skořice ve vodě NW-Wz. Zkoušky probíhaly v Kyškovicích a Brzánkách, takže to Candynka měla na rodné půdě :-D Candynka oba vzorky našla bez problémů takže 14.zkouška je doma :-) Posuzovala Klára Hlubocká. Za fotky děkuji Ivetě Soukupové

 

 Ani my jsme nelenily a udělaly jsem s Martinou Hemíkovi půlroční fotky :-)

       

17.11.2016

F-kovým štěňátkům je už 10 měsíců, hrozně to utíká. Zatím co Connie si užívá s pánečky v Českém ráji, Ciffík ( Falesco Montiano ) tento slavnostní den oslavil prací a nastoupil na zkoušku ZOP. Zkoušku se mu podařilo složit na pěkných 90 bodů a známku výborná. Posuzoval pan rozhodčí Plšek. A protože nejniýší věkový limit pro tuto zkoušku je právě 10 měsíců, je jasné že byů Ciffík nejmladším účastníkem :-D Lence i Ciffovi letí veliká gratulace!!!!

13.11.2016

Gatynka ( Donnafugata Angheli ) dnes vyjela agilitit do Heroutic na trojzkoušky. Hned první běh se jí povedl čistě a na výborně a bylo z toho nádherné 3.místo z 18ti. Ostatní dva běhy bohužel již disk, ale na přestup do dvojek už jí chybí poslední zkouška. Mám z holek velikou radost!!!! Na její první běh se můžete podívat na videu.

Beaujolais si pro změnu přijela vyzkušet pasení do rodného hnízda, protože by se ráda této aktivitě věnovala. Myslím, že na první kontakt s ovcema si Berrinka nevedla vůbec špatně a že se zkouška ZVOP podaří a příští rok i nějaká další. Také Berrince jsme natočili krátké video.

6.11.2016

Na zkoušku UPr1 ( poslušnost podle IPO1 ) nastoupila dnes Lenka s Eroskem ( Astute Snout ). A protože Lenka není ve výcviku žádný začátečník, zkoušku zvládly bez problémů na pěkných 85b.Posuzoval pan rozhodčí Kolář. Pro Erdu je to již 11. složená zkouška, moc moc gratulujeme!!!!

5.11.2016

V té velké záplavě novinek jsem úplně zapomněla zveřejnit jednu velmi důležitou  věc. Na II. mistrovství v pasení tradičních plemen nás zastupovala Jana a Bíba ( Ceaseless Energy ) V kategorii IHT1 získaly 61,5 bodu což stačilo na 7.místo z 12 a známku výborná!!!! Jana a Bíba teprve získávají zkušenosti,ale myslím že se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět!!!! Posuzoval francouzský rozhodčí Philippe Heintz. Janě i Bíbě letí veliká gratulace!!!!

5.11.2016

Dnes jsem s Dorníkem ( Dornfelder ) vyběhala zkoušku AD. Tedy přesněji on běžel a já jela na kole :-D Ze začátku to bylo docela dobrodružné, protože podle kola nikdy neběžel, ale je to kluk chytrý a brzy na to přišel. 20km dal jako nic a myslím, že by si to odběhl klidně ještě jednou ( na rozdíl od mých kolen )

4.11.2016

Donnafugata Angheli ( Gatynka ) dnes složila poslední jedničkovou dogdancingovou zkoušku - HtM1. Bohužel se nezadařila výborná, takže na titul MoD1 jí bude muset Gatynka ještě vylepšit,ale  jinak se samozřejmě počítá a je to Gatynky 8.složená zkouška. Monice letí velká gratulace, mám z vás radost!!!!

PODZIMNÍ SRAZ ŠTĚŇAT - SRBSKÁ KAMENICE

Prodloužený víkend jsme strávili v nádherné krajině Českého Švýcarska na turisticky laděném podzimním srazu. Většina účastníků přijela už ve čtvrtek večer. V pátek hned po snídani jsme vyrazili na první výlet - Mezní Louka - Malá Pravčická brána - Šaunštejn - Vysoká Lípa a přes Ptačí kámen - Zámeček a Vysoký most zpět k hotelu Mezní Louka.

 V sobotu byl naplánovaný výlet v Jetřichovických stěnách. Jetřichovice - Kočičí kostel - Výklenková kaple posledního soudu - Ostroh - Purkartický les - Vilemínina stěna - Mariina skála - Jetřichovice

Odpoledne pak proběhlo velké focení na které dorazila naše Martina. Akorát Gatynka, která byla v nejlepším hárání tak na společné fotce vrhu chybí.

A kdo se tedy zúčastnil? Za A vrh - Alwas Smile, Astute Snout a Agille Paws. Z B vrhu Beaujolais a Barolo Dry Red. C vrh zastupovaly Ceaseless Energy a Cute Princess, D vrh - Dornfelder, Delaforce Fine Ruby, Damarino a Donnafugata Angheli, F vrh byl kompletní - Falcone Syrah + Falesco Montiano a Foradori Granato a hovíci přijeli z vrhu E - Exigo Tramp + Emerity a nesměl chybět samozřejmě ani náš Dean Drabbin, jediný zástupce D vrhu.

Všechny fotky z výletů najdete tady, od Nikol tady a fotky pejsanů od naší Martiny jsou zde.

27-30.10.2016

Prodloužený víkend byl termínem pro letos již druhý a celkově 16.sraz Brzáňat, tentokráte turistcky laděný, v nádherné krajině Českého Švýcarska. Více fotek a informací již brzy.

29.10.2016

Dája ( Diamond Shiraz ) dnes nastoupila na troje zkoušky LA1 v Chrastavě a vedla si skvěle. Tři běhy a třikrát na bedně - 2x 3.místo a 1x bezchybný běh a 1.místo!!! Tímto splnila poslední podmínku pro přestup do LA2. Moc gratulejeme!!!!!

28.10.2016

Falcone Syrah dnes nastoupila na zkoušku ZVOP ( zkouška vloh ovčáckého psa ) a přestože jí je teprve 9 měsíců, zkoušku úspěšně splnila :-) Pája plánuje s Connie s pasením pokračovat tak uvidíme jak jim to půjde. Zatím každopádně letí gratulace za jejich první společnoou práci :-)

23.10.2016

Také v neděli bylo o Brzáňatech slyšet. Gatynka vyrazila na další agility - tentokrát do Terezína kde si vybojovala svojí první postupovku do dvojek. Zkoušku LA1 dala sice s 1 chybou,ale na výborně a pěkné 6.místo z 15. Bizzinka ( Curyous Busybody ) si pro změnu v Olomouci vyběhala německou vytrvalostní zkoušku AD. Jsem na svoje "dětičky " moc moc pyšná!!!! Monice i Ivče letí gratulace!!!! :-)

     

22.10.2016

Damarino rozhodně nelenoší. Rozhodl se dnes s paničkou Nikol pokořit další zkoušku poslušnosti, tentokrát ZZO. Ani národní zkušební řád mu nedělal žádný problém a zkoušku složil na krásných 57b ze 60 možných. Pan rozhodčí vyzdvihl souhru mezi Marvinem a paničkou, jsme na ně moc pyšní!!!!

17.10.2016

Dnes slaví Dýneček a všichni jeho sourozenci z vrhu D své 7.narozeniny. Přejeme všem hlavně hodně zdraví, ať dělají svým pánečkům ještě dlouho radost. Pozdrav za duhový most letí Descarovi a Daytonovi, kteří se těchto narozenin bohužel již nedožili - snad tam kluci spolu dovádíte a je vám hezky.
Tento datum bude pro mě navždy spojen ale i s velkým smutkem, protože právě na Dýnkovo narozeniny nás opustila naše milovaná Taruška . už jsou to 3 roky :-(

  

16.10.2016

Dnes nastal den D a to zkoušky ZOP v ZKO Hoštka na které nastoupila i 3 naše štěňata - Dája, Ruby a Dorny. Všichni tři si vedli skvěle a zkoušku ZOP bez problémů složili.  Majitelům moc gratuluji!!! Ráda bych zdůraznila, že pro Dáju je to již kulatá 10.zkouška!!! Myslím že v jejím věku rok a půl je to skvělý úspěch, ale i ostatní jsou moc šikovní!!!!

Wicky a já jsme nastoupily na zkoušku ZPU2. Měla jsem naplánováno, jak vše přes léto v klidu dotrénujeme, ale vzhledem k mé téměř dvouměsíční nemoci jsem zase všechno honila na poslední chvíli. A ještě do toho všeho hárala, lepší kombinaci jsem si prostě nemohla přát....Nejslabším článkem byla samozřejmě stopa. Wicka sice došla na konec, našla a označila oba dva předměty, ale bylo to s nepřesnostmi a ověřováním, takže 70 bodů.
  V poslušnosti jsem si byla o hodně jistější, starosti mi dělalo jen vysílání a volno, tím jak jsme vysílačku učili na rychlo, pletlo se jí to s volnem. Dalším strašákem byl aport skokem, který sice normálně dělá parádně, ale poslední týden nějak začala vymýšlet nové varianty, jako že se skáče jenom tam a zpátky se překážka obíhá. Na přivolání opravdu zazmatkovala, na povel volno sice odběhla, ale když jsem jí volala zpátky, přišlo mi,že chce zalehnout, pak tedy přiběhla,ale předsedla úplně křivě. Takže 7 bodů. Při chůzi i ve skupince se malčko opozdila - 2x 9b. Polohy, štěkání i odložení za pochodu s přivoláním se jí povedlo - 10b. A pak aport. Jestli jsem se bála,že překážku zpátky oběhne, bála jsem se zbytečně. Oběhla jí totiž už směrem pro aport :-D Potom sice skočila zpátky i předpisově předsedla, ale to už nám bylo houby platné, na této zkoušce je vynechání jednoho směru hodnocené jako 0 bodů. Škoda. Kladina byla na jistotu za desítku a přišlo vysílání. Byla jsem přesvědčená,že to nedá, ale asi chtěla napravit ten aport nebo se v ní projevilo to lepší já, prostě na povel vpřed opravdu běžela ukázaným směrem, nezastavila se ani neotáčela a běžela až do povelu lehni :-D Na odložení už jsem si zase věřila, to má Wikča opravdu spolehlivé. Takže poslušnost 85b - škoda toho aportu, mohli jsme mít přes 90.
    A zbývala ještě obrana. Makety jsem prostě nestihla doučit, takže Wicky dala jen jednu a běžela rovnou na figuranta - 3b. Vyštěkání bylo bez problémů - štěkání, to jí jde :-D  Na přepadu jí nějak nevyšel náskok, takže neukázala razanci kterou umí,ale na rukávu se udržela, pouštěčka i odvolání bez problémů - 25b a pak hladké. Tady záleželo hodně jak se jí povede naskočit, věděla jsem že když naskočí ze špatného úhlu tak se asi neudrží a bude to muset znovu dokousnout. Naštěstí se podařilo, pouštěčka a dohlídání pěkné, takže 40b z 50. Celkem 78bodů
Celkem tedy 233bodů a známka uspokojivě. I tak jsem spokojená, zkoušku ZPU2 složil před námi jen jeden jediný australák, celkem jí mají složenou zatím 3 ( s Harrym jsme jí složili ve stejný den)


       

15.10.2016

Gaty a Dája v sobotu závodily ve Pňově na dvojzkouškách agility. Tentokrát se ani jedné nedařilo a byly z toho samé disky. Ale nevadí, holčičky jsou ještě mladé a potřebují se prostě vyběhat. Za pěkné fotky děkuji ZKO Pňov

     

 Nedařilo se boužel ani Marvinovi ( Damarino ) který vyjel k Brnu pokusit se o zkoušku IHT1. Jedna ovečka mu utekla a i tady z toho byl disk. Důležité ale je, že naši odchovanci dělají to co je baví a úspěchy zase určitě brzy přijdou :-)

   

14.10.2016

Candynka ( Cute Princess ) dnes nastoupila na svoje první noseworkové zkoušky - samozřejmě stupeň Z a to rovnou na dvě - Nature a Urban. Pro ty, kteří nevědí o co jde, tak v rychlosti vysvětlím. Jedná se o vyhledávání specifických vzorků - u nás se používá skořice a pomerančová kůra. Vzorek se vyhledává buď v přírodním prostředí ( kategorie Nature ) v prostředí které vytvořil člověk ( Urban) ve vodě ( Water ) a poslední kategorií jsou vzorky ukryté v různých nádobách, zavazadlech nebo v rukách pomocníků ( Discrimination). A protože je Candy holčička šikovná, obě dvě zkoušky úspěšně složila. Candynce i Lence moc gratulujeme!!!

     

 

12.10.2016

Wickynka se poctivě připravuje na blížící se zkoušku :-)

    

11.10.2016

Ani v úterý Conninka nelenila a pro změnu vyrazila na ovečky. Poprvé měla ovce mimo košár a nevedla si vůbec špatně, snad se její blížící první zkouška vydaří :-)

9.10.2016

Connie ( Falcone Syrah ) strávila celý den na intenzivce záchranařiny. Vyzkoušela si nějaké překážky a hlavně první zabíhačky a vyštěkávání což jí moc bavilo. Jsme moc rádi, že se společně s Árčíkem a Lokíškem bude zabývat touto krásnou disciplínou a jak to tak vypadá, dokonce ve stejné záchranné brigádě.

  

8.10.2016

Dnes úžasná sobota, Brzáňata zase zářila :-) Chipánek ( Estate Merlot ) nastoupil na zkoušku ZZO kterou se mu podařilo složit na pěkných 50b. a speciální cviky na prospěl výborně. Frantovi i Báře letí veliká gratulace!!!!

Gatynka a Dájenka vyrazily na další závody agility - tentokráte do Rokycan. Závod se skládal z jednoho Jumpingu. kde se obě holčičky diskly a ze dvou zkoušek. První zkouška LA1 se povedla oboum. Gaty dvakrát odmítnutí, celkově 7.místo z 15 a známka VD. Dája jedna chyba na poslední skočce, celkově 4.místo a známka výborná - tudíž první postupová zkouška pro LA2. Její rychlost neuvěřitelných 5,08m/s byl třetí nejrychlejší čas. Druhá zkouška byla technicky náročnější, Gaty bohužel disk, ale Dája zaválela. Sice opět jedna chyba - tentokrát na zdi, le tentokrát 1.místo a druhá postupovka do LA2. Zde video Gatynčiné první zkoušky a Dájiných obou zde.

     

5.10.2016

Appolko se stal otcem dvou vrhů štěňátek. V prvním vrhu je 7 pejsků ( 6rt + 1rm ) a 1rt fenka a ve druhém vrhu 3 pejsci ( 2bt + 1rm ) a 2 fenky (rt + rm ) Všichni mají krásné standardní barvy a mají se čile k světu.

  

2.10.2016

V neděli si zazávodil pro změnu Damarino, na zatím neoficiálních závodech KLOBOUČNÍCI, kde bylo zvlášnostní, že všichni závodníci museli běhat v kloubouku :-) Jinak byl závod na písku na jízdárně, takže poměrně těžký terén hlavně pro lidskou část týmu. Marvinkovi se dařilo a v Jumpingu vyběhal krásné 2.místo - máme zdokumentováno i na videu. V agilitách běžel jen tréninkově, protože ještě nemá dodělané zóny.

1.10.2016

Bíba agilitila také v sobotu na Opsion závodech v Havlovicích. První Jumping i zkouška, bohužel disk, ale druhý Jumping se podařil a bylo z toho 21.místo z 55 startujících ( 30 závodníků se disklo ) Za fotky děkuji autorce Míše Piňosové

  

30.9.2016

Pátek je sice pracovní den, ale i v pátek odpoledne je možné se zúčastnit mnoha kynologických akcí. Dája a Gaty pět vyazily tančit. Gatynka si šla opravit zkoušku F1 a opravdu se zadařilo na výborně a 28b. Titul MOD1 se tímto opět o hodně přiblížil. Dája vyrazila poprvé na zkoušku HtM2 a i ona byla úspěšná i když jenom na VD, takže bude nutná oprava. Přesto mám z výsledku radost, Dáje ještě není ještě ani rok a půl a už má složené i tři dvojkové zkoušky :-)

Dobře si vedla ale i Bíba ( Ceaseless Energy ) na AFTER zkouškáchv Ptýrově. Byly to trojzkoušky a v jednom běhu se Bíbě podařilo vyběhat v čistém běhu 1. místo!!!!! Je čím dál tím lepší :-) Můžete se podívat na video, bohužel trošku horší kvality, je to jen z mobilu.

28.9.2016

Co dělají Brzáňata ve svátek??? No přece cvičí!!! :-) Dája měla premiéru na agility závodech v Mladé Boleslavi - poprvé v oficiální kategorii LA1. Nečekala jsem žádné zázraky, vím že Dája je velmi rychlá a bude chvilku trvat než se s Luckou sladí. V agilitách disk., ve zkoušce těsně před koncem seskočila kladinu, takže ačkoliv by zkoušku dala, Lucka jí prostě vrátila a opravila, aby věděla že zóny se dodržují i na závodech. No a jumping také disk. Ale nevadí, její čas teprve přijde!!!! :-)

Ruby ( Delaforce Fine Ruby ) a Redík ( Barolo Dry Red ) bojovali na Svatováclavských závodech - obedience, oba v kazegorii OB1. Redíkovi se bohužel dnes nedařilo, startoval skoro poslední, kdy plac už byl hodně zapachovaný a tak hodně čuchal, kužel se snažil označkovat - naštěstí si to na posední chvíli rozmyslel, při přivolání šel pomalým krokem, prostě mu to nesedlo. Zkoušku se mu bohužel nepodařilo splnit. Rubynce se vedlo mnohem lépe, kromě nuly za opakované odložení a poloh na dálku, kdy prostě vypnula, předvedla velmi pěkný výkon, zkouška splněna s krásnou známkou VD.

26.9.2016

Na dogdancingové zkoušky do Horních Počernic dnes vyrazily Gaty ( Donnafugata Angheli )a Dája ( Diamond Shiraz ). A obě si vedly skvěle!!!! Dájenka opravovala zkoušku DwD2 a zadařilo se, výborná je doma a tím i půl titulu MOD 2 :-) Gatynka nastoupila na zkoušku MD1 a i ta se jí povedla na výborně, přestože u této zkoušky se na známku výborná mohou ztratit pouhé 3 body. Gatynce tedy již chybí jen zkouška HtM1 plus opravit F1 na výborně a titul MOD1 bude doma. Mám z holčiček velkou radost a velká gratulace letí paničkám Monice a Lucce

   

25.9.2016

Hemíček už nám zase trochu povyrostl :-)

24.9.2016

V sobotu se toho událo tolik, že nevím čím začít. Gaty a Dája si poprvé jely vyzkoušet agility na oficiální závody i když jenom do pomocné kategorie A0, tedy bez slalomu a houpačky. Dájince se bohužel nedařilo, je tak strašně rychlá, že se na úplném konci parkuru nepovedlo Lucce jí uřídit a skočila si jednu skočku po svém. Je to veliká škoda, protože její rychlost a tudíž i čas byly úžasné!!!! Můžete se přesvědčit na videu. Gaty je o něco pomalejší,ale právě to pomohlo k tomu aby jí Monika dokázala ukočírovat a bylo z toho 2x 1.místo!!!!! Taky u Gaty se můžete podívat na záznam prvního běhu

     

Ve stejnou dobu,ale na jiném místě agilitila také Bíba ( Ceaseless Energy ) V Jumpingu a Agility bohužel disk, ale ve zkoušce LA1 se opět zadařilo a byla z toho výborná a 3. místo s úžasnou postupovou rychlostí 5,03m/s - bohužel 1 chyba. tentokrát i od Bíby máme video tak se podívejte

Damarino pro změnu vyrazil na zkoušku BH podle mezinárodního zkušebního řádu. A vedl si naprosto úžasně, zkoušku složil na nádherných 57b ze 60 a dostal pochvalu od rozhodčího za nejhezčí výkon. Jsem na toho "našeho " kluka mooooc pyšná a Nikol moc gratuluji a děkuji za skvělou práci!!!!!

   

Lenka s modráskama - Erdou a Ciffem nastoupila na závod  Liberci v kategorii ZZO1. Erdík se umístil na 2. místě a Ciffánek na 4.místě. Moc oběma gratuluji!!!

 Skvělá zpráva dorazila také z Německa od Rustyho, který si vyběhal poslední postupovou zkoušku LA2 a může tak startovat už v kategorii LA3!!!!
Moc moc gratulujeme a máme radost!!!! I od Rustyho dorazilo video - děkujeme.

     

Poslední úspěch je od hovawarta Lokiho ( Elgo Ruwall ) Loki se se svojí paničkou Míšou zúčastnili dogtrekkingového závodu Pojizeří za sluncem. Midová trasa byla dlouhá 38km, které Míša s Lokim zdolali za 8 hodin a 20 minut, což jim vyneslo krásné 2. místo v kategorii MID OPEN. Moc moc gratulujeme, Taruška by byla na svého syna pyšná!!!!!

20.9.2016

Dája ( Diamond Shiraz ) a Gaty ( Donnafugata Angheli ) se zúčastnily agility tábora v Nových Hradech. Holky udělaly i nějaká videa, takže se můžete podívat jak to běhá Gatynce i Dáje.

17-18.9.2016

Tento víkend se v obci Těně konaly dvoudenní závody v pasení. V sobotu startovala kategorie IHT3 a IHT2, v neděli potom IHT1 a HWT. A jako bonus zde bylo možné složit také zkoušku ZVOP. V sobotu jsme měli jen jednoho zástupce a to naší Majlanku ( Always Smile ) která poprvé nastoupila do kategorie IHT2. Start ve dvojkové kategorii jsme nenačasovali zrovna nejlépe, Majla byla na konci hárání a tak byla poněkud mimo. Udělala spoustu chyb a nějaké chyby byly i Jirkovo ale nakonec se jí podařilo všechny ovečky zdárně provést zpět do košáru. Ve své kategorii tak vybojovala 2.místo, ale na splnění limitu zkoušky jí bohužel 1 bod chyběl. Trošku to zamrzelo, ale tak bereme to jako další zkušenost, zapracujeme na trychtýři a příště se určitě zadaří lépe.

V neděli jsme měli u oveček zástupce dva. O zkoušku HWT se pokoušel teprve roční Chipánek ( Estate Merlot ) a ZVOP si přijela vyzkoušet Bairrada. Chipákovi se bohužel také nevedlo...už už to vypadalo,že se zadaří,ale kousek před zavedením zpět do košáru vypnul a ovečky mu utekly, takže disk. CHipa je ještě velmi mladý  a určitě má ještě spoustu úspěchů před sebou. Alespoň páneček viděl, v čem jsou největší slabiny a do příští sezóny určitě dotrénují ovladatlenost. Bairrada nastoupila jako poslední, po začátku, kdy moc nevěděla co se po ní chce jí po chvilce seplo a zkouška ZVOP je doma :-)

Přes velmi nepříznivé, deštivé počasí se jednalo o velmi povedenou pohodovou akci, určitě si rádi přijedeme na jaře opět zazávodit.
  

    

 V sobotu nás na závody přijela podpořit Pája s Connie, které moc děkuji za video a fotodokumentaci. Stále totiž marodím a tak jsem vše mohla sledovat až doma ze záznamu. V neděli se pak Connie setkala se svojí sestřičkou Fori a pěkně si zařádily :-)

      

10.9.2016

Na Krajskou výstavu v Liberci vyrazil Ciff ( Falesco Montiano ). Ve třídě dorostu byl sice sám ale i tak známka velmi nadějná 1 s velmi pěkným posudkem potěšila. Jak Ciffíka ohodnotil pan rozhodčí Mudra? Sedmiměsíční pes obdelníkového formátu,rovný hřbet,dobré úhlení,uzavřené tlapky,zavěšené ucho,nůžkový skus,dobrá srst,přiměřený pohyb, aktivní, mírně sbíhavá hlezna. Lence letí velká gratulace :-)

8.9.2016

Protože se v Roudnici koná Mistrovství Evropy v dogfrisbee na kterém nesmí chybět Lenka s Candynkou ( bohužel vzhledem ke Candynčinému úrazu tentokrát jenom jako diváci ) a protože já stále marodím a tudíž jsem uvězněná doma, přijely mě holky potěšit a Marťa nafotila Candynce nějaké nové fotky :-)

       

6.9.2016

Tak už i Connie ( Falcone Syrah ) si byla vyzkoušet ovečky. Myslím že na poprvé to není vůbec špatné, že by nám rostla další posila pasteveckého týmu??? :-) Jak jí to šlo se můžete podívat v krátkém videu.

5.9.2016

Dnes nelenošily ani dvě Brzánecké tanečnice - Gaty a Dája. Gaty ( Donnafugata Angheli ) nastoupila na zkoušku MD1. Bohužel se Gaty ještě před začátkem zkoušky na place začuchala a Monika jí přizvedla hlavu rukou. Myslela si,že zákaz sahání na psa platí až od chvíle kdy odmávne hudbu a tím i začátek zkoušky, ale bohužel byla za toto disknutá. Jinak by zkoušku složily na VD, je to velká škoda, ale nevadí, zadaří se příště!!! Nepodařilo se ani opravit zkoušku F1 na výborně, takže to holky čeká ještě jednou



Dája (Diamond Shiraz ) měla šťastnější den a zkouška MD2 se jí povedla a rovnou na výborně!!!! Zkoušku MD1 složil i Dáji parťák Bobík a také na výborně, Lucce letí obrovská gratulace!!!!!

  

5.9.2016

Skvělá zpráva dorazila od Eustyho z Německa ( otec našeho vrhu D a F ) Rusty se zúčastnil velké akce německého klubu CASD - Australian Shepherd Versality Wochenende in Donaueschingen. Na této akci probíhají jak závody agility, Rallye Obedience a Obedience, tak i Klubová výstava. Rusty se zúčastnil jen klubové výstavy a ve tříde otevřené vybojoval ocenění výborný 2 ( z 10-ti , porazil ho pes který později získal i titul BOB) čímž postoupil do boje o TOP 5 kde obsadil opět 2 místo. Další soutěž byla o nejlepší německý odchov. kde se utkají mezi sebou všichni psi a feny kteří jsou z německého chovu a obdrželi na výstavě známku výborná. I v této soutěži skončil Rusty na neuvěřitelném 2.místě. A v závěrečné soutěži o nejlepšího redmerle  jedince vyhrál Rusty 1.místo!!!! Máme obrovskou radost, že se Rustymu takto zadařilo. Posuzovala americká rozhodčí Sharon Sparks.

  

4.9.2016

Ani neděle nebyla bez úspěchu. Damarino ( Marvin ) vyrazil na neoficiální agility závody v Hodoníně. V 1.Jumpingu vyběhal 2.místo, ve 2.Jumpingu 4.místo což ho nakonec v součtech vyneslo na krásné 1.místo!!! A ve hře na pobavenou získal také krásné 2.místo. Nikol s Marvinkem letí velká gratulace!!! Tak ještě dodělat slalom a zónovky a může vyrazit na oficka :-)

 

A ještě jedna událost mi udělala velikou radost i když na tom nemám zásluhu ani já ani nikdo z Brzáňat. Viktor - otec našeho Hemíka - vyhrál včera v Martínkovicích mistrovství republiky v pasení a vybojoval si tak tituly - Mistr republiky 2016, CACT a CACIT. Jsme na něj moc pyšní, snad bude Hemíček taky tak šikovný. Čokynka tentokrát na bednu nedosáhla - 6.místo a známka VD, ale i tak myslím velmi pěkný výkon. Posuzoval finský rozhodčí Jouko Siitonen.

3.9.2016

Stále marodím, ale Brzáňata stíhají aktivitu i za mě. Na 24.ročník závodu O pohár Bezdězu vyazila Lenka s Erdou ( Astute Snout ) a Ciffánkem ( Falesco Montiano ) Oba nastoupili do kategorie ZZO + speciální cviky což bylo štěkání na povel, aport párku a nějaké překážky. Protože Ciffík je ještě mlaďoučký, skok vysoký samozřejmě ještě nedělal takže nastupoval s jednou nulou. V konkurenci dalších 5-ti závodníků obhájil Erda 1.místo z loňského roku a Ciffík vybojoval ve svém věku 8-mi měsíců nádherné 3.místo!!!!

   

29.8.2016

Dnes oslavil náš jedináček ESTATE MERLOT ( Chipánek ) 1.narozeniny. Zlatíčko naše, přejeme ti jenom to nejlepší a ještě spoustu úžasných let se svojí rodinou!!!!!!

28.8.2016

Neděle byla opět nabitá událostmi, protože Brzáňata musí být prostě pořád v akci :-)

Damarino vyrazil na Krajskou výstavu psů v Brně, kde ještě s jedním pejskem nastoupili do mezitřídy. Marvimu se tentokrát dařilo, získal ocenění výborný 1, vítěz třídy a nakonec i titul Krajský vítěz!!!!

   

 Ještě větší radost mi udělala Bíba - Ceaseless Energy, která se zúčastnila 1.ročníku Australian Shepherds Hersing Cup ( Mistrovství KCHBO pro AUO v pasení s mezinárodní účastí ) Bíba nejen že úspěšně složila zkoušku IHT1 na krásných 69 bodů a známku výborná, ale podařilo se jí tuto kategorii vyhrát!!!!! Mám opravdu šílenou radost!!!! Věřím že příští rok na tuto akci nastoupí Brzáňat již mnohem víc.

   

Tento závod byl velmi úspěšný také pro rodiče našeho Hemíka, kteří již startovali v kategorii nejvyšší  a nejvíce obsazené - IHT3. Viktor tuto kategorii vyhrál a získal také zvláštní cenu rozhodčího za nejlépe spolupracující tým a Čokoška skončila hned za ním na 2.místě. Lepší rodiče jsme si pro náš nový přírůstek nemohli vybrat :-) Velká gratulace letí tedy i naší chovatelce Helče a Hemíkovým rodičům!!! Viktor na tomto závodě získal poslední potřebný CACT aby jako první australák v ČR splnil podmínky pro udělení titulu CHAMPION PRÁCE ČMKU

Snažila se i Ruby - Delaforce Fine Ruby, která se s Ivankou zúčastnila prvního canicrossového závodu a to hned Championátu pro BOC a AUO. Přestože bylo obrovské vedro a Ivanku již několik dní bolí koleno, trať douhou 4 km odběhly za 13,56,2 což jim vyneslo 28.místo ze 46 startujících. Oběma letí veliká gratulace!!!!

27.8.2016

Týden utekl jako voda a Lucka od Bellči naplánovala nedaleko nás minisraz poloviny Bellčínách štěňátek. Protož jsem na vnoučátka byla samozřejmě zvědavá a taky jsem chtěla nechat trochu vyřádit Hemíka, připojili jsme se. Hemík byl samozřejmě nadšený, vůbec mu nevadilo že je o tři týdny mladší a opravdu si to užíval :-) Jak prckové řádili v bazénu se můžete podívat zde

     

20.8.2016

Na sobotu jsem se hrozně těšila protože kousíček od nás s konal 3.ročník neoficiálního dogtrekkingu " Po stopách Járy Cimrmanna " Byla jsem přihlášená s Wicky a Ori a kromě nás se měly dorazit ještě Ruby, Dája, Gaty a hovawartka Emerity. Bohužel se už 14 dní peru s nějakou chorobou a nemůžu s z toho dostat, takže místo výšlapu sedím doma a liji do sebe hektolitry čaje :-( Ostatní si tedy trek užily za mě, ausiny šly jen krátkou procházku 16km kterou daly v čase 2:48 což Ivana s Ruby vyneslo na 4.místo z 11 a Dáju s Gaty na místo 11 z 30. Merinka s Alčou došly MID dlouhý 46km v čase 11:39 a obsadily 14.místo z 21.

       

Ve stejnou dobu se konala Klubová výstava klubu málopočetných plemen na které jsme měli dva zástupce. Estate Merlot nastoupil do třídy mladých a Falcone Syrah do třídy dorostu. Chipánek dostal bohužel VD3 ovšem posudek je myslím velmi pěkný :
12-ti měsíční pes, silná kostra,nepatrně delší bedra,dobré úhlení, dobré předhrudí,mohutná hlava, sv.oko v barvě srsti,odpovídající pigment, nůžkový skus,plynulý pohyb, překrač.hr.končetin, průměrná srst.

   

Connie byla ve třídě sama a odnesla si tak známku velmi nadějná 1 s posudkem:
7-mi měsíční fena, nedotvořená,obdelníkový formát, rovný hřbet, nedotvořená hlava,dotvořené předhrudí, průměrná srst,dobrý pohyb

   

V Bratislavě nás na DUO CACIB zastupoval Cunning Rogue, kterému se tentokrát nevedlo a ze třídy championů si odnesl známku VD2. Snad se zítra zadaří lépe, ale i s tímto je nutné u výstav počítat, každý rozhodčí má jiné oko.

Aby si Chipánek vylepšil náladu, zajel si dpoledne potrénovat na ovečky, což ho baví více než výstavy a myslím že je moc šikovný!!!!

       

A ještě jedna důležitá věc se dnes stala. Bíba ( Ceaseless Energy ) nastoupila na agi závody v Jičíně. V jumpingu ani v Agility se jí moc nevedlo,ale ve zkoušce zaběhla na výborně, čímž splnila poslední postupovku pro LA2 a ještě jako bonus získala 1.místo!!! Mám velikou radost!!!

17.8.2016

Včera oslavil Hemík tříměsíční narozeniny a protože Majla je přihlášená na zkoušky IHT2 a je potřeba trénovat, rozhodli jsme se navštívit Hemíkovu rodnou chovku, potrénovat s Majlankou s tím, že Hemíka vezmeme s sebou aby se opět viděl s chovatelkou, maminkou a sestřičkama. Sestřička Křupka zůstala totiž doma  druhá sestřička Grace nebydlí daleko a slíbila že se dorazí také podívat. Hemík byl nejdřív z divoké Křupky trošku vedle, Grace se mu líbila mnohem víc, ale během chvíle se okoukal a pak už řádili všichni tři jak černá ruka. Mezitím se Majlanka snažila u oveček. Pak se šli na ovečky podívat i prckové a myslím že zájem mají všichni a že jednou budou opravdu dobří. Jak se Hema tvářil poprvé na ovečky, se můžete podívat zde, krátká hra sourozenců s maminkou je zachycena tady. Byl to moc příjemně strávený večer, škoda že bydlíme tak daleko

 

14.8.2016

Apollko (Cunning Rogue ) dnes vyrazil na výstavu do Polska kde ve třídě šampionů vyběhal své druhé CWC. Titul Champion Polska se tímto zase o kousek přibližíl. Apollkovi letí velká gratulace!!!!

13.8.2016

Bíba ( Ceaseless Energy ) dnes závodila na dvojzkouškách v Ratenicích. První běh zaběhla na velmi dobře a umístila se na 7. místě z 18, druhý běh se jí povedl lépe, byla to známka výborná a 3.místo a tudíž i druhá postupová zkouška pro kategorii LA2. Mám velkou radost že to Janě a Bíbě jde závod od závodu lépe a lépe :-)

11.8.2016

První srpnový týden jsme strávili na dovolené v Rakousku v Korutanech. Samozřejmě s námi jela i většina smečky - ausiny Wicka,Endží a Majla a hovawartka Ori. Ubytovaní jsme byli v malém rodinném penzionku v Zetlitzdorfu u Gnesau ( asi 17km od Turracher Hőhe )

Úterý - výlet do Turracher Hőhe - Turrachsee, Schwarzsee, výstup na Schoberriegel ( 2208 m.n.m )

Středa - Falkertsee a výstup na Falkert ( 2308 m.n.m )

       

Čtvrtek - Sirnitz, zámek Albeck a zřícenina Alt Albeck

Pátek - Rundwanderungweg - Zetlitzdorf -Gnesau - poukus č.1 ( bohužel nás v polovině zastihla bouřka tak jsme to museli zkrátit )

     

Sobota - Rundwanderung - Zetlitzdorf - Gnesau - Sonnleiten - pokus č.2

Neděle - výstup na Hőllenberg ( 1772 m.n.m ) a procházka okolím

9.8.2016

Naše štěňátka jsou opravdu všestranná a tak se Dája a Ruby pustily i do dogbiatlonu. Lucka s Dájou mají za sebou už první závody, Rubynka se na závody teprve připravuje. Budeme Lucce i Ivance držet pěsti ať jim to dobře běhá i střílí :-)

     

8.8.2016

Tak už i Dornymu dorazily výsledky RTG a i on je má naprosto skvělé!!!! Dornfelder je DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD nepostižen. Máme tedy zrentgenovaný celý vrh a všechny výsledky jsou negatavní - mám obrovskou radost

6.8.2016

Damarino nelenošil ani o víkendu a v Budišově nad Budišovkou se pokusil o zkoušku HWT. V sobotu byl Damarino jediný kdo zkoušku HWT dokončil i když bodově to nebyla žádná hitparáda - 66b - dostačující. Zkouška ale splněna byla!!! Posuzovala paní rozhodčí Gawendová. V neděli se pokusil zkoušku opravit, ale u zapasení mu jedna ovečka utekla a tak to byl disk. Vzhledem k tomu, že na těchto závodech se diskla většina závodníků - a někteří z nich jsou již zkušení a opravdu dobří, neberu Marviho výkon jako selhání. Posuzoval pan rozhodčí Škůrek. Damarino má tedy otevřené "dveře " do IHT,ale ještě uvidíme zda se vrhne rovnou na Trial a nebo si ještě vylepší HWT. Každopádně Nikol a Marvinovi letí velká gratulace!!!!

Rusty - otec našeho D a F vrhu se zúčastnil dalších agility závodů. Ve zkoušce LA2 obsadil s Christophem 5.místo - s jednou chybou,ale známka výborně. V Jumpingu odběhli čistý běh a z 34 startujících obsadili 2.místo se známkou výborná.

1.8.2016

Krásný narozeninový dárek jsem dostala od Damarina, který dnes v Brně u MVDr.Snášila podstoupil RTG kyčlí a loktů a výsledky jsou skvělé. Marvi má DKK 0/0 a DLK 0/0 !!!! :-)

31.7.2016

Velká radost!!!! Dnes složil Tobík ( Adorable Rascal ) zkoušku ZZO2. Tuto zkoušku má složeno zatím jen 5 australáčků z čehož jsou dva naši Brzaňáčci Máme prostě šikovné dětičky a já jsem hrozně pyšná chovatelka !!!!! :-) Baru moc moc gratuluji!!!

Dája se svým teriéřím parťákem pro změnu vyrazila na agility závody do německého Weidenu. Dája sice zatím jen jako divák, její sportovní kariéra začne až na podzim,ale zase mohla fandit svému taťkovi Rustymu, který se v Jumpingu sice disknul,ale ve zkoušce si s čistým během vybojoval 2.místo se známkou výborná a do trojek už mu chybí jen jedna postupovka. Marině a Christophovi letí velká gratulace, máme radost :-)

   r

Nelenoší ani náš jedináček Chipánek a poctivě se připravuje na zkoušku HWT. Dnes si poprvé procházel celou trasu zkoušky...samozřejmě je potřeba to ještě dopilovat,ale myslím si, že na pejska kterému není ještě ani rok, je to hodně slušné a že na podzim se zkouška podaří splnit :-)
Jak se Chipánek snaží se můžete podívat zde.

  

31.7.2016

Představujeme vám posilu našeho týmu - Jirkova nová pastevecká naděje HEMINGWAY Kogito Easter.

     

 Hemíkův otec je Klubový champion práce As You Wish Kogito Easter - DKK i DLK 0/0,CEA + PRA + HSF4 + DM + CMR N/N, MDR +/+
                                                                          výstavy - 2x CAC, r.CAC
                                                                          zkoušky - ZVOP, HWT,IHT1,IHT2,IHT3
                                                                           prac. tituly - 4x CACT, r.CACT, r.CACIT,CACIT
                                                                           CHAMPION PRÁCE ČMKU
                                                                           MISTR REPUBLIKY 2016
 

     

Hemíkova máma je také Klub.champion práce Simply Chocolate Puella Fera - DKK i DLK 0/0, CEA + PRA + HSF4 + CMR N/N, MDR +/+ 
                                                                           výstavy - 2x CAC, ČKŠ
                                                                           zkoušky - ZVOP,HWT,IHT1,IHT2,IHT3,ZOP,F1,OB-Z,ZCP
                                                                            prac.tituly - 2x r.CACT

     

30.7.2016

Rubynka vyjela na Obedience tábor ve Dvoře Králové. Začala trénovat pachové rozlišování dřívek,ale samozřejmě pilovala i další cviky.

  

Nelení ani Gatynka a i ona absolvovala celodenní trénink obedience se Sašou Jindovou. Pro Gaty je OB jen doplňková aktivita, na první zkoušku se chystá až příští rok. Autorem fotek je Lucie Šmídová

        

24.7.2016

V neděli nás opět navštívila Bairrada aby trošku prohnala ovečky. Doufáme že zkouška ZVOP se na podzim podaří zdolat :-)

  

22.7.2016

V pátek se přímo v naší vesnici konal kurz Noseworku pod vedením Ivety Soukupové, čehož se nedalo nevyužít. A tak jsme s Wickulkou vyrazily abychom zjistily, že všechno co jsme natrénovaly je špatně :-D Takže začínáme úplně jinou metodou a úplně od nuly. Wicku i Ori to zatím baví a je úžasné sledovat každodenní pokroky, jak si lámou hlavičky aby vymyslely co že to po nich vlastně chci. Doufám,že teď jsme již na správné cestě a že se nám to podaří dotáhnout do konce, protože to je aktivita která se dá trénovat kdykoliv a kdekoliv, víceméně si u toho vystačím sama, takže pro mě neřidiče naprosto skvělé.

18.7.2016

Dája a Gaty dnes nastoupily na zkoušky dogdancingu v Dolních Počernicích. Gaty potřebovala opravit zkoušku F1 na výborně a Dája nastoupila na zkoušku DwD2. Obě splnily zkoušku na velmi dobře, Gatynce utekla výborná o 1 bod, Dáje o 2 body. A protože Monika i Lucka usilují o titul Master of Dogdancing, budou muset zkoušku ještě zopakovat, aby to na výbornou vyšlo. Přesto si myslím že se jednalo o pěkný výkon a všem čtyřem letí veliká gratulace :-)

  

17.7.2016

Ani tento víkend Bíba nezahálela a startovala na agility dvouzkouškách v Opatovicích. Obě zkoušky odběhla sice na VD ( 2 chyby ),ale druhý nejlepší čas jí nakonec vynesl na 5. a 6.místo. Chce to ještě doladit maličkosti a bude to perfektní!!!! Foto jen ilustrační - autorem fotky je opět Zuzka Soukupová

Dnešní den je významný i tím,že našemu F-ku je už půl roku. Ani náš poslední vrh nelenoší a pilně se připravuje na první zkoušky. Ciffánek si byl vyzkoušet poprvé obrany a vypadá to velmi nadějně, Connie obranářská premiéra čeká v úterý, jsem opravdu napnutá. No a Forinka za chvíli dokončí kurz poslušnosti pro začátečníky, kde se jí vede velmi dobře a patří k těm nejšikovnějším a bude pokračovat dále s přípravou na první zkoušky a zároveň by ráda začala s agility. Držíme pěsti ať se dorostencům daří i nadále a ať najdou aktivity které budou pro ně tím pravým co je bude opravdu bavit :-)

     

6-10.7.2016

Prodloužený víkend byl ve znamení Agilit. Dája ( Diamond Shiraz ) se zúčastnila intenzivky s Petrou Vyplelovou. Na jeden den se za ní přijela podívat i Gatynka ( Donnafugara Angheli ). Jak jim to běhá se můžete podívat na krátkém videu. Dája tady a Gatynka zde a zde

Bíba ( Ceaseless Energy ) se zúčastnila dvojzkoušek Opsion ve Dvoře Králové. V Jumpingu 20.místo z 32, ve zkoušce potom jeden běh disk, ale druhá zkouška se podařila na výborně, s jednou chybou, což Bíbě vyneslo 5.místo z 20 a zároveň je to první splněná postupovka do LA2. Autorem fotky je Zuzka Soukupová

2-3.7.2016

Brzáňata tento víkend opět zabodovala!!! Apollko ( Cunning Rogue ) si na MV a NV Velˇká Ida vyběhal oba dva dny titul r.CAC a Lokíšek ( Elgo Ruwall ) složil v sobotu svojí 11.zkoušku a to záchranářské vyhledávání v sutinách - ZZP1. Oběma klukům letí veliká gratulace!!!!!

  

27.6.2016

Donnafugata Angheli ( Gatynka ) dnes nastoupila na další dogdancingovou zkoušku. Tentokrát se zadařilo a zkouška DwD1 je doma a hned na výborně!!!! Monice i Gatuli letí velká gratulace :-) Ráda bych se ještě pochlubila, že australská Brzáňata k dnešnímu dni složila dohromady krásných 100 zkoušek, takže máme takové první velké jubileum :-) Všem moc děkuji, že se našim dětičkám tak věnujete!!!!

26.6.2016

Konečně jsem dodělala reportáž ze srazu, tak se můžete podívat. :-)
Fotky ze srazu od Martiny tady, z Awista cupu od Nikol zde a pár momentek od Moniky .

25.6.2016

Protože chovatelství nejsou jenom samé úspěchy a radosti, jak už jsem se několikrát mohla přesvědčit, tato sobota nebyla pro nás nejšťastnější. Ceaseless Energy ( Bíba) nastoupila na klubovou výstavu a zároveň bonitaci v Mladé Boleslavi, což byly poslední dvě podmínky pro její uchovnění. Bohužel se ukázalo,že Bíbě chybí zub I1, což je pro chov nepřípustné a tak Bíba do chovu bohužel nezasáhne. Její posudek jinak není vůbec špatný - 2,5 letá fena s jemnějším čenichem, nůžkovým skusem - chybí řezák, pevná horní linie, lehce klene bedra, výborná dolní linie, správně úhlená vpředu, méně výrazné vzadu, lehký dlouhý pohyb. Je nám to sice líto, ale důležité je, že je Bíba zdravá a může tak dál běhat agility a věnovat se i dalším sportovním aktivitám.

19.6.2016

Aby Chipánek - Estate Merlot - neměl aktivity málo, z výstavy se přesunul rovnou do Čech aby dnes nastoupil na svojí první zkoušku ZVOP, kterou ve věku necelých 10 měsíců bez problémů splnil. Dělá mi kluk velikou radost. Posuzovala paní rozhodčí Muzikářová.
Baru a Franto, děkuji za super péči!!!!

18.6.2016

Vím že jsem slíbila reportáž ze srazu, už na ní také opravdu pracuji, dejte mi ještě pár dní :-) Zatím doplním alespoň novinky tohoto víkendu, který byl opět velmi rušný.
 Estate Merlot ( Chipánek ) vyrazil na MV do Brna. Od pana rozhodčího Václavíka získal ve třídě mladých známku velmi dobrá s tímto posudkem :
Téměř desetiměsíční pes, nepatrně delšího formátu, narostlý, hlava úměrná věku, užší hrudník, užší pohyb.

 Ale ani já jsem se v sobotu rozhodně nenudila. Protože naše holčičiky už odešly do chovatelského důchodu ( do sportovního ještě v žádném případě ne ) bylo na čase poohlídnout se po nové chovatelské naději. Vybírala jsem opravdu dlouho, ale myslím, že se vyplatilo a našla jsem přesně to, co jsem hledala. Chovatelka Lary přistupuje k chovu stejně jako já a není jí lhostejné kam se její štěňátka dostanou. Já zase chtěla poznat jí a její ausíky na živo a tak jsme si domluvily setkání na půl cesty. Musím říct že jsem si ze setkání odvezla spoustu kladných pocitů a už jsem hrozně moc natěšená, až malá kulička bude doma. Čeká mě sice ještě poměrně dlouhá doba, než se štěňátka narodí a bude jisté, že tam jedno stvořeníčko pro mě je, ale myslím si, že to čekání za to stojí :-) Moc bych chtěla poděkovat Barče Redíkové, že se mnou cestu podnikla - osvědčila se skvěle jako řidič i coby překladatel a hlavně Sandře, že je ochotná mi jedno štěňátko svěřit - opravdu si toho moc vážím.

     

9-12.6.2016

Od čtvrtka do neděle proběhl již 15.ročník srazu Brzáneckých štěňátek v Dětřichově u Svitav. Protože z mého pohledu byl tento sraz jeden z nejvydařenějších, ráda bych se rozepsala o něco více a přidala i nějaké fotky a videa. Zatím alespoň jedna hromadná :-)

11.6.2016

Adventure Soul dnes nastoupil v Hradci Králové na záchranářskou zkoušku ZZZ, kterou se mu podařilo splnit. Máme velikou radost a Árčíkovi i Páje letí velká gratulace!!!!!!

     

10.6.2016

Dnes oslavila moje nejbájěčnější, nejuštěkanější, nejpaličatější a nejmračivější Wickulína Fofolková Huhálková neuvěřitelné 8.narozeniny. Oficiálně se z ní tedy stala veteránka i když na to vzhledem ani duchem ještě nevypadá. A to je fajn, máme totiž ještě spoustu plánů. Wickoušku, přejeme ti hlavně hodně zdravíčka do dalších let. Mám tě moc moc ráda ♥

3.6.2016

Nové fotky dorazily dnes od Tobíka ( Adorable Rascal ) a Apollka ( Cunning Rogue ) Autorkou fotek je Klára Babová - děkujeme!!!

     

2.6.2016

Protože dobrých zpráv není nikdy dost, s radostí oznamujeme, že Rubynka (Delaforce Fine Ruby) absolvovala dnes RTG a výsledky jsou opět skvělé!!! Ruby má DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD - nepostižen. Je to již třetí negativní štěně z pěti z našeho vrhu D. Mám obrovskou radost!!!! Majitelům Rubynky letí velikánská gratulace :-)
 

29.5.2016

Skvělý víkend má pokračování. Cunning Rogue ( Apollko ) se o víkendu zúčastnil trojvýstavy v Rumunském městě Sibiu. Jednalo se o dvě výstavy mezinárodní a jednu národní. A jak to dopadlo?

Národní výstava - rozhodčí Petru Muntean - V1,CAC, Nejlepší pes, BOB
Mezinárodní výstava - rozhodčí J.Walsh -     V1,CAC, CACIB
Mezinárodní výstava - rozhodčí Calin Margineanu - V1,CAC,CACIB

Apollko tímto splnil všechny podmínky pro získání titulu Romanian Champion. Foto ilustrační z Klubové výstavy KCHBO - autorem je Denisa Strnadová

28.5.2016

Dnešní den jsme se opět nenudili. Nejprve jsme s Wickou a Endží předvedli krátkou ukázku na dni dětí ve Vrbici a potom přijela na návštěvu Bairrada. Když jsem se blížila k autu, Bairunka zpozorněla a začala na mě štěkat, ale jakmile si ke mně čuchla, rozvlnila se, začala kňučet, skákat mi až na hlavu a olizovat mě. Mám velkou radost, že mě poznala, 2 a půl roku jsme se neviděly. Po bouřlivém přivítání jsme vyrazily na procházku po lese - samozřejmě i s naší smečkou a pak si Bairunka poprvé vyzkoušela pasení oveček a vypadá to že bude šikovná :-)

  

23.5.2016

Skvělé zprávy dorazily také z Německa od Rustyho - otce našeho D a F vrhu. Rusty v sobotu startoval na agility závodech teprve podruhé v kategorii LA2. V Jumpingu to bylo bohužel 5 trestných bodů,ale i tak známka výborná a 8.místo z 28. Ve zkoušce se mu dařilo ještě lépe, byl to čistý běh, známka výborná a 1.MÍSTO!!!!!! Máme velikánskou radost :-)

22.5.2016

Endží dnes slaví své 7.narozeniny. Pořád je to ale stejný blázínek jako když jsme si jí přivezli, snad jí to vydrží ještě hodně let :-) Jeníčku všechno nejlepší!!!!

21.5.2016

Na sobotu byla naplánovaná vytrvalostní zkouška AD, která se konala opět u nás v Kyškovicích. Ráno jsem s hovíkama došla navěsit fáborky, aby nám závodníci nebloudili a odpoledne po jedné hodině všechno vypuklo. Naší chov.stanici zastupovala Dája ( Diamond Shiraz ) a Gaty ( Donafugata Angheli ) Monika i Lucka se rozhodly jet na koloběžce, upřímně je obdivuji, já bych na koloběžce 20km po lese nedala. A protože i závěrečná poslušnost proběhla bez problémů, daší dvě zkoušky jsou doma :-)

  

16.5.2016

Ještě jedna zkouška přibyla na Brzánecké konto. Bíba ( Ceaseless Energy ) v sobotu nastoupila na první oficiální zkoušky agility a přestože většina běhů skončila diskem, jedna úspěšná zkouška LA1 přeci jen byla :-) Z disků si nic neděláme,až se Bíba s paničkou pořádně sehrají bude to určitě lepší, protože Bíba je opravdu velmi rychlá :-)

15.5.2016

Dnes slaví vrh B své třetí narozeniny. Z nohatých dorostenců jsou již dospělí australáčci, kteří dělají pánečkům jenom radost. Přejeme všem hlavně hodně zdraví a ještě spoustu let po boku svých skvělých majitelů!!!!

Dáje ( Diamond Syrah ) byl oficiálně přiznán titul Master of Dogdancing 1.stupně (MOD 1 )

14.5.2016

Týden utekl jako voda a byl zde další závod - tentokrát Polabská stezka se startem a cílem v Lysé nad Labem. Protože jsem se domluvila s majiteli našich Fkových štěňat, že se tam sejdeme, zvolili jsme nakonec jen 10-ti kilometrovou procházku. Trasa byla pohodová, Polabská rovina se prostě nezapře :-D Na trasu jsem nastoupila opět s Ori a Wicky, Jirka s Majlou a Endží a Bára s Redíkem. Záávodil ještě Miloš s Dornym a Ivana s Rubynkou. Nedopadli jsme úplně nejhůř. Deset kilometrů jsme zvládli za 1 hodinu 49 minut a podělili se tak o 15-17. místo ze 44.účastníků. Protože nejsem běžci ale chodci, jsem s dosaženým časem,který trošku protáhlo nějaké to bloudění, spokojená.
Kolem poledne se začala sjíždět štěňátka. Bylo skvělé vidět všechny tři zase pohromadě. Musím říct že se prckové společně vyřádili, udělali jsme krátkou procházku a na závěr nesměla chybět hromadná fotka.

Jako bonus dnešního krásného dne byla SMS od majitelky Bruníka ( Brunello Montalcino ) který složil svojí šestou zkoušku a to ZZO1. Mám velkou radost a moc moc gratuluji!!!

7.5.2016

První květnovou sobotu jsme měli v kalendáři vyhrazenou na Krakonošův dogtrekking se speciálem pro plemeno hovawart. Musím říct, že už od té doby, co jsme se přihlásili, jsem z toho neměla vůbec dobrý pocit. Dva roky jsme pořádně nikde nebyli a naše kondice klesla na nulu. Tušila jsem, že to nedopadne dobře, ale realita silně předčila mé nejhorší myšlenky. Přestože závod byl skvěle zorganizován, počasí vyšlo na jedničku, prostě nám to už od začátku nějak nesedlo. Holky místo toho aby mi pomohly, se od třetího kilometru táhly za mnou,takže celé to nekonečné stoupání v první polovině, jsem je vláčela za sebou. Když jsem se konečně vyškrábali na hřeben, rozhodli jsme se závod ukončit, odbočili jsme z trasy a vrátili se do základního tábora po svém. Toto rozhodnutí se nakonec ukázalo jako rozumné, ožili pejsci i my a nakonec to byl velice příjemný - asi 23km dlouhý výlet po Krkonoších.

3.5.2016

Fotky Brzáňat ze soboty od naší Martiny najdete zde a z vlastních závodů od Terky tady.

1.5.2016

Ani v neděli Brzáňata nelenošila, ale tři z nich vyrazili na zkoušky pasení v Načešicích. Dornfelder a Delaforce Fine Ruby se pokoušeli o zkoušku vloh ZVOP a oba jí bez problémů splnili. Ceaseless Energy se snažila o pokoření zkoušky HWT a i ona byla úspěšná a zkouška se podařila na pěkných 87b a známku velmi dobrá. Mám velikou radost z našich šikovných dětiček!!!! :-) Posuzovala paní rozhodčí Rájová.
A ještě nějaké fotky.

Dornfelder

        

Delaforce Fine Ruby

        

Ceaseless Energy

Ještě dvě hromadné fotky Brzáneckých pastevců :-)

  

Konečně se ke mně dostaly také výsledky z Krušnohorského dogtrekkingu, který se konal minulý víkend v Českém Švýcarsku a kterého se zůčastnila Emerity. Marinka se svojí paničkou Alenou zvládla ujít trasu dlouhou 97 km za 35 hodin a 2 minuty, což jim v kategorii DTW2 vyneslo krásné 3.místo. Mám radost, že se Taruška vrátila na dogtrekkingovou scénu alespoň ve formě své dcery ♥
Za fotky mc děkuji našemu trekovému kamarádovi Tondovi Černému.

  

30.4.2016

Čarodějnické obedience závody v Kralupech na Vltavou

Velkou akcí tohoto víkendu byly obedience závody u nás na cvičáku. Původně jsem měla jet jenom jako pomocník organizátora, ale protože těsně před uzávěrkou vypadli dva závodníci a nedařilo se nám sehnat náhradu, nechala jsem se přemluvit a nastoupila na OB-Z s Ori. Na přípravu na zkoušku jsme měly jen 10 dní, tudíž cvik obíhání kuželu jsem úplně vypustila, to se prostě nacvičit za tak krátkou dobu nedalo. Nastoupíme s jednou nulu a já budu doufat že žádnou další nulu nechytneme.
  Zetko začínalo cvičit kolem poledne, kdy už bylo poměrně teplo. V první skupině na odložení nastupovala Ruby, Redík a Ori. Ruby si bohužel lehla,takže nula bodů, Redík s Ori si odnesli desítku.Ve druhé skupině byl Erda a i on to dal za 10b :-) Samostatná poslušnost už tak veselá nebyla. Ruby byla tentokrát celá nesoustředěná a tak se Ivan rozhodl poslušnost ukončit. Následoval Redík, který se cviků zhostil skvěle a zkoušku splnil na výborně!!!! Dalším týmem jsem já a Ori. Čtverec se nám povedl celkem slušně, takže body dolů jen za mojí pomoc rukou. Oldožení za pochodu v leže, dobrý. A pak to přišlo - přivolání,cvik o kterém jsem byla přesvědčená že bude jedním z nejlepších. Odkládám Ori, přivolávám a Ori leží a kouká. Zkouším druhý povel..Ori se konečně zvedá, udělá tři kroky a najednou to stočí za Terkou ven z prostoru....rychle další povel, Ori konečně nabírá správný směr. Disk jsme zachránily,ale hned na začátku jsme tímto sebraly další 2 nuly, takže zkouška je už s největší pravděpodobností ztracená. No, zkusíme to dobojovat,alespoň uvidím co do podzima ještě vylepšit. Odložení za pochodu v sedě Ori už zase dává s přehledem, body jdou dolů jen za mojí pokrčenou ruku.Aport - další naše silná disciplína. Ale co to?? Ori nechce činku vzít..nakonec si to v poslední chvíli rozmyslí a tlamu pootevře,takže ve finále není nic vidět.Tak tohle nám vyšlo. Chůze u nohy, z té mám opravdu strach...jeden z neoblíbených Orlenčiných cviků. Trošku jí ztrácím,naštěstí pomůže druhý povolený povel. Polohy - další cvik, kde si nejsem vůbec jistá. Někdy to dělá bez problémů, jindy vůbec. Naštěstí nastává varianta A a kromě menšího posunu u prvního sedni se daří bez problémů. Kužel je jasný - nula. Ani to nezkouším jí vyslat, vím že to prostě nemáme vůbec nacvičené, dávám proto nesmyslný povel abych si cvik zbytečně do budoucna nekazila. Poslední je překážka, v tréninku tedy zmatkovala,ale teď předvádí super výkon,tak jako o dělá doma - takže naše další desítka. Mrzí mě nepovedené přivolání, pořád nechápu proč to neudělala, v nácviku se mi to nestalo ani jednou. Se třemi nulami nám zkouška nejspíš o nějaký ten bod uteče. Ale po sečtení bodů nevěřím svým očím...máme to!!!! Ori splnila OB-Z, jupííí :-D
  Po Ori nastupuje Erda,ale nedaří se mu. Jakoby pořád váhal jestli ten cvik má nebo nemá udělat. Škoda, moc jsem Lence přála,aby se jí to povedlo.Konečné pořadí našich zástupců v OB-Z. Lenka s Erdou 11.místo, já s Ori 10-té místo a Bára s Redíkem 3.místo.
   V OB1 nastupuje Candy, její první jedničkové vystoupení. Při odložení do lehu zmatkuje Lenka a přichází tak zbytečně o bodíky. Zbytek poslušnosti je slušný i když víme že to Candy umí i lépe. Na odložení bohužel lehá,zakže jedna nula. I tak krásných 237b, známka velmi dobrá a 2.místo!!! Myslím že celkové výsledky nejsu vůbec špatné :-) Moc děkuji všem co dorazili, myslím že jsme si to užili :-)

 

28.4.2016

Jako druhá z vrhu D podstoupila RTG Donnafugata Angheli. Gatynka dopadla stejně jako Dája naprosto skvělě. Její výsledky jsou následující:
DKK 0/0 ( HD-A) , DLK 0/0 ( ED-A ), OCD + spondylosa páteře negativní. Máme obrovskou radost a Monice i Gaty letí veliká gratulace :-)

23-24.4.2016

Ani jsme se nenadáli a je tu další víkend. A protože Brzáňata nejsou nadpřirozené bytosti,ale obyčejní pejskové, kteří také občas nemají svůj den, v sobotu se jim zrovna moc nedařilo. Gaty nastoupila na další DD zkoušku - tentokrát DwD.Bohužel se nějak zapomněla u otoček, takže to byl disk. Ještě větší smůlu měl Tobík,který se pokoušel o zkoušku ZZO2 a zkouška mu utekla o pouhé 4 body. Nedařilo se ani Apollkovi na BH. I to se prostě někdy stává a k pejskařině to patří.
Dorny vyrazil na Mezinárodní výstavu do Českých Budějovic,ale také on nebyl tak úspěšný,jak bychom si přáli. Pana rozhodčí Beradze mu zadal známku velmi dobrý, za né zcela typickou hlavu. Ano,samozřejmě jsem si vědoma toho, že jeho hlava je prostě trošku jiná než je ideál, ale zase mě potěšil zbytek posudku, kde je uvedeno : pěkný hrudník, správné úhlení, dobrá horní linie.
Sobotu si skvěle užila také Candy, která se zúčastnila dogfrisbee závodů. V Supermini se jim v prvním kole podařilo naházet krásných 19,5 bodu, což stačilo na 13. místo ze 63. Druhého kolo již tak úspěšné nebylo,takže celkově 21-23.místo. Důležité ale je,že si ro holky moc užily :-)
Tečkou za sobotním dnem bylo narození prvních vnoučátek od naší Endží. Bellince se totiž narodilo 7 štěńat ( 4 kluci a 3 holčičky) Pro jednoho pejska ještě Lucka hledá vhodný domov.

    

V neděli se naštěstí vše v dobré obrátilo :-) Gaty na své první tuneliádě vyběhala dvakrát 4. místo a Dája vyloženě zazářila na zkouškách Dogdancingu. Složila poslední čtvrtou zkoušku 1.stupně - tentokráte to byla HtM1 a k tomu opravila zkoušku F1 na výborně ( obě za 28bodů - max. je 30 ) čímž si vybojovala titul MASTER OF DOGDANCING 1. A jak jsme se později dozvěděli, je v historii DD úplně nejmladší australačka,která tento titul získala. Jsem na ní i Lucku opravdu pyšná :-)

18.4.2016

Nedělí ovšem úspěchy Brzáňat ještě nekončí. Gatynka ( Donnafugata Angheli ) dnes úspěšně splnila dogdancingovou zkoušku F1 na krásných 24bodů a známku velmi dobře. Výborná jí utekla o jeden jediný bodík. Gatynce i paničce Monice letí velikánská gratulace!!!!!

17.4.2016

Skvělý víkend má pokračování. Na Klubové výstavě v Mladé Boleslavi nás zastupovali Cunning Rogue ve třídě otevřené a Allways Smile ve třídě pracovní. Apollko si vedl opravdu úžasně a v konkurenci dalších 7 psů vyhrál a vyběhal si výborný 1 a titul CAC. Majlanka si vedla trochu hůře. Jsme si vědomi že narostla trošku víc než by fena narůst měla a to také panu rozhodčímu vadilo. V konkurenci dalších dvou fen obsadila 3.místo se známkou výborný, pro mě s velmi pěkným posudkem : Pěkná fena, mohla by být trochu více samičí,elegantní hlava,pěkná kostra,tlapk by měly být méně otevřené,výborná horní linie,dobrá srst, správné úhlení vpředu i vzadu,výborný pohyb. Za nás spokojenost!!! :-)
Jako bonus jsme mohli vidět opět naše modré kluky - Erdu a Ciffíka - Ciff zase neskutečně vyrostl.

      

Na poli pracovním nás zastupoval Árčík ( Adventure Soul ) a Loki ( ELgo Ruwall ) Oba dva se zúčastnili záchranářského závodu : Copa tu hledáš, kdy v konkurenci 20.ti týmů obsadil Loki s Míšou 7.místo a Árčík s Pájou 10.místo. Vyhledávalo se na plochách i v sutinách.

Nelenošil ale ani Chipzík ( Estate Merlot ) který si byl dnes poprvé v Libhošti vyzkoušet pasení a vypadá to zatím moc dobře :-)

     

16.4.2016

Sobota byla již tradičně plná událostí a to událostí velmi příjemných. Donnafugata Angheli ( Gaty ) nastoupila v ZKO Zruč u Plzně na zkoušku ZOP. A myslím, že ostudu nám rozhodně neudělala. S bodovým ziskem 91b ze 100 s paničkou Monikou vybojovaly známku výborná. Posuzoval pan rozhodčí Baudyš.
Cute Princess ( Candy ) nastoupila na zkoušku ZZO1 u nás na cvičáku v Kralupech - Strachov. Mohli jsme jí tedy jet podpořit. Také její výkon byl velmi pěkný. Candy sice skočila překážku jen v jednom směru a ještě na druhý povel, takže překážka tentokrát za nula bodů,ale jinak byl její výkon opravdu skvělý a od pana rozhodčího Starečka obdržela 88b ze 100 a známku dobře.
Snažila se i Delaforce Fine Ruby, která nastoupila ve Dvoře Králové na svoje druhé oficiální obedience závody. V kategorii OB-Z se ziskem 241b ( bohužel také jedna nula - za obíhání kuželu ) obsadila nádherné 4. místo z 12-ti a známka výborná jí utekla opravdu o kousíček.
Jsem na všechna miminka i jejich majitele moc pyšná!!!!
Radost mi ale udělala i moje Wikča,která nastoupilla coby předcvičovací pes BH a přestože tuto zkoušku už asi 5 let netrénovala, vystřihla jí velmi pěkně a hlavně....kromě jednoho štěknutí při zastavení za chůze bez vodítka byla celou dobu ticho :-D Zkrátka bezva den!!!!

     

14.4.2016

Protože víkendové intenzivky pasení v Dajaveře se zúčastnila i Bíba ( Ceaseless Energy ) která se připravuje na zkoušku HWT a protože díky majitelce Rubynky máme část jejího tréninku natočenou, přidávám také její dvě videa.

9-10.4.2016

Marvin ( Damarino ) ani Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ) nezahálí a poctivě trénují také u oveček. Zatím co Rubynka teprve začíná a o víkendu se zúčastnila své první intenzivky, Marvi už intenzivek absolvoval více a pomalu se připravuje na zkoušku HWT. Jsem moc ráda, že Wikči potomci mají o ovečky tak velký zájem. Můžete se podívat na krátká videa od Damarina a Ruby.

V neděli měl velký den také Apollko ( Cunning Rogue ) který se zúčastnil bonitace od KCHBO v Ratenicích. Apollo si nevedl vůbec špatně, na povahovém testu získal 96b ze 100 a v exteriéru mu bylo vytknuto jen těžší ucho, mírně vybočené lokty, nepararelní linie hlavy a mírně vázaný pohyb vzadu. Naměřeno mu bylo 53cm. Další Brzáně je tedy uchovněno!!!!

4.4.2016

Máme tu první výsledky RTG z vrhu D a to od Diamond Shiraz. Lepší jsme si ani nemohli přát, Dája je DKK 0/0, DLK 0/0, OCD - nepostižen a Spondylosa páteře - negativní. Mám obrovskou radost a Dája se může bez obav věnovat všemu co jí baví :-)

3.4.2016

Dnes Apollko opět nastoupil v Nitře do výstavního kruhu a nevedl si vůbec špatně. Známka výborný 2 a titul res.CAC potěšil :-) Tentokrát se posuzování ujal Ramuné Kazlauskaité z Litvy.

Letošního prvního dogtrekkingového závodu Po stopách Toulovce se zúčastnili naši dva Éčkoví hovawarti - Elgo Ruwall a Emerity. Oba sourozenci startovali v kategorii DTW1. Loki se svojí paničkou Míšou, zdolali trasu dlouhou 89km za 29 hodin a 59 minut,což jim vyneslo 11.místo ze 41 a Zuzka s Merčou byly ještě úspěšnější, trasu zdolaly za 28hodin 55 minut a obsadily 9.místo. Míše,Zuzce i oběma hovíkům letí velká gratulace.

2.4.2016

Dája ( Diamond Shiraz ) dnes složila v Českých Budějovicích již třetí dogdancingovou zkoušku, tentokrát MD1 na výborně. Jsem na Lucku i Dáju moc pyšná :-) Nelenil ani Apollko ( Cunning Rogue ) který s Bárou vyrazil na MV do Nitry, kde se mu ve třídě otevřené podařilo vyběhat V1,CAC a res.CACIB. Posuzoval pan rozhodčí John Wauben z Holandska. Mám velikou radost!!!! :-)

  

28.3.2016

Ani Velikonoční pondělí nebylo bez pejskařské akce. Candy a Ruby vyrazily na Velikonoční OB závody do Prahy.Obě nastoupily do kategorie OB-Z. Pro Rubynku to byla premiéra, poprvé na oficiální akci. Prostředí nebylo zrovna jednoduché.Protože se jednalo i o kvalifikační závod, poslušnost probíhala současně ve dvou vedle sebe postavených kruzích a pro psy to bylo velmi náročné na soustředění. I tak Rubynka zkoušku složila a známka VD jí utekla o pouhých 10 bodíků. Mám z ní velkou radost a věřím že bodíky postupně vylepší :-) Candy dopadla maličko lépe, známka VD jí utekla o půl bodu. Celkově tak obsadily - Candy 6.místo a Ruby 7.místo ze 14 závodníků. Posuzoval Lukáš Jánský.
 

        

Premiéru měla také Bíba ( Ceaseless Energy ) která odstartovala svojí agiliťáckou kariéru. Jednalo se zatím jen o Jumpingový závod,který měl 3 běhy. V prvním a druhém se Bíba bohužel diskla,ale třetí běh se jí povedl a obsadila krásné 13.místo z 36 startujících. Bíbě i Janě budeme držet pěsi do dalších závodů!!!!!

27.3.2016

O Velikonoční neděli se na nás přijela podívat Connie ( Falcone Syrah ) Holčička krásně vyrostla, měla jsem radost, že jí zase vidím. Samozřejmě následovala procházka po lese a nezbytné focení :-) Connie stačila potrápit obě tetičky i maminku :-D

        

 Všechny fotky z návštěvy najdete zde.

26.3.2016

Damarino využil začátek Velikonoc k tomu,že s paničkou vyrazil na Krajskou výstavu ve Slavkově u Brna. Pan rozhodčí Havelka mu vytkl ještě nedodělanou hlavu a hrudník a méně prostorný pohyb. Proto mu zadal pouze známku VD4. Ale nevadí. Marvi má určitě jiné přednosti a věřím že nám je brzy ukáže :-)

24.3.2016

Štěňátka z vrhu D dnes slaví 1. narozeniny. Ani se tomu nechce věřit jak rychle to uteklo. Z malých myšiček vyrostli velcí sebevědomí australáčci, kteří zatím majitelům i mně dělají jenom samou radost. Přeji celému vrhu hlavně hodně zdraví a ať ten jejich šťastný život pokračuje i nadále :-) Všichni majitelé poslali aktuální narozeninové fotky,za které moc moc děkuji. Tak se podívejte jací jsou to fešáci :-)

DAMARINO

     

DONFELDER

     

DELAFORCE FINE RUBY

     

DONNAFUGATA  ANGHELI

     

DIAMOND  SHIRAZ

     

20.3.2016

Aby nám nebylo doma moc smutno, dorazili dneska na návštěvu Lenka, Erosek a Ciffík. Byla jsem moc ráda že kluky zase vidím a nestačila jem se divit, jak moc akční Ciffák je. Samozřejmě nesměla chybět krátká procházka na kterou s námi vyrazila i naše Martina a tak máme spoustu krásných fotek které brzy přidám na rajče. Zatím alespoň malá ochutnávka

       

Nelenili ani ausíci z vrhu D. Damarino a Donnafugata Angheli dnes vyrazili na zkoušku ZVOP. Každý sice na úplně jiném konci republiky,ale oba zkoušku bez problémů složili. A protože je pasení moc baví, určitě se budou snažit i o HWT, případně o nějaký Trial. Monice i Nikol letí velká gratulace :-)

  

Gatynky snažení máme i natočené na videu. Tak se podívejte :-)

13.3.2016

Dnes se dočkala i Conninka a vydala se na dlouhou cestu k domovu. Dům utichl a na mě dolehl smutek. Děkuji tímto Báře a Redíkovi,kteří přijeli a vytáhli nás s pejskama na dvouhodinovou procházku po lese, krásně jsem si pročistila hlavu a je zase trochu líp. Večerní zprávy od Connie znějí velmi pozitivně, nebojácně prozkoumala celý dům i zahradu, nabaštila se a spokojeně ulehla na pelíšek.

   

A ještě pár fotek od Connie z nového domova - moc moc děkuji.

       

12.3.2016

Tak nám dnes odjela Forinka. Podle večerních zpráv se zabydlela v novém domově velmi dobře, byla se už podívat na své nové ovečky, pokoušela se navázat přátelství s kocourem, vzorně se venčila venku a nakonec jí vše zmohlo a usnula :-) My jsme doma stihli odpoledne ještě procházku s Marvinem ( Damarino ) který se na nás přijel podívat a k dovršení dne plného zážitků bylo večerní narození dalšího jehňátka. Prostě sobota při které není čas se nudit :-)

     

11.3.2016

Protože holčičky Connie a Fori už si také balí pomalu batůžky, udělaly jsme dneska ještě pár posledních fotek z rodného hnízda.

        

        

10.3.2016

Cifík se doma velmi rychle zabydlel. Erda je na něj moc hodný, dělá mu chůvu a nechá si od něj skoro všechno líbit. Jen když už to Ciff opravdu přežene, vrkne na něj a protože Ciff, vytrénovaný od naší smečky ,většinou poslušně přestane s šikanou, Erdík ho za odměnu hned olízne. Je to prostě úžasný starší bráška. Ciffík se snaží i co se čistoty týká a vzorně se venčí venku.

       

8.3.2016

Jako první vyletěl z rodného hnízda jediný chlapák vrhu F - Falesco Monitano zvaný CIFF. Ciff bude bydlet společně s Majlanky bráškou Eroskem a bude se věnovat převážně sportoví kynologii. Přejeme jemu i paniřce Lence hodně štěstí :-)

      

7.3.2016

Ale ani Monika s Gaty nezahálí a připravují se na zkoušku ZVOP. Zatrénovat si byly u Romana Holečka.

        

6.3.2016

Abychom nevyšli ze cviku, v neděli na návštěvu dorazil náš jedináček z vrhu E - Estate Merlot zvaný Chipz. Nemohli jsme uvěřit tomu jak strašně moc za ty 4 měsíce vyrostl. Nejprve jsme udělali prochajdu v našem lese a pak si Bára s Frantou ještě pomazlili mimina :-)

 A ještě pár hromadných s babičkou, mamkou a tetičkou Endží.

Zatímco my jsme si užívali návštěvy Chipánka, Damarino ( Marvin ) pilně trénoval u oveček. Za krásné fotky moc děkuji Janě Krátké.

Díky Nikol - majitelce Marviho - máme zdokumentovanou i část tréninku. Tak se podívejte

Apolko ( Cunning Rogue ) pro změnu vyrazil na výstavu do Polska, kde si ve třídě otevřené vyběhal ocenění výborný 2. Posuzoval pan rozhodčí Beradze.

  

Ale to není ještě vše pro tento den :-) Míša s hovíkem Lokim ( Elgo Ruwall ) nastoupila na orientační závod Táborská výzva. Za úkol bylo v časovém limitu 5 hodin nasbírat co nejvíce kontrol, které byly bodově různě ohodnoceny. Míša s Lokim opravdu nezaháleli. odařilo se jim posbírat 16 kontrol, nachodit asi 26km, což jim vyneslo 1.místo v kategorii ženy!!!! Moc moc gratuluji a mrzí mě,že jsme se letos nemohli zúčastnit. Podobný závod jsme totiž absolvovali v roce 2009 v Prachovských skalách - pojďte si se mnou trošku zavzpomínat, protože tyto akce Honzy Prášila prostě nemají chybu!!!

5.3.2016

A máme tu 7-týden. Štěňátka už jsou naočkovaná, načipovaná a mají udělané vyšetření očí na dědičné oční vady - všichni jsou zdraví. A protože se o ně velmi zajímá i jejich táta, přijel se dnes na ně i se svými pánečky podívat. Strávili jsme velmi příjemné odpoledne a budeme se těšit na sraz kdy se s Rustym i jeho pánečky opět setkáme. Nejprve jednotlivé fotky štěňátek

     

     

     

A ještě tři hromadné z návštěvy Rustyho

     

28.2.2016

Štěňátka slaví dnes 6.týdnů. Přestože počasí moc nepřeje, snažíme se s nimi trávit hodně času venku, kde mají dostatek podnětů ke zkoumání. Všude jich je už plno, nejraději si hrají u hromady dřeva kde mají různé probíhačky.

   

   

   

A ještě pár hromadných z honiček a bitek. Největší záškodník je zatím Connie, která neustále někoho tahá za uši nebo ocas a snaží se všechny nahrnout pod sebe. Když Ciffík s Fori usínají, Connie je stále v plné síle :-)

     

27.2.2016

Dnes byli velmi šikovní Déčkovci - Dorny a Ruby. Dorny ( Dornfelder ) se zúčastnil 18.ročníku Zimního závodu dvojic v Čáslavi, kde si v kategorii ZZO rozšířené o překážky a štěkání vybojoval se svým parťákem krásné 3.místo ( z 8-mi startujících ) Z 50-ti možných vybojoval svému týmu 42bodů. Milošovi i Dorňasovi letí veliká gratulace!!!!

 Zkoušku OB-Z nanečisto si byla vyzkoušet Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ) a abych z toho coby chovatelka také něco měla, pořídili pánečci videozáznam. Myslím že Rubynka je moc šikovná a v posledním cviku nám připravila i malou vtipnou- jak já říkám "kulturní vložku" :-) Tak se podívejte :-)

26.2.2016

Štěňátkům bude pomalu 6 týdnů a já teprve doplňuji fotky z 5-ti týdnů. Ale prostě se snažím většinu času věnovat prckům a na aktualizaci nějak nezbývá čas.Prckové už si užívají řádění na zahradě a také doma jsou víc a víc akční. Majitelé je jezdí navštěvovat a střídá se tu i spousta mazlících návštěv,takže se rozhodně nenudí.

Největší dračice je prozatím Connie, kterou přezdíváme " malá Satanka " :-D Forinka je taková princeznička mazlivá,ale už si také od Connie nenechá všechno líbit a Ciffík, to je živel,samotář,který venku prozkoumává neznámá zakoutí a holek si moc nevšímá. Pokud se mu něco nelíbí, umí to dát řádně najevo.

   

21.2.2016

Od Gatynky dorazily nové zasněžené fotky :-)

     

20.2.2016

Dája dnes nastoupila s Luckou na další dogdancingovou zkoušku - F1 ( freestyl ) Dája byla opět moc šikovná a zkoušku v pohodě složila na známku velmi dobrá. Výborná jí utekla o jeden jediný bodík a protože by ráda vytancovala titul Master of Dogdancing 1, bude si muset tuto zkoušku ještě jednou zopakovat.Protože Dáje není ještě ani 11 měsíců, jsem na ní i Lucku moc pyšná :-)

  

14.2.2016

Čas neuvěřitelně letí a naši prckové slaví již 4. týden života. Pryč je doba, kdy většinu dne prospali. Začínají zkoumat celý dům, obejvují nejen hračky,ale i sourozence, začínají mezi nimi první šarvátky a první hry :-) Využili jsme nezvykle teplého počasí a udělali první fotky na zahradě :-)

        

13.2.2016

Ve čtvrtek poznala své budoucí pánečky Fori a v sobotu se přijela na svého vyvleného Ciffíka podívat Lenka od Eroska. Na mazlící návštěvu také dorazila Rubynka se svojí rodinou. Nejprve jsme udělali procházku po lese, potom potrénovali Obedience a nakonec došlo i na mazlení našich Lotrajdů :-)

     

Dnešní den byl ale významný také pro Orinku, která oslavila již 3.narozeniny. S Orlíkem se začínáme konečně pořádně sehrávat,takže doufám že letos přbydou další zkoušky :-)

  

12.2.2016

Dnes vyrazila Candy (Cute Princess) k MVDr.Ekrovi, nechat si vyfotit nožky a páteř. A jaké jsou výsledky? DKK 1/0, DLK 0/0, OCD - nepostižen, Spondylosa páteře - negativní. Trošku zamrzel jeden úhel, který byl 104 a tak jí o jeden stupeň uteklo hodnocení 0/0, ale mnohem důležitější je,že by Candy neměla mít žádné zdravotní problémy a může se dál věnovat dogfrisbee, sportovce, obedience a dalším aktivitám.

10.2.2016

Další video dorazilo od Dáji z jednoho Agility tréninku.  Holčička i vede myslím moc dobře :-)

9.2.2016

Konečně mám přesný překlad Chipzíkova posudku:

Dobře se vyvíjející pes, správné proporce, výborná kostra, správná hlava, uši i oči, výborná hřbetní linie, správné úhlení, pěkný pohyb, velmi přátelská vyrovnaná povaha.

Zde se můžete podívat na krátké video, jak to Chipíkovi šlo :-)

7.2.2016

Dnes slaví štěňátka třetí týden života. Chůze je každým dnem jistější a jistější, štěňátka už si spolu hrají a zajímají je i hračky. Velmi krásně reagují na naší přítomnost a jsou hlasitější a hlasitější :-) Největší lákadlo je ale pořád mamina Endží  :-)

Výstavní premiéru měl náš jedináček Estate Merlot. Předvedl se na mezinárodní výstavě v Brně ve třídě štěňat, kde byl sice sám, ale i tak známka velmi nadějná 1 od finské rozhodčí Pauly Heikkinen - Lehkonen potěšila, protože posudek je velmi pěkný. Fotku z akce bohužel nemám,ale brzy přidám krátké video z předvedení.

3.2.2016

Štěňátkům je dva a půl týdne, všichni již koukají a začínají se pokoušet o první krůčky. Začínají také první nesmělé hry, kdy se vzájemně okusují. Většinu dne ale stále prospí a taky velmi rádi baští - váha už dávno překročila 1kg.

a ještě nějaké momentky

     

30.1.2016

Crazy Blue Girl dnes úspěšně absolvovala bonitaci KCHMPP a je z ní chovná fena. Paní rozhodčí Marušková jí vytkla pouze větší ucho, jinak je absolutně bez chyby, máme radost a těšíme se na vnoučátka, která jsou v plánu již letos na jaře.

  

24.1.2016

Štěňátka dnes oslavila první týden života. Zatím většinu dne prospí, když nespí tak se cpou. Oči jsou ještě zavřené,ale na čumáčku se začíná pomalu objevovat pigment. Všechna štěňátka jsou již zadaná.


 

A ještě nějaké momentky z porodní bedny.

     
 

Dnešní den byl ale také jednou velkou premiérou. Diamond Shiraz dnes, přesně v den desetiměsíčních "narozenin ",jako první z vrhu D nastoupila na zkoušku. Byla to dogdancingová zkouška DwD1 a Dája jí zvládla na výborně s 37b ( max.39b) Se svojí paničkou se pokoušela pak ještě o zkoušku F1, kde se bohužel v jednom místě začuchala a tak nestihla o jednu otočku sestavu v časovém limitu dokončit. Ale nevadí, i tak jsem na holčičku moc pyšná,v jejím věku opravdu pěkný výkon. Gratulace samozřejmě letí její moc šikovné majitelce Lucce.
Autorem fotek je Martin Ďoubalík - děkuji za možnost zveřejnění.

     

21.1.2016

Zima udeřila v celé své síle, mrzne a sněží a tak majitelé našich štěňátek naposílali nějaké zimní fotky o které bych se s vámi ráda podělila.

Damarino si užívá týden v Rakousku v Alpách

        

Donnafugata Angheli tráví zimu v Rakovníku

        

Diamond Shiraz a zimní Praha

        

Delaforce Fine Ruby a střední Čechy

        

Dornfelder a Estate Merlot.

        

A ještě Krkonošák - Elgo Ruwall :-)

  

17.1.2016

Dnešní den je pro nás dvojnásobně významný. Náš vrh A s ním i naše Majlanka slaví dnes 5.narozeniny. Neskutečné jak to utíká. Árčíku, Tobíku,Erosku,Majlí,Agirko a Ejbynko - všem vám přeji všechno nejlepší a hodně zdraví, mějte se pořád tak krásně jako dosud!!!!!



Ale tím to nekončí!!!! 17.1. bude slavit narozeniny také náš vrh F, který dnes Endžínka přivedla na svět. Štěňátka jsou bohužel jen 3, ale o co jich je méně o to jsou krásnější!!!! První se na svět probojovala blacktri fenka. Šlo to těžce, protože šla po zadečku a ještě měla opravdu úctyhodnou váhu - 420g. Zhruba po 3/4 hodině vykoukla o něco menší redmerlačka - 350g. A po deseti minutách náš maličký bluemerle pejsek. Všechna štěňátka jsou již zamluvená a opět dostala jména podle názvů vín :-)

             

Foradori  Granato      Falesco Montiano       Falcone Syrah

15.1.2016

Protože Endží se rozhodla nás ještě nějaký ten čas napínat, mám trochu čas trochu bilancovat nad rokem 2015. Co se nám povedlo? Složli jsme s našimi pejsky celkem 8 zkoušek.
Wicky ZZO1 na výborně (96b ) a OB1 na dobře (168b.)
Majla IHT1 na výborně (72b.1.místo) a ZZO1 na dobře (85b.)
Ori ZOP na výborně (99b.) a ZZO na výborně (58b.)
Dean ZZO na výborně (52b.)
Endží ZZO1 na dobře (81b.)

Také naše odchovy si vedly skvěle - australským Brzáňatům se za rok 2015 podařilo složit 30 zkoušek. Jako vždy musím vyhlásit ty nejpilnější.

VRH A


1.místo     ASTUTE SNOUT            LA2,ZZO1,ZZO2,ZZO3  (celkem 10 zkoušek)
2.místo     ALWAYS SMILE             IHT1, ZZO1               (celkem 11 zkoušek )
               ADORABLE RASCAL       OB-Z, ZZO1                (celkem  8 zkoušek )

VRH B 

1.místo    BAROLO DRY RED            HWT,BH,OB-Z,ZZO1   (celkem 10 zkoušek)
2.místo    BRUNELLO MONTALCINO   ZOP,ZZO,OB-Z          (celkem  5 zkoušek)

VRH C

1.místo    CUTE PRINCESS             HtM1,AD,ZOP,BH,ZZO,F1,DwD1   (celkem 9 zkoušek )
2.místo    CRAZY BLUE GIRL           AD,OB-Z,ZZO1                         (celkem 7 zkoušek)
              CEASELESS ENERGY       AD,DwD1, F1                            (celkem 4 zkoušky)
3.místo    CANDID HEART              AD                                          (celkem 1 zkouška)
              CUNNING ROGUE            AD                                          (celkem 2 zkoušky)

5.australských odchovů absolvovalo RTG kyčlí, loktů a ramen a všichni jsou zdraví.
Tituly na výstavách pro naší chovku vybojoval jen Apollo - Cunning Rogue - r.CAC, CWC a CACIB
Australáček Árčík ( Adventure Snout ) vybojoval krásné 3.místo na závodě záchranařů

Hovawartka Ronie (Escadrona ) byla uchovněna a na klubovce vyběhala titul r.CAC
Hovawartka Merča (Emerity ) se umístila na krásném 5.místě na mistrovství ČR v dogtrekkingu v kateorii DTW2
Hovawart Loki (Elgo Ruwall ) několikrát obhájil zkoušku OB1 a zúčastnil se i velmi náročné závodu záchranářů.

Chtěla bych moc poděkovat všem majitelům našich štěňátek, že se o ně tak vzorně starají a pořát jim aby se jim i v následujícím roce dařilo a měli z Brzáňat jenom a jenom radost. Rodinko moje díky moc za všechno!!!! Jste nejlepší!!!! :-)

14.1.2016

Blížíme se do finále. Endží má dnes 58.den od krytí a porod může nastat prakticky kdykoliv. Doma už je vše připraveno, Endží už raději nenecháváme bez dozoru i když zatím to nevypadá že by se v nejbližší době chtěla pochlubit co v sobě ukrývá :-) Snad se do konce týdne dočkáme!!!

 

10.1.2016

Výstavní sezóna dnes začala i v Německu a to Mezinárodní výstavou v Norimberku. Tam vyrazil i otec našeho D vrhu a budoucí otec očekávaných štěňátek - Rusty. Po loňské smůle, kdy sebral dvakrát VD, se letos štěstí opět vrátilo a Rusty si vyběhal známku výborný 4. Máme radost :-)

9.1.2016

Dnes začala výstavní sezóna 2016. Kdo nás zná, tak ví, že výstavy nejsou zrovna naše hobby,ale občas se naše mimina někde ukáží aby splnila podmínky pro uchovnění. Do Brna na Národní výstavu vyrazila Brzáňata hned tři. Barolo Dry Red do třídy pracovní a Ceaseless Energy a Crazy Blue Girl do třídy otevřené. Redík byl v pracovce sám a vyběhal si známku výborný 1 s velmi pěkným posudkem. Bohužel titul CAC mu nebyl zadán, podle slov paní rozhodčí proto,že není úplně dokonalý.Já jsem i tak ale spokojená :-)

Posudek Redík : 2,5 letý pes, střední síly kostry,dobře utvářené hlavy,nůžkový skus,korektní úhlení i hrudník,standardní srst, prostorný pohyb.



Holky už tak dobře nedopadly, protože stejně jako naše Endží i ony mají jemnější kostru, takže obě jen velmi dobré, ale s velmi slušnými posudky.

Posudek Bíba ( Ceaseless Energy ) - dvouletá fena, jemná síla kostry,mohla by mít lépe utvářenou hlavu,nůžkový skus,korektní krk i hřbet,mohl by mít lepší hrudník, korektní pohyb,standardní srst.

 

Posudek Bella ( Crazy Blue Girl ) - 26-ti měsíční fena,dobře utvářená hlava,nůžkový skus,jemná síla kostry,korektní hřbet i krk,výborně utvářený hrudník,mohla by mít prostornější pohyb, standardní srst i barva, zlepšit předvedení v kruhu.

Bellince se prostě nechtělo běhat a tak v kruhu táhla, ale stane se. Jinak si myslím že posudky odpovídají skutečnosti. A místo výstav se zase vrhneme na to co nás baví víc a to je výcvik. Na letošek máme spoustu plánů :-)

8.1.2016

Další zimní fotky, tentokrát od Dornyho, Gaty a Eroska.

     

3.1.2016

Nové fotky dorazily od Damarina, Dáji a Ruby. Moc děkuji majitelům!!!!

31.12.2015

A takhle se začíná kulatit naše těhulka :-)

30.12.2015

Konečně se mi podařilo sehnat nové fotky od Donnero Drive - vyrostl z něj fešák :-)

 

29.12.2015

Brzáňata jsou opět zveřejněna v časopise Pes přítel člověka ( 1/2016 ) :-)