ROK 2015

31.12.2015

A takhle se začíná kulatit naše těhulka :-)

30.12.2015

Konečně se mi podařilo sehnat nové fotky od Donnero Drive - vyrostl z něj fešák :-)

 

29.12.2015

Brzáňata jsou opět zveřejněna v časopise Pes přítel člověka ( 1/2016 ) :-)

  

26.12.2015

Po Vánocích je potřeba trošku protáhnout sebe i pejsky. Protože tradiční zimní výšlap by vyšel letos v dost nešikovné datum, které se téměř nikomu nehodilo, dohodli jsme se alespoň s majiteli Rubynky a na čtyřhodinové procházce jim ukázali okolní lesy a také vinohrad podle kterého se jmenuje naše chov.stanice. A pro ti co nevěří, že si ty názvy vín, podle kterých se jmenují naše štěňata, nevymýšlím, přidávám jedno dokumentační foto Rubynky a lahvinky vína,které si nechala její rodinka poslat až z Portugalska :-D

     

24.12.2015

PŘEJEME VŠEM PŘÁTELŮM A ZNÁMÝM POHODOVÉ A KRÁSNÉ VÁNOCE A DO NOVÉHO ROKU JENOM TO NEJLEPŠÍ, HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ,ŠTĚSTÍ A
RADOSTI S VAŠIMI ČTYŘNOHÝMI MILÁČKY.

18.12.2015

Dnes slaví hovíci z vrhu E krásné 4.narozeniny. Přeji všem hlavně hodně zdraví a ještě spoustu šťastných let se svými pánečky. Samozřejmě přidávám pár aktuálních fotek :-)

 

15.12.2015

Včerejší sono potvrdilo to, co jsme si už několik dní mysleli. Naše výprava do Německa byla úspěšná a v polovině ledna 2016 se v naší chov.stanici narodí vrh F. Bude to na delší dobu poslední šance získat malé Brzáně, protože po tomto vrhu plánujeme chovatelskou přestávku a budeme se věnovat jenom výcviku a pasení. Pokud tedy sháníte štěně po sportovně vedených rodičích se kterým byste chtěli cvičit nebo se věnovat různým kynologickým sportům, neváhejte nás kontaktovat, rádi vás přivítáme v naší Brzánecké rodině :-)  Podrobné info o plánovaném vrhu, spousta fotek a i nějaká videa najdete v odkazu štěňata.

12.12.2015

Dnešní dopoledne jsme s Wickou strávily se záchranáři, kteří měli trénink u nás ve vsi v bývalém prasečáku. Musím říct že Wikča byla nadšená, protože mohla beztrestně štěkat a ještě za to dostávala dobrůtky. Dělaly jsme zatím jenom zabíhačky,ze začátku Wikča úplně nechápala co se po ní chce,ale v každém dalším kole to bylo jenom lepší a lepší. Se zájmem jsem také sledovala práci ostatních psů - občas i z pozice figuranta a musím říct že se mi to opravdu moc líbilo. Prostě musíme zapracovat alespoň na nějaké základní zkoušce, je to další výzva :-) Moc děkuji za cenné rady při tréninku a Monice od Tary za pozvání, doufám že to brzy zopáknu :-)

     

A ještě jedno krátké video

6.12.2015

Dája ( Diamond Shiraz ) vyrazila na další trénink obran a jak to tak zatím vypadá, půjde nejspíš ve šlépějích své obranářské mámy Wicky. Mám z ní opravdu radost!!!

       

 Více Dájiných fotek si můžete prohlédnout zde

 Velkou radost mi ale udělal i Marvi ( Damarino ) který se dnes zúčastnil neoficiálního klubového agility závodu - O mistra Hodonína. Marvi nastoupil samozřejmě v kategorii štěňat, v prvním běhu skončil na 2. místě ve druhém běhu na 1. místě - celkově z toho bylo 1. místo a titul Mistr Hodonína!!!!!  Jsem na něj moooc pyšná!!!!

30.11.2015

Bairrada dnes absolvovala RTG u MVDr Duchka v Praze - Stodůlkách a dovezla si krásné výsledky : DKK 0/0, DLK 0/0, OCD- nepostižen, SA- negat.
Bairunka sice kvůli stojícím uším nemůže být uchovněná,ale může si s klidným svědomím užívat agilit které jí moc baví. :-)

29.11.2015

Dostala jsem nové fotky od Rockyho - Diamond Rock - 6 let

     

Dornyho - Dornfelder - 8 měsíců

       

 a Chipzíka - Estate Merlot - 3 měsíce

  

Všem majitelům moc děkuji za zaslání a Lucce od Bellči i za nafocení Dornyho!!!!  Tak kdo bude další????

28.11.2015

Candynka ( Cute Princess ) si dnes s paničkou Lenkou vytancovala další dvě zkoušky F1 a DwD1 a obě na výbornou !!!! Ve dvou letech se tak může pyšnit už devíti zkouškami a na příští rok jsou plány také velké, tak budeme držet pěsti ať vše vyjde!!!!!  Holkám to prostě společně jde :-)

 

27.11.2015

Marvin ( Damarino ) nelenoší a poctivě trénuje jak pasení tak agility. Přidávám pár fotek z pasení, za které děkuji Alici Gajdošechové.

       

Na to jak mu to běhá se můžete podívat na dvou krátkých videích

24.11.2015

Emerity z Brzáneckých vinohradů jde ve stopách své matky. Na mistrovství ČR v dogtrekkingu si letos se svojí paničkou Alenou vychodila krásné 5.místo v kategorii DTW2. Jsem moc ráda, že má Taruška v tomto sportu svého nástupce a protože Alena je mnohem lepší než jsem byla já, určitě dosáhnou s Merčou i mnohem větších úspěchů :-) Budu jim i nadále držet pěsti ať jim to dobře šlape :-)

  

17-18.11.2015

MÁME  NAKRYTO !!!!!!!

O svátku 17.listopadu nastal konečně den D a my se vypravili do Německa do chmelařské oblasti nedaleko Mnichova. Na Endží tam nedočkavě čekal dnes již zkušený Rusty. Endží ho nejprve trošku pohonila po zahradě,přeci jen čtyřhodinová cesta autem v ní nahromadila spoustu energie,ale po chvíli laškování došlo ke spojení. Po nezbytném papírování a hodinovém přátelském posezení ( jen tu němčinu kdybych lépe uměla,abych si mohla pořádně popovídat ) jsme se vydali na procházku okolím, při které se mi podařilo odlovit i 3 kešky. Ve středu dopoledne následovalo ještě překrytí, které bylo opravdu dílem několika málo minut a vyráželi jsme k domovu. A teď nezbývá nic jiného než čekat a doufat.Více o plánovaném vrhu včetně fotek a videí předků doplním po potvrzení březosti ultrazvukem v odkazu štěňata. Zatím mám strach abych zase něco nezakřikla.....

   

 

16.11.2015

Přidávám pár slíbených fotek Candynky a Majly ze zkoušek v Kralupech.

14.11.2015

Dnes zabodovaly v Kralupech na cvičáku dvě Brzánecké redmerlačky. Candy ( Cute Princess ) nastoupila na zkoušku ZZO a splnila na krásných 46b. z 50-ti možných. Byla to dnes bodově nejlepší zkouška ZZO. Naše Majlanka ( Always Smile ) si vyzkoušela zkoušku ZZO 1 a i ona dnes utržila nejvíce bodů v tomto stupni. Překážka se jí sice moc nepovedla,ale celkově to nakonec dalo slušných 85b. Pro Candy, která nedávno oslavila druhé narozeniny,to je už 7.zkouška a pro Majlu, které je 4,5 roku zkouška jedenáctá. Jsem na ty naše dětičky moc pyšná!!!!! Posuzoval pan rozhodčí Smejkal. Zatím jen fotka z nástupu, brzy dodám i z akce :-)

 Na krytí Endží už je vše potřebné připraveno, teď už jen čekáme až bude mít progesteron správnou hodnotu a vyrážíme :-)

10.11.2015

V neděli si Candid Heart - Jamie - vyběhala a vyaportovala německou vytrvalostní zkoušku AD. Moc děkuji Míše že na zkoušku dojeli a Zdence Prokopcové že s ní těch 20km odběhla.

     

9.11.2015

ENDŽÍ  HÁRÁ !!!!!

Endžínka nás pěkně vypekla a začala hárat o měsíc dřív. Už mi to přijde jako pravidlo, že holky hárají pravidelně do té doby, než začnu plánovat krytí. Asi abych to měla trochu s adrenalinem :-D  Takže pokud stihnu vyřídit potřebné papírování a seženu odvoz, vyrážíme příští týden za ženichem :-D  Doufám že tentokrát vše, včetně porodu, proběhne v klidu a čekatelé na naše štěňátka se konečně dočkají :-)

5.11.2015

Dorazily další výsledky DNA testů našich štěňat

BAROLO DRY RED -        CMR  N/N ( Genomia )   DM  N/N  ( Laboklin )

CRAZY BLUE GIRL -        CMR  N/N ( Genomia )   DM  N/DM ( Laboklin )

DELAFORCE FINE RUBY    CEA  N/N  ( Vetascien )

ESTATE  MERLOT           CEA  N/m  ( Vetascien )  MDR  +/+ ( Slovgen )

   

30.10 - 1.11.2015

Jako každý rok i letos jsme uspořádali tradiční, v pořadí již čtrnáctý, sraz našich štěňátek. Volba padla tentokrát na autokemp Hluboký v Holicích nedaleko Hradce Králové. Přestože několik Brzáňat na poslední chvíli účast zrušilo, sešlo se nás docela hodně :
Za Brzáňata : Always Smile, Baco Noir,Barolo Dry Red, Brunello Montalcino,Ceaseless Eneregy,Curious Busybody,Damarino,Dornfelder,Diamond Shiraz, Delaforce Fine Ruby,Donnafugata Angheli,Estate Merlot a jediný zástupce hovíků Elgo Ruwall. Dále matky rodu Wicky a Endží a jako hosté Elvis Mladá živa, borderky Queen a Chelsie,kříženka Laura, choďačka Fairy a naše hovawartka Ori.
V pátek jsme se postupně sjížděli a večer proběhl seznamovací večer :-) Ráno jsme se vydali na výlet do podzimního lesa. Mezitím dorazil malý Chipz který nám přišel naproti. Chipánek mě mile překvapil, vůbec neřešil hromadu lidí a psů a hned se zapojil do smečky a běhal s ostatníma.
Po obědě v rámci poledního klidu jsme odlovili jednu kešku a Elgovi ( Lokimu ) udělali figuranty na trénink záchranařiny. Lokíšek byl moc šikovný.Pak už následoval další ročník závodu nazvaného na počest naší první feny : Awista cup. Protože závodících bylo hodně, vybrali jsme nakonec jen 3 discpilíny : přivolání na čas, vynášení předmětů ze čtverce a jednoduchou sranda agility dráhu. Závodů se zúčastnil i malý Chipzík,který si nevedl vůbec špatně a v agility dokonce dva starší soupeře porazil :-D A jak to dopadlo?
1.místo zkušená závodnice borderka Ennie, která nejvíce bodů získala na předmětech, které vynosila ještě před časovým limitem úplně všechny - včetně kovové činky.
2. místo ausík  Bíba ( Ceaseless Energy ) která sice ve vynášení předmětů ztratila hodně bodů,ale vše nahnala neuvěřitelnou rychlostí při přivolání a agility.
3.místo svorně obsadili ausík Redík ( Barolo Dry Red ) a hovík Loki ( Elgo Ruwall )
Po závodě jsme si ještě chvíli zablbnuli na překážkách. Velké dík patří Janě,majitelce Bíby, která překážky vypůjčila a ochotně přivezla,ale také ZKO Holice která nám zapůjčila své kynologické cvičiště. Ještě jednou moc děkuji!!!!
  Večer se opět povídalo ale hlavně se promítala videa a fotky ze starších ročníků Brzáneckých srazů,což pamětníky nutilo vzpomínat a ty novější členy rodinky snad alespoň trochu pobavilo. Ale i Brzáňata si pro mě připravila velké překvapení a já dostala krásnou deku s fotkama našich psích dětiček - děkuji,děkuji,děkuji - je nádherná!!!!!
   Ráno jsme udělali společnou fotku a pak se ještě vydali na procházku do arboreta a Zookoutku.A protože počasí celý víkend bylo na jedničku,celá akce se prostě mimořádně povedla.
   A když už jsem u toho děkování, ráda bych poděkovala majitelce kempu, která nám ve všem vyšla vstříc a už v pátek ráno nám zapla v chatkách topení abychom přijeli do tepla a potom všem svým majitelům,kteří jezdí na naše akce a po hlavě se vrhají do všech blbin, které s Jirkou vymyslíme :-) Jsem ráda že jsou moje psí dětičky právě u vás :-)


 

pár fotek z Awista cupu

A ještě skupinové focení

Více fotek od Míši, Pavly, Nikol a Olgy.

25.10.2015

Candynka ( Cute Princess ) dnes složila v Berouně zkoušku BH. Je to její už 6.zkouška a protože vrh C zítra oslaví teprve 2.narozeniny, myslím že Lenka odvedla hodně dobrou práci :-)

24.10.2015

Malý Chipz už se krásně zabydluje ve svém novém domově, myslím že pánečky jsme mu vybrali skvěle :-)

  

Erda ( Astute Snout ) se vydal s paničkou Lenkou na závod dvojic Zavírání studánek do Ústí nad Labem. Erdík startoval v kategorii ZVV3 a jeho disciplínou byla poslušnost. Společně s Jolanou Novotnou a její ovčandou si vybojovaly krásné 3. místo

No a naše holky vyrazily na seminář pasení pro australské ovčáky, který se konal v Podbradci u Romana Holečka. Wicku doma dvakrát zle nabral beran a má teď docela velký blok a k ovcím už nechce ani chodit, tak jsme chtěli zjistit, jestli blok bude i na jiném místě, případně jestli se s tím bude dát něco dělat. Potěšilo nás, že u Romana byla schopna i chvílema fungovat, samozřejmě že blok tam ještě je,ale pokud ovečky nedělaly velké problémy, byla schopna je vodit. U Majly nás zase zajímalo jak se bude chovat v cizím prostředí na cizí stádo, ale Majla nic neřeší a předvedla svůj stabilní výkon. Ten samozřejmě není dokonalý, máme hodně co zlepšovat ,ale jsme rádi že pracuje kdekoliv a nijak to neřeší. Děkujeme Romanovi za skvěle prožitý den, spoustu cenných rad a spolubojovníkům za pohodovou atmosféru, myslím že jsme si ti všichni užili. A protože vidět tolik australáčků pohromadě byla pastva pro oči, samozřejmě jsme neodolali a udělali hromadnou fotku.

 Jelikož byla skoro celý den velká mlha, moc fotek tentokrát nemám, tak alespoň krátké video z posledního kola, které už šla jenom Majla a které si můžete prohlídnout po klinutí zde.

 

17.10.2015

Na bonitaci KCHBO která se konala na našem cvičáku v Kralupech se vydal dnes Redíček - Barolo Dry Red. Exteriérovou částí prošel jen s drobnými připomínkami k úhlení vzadu a postoji končetin. Na povahovém testu přímo zazářil a odnesl si krásných 99 bodů ( maximum je 100 )
A navíc bez reakce na střelbu!!! Jsem na něj moc pyšná :-) Za krásnou fotku děkuji Janě Hnátkové.

Šesté narozeniny oslavili dnes Brzánečtí hovíci z vrhu D, tedy i náš Dýnek a Irunka. Samozřejmě nesměl chybět dortík o který se všichni poctivě podělili

   

A ještě nové fotky Chipíka, který už má 5,5 kg a pomalu si balí uzlíček do svého nového domova :-)

     

11.10.2015

Úžasný víkend má pokračování. Na zkoušku ZZO dnes nastoupil Brunello Montalcino a nejen že jí složil na krásných 56bodů a známku výborná, ale byla to zároveň nejlepší ZZO dne :-) Jsem na všechny ty svoje dětičky moooc pyšná a moc moc všem majitelům děkuji !!!!!


 

10.10.2015

Tato sobota byla pro nás velmi úspěšná a jedinečná. Nevím čím začít dřív,takže asi tak jak se ke mně novinky postupně dostávaly.

Dornfelder vyrazil na mezinárodní výstavu do Českých Budějovic. Do třídy dorostu nastoupili 3 psi. Dorník si nevedl vůbec špatně a nakonec získal ocenění velmi nadějný 2.
Posuzoval pan rozhodčí Havelka

 

Cute Princess mezitím v Berouně skládala zkoušku ZOP. Candynka má poslušnost moc hezkou a i když dneska se rozhodla potrápit trošku paničky nervy, zkoušku bez problémů složila. Posuzoval pan rozhodčí Uriánek



Delaforce Fine Ruby se rozjela do Rakovníka na svoje úplně první a zatím jen neoficiální závody obedience. Rubynka startovala samozřejmě v kategorii úplných začátečníků, vždyť je jí teprve půl roku ale i tak si dovezla krásnou kokardu za 3.místo

     

Astute Snout - zatím bojoval v Desné a snažil se jako první AUO složit pro mě nejtěžší zkoušku poslušnosti - ZZO3 ( poslušnost podle ZVV3 ) Prožívala jsem to doma na mobilu s Lenkou a musím říct že to byly opravdu strašné nervy. Ale Erdík je prostě borec a dal to!!!! Mám hroznou radost za sebe i za Lenku, která ho dokázala na tuto zkušku připravit za pouhé 3 týdny - opravdu smekám!!!! Posuzoval pan rozhodčí Jiří Kolář.

A takhle zase po týdnu povyrostl náš Chipzík :-)

     

7.10.2015

Ani Rusty (otec našeho D- vrhu) nelenoší. O víkendu vyjel opět se svými pánečky na agility a opravdu se mu vedlo skvěle. V sobotu odběhal jak Agility tak Jumping na výbornou bez jediné chybičky, což mu vyneslo nejen dvakrát 1.místo,ale i postup do třídy A2. Dvojkové běhy si vyzkoušel hned v neděli, kdy v Agility to byl bohužel disk, ale v Jumpingu opět 1.místo. Rustymu letí velikánská gratulace, jsme na tatínka moooc pyšní!!!!

3.10.2015

Na Krajskou výstavu do Litoměřic se vydala Donnafugata Angheli ( Gaty ). Do třídy dorostu nastoupily čtyři merlaté fenky a Gatynka si nakonec vyběhala ( nebo spíš vyskákala :-D ) známku velmi nadějná 3. Posuzovala paní rozhodčí Jaroslava Ovesná a myslím že posudek i umístění odpovídá - jsem spokojená :-)
Posudek : 6-ti měsíční fena ve vývoji, dobře utvářená hlava, dobré ucho,zatím slabší hrudník, dobrý pohyb,velmi dobrá kvalita srsti, výborný temperament.

   

Chipzík oslavil 5.týden svého života. Jeho aktvita je každý den větší a větší. Roste nám kluk před očima

     

30.9.2015

Chipzík nám krásně roste. Řádí už doma i na zahradě, seznámil se s ostatními pejsky naší smečky a nejradši by byl pořád s námi :-)

29.9.2015

Barolo Dry Red a Crazy Blue Girl absolvovali vyšetření očí na dědičné oční vady u MVDr. Beránka oba s výsledkem : prostý :-)

 

28.9.2015

V pondělí se konala Speciální výstava australských ovčáků v Ratenicích. Protože posuzovat přijela německá rozhodčí Claudia Bosselmann ,která je zároveň dlouholetou chovatelkou tohoto plemene a protože se na výstavu přihlásil můj mamánek Damarino, vyhecovala jsem ještě Miloše s Dornym a Lucku s Dájou ať se taky přihlásí. Toho se hned chytla i Monika s Gaty a Ivan s Ruby, že dorazí alespoň na kukandu a uděláme sraz celého vrhu. Do třídy otevřené měl pak nastoupit ještě syn nší Endží - Apollko. Nedělala jsem si žádné naděje na nějaké umístění,vím že nemáme žádnou výstavní špičku,ale prostě mě hrozně moc zajímalo co na moje dětičky tato zkušená chovatelka řekne.
Jako první nastoupili do třídy dorostu Damarino a Dornfelder. Bohužel ani jeden z kluků není plnochrupý,což byla veliká nevýhoda. Přestože ausíkům do chovu smí chybět až tři zuby, paní rozhodčí uznávala pouze jeden chybějící. Takže Dorny jenom  nadějný, Marvinek velmi nadějný a krásné 2.místo!!!!!!!

Posudek Dorny - Nůžkový skus, chybí 2x P1 nahoře,celkově velmi pěkné štěně,dostatečný krk, korektní proporce hlavy,trošku větší, správně nasazené uši,již dobře vyvinutý hrudník, dobré předhrudí,rovné přední i zadní končetiny,korektní úhlení vzadu, vytáčí lokty v pohybu,vyvážený pohyb z boku,vzhledem k věku zatím přestavěná horní linie, velmi milá otevřená povaha, nadějný jen kvůli chybějícím zubům jinak velmi nadějný

 

Posudek Damarino - Nůžkový skus, chybí P2, celkově velmi pěkné štěně,korektní proporce, samčí hlava se správně velkýma a dobře nasazenýma ušima,již dobře vyvinutý hrudník, pěkné předhrudí,korektní pohyb vpředu i vzadu,korektní úhlení,vytáčí lokty v pohybu -pravděpodobně díky věku, intenzivní zbarvení, vyvážený pohyb ze strany,rozházený zepředu, velmi milá povaha

  

Ve třídě otevřené bylo 7 velmi pěkných psů. Proto nás moc potěšilo,když se Apollko ( Cunning Rogue ) probojoval na čtvrté místo se známkou výborná.

  

Poslední se šla ukázat Dája ( Diamond Shiraz ) která nastoupila do dosti obsazené třídy dorostu - 6 fen. Dája se sice nedostala do pořadí,ale známka velmi nadějná i tak velmi potěšila :-)

Posudek Dája : Plnochrupá s nůžkovým skusem. celkově pěkné štěně, korektní tělo, krk by mohl být trošku delší k proporcím těla,korektní úhlení vpředu i vzadu,za pohybu vytáčí lokty, pravděpodobně díky věku, výrazné zadní úhlení, vpředu pádluje, plynulý boční pohyb, milá povaha

  

Posouzením to pro nás ale rozhodně neskončilo, protože sourozenci se samozřejmě museli ještě vylítat a vyřádit :-D Z jejich šílenství vznikla spousta krásných fotek, za které děkuji naší rodince. Myslím že jsme si to užili a těším se na blížící se sraz :-)

       

26.9.2015

Sobota byla tak nabitá událostmi, že nevím kde začít. Lenka s Eroskem ( Astute Snout ) jsou již sehraný tým, tentokrát vyrazili do Liberce na 34.ročník Libereckého poháru. V kategorii ZZO se rozhodně neztratili a vybojovali si krásné 3.místo

   

Katka a Ronnie ( Escadrona ) pro změnu vyrazila na Klubovou výstavu hovawartů do Bochovic. Do třídy otevřené nastoupilo 9 fen a k naší obrovské radosti si Ronnie vyběhala svůj další res.CAC.
Posuzovala rakouská rozhdočí Gabriela Hőllbacher. Ronnie pak se svým parťákem Bervillem Hali Gali nastoupila ještě do soutěže o nejlepší pár psů a protože jim to spolu ladí, vyběhali si první místo.

 

 No a ani v našem milovaném dogtrekkingu nesměli chybět zástupci naší chovky. V neoficiálním závodě Pojizeří za sluncem nás reprezentoval australák Árčík ( Adventure Soul ) a hovík Loki ( Elgo Ruwall )
Árčík odstartoval na trasu 27km a Loki na 39 km. Oba svorně obsadili ve svých kategoriích bramborové čtvrté místo.

  

20.9.2015

Již od pátku probíhá v Roudnici mistrovství v dogfrisbee. Jelikož dnes přijely tuto akci shlédnout taky Dája a Candy se svými majitelkami a protože do areálu Pod lipou to máme procházkou asi půl hodinky, vyrazily jsme s Wickou na kukandu. Dája i Candy mě poznaly a zase mi skákaly až na hlavu :-) Dája se zúčastnila i doprovodného závodu ve sprintu uličkou,kde získala v kategorii M první místo - aby taky ne ,když tam byla sama :-D Vyhrála dírkovaný míček který jí opravdu udělal radost.Já si celé dopoledne skvěle užila a těším se za týden na další akci a na moje Brzáňata.

     

19.9.2015

Brzáňata nelenoší !!!  Dnes složil Erosek ( Astute Snout ) zkoušku ZZO2. Zkouška to není vůbec jednoduchá, protože zahrnuje i takové cviky jako plazení, žebřík, vysílačku. Když si vzpomenu, jak Lenka tvrdila že s Eroskem budou jen běhat agility a ať rozhodně nečekám že budou skladát zkoušky ze sportovky, tak se musím smát, protože Erdík je první Brzáně a celkově druhý AUO v ČR,který tuto zkoušku složil. :-)  Navíc Erda nechodí trvale na žádný cvičák, Lenka vše trénuje sama na louce,akorát na překážky si samozřejmě občas někam zajede - klobouk dolů!!! Jsem na ně moc pyšná a věřím že to dotáhnout až do trojek. Posuzoval pan rozhodčí Karel Nedvěd.

   

Další zkoušku si může připsat i Bíba ( Ceaseless Energy ) která dnes odběhla vytrvalostní zkoušku AD. Vytrvlostka je zkouška pohodová při které se pejsek na 20-ti km příjemně proběhne,ale samozřejmě se také počítá!!!! Jsem moc ráda že Brzáňata jsou tak aktivní :-) Jani děkuji.
Autorem fotky je Blanka Bartková.

Neuvěřitelně to letí,ale náš mazánek otesánek Chipzík oslavil dnes třetí týden svého života. Jeho aktivita je den co den větší a větší. Nožičky ho ještě sice neposlouchají tak jak by si přál,ale rýsují se tam již první krůčky, začíná objevovat a okusovat hračky, jen škoda že nemá alespoň jednoho sourozence, bylo by to veselejší....

     

13.9.2015

Neděle byla ve znamení výcviku :-) Redík ( Barolo Dry Red ) a Bellča ( Crazy Blue Girl ) dnes nastoupili v ZKO Vrdy na zkoušku ZZO1. Oba dva bez problémů zkoušku splnili - Bella 80b a Redík 90b. Pro Redíka to byla již kulatá 10.zkouška a pro Bellču krásná sedmá. Protože Redíkovi ještě není ani 2,5 roku a Bellča oslaví za měsíc roky dva, myslím že to je hodně dobrý výkon a jsem na oba moc pyšná. Největší dík samozřejmě patří jejich majitelkám, protože tohle všechno je jejich práce. Holky moc děkuji!!!!!!

Náš Déčkový dorost - Ruby ( Delaforce Fine Ruby ) a Gaty ( Donnafugata Angheli ) se pro změnu zúčastnily OB semináře s Lucií Stemmerovou v ZKO Rakovník. Obě holčičky byly moc šikovné,myslím že brzy se Brzáňata začnou čím dál tím víc ukazovat i na OB akcích :-) Romana jim opět udělala krásné fotky - moc moc děkuji!!!!! A jedna přímo z akce od majitelky Rubynky.

     

Nové fotky dorazily také od Marvina ( Damarino ) z Hodonína.

     

12.9.2015

Chipzík dnes dokončil druhý týden svého života. Stále většinu dne prospí a když nespí tak se cpe. Váha dnes ukazuje krásných 1,64kg.

   

Dája ( Diamond Shiraz ) si dnes byla poprvé vyzkoušet obrany a já jsem opradu nadšená. O figuranta měla veliký zájem, neprojevovala žádný strach,ale ani agresivitu. Vše bylo bez nervů jen hra s figurantem. Prostě šikulka. Můžete se podívat na krátké video.

A Rubynka se zúčastnila 3-6-9. soustředění obedience v Heřmanově Městci. Romana Fajmanová jí udělala spoustu krásných fotek,tak alespoň pár zveřejním,aby bylo vidět jak moc je šikovná

       

6.9.2015

V neděli se sešel Dorny a Ruby a vznikla z toho tato krásná sourozenecká fotka.

Náš malý bojovník dostal opět jméno podle vína - tentokrát padla volba na ESTATE  MERLOT. Jeho budoucí majitelé mu budou říkat Chipz. Chipzík si užívá výhod jedináčka a roste před očima. Ve stáří jednoho týdne se váha dostala na krásných 910g. Většinu dne spí nebo baští,ale už příští týden by měl na nás juknout očkem :-)

 

5.9.2015

Sobota byla bohatá na události. Na zkoušku ZZO1 vyrazil Tobík (Adorable Rascal ) se svojí paničkou Bárou. Zkoušku zvládli s přehledem na krásných 94b. Posuzoval pan rozhodčí Jonáš.

Nelenil ani Erosek (Astute Snout ) a se svojí paničkou Lenkou si zazávodili v Bělé pod Bězdězem na závodě : O pohár hradu Bezděz. Erdík nastoupil v kategorii ZZO která byla rozšířená o cviky štěkání na povel,překážku 50cm,Áčko a kladinu. V kategorii ZZO nastoupilo 7 závodníků,ale Erda jim nedal nejmenší šanci a s 96 body obsadil 1.místo :-)

  

No a Gatynka ( Donnafugata Angheli ) se pro změnu socializovala na Krajské výstavě v Praze. Od paní rozhodčí Zuzany Brotánková dostala sice jen známku nadějná,ale myslím že posudek má velmi pěkný a jsem spokojená. Posudek : 5-ti měsíční temperamentní fenka,odpovídající velikost a formát,hlava dobře modelovaná ale přála bych jí o poznání výraznější stop,skus nůžkový volnější, krásná barva.

  


 

29.8.2015

Nějaký čas jsem teď neaktualizovala, ale nebyl síla. Poslední víkend byl pro nás velkou černou můrou. Během okamžiku se vše převrátilo úplně naruby. Nejprve velké těšení, když Majlanka začala mít porodní bolesti, potom beznaděj, strach, když se porod zkomplikoval......nakonec velmi náročný císařský řez a zachráněný jen 1 redtri chlapeček. Osud je někdy hrozně krutý, na jaře jsme přišli o krtečka a teď o většinu vrhu. Ani u malého nebylo prvních pár dnů jasné zda přežije, ale je to bojovník a snad už máme vyhráno. Majlanka se po operaci dobře zotavuje a o malého se vzorně stará. Našemu jedináčkovi je 6.dní a má již zdvojnásobenou porodní váhu.Držte nám prosím pěsti,ať už nás nic špatného nepotká.
Ráda bych poděkovala všem, kteří mě podpořili a nabízeli pomoc když mi bylo nejhůř, jsem moc ráda že vás mám a moc si toho cením!!!!!!

 


 

29.8.2015

Na mezinárodní výstavě v Mladé Boleslavi se předváděl Cunning Rogue - Apollko. Do třídy otevřené bylo přihlášeno 7 psů a Apollko si vyběhal známku výbornou a krásné 4.místo. Posuzoval maďarský rozhodčí Péter Harsányi.


 

27-30.8.2015

Elgo Ruwall se se svojí paničkou Míšou zúčastnil velmi náročného závodu záchranářů - SEARCH PATROL LOST který probíhal v okolí města Příbram. Během 30-ti hodin nachodili kolem 45km, na deseti stanovištích plnili zásahy, vyhledávali osoby ve dne i v noci, slaňovali, poskytovali první pomoc třeba i podřezanému a oběšenému. Družstvo záchranářů Královehradeckého kraje, jehož součástí byl i Loki s Míšou obsadilo v tomto jedinečném závodě 6.místo. Jsem na Lokíška i Míšu moc pyšná!!!!


 

16.8.2015

Bezva zpráva dorazila od Rustyho - otce našeho D-vrhu. Ani Rusty o minulém horkém víkendu nelenošil a zúčastnil se agility závodů ve Flotte Franken Dobereuth, kde v agility běhu LA1 vyběhal 4.místo a v Jumpingu se mu vedlo ještě lépe a bezchybný běh mu vynesl dokonce krásné 2.místo. Do Německa letí od nás velká gratulace :-)



15.8.2015

Déčková štěňata poctivě posílají fotky z prázdninových radovánek. Marvin si užil jak moře, tak výšlapy v Beskydech, Ruby vyrazila na pár dní do Krkonoš, Dája na svůj první výcvikový tábor, Gatynka se socializovala mimo jiné i v Praze a i Dorny poctivě cestoval po nejrůznějších památkách. My se pomalu začínáme chystat na očekávaná štěňátka. Majla už většinu času tráví odpočinkem, myslím že bude ráda až se toho obřího břicha zase zbaví :-D Ještě asi 14 dní musí vydržet.

       



11.8.2015

Také Bíba poctivě trénuje na svojí agiliťáckou kariéru :-) Autorkou fotek je Dagmar Laníková

 



8.8.2015

Týden utekl jako voda a nastal den D - den spousty velkých premiér.Vše se odehrálo na našem cvičáku ZKO Kalupy n.Vlt - Strachov,kde jsem uspořádala své historicky první zkoušky Obedience. A abych neměla nervů málo, nejen že jsem zkoušky organizovala, ale ještě jsem se na ně přihlásila. S Ori na OB-Z a s Wicky na OB1. Předpověď na blížící se víkend jsem sledovala s hrůzou. Pořád jsem doufala že se vše nakonec změní,ale příroda se nenechala obměkčit a všechna média opravdu tvrdošijně hlásila na sobotu 37-38 stupňů. Ve čtvrtek se začali odhlašovat lidi, nedivím se jim i já jsem to s Ori vzdala. Nakonec dorazilo 18 statečných - 4x OB1, 13x OB-Z  1x OB-2. Snažili jsme se co nejvíce šetřit časem,aby se vše zvládlo než nastane to úplně nejhorší vedro a myslím že se nám to i díky spolupráci účastníků,rozhodčího a stewardky dost dařilo :-) Je to úplně neuvěřitelné,ale pejsani i při takovém extrémním počasí dokázali fungovat a kromě OB2,která nastupovala na plac v pravé poledne, se všem podařilo zkoušku splnit.
Velkou radost mi udělala moje Wicky. Přestože u některých cviků vymýšlela záhadné variace, zkoušku OB1 nakonec přeci jen splnila. Sice jen na 168b a známku dobře,ale to doženeme příště :-) Moc šikovná byla Brzáňata,která nastoupila hromadně na zkoušku OB-Z. Né všem se dařilo tak jak si představovali,ale na splnění zkoušky to stačilo u všech.
Barolo Dry Red ( Redík )         240,5 bodu - výborně. Redík makal suprově, kdyby ho panička u skupinového odložení neobešla, mohlo to být bez té nuly ještě lepší. Ale i tak měl nejlepší body ze všech.
Crazy Blue Girl ( Bella )            222 bodů - velmi dobře. Výborně jí uteklo o 2 bodíky, škoda.
Cute Princess ( Candy )          220 bodů - velmi dobře. Candy na výbornou chyběly 4 body.
Adorable Rascal ( Toby )         185,5 bodu - dobře
Brunello Montalcino
(Bruno )  163 bodú  - dobře

Chtěla bych strašně moc poděkovat stewardce Katce Prokešové, rozhodčímu Lukášovi Jánskému a dále majitelům naší Rubynky - manželům Vlčkovým, kteří mi po celou dobu příprav ve všem radili a pomáhali i při vlastní akci, bez vás bych to nikdy nedala!!!!

 Nelenila ani Bíba ( Ceaseless Energy ) a se svojí paničkou si v Holovousích vytancovala další zkoušku na výborně - tentokrát F1. Posuzovaly rozhodčí Alena Smolíková a Šimona Drábková.

A aby radosti nebylo málo, Gatynka si střihla výstavní premiéru na Krajské výstavě v Kladně kde ve třídě štěňat získala od rozhodčího Mudry ocenění velmi nadějná 2 s velmi pěkným posudkem:
4,5 měsíční,kompaktní fena, správný formát, dobré úhlení, dobrá hlava,rovný hřbet, aktivní až veselý pohyb.



1.8.2015

Sobota byla opět ve znamení psích radovánek. Ráno jsem vyrazila na cvičák na poslední trénink obedience. Pocity jsou z toho takové všelijaké tak uvidíme jak to nakonec dopadne. Na cvičáku mě vyzvedli majitelé Dáji a frčeli jsme na Říp kde se konal sraz australáčků a při té příležitosti se tam měl sejít také náš vrh D - kromě Marvina který to má z Hodonína přeci jen poněkud z ruky. Štěňátka jsou teď v takovém tom nohatém období,ale vůbec jim to nebránilo v tom aby řádila jako šílenci :-) Společně s ostatními jsme vystoupali na vrchol bájného kopce abychom mohli udělat hromadnou fotku a pak se vydali na cestu k domovu :-)

     

Čtyřměsíční nohatci :-)

       

Ještě pár momentek z řádění....



26.7.2015

Neděle byla naprosto pohodová. Odpoledne se na nás přijela podívat Jamie ( Candid Heart ) s celou svojí rodinou. Jamie je úplně stejný blázínek jako její máma Endží. Hodinu lítaly po zahradě s balonkem a pořád neměly dost. Jamie také vyzkoušela bazének pro štěňata, byla si vyzkoušet přeskok áčka a metrovky a prohnala chvíli i ovečky. Moc mě překvapila - o ovečky měla zájem, nebála se ale nebyla zbytečně splašená ani uštěkaná. Moc děkuji Míše, Ráďovi a malé Aničce že nám Jaminku na chvíli " půjčili "



25.7.2015

Možná to vypadá, že přes léto nic neděláme, ale opak je pravdou. Dnes jsme vyrazili s Wickou a Endží do ZKO Ústí nad Labem - Střekov na zkoušku ZZO 1. Přestože už měsíc sužuje zdejší kraj tropické vedro, dnešek si pro nás připravil překvapení ve formě hustého deště a bouřek. Cesta do Ústí byla místy opravdu zajímavá, nejen že nebylo vidět na krok,ale chvilkama by se spíš upotřebila loďka než auto. Tohle se prostě může stát jenom mně. Ač jsem tomu nevěřila, počasí se po osmé hodině umoudřilo a zkoušky mohly začít. Na poslušnost se šlo až po stopách, takže byla chvilka času na to, utlumit Wicky štěkot :-)  První nastoupil Jirka s Endží a kromě překážky, kterou pokazil Jirka, a aportu, který pokazila Endží, si nevedli vůbec špatně,takže výsledek zněl 81b. a známka dobře. Já jsem s Wicky nastoupila jako třetí. První zádrhel nastal u povelu vstaň, kdy Wicky nejspíš ohluchla a já musela povel zopakovat. Škoda dvou bodíků. Další body padly za lehký překus aportu - máme to tam a já to pořád nějak nedokáži odbourat. Výsledný počet bodů byl nakonec 96 a známka výborná. Jak se později ukázalo, byl to byl nejlepší výkon dne a pochvala od pana rozhodčího opravdu zahřála :-) Jsem na tu mojí Wickulku moc pyšná :-)

     

 Ve stejný den na ZZO1 nastoupil i Erda - Astute Snout. Na zkoušku vyrazil do České Lípy a stejně jako ENdží i ona vybojoval pěkných 81bodů. Posuzoval pan rozhodčí Čákora.

A aby nebylo radosti málo, dostali jsme zprávu,že Apollko ( Cunning Rogue ) se dnes zúčastnil mezinárodní výstavy v Polsku  a vyběhal si tituly CWC a CACIB.

 



19-23.7.2015

Redík ( Barolo Dry Red ) si vyzkoušel novou aktivitu a to agility. Zúčastnil se tábora s Bárou Hynkovou a ukázalo se,že ani agility nebude pro něj žádný problém, je to prostě "můj" šikulka :-)

       



11-12.7.2015

O víkendu proběhl na Čáslavsku takový minisraz vrhu D. Sešli se Ruby, Dorny a Dája. Plánovala jsem také mojí účast,ale bohužel jsem to nakonec časově nezvládla :-( Doufám že si to v sprnu vynahradím :-) Mimina totiž neskutečně rostou!!!!



11.7.2015

Nezanedbáváme ani výcvik, Ceaseless Energy - Bíba - dnes složila se svojí paničkou Janou svou první dogdancingovou zkoušku a to DwD1 na výborně!!!! Do Hořic letí veliká gratulace!!!!

  



5.7.2015

Aby nebylo radosti málo, úžasná zpráva přiletěla také z Moravy od Bizzinky ( Curious Busybody ) Bizzi obdržela výsledek DKK a stejně jako její sourozenci má i ona zdravé kyčle - 0/0. Snímky vyhodnocoval MVDr Ekr.



5.7.2015

Skvělá zpráva dorazila od Rustyho, otce našeho vrhu D. Na moje přání Rusty absolvoval test na DM a výsledek je skvělý. Stejně jako Wicky je i on Normal,takže tímto je i celý náš vrh D čistý po rodičích. Moc děkuji Rustyho majitelům že vyhověli mé prosbě a test nechali udělat.



29.- 30.6.2015    MÁME NAKRYTO !!!!!

Abych se náhodou nenudila, Majlanka se rozhodla že začne hárat o měsíc a něco dřív než normálně, takže bylo potřeba rychle vyřídit krycí list a v ponděí jsme vyrazili na ženichem. Cesta byla něco přes 500km dlouhá,ale docela to utíkalo a tak kolem čtvrté hodiny už jsme se ubytovávali v pěkném hotelu na kraj lesa u jezera. Pro procházky se psem ideální. Samozřejmě jsem si musela jít hned odlovit kešku a snažila se posbírat i indície na několik multin které zde byly. S majitelkou Mika jsme byly domluvené na půl 8, alespoň už nebylo tak příšerné vedro. Mike se Majle moc líbil a během několika málo minut došlo ke spojení. Druhý den dopoledne jsem se opět věnovala keškám,ale bohužel se mi nedařlo ani jednu multinu nalézt - to je tak když člověk moc nerozumí tomu co má vlastně hledat :-(  Alespoň jsme si prohlédli okolí a kolem poledne jsem vyrazili na hrad který byl nedaleko.Bylo to tam moc pěkné a všude kolem vinohrady, takže jsem mohla okouknout konkurenci :-D V půl 4 už Majla nedočkavě vyhlížela Mika. Bála jsem se že v tom příšerném vedru se Mikovi nebude chtít, ale moje obavy byly naprosto zbytečné. Opět během pár minut bylo hotovo, Mike je prostě profík :-) Takže teď nezbývá než čekat nekonečné 4 týdny na sono a doufat že naše výprava byla úspěšná :-)



28.6.2015

V neděli nastal den D a my se vydali předat rodokmeny Rubynce a Dornymu. Byla jsem velmi napnutá jestli mě prcci ještě poznají, ale nemusela jsem se vůbec bát. Rubynka mi skákala až na hlavu a Dornyho ke mně nechtěla vůbec pustit. U majitelů Rubynky jsme prožili příjemné dopoledne, Dorny s Ruby si vyhráli a já se můžu teď už jenom těšit na další setkání.

 

Můžete se podívat i na krátké video jak mě miminka uvítala a taky na jeich společné řádění.



27.6.2015

Na MVv Brně nás zastupoval australáček Cunning Rogue. Apollko se v konkurenci neztratil a dovezl si krásné hodnocení a známku výborný 3. Posuzoval italský rozhodčí Claudio di Giuliani.



21.6.2015

Na záchranářské závody " Copa tu hledáš? " které se konal dnes v Plzni vyrazil Árčík ( Adventure Soul ) se svojí paničkou. Jejich sehraný tým si v početné konkurenci vůbec nevedl špatně. Ve sranda poslušnosti získali medajli za skvělé 3.místo. Výborně si ale vedli i ve vyhledávání osob, které probíhalo jak v sutině tak na ploše + vyhledání 1.osoby v plochosutině na čas.Árčík našel všech 8 osob a i zde vybojoval neuvěřitelné 3.místo ze 14-ti soutěžících. Jsem na toho mého chlapečka moooc pyšná!!!! Velká gratulace a poděkování samozřejmě letí i Páje!!!!!

   



20.6.2015

V sobotu nastoupila Escadrona na bonitaci a nevedla si vůbec špatně. V povahovém testu získala slušných 86b a v exteriérové části poměrně krátký bonitační kód 4/1a/ D2,G1,L6/ S
4 v typu má kvůli kohoutkové výšce 60cm, barva černá bez bílého znaku, světlejší oko,užší hrudník a měkké nadprstí - nic co by nás překvapilo. S hodnocením jsem spokojená  :-) Katce i Ronnince moc gratuluji a děkuji za předvedení :-)



14.6.2015

Ani my neleníme a vyrazili jsme dnes s Majlou (Always Smile ) na další zkoušku pasení - tentokrát IHT1 - TS. Měli jsme trošku strach, protože Majla byla na posledním tréninku loni na podzim což byla vlastně zkouška HWT a od té doby nic. Nejdřív jsme se točili kolem štěňat, potom bylo potřeba nasušit seno a nějak pořád nezbýval čas. Samozřejmě že k ovečkám chodí i doma,ale to není trénink jako takový. Takže jsme s napětím čekali, co Majla předvede. Ale Majlanka nezklamala a celý trial odešla moc pěkně, pouze před zapasením " ztratila " dvě ovečky což jí stálo 3 body. Páneček tentokrát zareagoval rychleji naž na HWT, Majlu vyslal aby ovečky přivedla a pak už bez ztráty bodíku došli až do konce. Paní rozhodčí Muzikářová ohodnotila její výkon 72body ( max. je 75 ) a známkou výborná. A protože Trial je pořádán jako soutěž a vyhlašuje se pořadí, můžeme se radovat i z 1.místa ( ze 6-ti startujících ) které s námi společně obsadila ještě beardetka Diamond Rose Anarinya.Máme z Majly velikou radost, zarovnala tímto počet svých zkoušek na kulatých 10 a tím rozhodně ještě nekončíme :-)

Můžete se taky podívat jak to Majlance šlo, bohužel mi došla paměťovka takže kousek videa chybí. Příště se polepším :-)



13.6.2015

Na klubové výstavě KCHMPP jsme měli dva zástupce z vrhu C - oba v mezitřídě. Apollko ( Cunning Rogue ) si vyběhal krásnou známku V2 a r.CAC, Bellča ( Crazy Blue Girl ) bohužel jenom VD, ovšem jenom kvůli barvě ,jinak má velmi krásný posudek : 1,5 letá fena, dobrý formát, dobrá hlava,hřbet i záď,hrudník přiměřený, dobrý pohyb,dobrá struktura srsti,ale ne zcela ideální zbarvení na hřbetě a bocích,výborné předvedení.
Posuzoval pan rozhodčí Ladislav Kukla

   



7.6.2015

Déčková štěňátka už se krásně zabydlela v nových rodinách, noví majitelé vzorně socializují a navštěvují s prcky všelijaké pejskařské i nepejskařské akce. Déčkaři nemají zatím s ničím problém, všechno je zajímá, vše běží prozkoumat. Všem se moc líbí voda a plavání. Nenásilnou formou si upevňují přivolání a užívají si bezstarostné mládí :-) Děkuji všem majitelům za pravidelné info a spoustu fotek a videí které posíláte, vždy mám velikou radost :-)

       



30.5.2015

V pondělí 25.5. se Elgo Ruwall se svojí paničkou Míšou zúčastnil cvičné evakuace základní školy Předměřice n.L ve spolupráci se Sbory dobrovolných hasičů Lochenice, Předměřice nad Labem, Plácky,Zdravotní záchrannou šlužbou Královehradeckého kraje, Záchrannou brigádou kynologů Kralovehradeckého kraje a Policií ČR. Loki Prohledával spodní patro levého křídla školy,všude kouř, pobíhající hasiči,hluk......Lokiho nic nerozhodilo a v jídelně zapomenutou osobu zdárně dohledal. Jsem na něj i Míšu moc pyšná!!!!!


Erda ( Astute Snout ) si vyjel v sobotu na další dvojzkoušky agilit,tentokrát do Pńova. V prvním běhu byly mírné zmatky,takže výkon stačil na 8.místo. V druhém běhu se dařilo lépe a následovalo krásné 3.místo z 18-ti. Zkouška sice opět na výborně,ale bohužel bez postupu.Do Pňova mu přijel fandit i bráška Tobík.

  



27.5.2015

Všechna štěňata se denně hlásí z nových domovů a dělají mi velikou radost. Všechno je zajímá, ničeho se nebojí, skvěle zvládají čistotu a pomalu se zžívají se svými novými parťáky. Současní pánečci se jim opravdu poctivě věnují a pilně socializují. Posílají taky fotky,abych viděla, že jsou prcci spokojení - moc děkuji za super péči i pravidelné info :-)

       



25.5.2015

Velké loučení dnes čekalo na Damarina, který odjel se svojí novou rodinkou do Hodonína. Ani Damíček - teď už Marvin - nebude v novém domově sám, ale bude mít kamaráda ausíka Bada. Se svojí novou paničkou bude běhat agility, pást ovečky a cvičit poslušnost. Doma zavládlo nezvyklé ticho a prázdno,takže se musíme rychle pustit do cvičení, abychom neměli čas smutnit....



24.5.2015

Neděle byla ve znamení zkoušek. Na zkoušku BH nastoupil Barolo Dry Red a Crazy Blue Girl. Bellče se tentokrát bohužel nedařilo a ke zdárnému složení zkoušky jí pár bodíků chybělo. Redík byl úspěšnější a zkoušku BH složil na slušných 50bodů. Posuzovala paní rozhodčí Procházková. Báře i Redíkovi letí velká gratulace!!!



23.5.2015

Dája ( Diamond Shiraz ) už se také dočkala a odjela se svojí novou rodinou do Prahy, kde bude mít kamaráda - parsona Boba. Dája bude s paničkou běhat agility, cvičit sportovku, dogdancing a s pánečkem závodit v dogfrisbee :-)



20.5.2015

Dnes dorazily výsledky DNA testu na CEA. Test jsem nechala udělat 4 štěňatům a výsledky jsou naprosto skvělé :
Dornfelder - CEA Normal, Damarino - CEA Normal, Donnafugata Angheli - CEA Normal a Diamond Shiraz - CEA Normal. Mám obrovskou radost!!!!



17.5.2015

Neděle probíhala ve velkém shonu. Ráno si sbalila raneček Delaforce Fine Ruby a odjela se svojí novou rodinou do Staré Boleslavi. Ruby bude mít jako hlavní aktivitu obedience,ale určitě zvládne i nějaké zkoušky poslušnosti. Doma jí dělají společnost jorkšírka Kačenka a landseerka Clea, takže jí smutno určitě nebude.

Hned po odjezdu Ruby jsme spěchali na vytrvalostní zkoušku AD.Protože Lucka od Crazy blue Girl musela hlídat doma Eramie, která měla těsně před porodem, zkoušku jsme s Bellou odjeli s Jirkou my. Belluška byla moc šikovná, přežili jsme :-D Zkoušku si odběhl také Cunning Rogue ( Apollo ) a Cute Princess ( Candy ).

     

Po skončení zkoušky jsem zase honem běžela domů, protože dnes měla svůj velký den i Donnafugata Angheli. Gatynka bude bydlet v Rakovníku, bude běhat především agility,ale určitě zkusí i nějakou poslušnost,dogtrekking a třeba i víc ;-) Ani ona nebude jedináček. Jejími parťáky pro lumpárny budou baset Filip a bágl Denny :-)



16.5.2015

Jako první odjel do nového domova Dornfelder. Dorny bude bydlet nedaleko Čáslavi a se svým pánečkem se budou věnovat všestrannému výcviku. Doma bude mít australského kamaráda Armiho.

Bára s Tobíkem a Apollkem mezitím vyjeli na Krajskou výstavu do Hradce Králové. Tobík si ve třídě čestné vyběhal V1, vítěz třídy čestné a Apollko výborný 1, vítěz třídy, Krajský vítěz. Výstavy se zúčastnila také Tobíkova dcera Coffe Star Haliba a i ona získala výborná 1, vítěz třídy. Všem moc gratulujeme!!!!

A samozřejmě nesmím zapomenout na Speciální výstavu hovawartů na Knížecím rybníku u Tábora,kde nás skvěle zastupovala černá Escadrona ( Ronnie ) Ve třídě otevřené skončila na nádherném 3.místě v konkurenci dalších 19-ti fen a v soutěži o nejhezší pár psů s Berwillem Hali Gali vyběhali 1.místo.



15.5.2015

Trochu se zpožděním dodávám zprávičky o Beaujolais. Berry se 25.4. zúčastnila se svým teprve 9-ti letým pánečkem Krušnohorského dogtrekkingu. Startovali v kategorii MID a 40-ti kilometrovou trasu v né zrovna lehkém terénu Krušných hor zdolali za 11 hodin 55 minut ,čímž v kategorii MID obsadili krásné 7.místo A protože na treku byla také kamarádka a úžasná fotografka Gwen, udělala pro mě pár Berrčiných fotek za které moc děkuji :-)

         

14 dní na to vyrazila Berry s paničkou na Hersenwerk - workshop psích hlavolamů. Berrča byla moc šikovná :-)

   



15.5.2015

Dnes slaví náš vrh B své 2.narozeniny. Dětičky moje, jsou z vás dospěláci a já vám všem přeji do života to nejlepší !!!!!



12.5.2015

Nastává čas, který nemám moc ráda. Štěňátka dnes oslavila 7.týden svého života a za chvíli se začnou rozjíždět do svých nových rodin.Dnes jsme ještě vyrazili do Kladna k MVDr Lenské, která všem štěňátkům prohlídla oči a vystavila potvrzení,že jsou naprosto zdravá. Vyšetření očí podstoupila také naše Majla a i ona má vše v pořádku :-) Proběhlo velké focení,takže přidávám několik fotek :-)

DAMARINO ( Marvin )

     

DORNFELDER  ( Dorny )

     

DELAFORCE FINE RUBY  (Ruby )

     

DIAMOND  SHIRAZ  ( Dája )

     

DONNAFUGATA ANGHELI  ( Gaty )

     

a pár hromadných....

     



9.5.2015

Přestože neděle byla bez návštěv, Brzáňata rozhodně nelenošila. Astute Snout ( Erda ) vyrazil na zkoušky Agility kdy v LA2 vyběhal 5.místo z 15-ti,tentokát žádné trestné body za čas, ale bohužel jedna chyba za shozenou skočku. Přesto známka výborná :-)
Cute Princess ( Candy ) vyrazila pro změnu s paničkou na svoje první dogfrisbee závody - sice jen neoficiální,ale přesto 3.místo v kategorii Time Trial potěšilo :-)



8.5.2015

Prodloužený víkend byl ve znamení návštěv. V pátek se na mimina přijely podívat Lucka od Belly a Bára od Redíka. Návštěvu měla také Rubinka,pánečci se jí už nemůžou dočkat :-)
Fotky od Lucky z pátku si můžete prohlídnout zde

V sobotu dopoledne dorazila Jitka s rodinou, na které už štěně bohužel nezbylo,ale i tak se přijela podívat. Kolem poledního dorazila panička Gatynky a krátce po ní i panička Dáji. Chvíli po nich se objevil Rusty se svými pánečky ,kteří přijeli mimina zkontrolovat až z Německa.Rusty nebyl z miminek moc nadšený a prchal před nima.Udělat rodinnou fotku jsme si ale nemohli nechat ujít :-)
 

     



6.5.2015

Čas neuvěřitelně letí, štěňátkům je 6 týdnů. Dnes jsme byli na čipování a očkování, dráčata byla moc statečná a ani nevnímala že se něco děje. Většinu dne tráví teď na zahradě kde vymýšlejí neuvěřitelné lotroviny. Hovíci se jim raději klidí z cesty :-D Udělali jsme zase nějaké fotky

     



5.5.2015

V květnovém čísle časopisu Pes přítel člověka vyšel článek ( rozhovor ) o naší smečce :-)

   



1-3.5.2015

Prodloužený víkend byl ve znamení návštěv. V pátek se na Gatynku přijela podívat Monika.
 

V sobotu,abych se nenudila jsem vzala Orču a vyrazily jsme na další zkoušku tentokrát ZOP. Zkoušku se nám i tentokrát podařilo složit na výborně :-)

     

Na cvičáku mě naložila Lucka s Lukášem a frčeli jsme opět za miminkama.Lucky vyvolená je Dája :-)

No a v neděli se dočkal i Dorny a seznámil se se svým pánečkem Milošem.Myslím,že si budou vzájemně rozumět :-)



28.4.2015

Týden utekl jako nic a štěňátka oslavila pátý týden života. Váha se přehoupla přes 3kg, štěňata už řádí doma i na zahradě,seznámila se i s ostatními pejsky naší smečky. Porodna v obýváku už byla pro ně malá takže jsme je přestěhovali do většího výběhu ve verandě,ale tráví tam jen minimum času,většinu dnes jsou venku a když prší tak mají k dispozici celé přízemí našeho domečku :-) Každou chvíli se objeví nějaká mazlící návštěva,takže myslím, že se prckové nenudí :-) Damíček stále čeká na toho pravého pánečka!!!!

Na video z řádění štěňat se můžete podívat tady a tady.



26.4.2015

Barolo Dry Red dnes složil již 7. zkoušku a to zkoušku pasení - HWT TS na 82 bodů. Mám velikánskou radost. Báře letí obrovská gratulace!!!!!!



21.4.2015

A máme za sebou 4 týden, je neskutečné jak čas letí. Miminka už zdokonalila chůzi, začínají zkoumat věci kolem sebe, společně si hrají a řádí už i na zahradě.Váha všech překročila 2kg, Wicka ještě poctivě kojí,ale prckové už si pochutnávají i na granulích.Mají za sebou druhé odčervení a těší se až poznají svoje nové pánečky :-)

         



19.4.2015

Ale ani v neděli jsme se nenudili. Candy ( Cute Princess) se svojí paničkou Lenkou zvládly na výborně dogdancingovou zkoušku HtM1, se ztrátou jediného bodíku. Moc gratulujeme!!!

Bruník ( Brunello Montalcino ) vyrazil pro změnu na zkoušku ZOP do Šlapanic a složil na krásných 98b a známka výborná.I Olze letí velká gratulace.

My jsme přivítali odpoledne první štěňátkovskou návštěvu. Svoje budoucí pánečky měla šanci poznat tmavá Ruby. A myslím že se má na co těšit, bude mít suprový nový domov!!!



18.4.2015

Sobota byla nabitá událostmi. Lenka s Erdou ( Astute Snout ) vyrazili na agitrojzkoušky do Horních Počernic.Jeden běh DISK,ale další dva čistě a na výborně!!! Je to týden od týdne lepší a lepší :-) Postupovka to bohužel opět nebyla,ale 5. a 8. místo z 24startujících v kategorii LA2 je myslím hodně slušné :-)

Já jsem si odskočila od štěňat na zkoušku ZZO, tentokráte v duo podání Dean a Ori. Dýnek opět trošku zmatkoval,ale snažil se a vyneslo nám to pěkných 52bodů a známku výborná.Ori sice při nácviku zkouší,kolik mé nervy vydrží,ale na zkoušce ukázala to nejlepší co v ní je a bylo z toho neuvěřitelných 58bodů, známka výborná a nejlepší ZZO ze všech zúčastněných

        

Lucka s Bellou ( Crazy Blue Girl ) vyrazily na zkoušku OB-Z. Zkouška byla odpoledne a štěstí už jsme asi vyčerpali ráno...Belluška se při předposledním cviku rozhodla, že přijde přivítat paní za páskou a byl z toho disk :-(  Ale nevadí podaří se příště!!!



16.4.2015

Štěňátka se začínají učit jíst z misky a jsou moc šikovná. Už jim rostou zuby a začínají poznávat okolní svět a hrát si mezi sebou. Každý den pozorujeme velké pokroky a radost nám samozřejmě dělá,že mimina radostně reagují také na naši přítomnost. Zatím jsou ještě něžní tak toho využíváme a pořádně mazlíme :-D

  



14.4.2015

Týden utekl jako voda a štěňátka dnes dovršila třetí týden života.Všechna štěňátka už koukají, reagují na zvuky a jejich chůze je každým dnem jistější.A protože počasí nám teď přeje, byla si již nahřát venku kožíšky od sluníčka :-)

Všechny fotky z dnešního focení - bohužel nestíhám třídit - nalezne zde.

Adorable Rascal a Cunning Rogue navštívili dnes MVDr.Beránka a absolvovali pravidelné vyšetření očí. Oba dva kluci mají DOV negativní!!!



12.4.2015

Erdík nelení a dnes opět vyrazili s paničkou Lenkou na 7.kolo Zimního Terezínského poháru.Dle slov Lenky se jednalo o krásné technické parkury,které Erdovi vyhovují. V kategorii LA2 bylo 13 závodníků-převládaly samozřejmě borderky.A jak to viděla paní rozhodčí Jiřina Máčková?

1.zkouška - Erda jako jediný zaběhl čistě, ovšem dostal trestné body za čas - 5.místo
2.zkouška - jedna chyba za skočenou zónu na Áčku - 3.místo
3.zkouška - čistě,ale opět trestné body za čas - 3.místo

A protože byl Erdík jediný pes v LA2 který odběhl všechny 3 zkoušky, v součtech to dalo krásné 1.místo!!!! Moc gratulujeme!!!!



7.4.2015

Čas neuvěřitelně letí,štěňátka dnes dovršila 14 dní.Všichni už mají alespoň částečně otevřené oči, začínají se stavět na nohy a pokoušet se o první krůčky. Proběhlo první odčervení, pobavilo mě,že zatímco všichni protestně klepali hlavičkama, Damarino si na pastě pochutnal :-D Váha u všech se již dávno přehoupla přes 1 kg, rostou nám před očima.

 Fotky z dnešního focení naleznete na rajčeti.



6.4.2015

Dnes jsem se dozvěděla,že Míša s Lokim se o Velikonocích nenudili a vyrazili na další závod obedience,tentokráte na Velikonoční zápolení v Petrovicích. Lokíšek obsadil krásné 7.místo a zkoušku OB1 opět splnil :-) Míšo,moc gratuluji,jste skvělá dvojka!!! Za fotky letí poděkování jejich autorce Renatě Jandové

  

 V naší porodně také nastala velká změna. Oba dva kluci a tmavá merlačka Ruby už mají otevřené oči :-)  Gatynka s Dájou zatím jen škvírky, uvidíme zítra :-)



5.4.2015

Majitelé Rustíka se velmi zajímají o štěňátka, pravidelně je zásobuji fotkami a dnes na oplátku dorazily nové fotky pyšného otce.

     



4.4.2015

Astute Snout ( Erdík ) vyměnil dnes agility za sportovku a zúčastnil se závodu: Putovní pohár o erb města Benátek. V konkurenci převážně něm ovčáků a rotvajlerů vybojoval v kategorii ZZO krásné 3.místo. Lence i Eroskovi moc gratulujeme!!!!



31.3.2015

Dnes je štěňátkům jeden týden. Všichni již zdvojnásobili porodní váhu. Zatím většinou dne prospí nebo jsou přisátá a baští mlíčko od Wicky. Dokáží už se ale také přeplazit přes celou porodnu a začínají štěkat. Očka jsou stále pevně zalepená,ale na čumáčku se začíná objevovat pigment. Damarino -červený pejsek s malou bílou lysinkou ještě hledá ty nejúžasnější aktivní pánečky.



30.3.2015

V sobotu vyrazil Elgo Ruwall ( Loki ) se svojí paničkou na další závod podle OB-1. V konkurenci převážně borderek obsadil krásné 6.místo z 12-ti a zkoušku OB-1 bez problémů obhájil. Od paní rozhodčí dostal ještě pochvalu coby temperamentní hovík :-)  Míša to s ním prostě umí, moc gratulujeme!!!

Štěńátka krásně přibývají na váze.Bohužel chovatelství nepřináší jenom radosti, náš úžasný černý chlapeček si na světě moc neužil a už se prohání s kamarády za duhovým mostem....

 a ještě pár hromadných záběrů....

     



24.3.2015 

MÁME  ŠTĚŇÁTKA!!!!!

Po profunělé noci se ráno Wicka přeci jen rozhodla, nám ukázat svůj poklad a tak ve 3/4 na devět vykoukl na svět první čokoládový kluk.Čtvrt hodiny po něm bluemerle holčička.Po dalších 40 minutách blacktri pejsek a po půl hodině další redtri pejsek. Začínala jsem být trošku nervózní, kde jsou ty holčičky??? Ale konec to zachránil.V půl 11 se objevila druhá bm holčička a těsně před jedenáctou pak ještě třetí.

     

Protože užší výběr jmen už byl připravený, štěňátka dostala rovnou přidělená i jména. A jelikož jsou z vinohradů, jsu to opět názvy vín :-) Jak to tedy dopadlo?

                 

   Damarino               Dornfelder         Dolcetto Monferrato

              

 Delaforce Fine     Diamond Shiraz      Donnafugata Angheli
     Ruby



23.3.2015

Wickulka dnes dovršila 58.den od krytí. Na porod už máme vše připraveno a tak nezbývá než čekat až se Wickulka rozhodne nám dětičky ukázat :-) Možná že to nebude už dlouho trvat ;-)

  



22.3.2015

Tobík a Apollko se v rámci přípravy na zkoušky zúčastnili obranářského tréninku. Oba červení kluci si to myslím moc užili :-) Za fotky děkuji ZKO Pňov.

  



21.3.2015

Dnes se vydala Lucka s Bellčou a Bára s Redíkem na závody do ZKO Kolín - Borky . Bellča závodila v upravené kategorii ZZO ( navíc zde byl průchod skupinou osob a nějaké překážky) a Redík v kategorii ZM. Brzáňata se opět neztratila, Bellča v konkurenci 12-ti závodníků obsadila neuvěřitelné 1. místo, kdy získala 96b ze 100 možných. V kategorii ZM byli jen 4 závodníci - Redík, borderka a 2 rotvajleři.Redík se konkurence nezalekl a vybojoval úžasné 2.místo. Mám velikánskou radost, jste skvělí!!!! :-)

     



12.3.2015

V pondělí 9.3. by oslavili hovíci z našeho vrhu C 13-té narozeniny. Tohoto krásného věku se bohužel dožil jen jeden jediný - celočerný CAMERON - otec naše Dýnka, Irunky a dalších sourozenců z vrhu D. Ronýsku, přejeme ti hodně zdraví a abys dělal svojí rodině ještě hodně let jenom samou radost!!!!



10.3.2015

Zatím co se nám Wicka krásně kulatí ( do porodu zbývají zhruba 2 týdny ) a užívá si procházky v lese, hovawarti se připravují na jarní zkoušky. Snad se nám podaří alespoň něco složit :-)



28.2.2015

Astute Snout ( Erosek ) dnes jako první Brzáně zahájil zkouškovou sezónu 2015 a přidal do seznamu zkoušku LA2. Majitelce Lence i Erdovi letí veliká gratulace!!!!!



21.2.2015

Crazy Blue Girl se zúčastnila Zimního závodu dvojic v Čáslavi. V kategorii ZZO při cvicích - přivolání, ovladatelnost, polohy,aport a odložení za pochodu získala krásných 46b z 50-ti možných a společně s pudlím kolegou ve dvojici vybojovali krásné 3.místo. MOC MOC gratulujeme!!!



20.2.2015

MÁME POTVRZENOU BŘEZOST WICKY!!!!!

Poslední dobou se opravdu nenudíme :-) Dnes jsme vyrazili s Wiculkou na sono,které potvrdilo,že výlet do Německa byl úspěšný!!!! Zhruba za měsíc se tedy můžeme těšit v naší chov.stanici na další vrh akčních australáčků. Více info najdete v sekci štěňata



18.2.2015

A máme tu další výsledky RTG od MVDr Ekra. CEASELESS  ENEREGY ( Bíba ) jako třetí vyrazila na focení nožiček a tentokrát i páteře a výsledky opět úžasné.

DKK (HD) A, DLK (ED-A) OCD-frei a spondyloza páteře - negativní.

Takže už nic nebrání tomu,aby se Bíba pustila do pořádné agiliťácké kariéry :-) Máme opět velikou radost a paničce Janě letí gratulace na východ Čech :-)



16.2.2015

Klub chovatelů belgických ovčáků každoročně vyhlašuje PRACOVNÍHO PSA ROKU. Loni Wickulka mezi australákama obsadila v kategorii sportovní výcvik krásné druhé místo. A jak to dopadlo letos? Výsledky jsou jen v rámci plemene AUO.

Sportovní výcvik      ALWAYS SMILE z Brzáneckých vinohradů            3.místo      39,9 bodů
                            BAROLO DRY RED z Brzáneckých vinohradů           4.místo      29,9 bodů
                            DOUBLE QUICK WICKY Svěží vítr                         5.místo      26,4 bodů
                            ADORABLE RASCAL z Brzáneckých vinohradů         7.místo      13,9 bodů

Pasení                   ALWAYS SMILE z Brzáneckých vinohradů             6.místo       13,4 bodů
                           BAROLO DRY RED z Brzáneckých vinohradů        11-12.místo        5 bodů
                           CUNNING ROGUE z Brzáneckých vinohradů         11-12.místo        5 bodů

Dogdancing      BAROLO DRY RED z Brzáneckých vinohradů       1.místo    2,5 bodu  ( jediný přihlášený )

Obedience       DOUBLE QUCIK WICKY Svěží vítr                    2.místo    19,4 bodů  ( jen dva přihlášení )

 



15.2.2015

Od Bizzinky ( Curious Busybody ) dorazily nové fotky z řádění na sněhu :-)

     



14.2.2015

Zatím co já s hovíky vyrazila k nám na cvičák trénovat na zkoušky, australská Brzáňata pilně trénovala pod vedením Honzy Bőhma na cvičáku ve Pňově. Potrénovali jak poslušnost tak obrany,takže uvidíme jak to zúročí letos na zkouškách ;-) Zúčastnil se Adorable Rascal, Barolo Dry Red, Cunning Rogue a Crazy Blue Girl.

        



13.2.2015

Pátek třináctého neberu vůbec jako špatné datum, mám ho dokonce i docela ráda, ale dnešek byl vyloženě skvělý!!!! Jako druhý podstoupil  RTG jediný pes z vrhu C - CUNNING  ROGUE a výsledky jsou prostě parádní. Apollko je HD-A (DKK 0/0), ED-A (DLK 0/0) a OCD frei (OCD ramen nepostižen). Opět rentgenoval i vyhodnocoval MVDr. EKr. Mám obrovskou radost!!!!!

Dnes navíc slaví naše Ori 2.narozeniny. Přejeme jí všechno nejlepší a hodně zdraví !!!!

  



9.2.2015

Také od Redíka ( Barolo Dry Red ) dorazily nové fotky, na sněhu si to opravdu užívá!!!

     



1.2.2015

Z Brna dorazila nová fotka Bruníka ( Brunello Montalcino ), krásně se nám kluk dodělává :-)



29.1.2015

Jako první z vrhu C vyrazila na RTG CRAZY  BLUE  GIRL  ( Bella ) Odvaha se vyplatila a majitelka Bellči už může být v naprostém klidu,protože výsledky jsou opravdu skvělé!!!

HD-A (DKK 0/0)    ED-A  (DLK 0/0 )   a OCD - frei  ( OCD ramen - nepostižena)

Snímky zhotovil i vyhodnotil MVDr. Ekr. Máme velikánskou radost a doufáme že i ostatní sourozenci dopadnou stejně krásně :-)  Majitelce Bellči letí velká gratulace!!!!



24-25.1.2015

MÁME NAKRYTO!!!!

Protože progesteron nám v pátek vystoupal už na 7,7 vyrazili jsme na krytí trošku dřív než jsem myslela.Cesta byla celkem pohodová jen u Regensburgu byla na dálnici velká havárka a vytvořila se kolona. Naštěstí jsme popojížděli jen 1 km ke sjezdu z dálnice a do Regensburgu pak dojeli po okreskách. Zavzpomínali jsme na úplně první krytí v naší chov.stanici ( neskutečné,je to už víc jak 16 let) které proběhlo právě tady a po již průjezdné dálnici dorazili až k Rustíkovi.Že jsme přijeli ve správnou dobu bylo jasné hned jak jsme Wicku vypustili na zahradu.Rustíka cítila,ale neviděla a tak se ho pískání snažila přivolat.Následovala seznamovací laškovaná - Wickulka si to vážně užívala,mrzí mě že nás nenapadlo natočit krátké video,protože Wikči fantazie neznala mezí :-) Rustík chvíli trénoval techniku,přeci jen to bylo jeho poprvé,ale během pár minut bylo hotovo :-) Odpoledne jsem měla v plánu odlovit keškovou sérii nedaleko našeho penzionu,ale protože moje chřipka se dostala do kritického bodu,byla jsem vděčná za dvě krabičky odlovené při nezbytném venčení a zbytek odpoledne a večera jsem strávila s horkým čajem,panadolem a horečkou v posteli :-(  Překrytí druhý den bylo opravdu otázkou chviličky - Rusty už se choval jako starý mazák :-D A teď nezbývá než čekat nekonečné 4 týdny na sono a doufat že tam mimča opravdu jsou.



1.1.2015

Rozhodla jsem se,že na záčátku roku vyhlásím vždy nejpilnější sportovní jedince roku předešlého a aby to bylo spravedlivé,tak podle jednotlivých vrhů. U hovawartů je to zatím dost rozpačité,ale třeba se někdo nechá inspirovat a příští rok to bude veselejší ;-)

Hovawarti

D-vrh     1.místo - Desire To Win -   AD
            

E-vrh     1.místo - Elgo Ruwall -       AD,ZZO,OB1,MD1,HtM1,DwD1

                                
                                    Elgo Ruwall

Australáci

A- vrh     1.místo - Astute Snout -      ZPU1,ZZO,BH,AD,LA1
             2.místo - Always Smile  -      ZPU1,StPr2,ZVOP,HWT
             3.místo - Adventure Soul -    ZZO
                        - Adorable Rascal -   ZPU1                                                              

B-vrh      1.místo - Barolo Dry Red -       ZOP,ZPU1,ZZO,ZVOP,AD,F1
             2.místo - Barbaresco d´Asti -   ZZO,AD,ZVOP
             3.místo - Brunello Montalcino -  BH,ZVOP 

C-vrh      1.místo - Crazy Blue Girl -.       ZOP,ZZO,ZVOP,F1
             2.místo - Cute Princess -          OB-Z,ZVOP
             3.místo - Ceaseless Energy -     ZVOP
                        - Curious Busybody -    ZVOP
                        - Cunning Rogue -        ZVOP
 

           

 Astute Snout      Barolo Dry Red    Crazy Blue Girl



1.1.2015
Dnes dorazily nové fotky od Jamie - Candid Heart a jedna od Brunella a jeho kamaráda Elvise.Moc děkujeme!!!

    



27.12.2014
Stalo se již nepsaným pravidlem,že během vánočních svátků zdoláme s Brzáňaty nějaký vrchol České republiky.Jen tak namátkově mohu připomenout výšlapy na Říp, Hazmburk,Lovoš,Milešovku,Plešivec,Kamýk,Kalvárii,Košťálov,Boreč.....letos padla volba na vrch Blaník nedaleko Vlašimi.Počasí vyšlo přímo ukázkově,v noci z pátku na sobotu mírně přimrzlo,takže jsme se nemuseli potýkat s blátem a navíc vysvitlo i sluníčko,tudíž výhled z rozhledny na Velkém Blaníku byl opravdu moc pěkný !!! Po výborném obídku v Louňovicích jsme se vyšplhali ještě na Malý Blaník a otamtud již pohodovou cestou dorazili zpět k autu. Okruh měl asi 12km,pejsani se pěkně vyběhali a my mohli v Brzánecké rodině přivítat dva nové členy,Pavlu a Ivana,kteří se již těší na štěně od Wikči :-) Kdo se tedy letos zúčastnil, za hovíky naše Ori + Brzánečtí Dean Drabbin,Desire To Win a Day Star. Za ausíky matky rodu Wicky a Endží a jejich dětičky - Always Smile, Barolo Dry Red a Crazy Blue Girl.Jako čestný host borderka Ennie která už je jakoby naše :-)  Fotky od Lucky z celého výletu si můžete prohlédnout zde
 

      
 

 

ARCHIV NOVINEK 2014