23.12.2013
Dorazila první dávka fotografií z nových domovů.Více fotek si můžete prohlédnout jako vždy na rajčeti.Máme také dvě nová videa od Candy a opět od Belly

             



22.12.2013
Z nových domovů chodí samé skvělé zprávy.Štěňátka se okamžitě zabydlela a řádí jak černá ruka. Candynka se byla dnes podívat na cvičáku, od Belly jsme zase dostali video,jak mučí naší odchovankyni Tarušku ( Day Star ) Bíba prohání kocoura i pejsky, Bizzinka se zabydluje na ranči,Apollo už dováděl s grifonkou a Jamie si pěkně omotává pánečky kolem tlapky :-D  Máme radost že se prckové rychle adaptovali a začínáme se připravovat na Vánoce,které jsou už za dveřmi.
  

                               



21.12.2013
Druhá půlka štěňátek se svých nových majitelů dočkala v sobotu. Nejprve odjela bluemerlačka Belluška,kterou si brala již zkušená Brzánecká majitelka.Belluška bude dělat společnost hovawartkám Tarušce a Eramie a buldočce Bonče. Se svojí paničkou se chtějí věnovat všestrannému výcviku a bude snad i nějaká výstava :-) Odpoledne si vyzvedla panička také redmerle princezničku Candy. Candy toho má v plánu hrozně moc - sportovku,obedience a dogfrisbee,budeme strašně moc držet pěsti aby to všechno vyšlo.Jako poslední opustil rodnou stanici Apollko. Apollo bude cvičit a pokud bude pěkný tak i jezdit na výstavy.

                      

Poslední fotky miminek z rodné chovky jsou již také na rajčeti :-)
 



20.12.2013
Dnes slaví naše Éčková hovawartí štěňátka 2.narozeniny.Všem přejeme hlavně hodně zdraví a ať i nadále dělají páníčkům radost.

                                                                      

Tři naši Céčkoví ausíci odjeli dnes do nových rodin.Černá Bíba se bude se svojí paničkou věnovat hlavně agility,samozřejmě budou cvičit i poslušnost,rádi by zkusily ovečky a pokud bude Bíba pěkná tak i uchovnění. Bluemerle Bizzy bude bydlet společně s koníkama,ovečkama,borderkou Bony a pyrenejským horským psem Ejsíkem na ranči nedaleko Brna. Bizzynka nemá před sebou žádnou výcvikovou kariéru,bude žít jako rodinný pes a bude svojí paničku doprovázet na vyjíždkách s koníkama. Jako třetí odjela bluemerle Candid Heart. Jamie bude bydlet kousek od nás a i ona si vyzkouší agility a případně uchovnění

                    



15.12.2013
Jako u všech vrhů tak ani tentokrát nemohlo chybět velké focení v 7-mi týdnech.Nafotili jsme všem štěňátkům portrétovky a velmi oblíbenou hromadnou fotku.Také došlo téměř na poslední chvíli k výměně jména,protože vzhledem k povaze to takto prostě sedí lépe.

              
Ceaseless Energy    Candid Heart        Cunning Rogue      Cute Princess      Curious Busybody    Crazy Blue Girl


                                                                      



13.12.2013
Počasí se nám pohoršilo a prckové teď řádí hlavně doma :-)  Aspoň si nemusím dělat hlavu s vánočním úklidem :-D
Alespoň pár fotek zde



2.12.2013
Nedá mi to a přidávám ještě pár fotek ze včerejška. Všechny fotky z víkendu si můžete prohlédnout zde a z pondělka z venkovních hrátek tady

         

Také jsem obdržela nové fotky Ressinky ( Barbaresco d´Asti ) - je to celá Wicka :-)

         

 

30.11.2013
Týden utekl jako voda a štěňátkům je 5 týdnů.Dnes podnikla první výpravu na zahradu a moc se jim to líbilo :-)

         



26.11.2013
Dnes je štěňátkům z C-vrhu jeden měsíc.

            

  Ceaseless Energy    Cunning Rogue     Cute Princess     Curious Busybody     Candid Heart      Crazy Blue Girl    



20.11.2013
Protože Sethík ani Berrynka nemohli na sraz přijet,poslali alespoň aktuální fotku,za kterou moc děkuji.Berrynka žije jako rodinný pes a panička si jí nemůže vynachválit.Sethík se připravuje na kariéru psa záchranáře a podle slov paničky je zatím moc šikovný.Držímě pěsti ať se daří i nadále a těšíme se příští rok na první zkoušky :-)

                                       



15.- 17.11.2013
Tento prodloužený víkend patřil Brzaňáčkům. Konal se tradiční - letos již 12.-tý sraz štěňátek z naší chov.stanice.Přestože účast nakonec nebyla tak hojná jak se původně myslelo,myslím že i tak jsme si to opravdu užili.
  Většina táborníků dorazila už v pátek.Odpoledne jsme využili k procházkám po okolí a večer se sedělo a klábosilo dlouho do noci.
V sobotu dopoledne dorazil ještě Redík a společně jsme absolvovali výstup na kopec Javořice se zastávkou na Míchově skále.Odpoledne proběhl sranda závod Awista cup,který vyhrála Míša s hovawartkou Desire To Win,na druhém místě byla Míša s hovawartem Elgo Ruwall a třetí místo obsadil velmi šikovný australáček Barolo Dry Red se svojí paničkou Bárou !!! Večer ti pilnější  z nás ještě potrénovali stopu a vyhledávání předmětů.
  Také nedělní dopoledne bylo plně využito. Nejen že jsme opět potrénovali na StPr2,stihli jsme ještě zabíhačky na záchranařinu a rychlokurz obedinecne,za který moc děkuji Míše Václavů. Budeme na tom štěkání makat,slibuji ;-)  A potom již bohužel odjezd zpátky do reality :-(
 

           

 

Více fotek od Lucky najdete zde a od Míši tady :-)

Fotky z Awista cupu dodám později.



16.11.2013
Astute Snout se svojí paničkou Lenkou vyrazili dnes na zkoušku ZOP do Nymburka. Protože Lenka není žádný začátečník a Erda je moc šikovný,bez problémů zkoušku složili. Oběma letí velikánská gratulace,mám opravdu radost!! :-) Posuzoval pan rozhodčí Plšek.

                                            



14.11.2013
Beaujolais dorazil dlouho očekávaný výsledek DNa testu na PRA prcd. Berrynka je stejně jako její bráška Brunello čistá :-)



10.11.2013
Dnes se konaly u nás na cvičáku zkoušky IPO. S Wicky a Majlou jsme nastoupili na zkoušku StPr1. Tato zkouška obnáší vyhledání a označení 2 předmětů o velikosti 10x3x1 cm na ploše 20x30 metrů. Sranda byla,že jsme tuto zkoušku nikdy neviděli nikoho skládat a co jsem se vyptávala lidí,každý to dělal trošku jinak,takže jsme vlastně pořádně nevěděli co přesně se bude po nás chtít. S Wickou jsme šly první,coby pokusní králíci :-) Pan rozhodčí mi ukázal vyhrazený prostor a říkal,že správné provedení je to,že půjdu po středové ose a budu psa vysílat jako na revíru na jednu a druhou stranu.Wikče vždycky trošku trvá než se rozběhá,takže první dva směry se tlačila spíše přede mně a nedoběhla celých 10m do strany.Tím se stalo,že jako první označila předmět vpravo.K mé velké radosti ho nezalehla břichem jak se jí občas povede,ale měla ho vzorně mezi předními packami.Trošku se jí nelíbilo,že nenásleduje žádná dobrůtka,když se tak snažila,ale naštěstí pokračovala v průzkumu.Druhý předmět jsme našly cestou zpět a opět byl vzorně zalehnut.Měla jsem opravdu radost.Pan rozhodčí nám vytkl jen ten začátek,že jsme správně měly jako první najít ten předmět vlevo,což nás stálo 5 bodíků,jinak se mu Wicky výkon líbil.Odnesly jsme si tedy 95 bodů.Jak pracovala Majla jsem bohužel neviděla,protože jsem musela být schovaná.Vím jen,že nějaké body šly dolů za váhavé označení jednoho předmětu a zbytek za běhání.Majla vybojovala 86bodů.Musím říct,že Wicku tato činnost opravdu moc baví a určitě se postupně pokusíme o druhý i třetí stupeň.



9.11.2013
Další týden za námi. Štěňátka otevřela oči,začínají se stavět na nožky a snaží se o první krůčky.Také mají za sebou první odčervení,pasta jim sice moc nechutnala,ale zvládli jsme to :-)

         

Z Boleslavi jsme dostali zprávu,že se Erdík kromě agility začal připravovat i na nějaké zkoušky poslušnosti. Budeme mu držet pěsti,ať se zadaří!!!

                                                           



2.11.2013
Týden utekl jako voda,štěňátka rostou před očima a mají už také přidělená jména :-)

         

Cunning Rogue    Candid Heart   Ceaseless Energy   Crazy Blue Girl  Curious Busybody   Cute Princess



31.10.2013 
A jak roste naše Béčko?? Zase jsem dostala pár nových fotek :-)

              



28.10.2013 
Sváteční den jsme prožili nedaleko Liběchova na zkoušce AD kterou jsme pomáhali organizovat.Tuto zkoušku si dnes vyběhala také Emerity z našeho chovu.Děkuji moc Zuzce že do toho šla!!!

                                                



27.10. 2013

Veškeré štěstí jsme nejspíš vyčerpali už v sobotu.V neděli se nám vůbec nedařilo :-( Na zkoušku ZVOP nastoupila naše Majla a také její bratr Árčík a bohužel ani jeden zkoušku neudělal. Rozhodně to ještě zkusíme :-)Alespoň jsme tedy udělali sourozenecké foto :-)  Na Árčíka výkon se můžete podívat zde.

                                                              



26.10. 2013

V sobotu jsme se opravdu nenudili.Ráno jsme vyrazili do Mladé Boleslavi na svod mladých s Orinkou. Získaný kód 5/2a/A4,D2  nepřekvapil :-) Doma jsem vyrazila s Wicky trénovat na naší poslední letošní naplánovanou zkoušku.Wicka se opravdu snažila,dělá mi radost,hlavně aby jí to vydrželo až to bude na ostro ;-) Cestou z tréninku mi volala majitelka Eroska ( Astute Snout ) že si na agiliťáckých závodech v Mladé Boleslavi vyběhal 1.místo v Openu, 3.místo v Jumpu - celkově 1.místo v kategorii LA1!!!! A aby nebylo radosti málo,večer se narodila Endžínky štěňátka a dokonce ve všech barvách,čemuž jsme nemohli vůbec uvěřit,protože šance byla velmi malá.

                                 



18-20.10. 2013

Také Merča ( Emerity ) se o víkendu nenudila a vyrazila s paničkou Alenou a s Nýwou na další dogtrekkingový závod,zařazený do seriálu mistrovství ČR. Tentokráte to byla bludná psice v Jizerských horách. Počasí závodníky nešetřilo,v pátek celý den pršelo,v noci teplota klesla k nule,ale sobota nakonec vše vynahradila sluníčkem.Alena s oběma holkami došla celých 90km a umístila se v kategorii DTW2 na krásném 6.místě :-)

                                                  



20.10. 2013

Přiznám se,že jsem neměla dnes nejmenší chuť někam jezdit,ale Taruška by určitě nechtěla abych se na tu zkoušku vykašlala,když jsme tak poctivě trénovaly.Takže jsem nastoupila s Wickou na  ZM. Stopa byla podle očekávání nejslabším článkem našeho snažení,ale nakonec jsme si vyčuchaly minimum 35bodů.Na poslušnosti jsem si docela věřila,Wicka předvedla svůj obvyklý výkon bohužel i včetně štěkání,což nám vyneslo 42 bodů.Zbývaly ještě obrany a já dostala šílený strach,že vypadneme nakonec v naší nejoblíbenější disciplíně.Na klidu nepřidalo ani,to,že jsme nekousali na našeho stálého figuranta,ale zkoušky nám přijel odfigurovat figurant cizí. Ale Wickulka se snažila a přestože hladké zadržení se jí nepovedlo tak jak běžně umí,vykousala si nakonec 41bodíků,čímž jsme zkoušku složily.Jsem na tu mojí holčičku uštěkanou moc pyšná!!! Posuzoval pan rozhodčí Břetislav Ťujík a já mu moc děkuji za přátelskou atmosféru ve které se odehrály celé zkoušky a díky které se tréma nedostavila v obvyklé výši.

                                                                



17.10. 2013

Místo oslavy narozenin našeho Dýnka Drabbínka,jsme prožili ten nejčernější čtvrtek,jaký si člověk umí představit :-(  Dneska odešla za duhový most naše milovaná Taruška. Zemřela úplně nečekaně na zrádnou torzi,pořád tomu nemůžu uvěřit :-(((  Taruško moje,moc mi chybíš :-(((

                                                    



12-13.10. 2013

Dobré zprávy nemají konce :-) Na zkoušku OB-Z nastoupili v sobotu Krkonošáci Adventure Soul a Elgo Ruwall. Oba dva zkoušky splnili a Elgošek získal dokonce ze všech účastníků nejvíce bodíků.
V neděli vyrazila na zkoušku BH pro změnu Dixie Pixie a obdržela krásných 55b (max.60b). Mám opravdu velkou radost,majitelé našich štěňátek jsou prostě úžasní :-)

                                         



6.10. 2013

Skvělá zpráva dorazila dnes z Německa od majitelky Wollyho - otce našeho očekávaného C- vrhu. Wolley dnes úspěšně složil zkoušku BH :-)

                                                                  



5.10. 2013

Na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích nás reprezentoval australáček Adorable Rascal,který zvítězil ve třídě otevřené a odvezl si tak od pana rozhodčího Matyáše svůj další titul CAC. Velmi dobře si vedl i Tobíkův syn Cocolate Rascal Haliba,který měl výstavní premiéru a ve třídě štěňat si vyběhal známku velmi nadějný 1.Oboum klukům moc gratulujeme!!!

                                                     



29.9. 2013

Neděli jsme pojali jako oddychovou.Ráno jsem vyrazila s Wickou a Ori na stopu a poslušnost.Odpoledne nás přijela navštívit Bairrada tak jsme podnikli procházku a nemohla chybět ani společná fotka. Velkou radost mi udělalo že mě Bairunka poznala,skákala mi až na hlavu :-) Hrozně vyrostla,je už skoro stejně velká jako Endží. Těším se moc na sraz štěňat,až uvidím i další :-) Ale do té doby nás ještě čeká spousta práce,snad budeme úspěšní :-)

                                                      



28.9. 2013

Sváteční sobota byla pro nás opravdu úspěšná. Já s Dýnkem a Zuzka s Merčou jsme nastoupili na zkoušku ZOP. Nebylo to všechno úplně ideální,povel volno byl doslova katastrofou,protože ti naši závisláci nechtěli od nás prostě odběhnout.Zkoušku jsme ale i tak složili,Dean na 89b a Merča na 83b - oba dva známka velmi dobře.Velkou radost mi udělala právě Zuzka s Mery,protože za poslední měsíc udělaly opravdu velký kus práce.

         

Aby radosti nebylo málo,dorazila báječná novinka od Kačky a Ronnie. Ronninka byla předvedena na klubové výstavě a v mezitřídě,kde se sešlo 12 fen,vyběhala nádherné 2 místo s titulem r.CAC. Posuzoval pan rozhodčí Kukla.

                                                      

Všem letí velká gratulace,jsem na ta moje štěňátka moooc pyšná :-)



23.9. 2013

Dnes jsme se vydali s Endží na veterinu. Byla to návštěva plna očekávání,protože jsme byli objednaní na sono. Po chvilce napětí,se na monitoru opravdu ukázala štěňátka.Pan doktor potvrdil,že vše probíhá jak má a že se tedy můžeme těšit na další Brzánecké dětičky.Máme velikánskou radost!!! :-)

                                            



7-8.9. 2013

Tobík také nelenil a vyrazil až do dalekého Rumunska,kde se konaly hned 3 výstavy - dvě v sobotu a jedna v neděli.Ostudu nám rozhodně neudělal ;-)

Dracula CAC - rozhodčí Dinky S.Santos ( Filipíny )                 V1,CAC,Best Male
Dracula Golden Challenge Trophy - Szabo Sandor ( Maďarsko) V1,CAC,CACIB,BOS,Kvalifikace na Crufts 2014
Romanian Championship show - Barbara Muller ( Švýcarsko )   V1,CAC,CACIB,BOS

Tímto získal Tobík hned další dva championy :

CAMPION  ROMANIA  a  CAMPION ROMANIA CUM LAUDAE

Velká gratulace letí Báře a také poděkování za super reklamu naší chovatelské stanice!!!


                                                     



6-8.9. 2013

O víkendu jsme se zúčastnili srazu chovatelské stanice Kesidy,ze které pochází naše Taruška. Sraz se konal v kempu Velkopařezitý,nedaleko města Telč.vyrazili jsme již v pátek ráno,abychom si to pořádně užili.Cesta proběhla celkem v pohodě,když pominu takovou maličkost,že nám Ori stačila v autě sežrat karimatku.Po ubytování jsme vyrazili na prohlídku okolí a hned na kraji lesa jsme nasbírali spoustu hub-rostli opravdu všude :-) Potom se pomalu začali sjíždět další účastníci,některé jsme znali už z prvního srazu,některé tváře byly neznámé.Večer se většina přítomných sešla u nás na terase a debatili jsme až přes půlnoc.
  Ráno jsme vyrazili na výlet na hrad Roštejn,bylo to asi 7km,takže pohodová procházka lesem a kolem rybníků. Prohlídku hradu jsme vzdali,protože se zde střídala jedna svatba za druhou.Po návratu do kempu jsme zašli do lesa na dřevo a zatímco ostatní se usadili k táboráku,já s Klárou,Berylem ,Wickou a Deanem jsme se vydaly ještě na zříceninu Štamberk. Cestu nám trošku zkomplikovaly polomy,ale na hrad jsme nakonec přeci jen došli a já se musela smát..poznala jsem,že tady jsme byli na výletě už kdysi s Brzaňáčkama,když jsme trávili sraz u nedalekého Komorníku :-) Pachatelé se prostě vracejí na místo činu :-) I tak to byla pěkný výšlap a pejskové se pořádně utahali.Večer už následovala jen zábava u táboráku :-)
   Na nedělní ráno byl naplánován sranda závod dvojic.Nastoupili jsme s Jirkou - Taruškou a Deanem a protože bylo málo fen do páru,nastoupila i Ori ve dvojici s Chuckem. Závod byl samozřejmě hlavně velká legrace,když nám třeba Beryl slupl párek málem i s papírkem kam má dvojice dále pokračovat .- Klára mu ho vytáhla snad až z krku,ale byl ještě čitelný :-D Závod nakonec vyhráli černoši Benny a Dorin,na 2.místě naši znakatí Tara + Dean 3.místo opět černoši Beryl + Deisy a nepopulární bramborovku jsme si odnesli s Orlenkou a Chuckem.
   Děkujeme moc Baudyšům za skvělý víkend,bylo to moc fajn a doufáme že se budeme moci zúčastnit i příští rok.Pár fotek na rajčeti

        

Cestou domů jsme se ještě zastavili za Redíkem,hrozně vyrostl od té doby co jsem ho neviděla :-)

                                                  



7.9. 2013

Árčík si připsal na své konto další úspěšně složenou zkoušku,tentokrát ZPU1.Jemu i paničce Páje letí obrovská gratulace!!!Mám velikou radost z našich šikovných dětiček!!!!

                                                   



1.9. 2013

Nedělní odpledne patřilo australskému coursingu nedaleko Velvar. Naší chovatelskou stanici zastupoval Tobík a přestože se tomuto sportu skoro vůbec nevěnuje,vyběhal nádherné 3.místo v kategorii profíci,kam byl zařazen.Tobík je stejně jako Árčík talent téměř na všechno :-) Za fotku v běhu děkuji Denise Strnadové a za fotku z vyhlášení Martinovi Starcovi.       

                                        



29.8. 2013
MÁME NAKRYTO!!!!!
Ani jsem se nestačila doma rozkoukat a už jsem zase frčela zpátky do Německa,tentokrát s Endží. Přestože pro Endží i Wollyho to bylo první krytí,vše proběhlo zcela přirozeně a bez problémů,takže se můžeme snad těšit na malé aktivní kuličky.Měla jsem možnost poznat i Wollyho chovatelku,která má doma nejen jeho mámu,ale i babičku.Moc děkuji za skvělé přijetí a doufám že jim to budeme moct oplatit až se přijedou podívat na miminka :-) A jak se vlastně Wolley jmenuje celým jménem?  Wolffs Town Chance of Heart

                                         



24-25.8. 2013
Tento víkend byl ve znamení výstav.My jsme vyjeli s Dýnkem,Orčou a Majlou do Lipska, Bára s Tobíkem do Bosny a Hercegoviny. Protože Majla i Dýnek jsou teď značně vylínalí,nedělala jsem si žádné velké naděje.Orča jela z čistě socializačních důvodů,má ještě velmi volný hřbet,takže to na nějaké vyhrávání rozhodně není,ale říkala jsem si,že když už tam jedeme,ať si vyzkouší atmosféru velké akce.Dopadli jsme podle očekávání.V sobotu Majla výborná bez pořadí,Dýnek výborný 3,v neděli Majla výborná 4 a Dýnek opět výborný 3.Jsem spokojená i když nebyl tentokrát žádný titul. Orinka se dle očekávání s volným hřbetem moc nelíbila a odnesla si oba dva dny jen nadějnou.
   Zato Tobík v Bosně zabodoval a za jeden víkend si dovezl následující tituly : Champion Bosny a Hercegoviny, Champion federace Bosna a Hercegovina,3x CAC,r.CACIB a CACIB. Majitelce Báře moc gratuluji!!

            

Za fotku Majly moc děkuji Míše Halířové.



21.8. 2013
Dostali jsme novou várku fotografií našeho B-vrhu,tak alespoň malá ochutnávka :-)



10.8. 2013
Ori
dnes vyrazila na svojí první výstavu.Byla to Krajská výstava v Kladně,kterou posuzoval pan rozhodčí Karel Hořák.Výstava probíhala ve značně stísněných prostorách sportovního stadionu - vlastně to byla taková větší tělocvična,ale pro socializaci nemohlo být nic lepšího :-) Premiéra se nám nakonec povedla a Ori si ve třídě štěňat vyběhala - nebo spíš vyhopsala :-) - známku velmi nadějná 1 s pěkným posudkem :
6-ti měsíční fena,nůžkový skus,krásná hlava,skvělá kostra,štěněčí pohyb,světlejší pálení,měkčí nadprstí.

                                                           



4.8. 2013
Od štěňátek z B-vrhu chodí pravidelné zprávičky a fotografie.Moc za ně děkuji!!! Prckové si užívají zatím bezstarostné dny a paničky vzorně socializují :-)

              

Více fotek si můžete prohlédnout tady.



1.8. 2013
Ve středu jsme vyrazili na výlet do Českého ráje.Vzhledem k velmi horkému počasí jsme trasu nakonec zkrátili na 25km,ale i tak to byla nádhera a moc jsme si to užili.Fotky zítra nahraji na rajče,dnes jen malá ochutnávka :-)

                  



27.7. 2013
Od kluků z Vrchlabí dorazila dvě nová videa z poslušnosti.Pěkně jim to šlape,aby taky ne,když mají tak šikovné paničky.Můžete se podívat na Árčíka a Elgoška.
My tento týden kvůli vedru cvičení úplně vypustili a chodíme se jen koupat.



20.7. 2013
 Erda s paničkou dnes vyjeli na trojzkoušky " Letní párty " do Ratenic. Ve dvou bězích se bohužel diskli, ve třetím skončili na pěkném 5.místě z 13-ti.

                                                



19.7. 2013
 Zatím co Elgo se s paničkou účastnil dalšího tábora - tentokráte zaměřeného na sportovku, my jsme si s Wicky vyzkoušely obrany na cizím cvičáku na pro ni neznámého figuranta.Neměla s tím nejmenší problém :-)
 

                                                 



15.7. 2013
 Štěňátkům jsou dnes 2 měsíce,všichni již se zabydleli v nových rodinách a někteří již trénují pomocí klikru :-) Děkuji majitelům že poctivě posílají info i fotky!!!

          



14.7. 2013
 Ani my neleníme a připravujeme se poctivě na podzimní zkoušky ;-)

                 



14.7. 2013
 Árčík a Elgo se zúčastnili letního výcvikového tábora záchranářů na Lipně. Oba jsou moc šikovní - spoustu fotek z akce si můžete prohlédnout zde

                                          



13.7. 2013
 V sobotu jsme se rozloučili s posledním štěňátkem z našeho B vrhu a to blacktri pejskem Baco Noir,jehož volací jméno bude Seth. Sethík odjel až do Bratislavy,kde bude se svojí paničkou cvičit hlavně záchranařinu,ale rádi by vyzkoušeli i další aktivity,jako třeba pasení a agility :-)

                                                              

A že třináctka není žádné nešťastné číslo,jak se o něm traduje, dokázali dneska Elgo s Míšou,kteří si připsali na konto svojí první záchranářskou zkoušku ZZZ.Mám opravdu velkou radost!!! :-)

                                                 



12.7. 2013
 V pátek opustila rodné hnízdo Beaujolais - u nás zvaná Sněhurka :-) Její oficiální domácí jméno bude Berry. Berrynka se dostala do rodiny organizátorky známého Krušnohorského dogtrekkingu,takže její příští aktivita je jednoznačná :-) Také Berrynka by ráda zkusila i nějakou výstavu.

                                                  



11.7. 2013
 Na svůj svátek si přijela pro živý dáreček také nová majitelka redmerle pejska Brunello Montalcino. Olga má již zkušenosti jak s Brzaňáčkem ( měla od nás hovawartku Big Sandy ) tak s ausíkem ( vlastní bluemerle pejska Elvis Mladá živa). Bruníkův nový domov je v Brně,bude cvičit sportovku a občas se ukáže i na nějaké výstavě :-)

                                                  



7.7. 2013
 Do nového domova odjel už také Barolo Dry Red. Redík bude bydlet nedaleko Čáslavi a se svojí paničkou bude navštěvovat kynologickou školu.Takže se můžeme těšit na další posilu ve sportovní kynologii :-) A pokud dobře naroste,uvidíme ho i na nějaké výstavě.
 

                                                  



5.7. 2013
 Dnes odjely do nového domova první dvě štěňátka :Bairrada a Barbaresco D´Asti.

Baira bude bydlet se svojí paničkou nedaleko Berouna,bude jí doprovázet při vyjížďkách na koni,budou chodit na cvičák a zkusí i nějakou výstavu.

Resska našla nový domov nedaleko Dvora Králové,kam také bude docházet na cvičák.Její panička by ráda zkusila agility,obedience a možná i klasickou sportovku. Také Ressinka se občas ukáže na nějaké výstavě.

                                          

 Doufám že holky budou dělat paničkám jen samou radost a že je budeme vídat.



4.7. 2013
 Konečně jsem se dostala k tomu,probrat to velké množství fotek prcků a některé nahrát na rajče.Můžete se podívat na štěňátka ve věku 3,5 týdne , 1 měsíc,
5 týdnů, 6 týdnů, 6,5 týdne a 7 týdnů.



3.7. 2013
 Štěňátka dnes absolvovala vyšetření očí u MVDr. Beránka a všechna jsou naprosto zdravá :-)

                                                                



29.6. 2013
 Skvělá zpráva dorazila z Vrchlabí od Elgoška a Árčíka. Kluci dnes úspěšně složili zkoušku BH. Mám velikánskou radost a paničkám letí obrovská gratulace!!!

                                                   



16.6. 2013
 Také Baira se dnes dočkala a poznala svojí budoucí paničku.Ressinka s Berry si musí ještě týden počkat :-)



15.6. 2013
 Zatím co my jsme si užívali pohodovou sobotu s budoucími majiteli našich australských kluků ( mají se na co těšit protože paničky budou mít bezvadné),Tobík vyrazil na Národní výstavu do Klatov,kde od pana rozhodčího Polgára získal ocenění výborný 1, CAC :-)

                                                    



10.6. 2013
 Dnes oslavila moje nejúžasnější Wickulka 5.narozeniny.Wicky,přeji ti hlavně hodně zdraví a doufám že toho spolu ještě hodně dokážeme ;-)

                                                     



9.6. 2013
 Akce v Boleslavi pokračovala i v neděli.Tobík se předvedl na speciální výstavě kde od americké rozhodčí získal opět VD. Erda se zúčastnil mistrovství ČR AUO a BO v agility,kdy se svým družstvem obsadil 6.místo.

                                 

A aby nebylo úspěchů málo,hovawartka Emerity se zúčastnila svého prvního dogtrekkingu v kategorii LONG. Trasu dlouhou 94km daly s Alenou a Nýwou za 34hodin 39minut a obsadily tak krásné 3.místo!!!! Za druhou Blankou Keprtovou byly jen o 20 minut.Merinko,jsme na tebe pyšní!!!

                                                        



8.6. 2013
 Dnes se konala klubová výstav KCHBO a zároveň závody agility.Na výstavě nás již tradičně zastupoval Tobík,kterému se tentokrát příliš nevedlo a odnesl si svoje první VD .V agility hájil naší chovatelskou stanici Erda. Byly to jeho první ofic.závody a ostudu vůbec neudělal.Nejlépe se mu vedlo při zkoušce,kdy skočil na krásném 4.místě z 18-ti závodníků.Mám z něj opravdu radost!!!! Zítra oba kluky čeká pokračování,budeme moc držet pěsti!!!!

                                                       



5.6. 2013
 Týden utekl jako voda a štěňátka oslavila třetí týden života.Už si začínají mezi sebou hrát a taky se rvát,vrčí,štěkají,chůze je čím dál tím jistější.Prozkoumávají dům a reagují na náš hlas.Také jsme začali dokrmovat kaší a moc jim chutná :-)

              

a ještě pár momentek....

              



29.5. 2013
 Štěňátkům je dnes 14 dní.Váha se přehoupla přes 1kg a všechna mají alespoň trochu rozlepená očka.Zvyšuje se jejich aktivita,prcci se staví se na všechny čtyři a snaží se o první krůčky.Také dnes ochutnali poprvé odčervovací pastu.Z plemenné knihy nám již přišla čísla zápisu :-)

              



25.5. 2013
 Sobota byla pro nás velmi úspěšná.Zatím co australáček Tobík bojoval na MV v Litoměřicích a v silné konkurenci vyběhal známku výborná 3, hovawart Elgo Ruwall si odskočil na dogdancingové zkoušky a složil zkoušku F1 na výborně a DwD na velmi dobře ( musel se prostě nutně podrbat) :-D  Oběma klukům a jejich paničkám Báře a Míše moc gratuluji!!!

                                                            

22..5. 2013
 Štěňátkům je dnes 1 týden a tak jsme nafotili nové fotky,můžete porovnat jak rostou ;-) Všechna štěňátka už zdvojnásobila porodní váhu :-) Začínají se stavět na nožičky a také už štěkají :-)

              

19.5. 2013
 Tobík s Bárou vyrazili na klubový závod ZKO Pňov a ostudu rozhodně neudělali. V kategorii ZZO vybojovali krásné 3.místo.Gratulujeme!!!

                                                         

15.5. 2013
 Konečně jsme se dočkali.Po profuněné noci se Wikče během 2 hodin narodilo dnes ráno 6 štěňátek.Máme 2 redmerle kluky, 1 blacktri kluka, 1 blacktri holku,1 bluemerle holku a 1 redmerle holku.Všichni prckové jsou již rezervovaní!!!

             

A aby nebylo radosti málo,dpzvěděli jsme se poslední výsledek RTG z našeho E-vrhu a to u Escadrony. Stejně jako všichni její sourozenci je i Ronnie HD-A,ED-A.
Mám velikou radost,celý vrh je čistý :-) Majitelce Ronnie letí velká gratulace!!!

                                               

9-12.5. 2013
 Letos je to poprvé co jsme museli vynechat Jednookého vlka :-( Hrozně mě to mrzí,ale už jsem si netroufala Wicku nechat samotnou doma.Brzaňáčci ale nezůstali bez reprezentace,skvěle se jí zhostila Ilča s Exígem,kteří přes hodně deštivé počasí došli celých 87km a můžeme je tímto přivítat do skupiny longařů :-)

                                               

My jsme měli o víkendu velmi milou návštěvu z Moravy.Přijela se na nás podívat Escadrona se svými pánečky.Samozřejmě nesměla chybět rodinná fotka :-)

                                          

Wicka má dnes 57.den březosti.Už je to pěkný váleček,který většinu dne prospí a noci profuní. Štěňátka se můžou narodit každým dnem,moc se těšíme jaké barvičky a pohlaví pro nás přichystá :-)

                                           

8.5. 2013
 Orinka se pomalu začíná seznamovat se cvičákem.Vyzkoušela si kladinu a nepříjemný materiál a hlavně si pohrála s dalšími pejsky :-) Erda se zase připravuje na agiliťácké závody :-) A Wickoušek tloustne a funí.Do porodu zbývá asi ještě týden.

                                

4.5. 2013
 V sobotu jsme vyrazili na 3.ročník Krakonošova dogtrekkingu se speciálem pro plemeno hovawart. Zastoupení naší chov.stanice bylo opravdu velké - 6 hovawartů a 2 australáci.A nevedli jsme si vůbec špatně :

Kategorie procházka - bez rozdělení - 13km

Dayton Sun - 5.místo - 3hodiny 12 minut
Elgo Ruwall - 11.místo - 4 hodin 6 minut

                                                             

Kategorie MID - hovawarti - ženy - 42km

Exigo Tramp -   1.místo - 6 hodin  51minut
Dean Drabbin -  2.místo - 7 hodin  33minut
Emerity         -  4.místo - 9hodin   6 minut
Desire To Win -  6.místo - 10hodin 31minut

                                              

Kategorie MID - ostatní plemena - muži - 42km

Awlays Smile + Endží -  2.místo - 7 hodin 33 minut
Adventure Soul        -   9.místo - 9 hodin 39minut

                                                               

 

 Na tomto treku se vyhlašovala také zvláštní cena pro nejvíce zastoupenou chov.stanici,kterou jsme si odvezli,jako takovou třešničku na dortu!!!! :-)  Děkuji všem že mě v tom nenechali a nejen že dorazili,ale také závodili z plných sil :-)

                                                            

Orinka pojala tento trek jako jednu velkou socializaci.Moc si to tam užila :-) Přidávám pár fotek,můžete se podívat jak nám roste :-)

                                                        

27-28.4. 2013
 Neuvěřitelný víkend pro celou naší chovatelskou stanici!!!! V sobotu vyrazil Exigo Tramp a Adorable Rascal na Krajskou výstavu v Mladé Boleslavi. Kluci si vedli opravdu skvěle. Exík vyběhal ocenění: výborný1,Vítěz třídy a Tobík byl ještě úspěšnější : výborný 1,Vítěz třídy,Krajský vítěz,Vítěz Mladé Boleslavi,Vítěz I. skupiny.Posuzoval pan rozhodčí Václavík.
  Přestože radost byla veliká,zdaleka to nebylo pro tento víkend všechno.V neděli nastoupil Tobík na zkoušku BH,kterou splnil na krásných 50b.Je to jeho již 5.zkouška.Posuzoval pan rozhodčí Jánský. My jsme s Dýnkem vyrazily na mezinárodní výstavu do Drážďan,na kterou bylo přihlášeno 40 hovawartů. Dýnek si vedl naprosto skvěle.Nejprve vyhrál třídu otevřenou,dále běhal s vítězem třídy pracovní a třídy championů o CACIBa a nakonec se nám podařilo vyběhat i titul nejvyšší - BOB (vítěz plemene )
Náš dnešní úlovek tedy je- Dean Drabbin - V1,Antw.Dt.Ch.,CAC,CACIB,BOB
Mám obrovskou radost!!!!! Výstavy v Drážďanech se zúčastnila také naše vnučka Betria B Australis z Arkova souhvězdí (její matka je Dýnova sestra Desire To Win).Mojka vyběhala známku velmi nadějná 1 a zvítězila tak ve třídě dorostu :-) Posuzovala paní rozhodčí Wuchert.

                     

18-21.4. 2013
 Náš první letošní dogtrekking nedopadl bohužel nejlépe :-(  Už ve čtvrtek jsme se s Terkou od nás ze cvičáku - a její vlčandou Cashirou a s Ilčou a naším Exígem sešli v kempu Červený Hrádek u Jirkova. Meteorologové nehlásili zrovna nejlepší počasí,ale my pořád věřily že se jejich hrozby nesplní.A opravdu,v pátek ráno nás přivítala sice zamračená obloha,ale bez deště.Plni nadšení jsme vyrazili na trasu 10.ročníku Krušnohorského dogtrekkingu,jehož traź byla letos dlouhá 98km.Nebylo vedro ani zima,šlapalo se nádherně.V 19 hodin začalo pršet,déšt chvílema sílil chvílema slábl,pořád se zdálo,že bude možné v tom v pohodě jít.Bohužel kolem 23 hodiny nás chytil takový liják,že mi promokl nejen batoh,ale bohužel i spacák a protože pršelo dál a dál,rozhodly jsme se,stočit to zpátky do kempu a vzdát.Ušly jsme tedy jen 50km,ale i tak jsme si to moc užily.V kategorii MID- 47km nastoupila Míša s Irunkou. Závod dokončily v čase 10:18 a obsadily tak 32.místo ze 43 startujících.

                                   

 Elgo s Árčíkem si byli opět zakousat a trénink krásně zdokumentovali v krátkém videu,tak se jukněte :-)

No a naše Orinka se čím dál tím víc otrkává,ale jsou i chvilky klidu,kdy si dovede takhle krásně hrát :-)

                                          

16.4. 2013
 A máme tu další výsledky RTG. Emerity má stejně jako její sourozenci HD-A, ED-A. Hurááááá!!!!

                                                                         

Orinka už se krásně zabydlela.Je to malý ďáblík,trénujeme přivolání a rozvíjíme kořistnický pud a zájem o aport.Je moc šikovná a u všeho vrtí nadšeně ocáskem :-)

                                             

13-14.4. 2013
 Víkend byl nabitý událostmi natolik,že nevím kde začít.V sobotu absolvovala Escadrona svod mladých a odnesla si kód : 5/1a/D2,N3. Tím máme celý vrh " E " svedený.Děkuji moc všem majitelů,že Brzaňáčky předvedli :-)

                                                           

Elgo s paničkou vyrazili na další výcvikový víkend potrénovat poslušnost a obrany a nevedli si vůbec špatně ;-)

                                                   

No a my jsme se projeli 1400km a dovezli si to nejúžasnější hovawartí štěňátko.Jmenuje se Enormous I am Original,zkráceně Orinka a je vážně skvělá.Nic neřeší,všude se vecpe,všechno jí zajímá :-) Myslím že ani nepostřehla že změnila domov :-D Smečka jí přijala nad očekávání dobře,snad to bude takhle skvěle pokračovat i nadále :-) Anně moc děkuji za bezvadného,výborně socializovaného parťáka!!!

                                                                

12.4 2013
 Dnes konečně nastal dlouho očekávaný den a my mohli s Wicky vyrazit na veterinu na sono,přesvědčit se,jestli naše březnová cesta za Rufusem byla úspěšná.Dokážete si představit jakou jsme měli radost,když jsme na monitoru mohli vidět budoucí štěňátka a nebylo jich zrovna málo :-) Paní doktorka zkontrolovala,jestli je vše v pořádku a my se teď můžeme už jen těšit,až prckové zhruba za měsíc vykouknou na svět :-)

                                                           

Aby nebylo radosti málo,dorazily dnes další výsledky RTG. Everyday Joy se přidal ke svým sourozencům a i on má
HD-A, ED-A, OCD - frei. Máme obrovskou radost a Ondrovi s Luckou letí velikánská gratulace!!!!

                                                           

7.4 2013
 Na neděli byla naplánovaná vytrvalostní zkouška AD,kterou dvakrát ročně pořádáme ve spolupráci s boxer klubem,kterému tímto opět děkuji - jmenovitě paní Šefelínové a panu rozhodčímu Roškotovi.
Zkoušky se zúčastnilo 5 hovawartů, 7 australáků,3 belgičáci a 1 československý vlčák.Mezi hovawarty byli i naši černí kluci - Exígo a Joy,kterým tímto moc blahopřeji a děkuji majitelům,že do toho šli :-) Doufám že i na podzim bude mít naše chov.stanice zastoupení ;-)

                                            

Více fotek ze zkoušek zde.

6.4. 2013
 V sobotu jsem byla na kontrole vrhu v chov.stanici z Podhořanských kopců,takže jsem měla možnost zase vidět a pomazlit naší blonďatou princeznu Day Star a zároveň krkonošáka Elgoška,který přijel také na návštěvu :-) Ráda jsem vás viděla dětičky moje :-)

                                                    

 Merča si mezitím odskočila na svůj první dogtrekkingový závod - Tulák Jack. V kategorii MID - 42km,obsadila 24.místo.

                                                                 

30.3. 2013
 Na MV v Českých Budějovicích nastoupil Tobík do třídy otevřené,společně s dalšími 7-mi konkurenty, z čehož 3 byli ze zahraničí. I v takto silné konkurenci vyběhal úžasné hodnocení : výborný 1, CAC, r.CACIB. Mám obrovskou radost a Báře moc děkuji za tak skvělou reklamu kterou nám s Tobíčkem dělá :-) Posuzoval pan rozhodčí Otakar Vondrouš.

                                                    

25.3. 2013
 Máme další výsledek RTG. Elgo Ruwall dnes navštivil MVDr. Ekra a přivezl si domů následující výsledky :
DKK 0/0 ( HD-A), DLK 0/0 ( ED-A) OCD pravá noha nepostižen,levá po operaci OCD zahojena.Nic lepšího mu v rámci možností ani vyjít nemohlo.Máme velikou radost,teď se může s paničkou Míšou konečně bez obav pustit do všech psích sportů!!!!

                                                    

24.3. 2013
 Dnes proběhlo u nás na cvičáku 3.Strachovské klání.Protože naše holky ještě úplně nedoháraly,zúčastnili jsme se jen jako pořadatelé.Brzánecké barvy hájila hovawartka Emerity,která v kategorii " začátečníci " obsadila ze 14-ti startujících krásné ( i když ne úplně populární ) 4.místo. Moc gratulujeme!!!!

                                     

23.3. 2013
 Protože se nám neustále ozývají zájemci na hovawartí štěňátka a my nemáme v současné době na kom chovat,rozhodli jsme se,pořídit si náhradu za Bee-Bee. Naše smečka se tedy již brzy rozroste o malou Orinku :-) Měla jsem sice půl roku zamluvenou plavou fenku v Německu,ale příroda si občas dělá co chce,takže to nakonec  nevyšlo.....místo toho nám osud zavál do cesty tuto znakatou princeznu a tak se mu nebudeme bránit :-)

                                                     

16 - 17.3. 2013
 Konečně jsme se dočkali,progesteron dosáhl správné hodnoty a my vyrazili za Rufusem. Cesta rychle ubíhala a za 4 hodiny jsme mohli na vlastní oči vidět nejen Rufuse,ale také oba jeho rodiče a jeho sestru.Wikče se Rufus líbil a ona jemu také,takže během pár minut bylo nakryto :-) Čas do odpoledne druhého dne jsme využili pro pořádný výšlap po okolí spojený s odlovem 2 obyčejných keší a jedné multiny. V neděli po obědě jsme úspěšně překryli,spojení trvalo 21 minut,takže doufám,že v půlce dubna uvidíme na sonu malé ausíčky :-)

                                                   

12.3. 2013
 Tobík dnes přivítal svojí první nevěstu :-) Byla to výstavně velmi úspěšná redmerle fenka : Dee-Dee Merle z Kamilkové zahrady.Všechno proběhlo bez problémů,za měsíc již budeme vědět zda se můžeme těšit na první vnoučátka :-)

                                                       

10.3. 2013
 Vrchlabáci Elgošek a Árčík opět nezahálí!!! Tentokrát vyrazili na neoficiální závody v Obedience do Dvora Králové a rozhodně se neztratili. V konkurenci 11-ti závodníků obsadil Elgo krásné 5.místo a Árčík dokonce dosáhl se svým 2.místem na bednu :-) Oběma letí obrovská gratulace a jejich paničkám dík za skvělou reprezentaci naší chov.stanice.Jste prostě šikulky!!!!

                                   

3.3. 2013
 Elgo a Árčík pokračují v tréninku záchranařiny,tentokrát si zajeli do Josefova na další trénink v sutinách.

                                                

28.2. 2013
 Skvělá zpráva přiletěla dnes od Elbe Sun,která jako druhá z Éčkového vrhu absolvovala RTG na dysplazii.Stejně jako Exígo,má i ona DKK i DLK 0/0 a krásné stupně 110/112.Máme obrovskou radost a majitelům Sannynky letí veliká gratulace!!!

                                                      

24.2. 2013
 Nedělní ráno nás probudilo novou vrstvou sněhu.My měli na dnešní den naplánovanou bonitaci s Majlou. Cesta byla příšerná,ale naštěstí nejsou Jirny od nás tak daleko a tak jsme dojeli včas a v pořádku.Celá akce byla velmi pohodová, Majla bonitaci v pohodě zvládla a tak máme doma další chovnou fenu :-)

                                                     

18.2. 2013
 Nahrála jsem slíbené video z našeho prvního záchranářského pokusu.Wicka u toho stihla prozkoumat maketu,lovit myš,ale když viděla že se to paničce moc nelíbí,dala se do dalšího hledání a nakonec "tetu "našla a bez problémů vyštěkala. Je to moje Wickulka šikulka :-)
Tak se koukněte jak jí to šlo :-)

17.2. 2013
 Neděle byla ve znamení záchranařiny. Zatím co Elgošek s Árčíkem vyrazili na trénink vyhledávání v sutinách,já a Wička jsme se zúčastnili našeho prvního tréninku s Ivetou Soukupovou.A musím říct,že se nám to moc líbilo a Wicka byla myslím celkem šikovná.Takže si to rozhodně chceme zopakovat a budeme trénovat i samy.Zítra doplním ještě krátká videa.

                     

9.2. 2013
 Sobotní den byl opravdu plně využit.Ráno jsme vyrazili na cvičák ve složení Wicka,Majla,Endží a Dýnek.Potrénovali jsme poslušnost a s ausínama i obrany.Wicka přestává reagovat na osoby stojící u makety,tak mám radost :-) Endží tentokrát nádherně revírovala i kousala!!! Uvidíme jak se budou holky tvářit na cizí cvičák a cizího figuranta - v nejbližší době plánujeme trénink v Praze.
  Odpoledne se na nás přijela podívat Agirka ( Agile Paws ) se svým kamarádem Dantíkem ( Binkley Kato Delightful Riverside).Smečka se báječně vyřádila a já doufám že se uvidíme v březnu nebo začátkem dubna na zkoušce AD.

                                   

2.2. 2013
 Kluci z Krkonoš si odskočili dnes do Hradce,aby si vyzkoušeli záchranařinu. Árčík byl opravdu nadšený z toho, že může beztrestně štěkat a co víc,ještě mu za to dávali dobrůtky :-D Ale i Elgošek se snažil a brzy pochopil co se po něm chce. Tak uvidíme,jestli to Míša s Pájou s nimi dotáhnou až k nějaké zkoušce.... Budeme jim držet pěsti,ať se daří!!!! Můžete se podívat na krátké video z jejich úplně prvního tréninku. Árčík zde a Elgošek tady.

    My měli v sobotu na návštěvě Tobíka :-)

                           

26.1. 2013
 V sobotu se v Trenčíně konala mezinárodní výstava psů,na kterou vyrazil také australáček Tobík. Novou výstavní sezónu zahájil krásným výsledkem - výborný 2, r.CAC. Máme velikou radost a věříme že se bude dařit i nadále :-)

                                                      

22.1. 2013
 V úterý odešla za duhový most bohužel také Barawe,která žila se svojí paničkou v Dánsku. Měla báječný život a dožila se bez měsíce 13-ti let.Baruška už se někde prohání s Awkou,naší Bee a dalšími sourozenci a nám zůstaly jen vzpomínky..... :-(

                                                     

19.1. 2013
 V sobotu se v Praze konal výcvikový seminář s Mirkou Marcišinovou a figurantem Robertem Fagošem.Na tento seminář vyrazila tři naše Éčková štěňátka - Escadrona, Elgo Ruwall a Exigo Tramp a také naše vnučka od Irunky - Betria B Australis z Arkova souhvězdí.

                                                         

Kromě poslušnosti se trénovaly i obrany a naše trio si vedlo opravdu skvěle!!!

                                                

Samozřejmě že jsem na takové akci nemohla chybět a když už jsem tam jela podpořit naše štěňátka,vzala jsem s sebou i Wicku. Není nad to potrénovat v cizím prostředí na cizího figuranta.V prvním kole si kousla na řídítka,v druhém jsme projeli zkoušku ZM včetně revíru a spokojenost!!! :-) Na závěr jsme ještě vyfotili Ronnie v postoji,vyrostla z ní opravdu krásná fenečka!!!!

                                      

17.1. 2013
 Áčková štěňátka dnes oslavila své 2.narozeniny.Hrozně to letí,už jsou z nich dospěláci. Přeji vám dětičky moje všechno nejlepší,hlavně zdraví,protože to je ze všeho nejdůležitější!!! A těším se na nějaká další setkání!!!

                                                                     

8.1. 2013
 Exigo Tramp dnes jako první z E vrhu absolvoval RTG DKK,DLK a OCD a vše má naprosto v pořádku a kyčle dokonce s krásnými stupni 112/112.Majitelce Ilče letí obrovská gratulace!!!! Tak kdo bude další???

                                                        

4.1. 2013
Od Ejby dorazily dnes nové fotky,můžete se přesvědčit že to je přesná kopie Wikči :-)

                                              

ARCHIV NOVINEK 2012