ROK 2012

29.12. 2012
V sobotu proběhl tradiční Novoroční pochod po vrcholcích Českého středohoří.Letos jsme pokořili vrcholy hned tři.Košťálov - na jehož vrcholu je zřícenina hradu,Holý vrch,který je opravdu holý a Boreč,což je tzv. Kouřící kopec.Na Borči můžeme pozorovat trhliny ve skále ze kterých po celý rok stoupá teplý vzduch.Naplánovanou trasu nám trošku zkomplikoval hon na divočáky,ale i tak jsme nakonec všechny 3 kopce zdolali a myslím že pejsani se vyřádili.K tomu odloveno 5 kešek :-)  Vzhledem k tomu,že Éčkoví hovíci ještě nemají po RTG dysplazie,trasa byla dlouhá jen nějakých 13,5 km.
A kdo se letos zúčastnil??
za hovawarty - Attari Wart Kesidy,Dean Drabbin z Brzán.vinohradů,Emerity  z Brzán.vinohradů,Everyday Joy a Exigo Tramp z Brzáneckých vinohradů
za ausíny - Be Happy Haliba,Double Quick Wicky +Beruschka Svěží vítr,Adorable Rascal + Always Smile z Brzán.vinohradů,Always Smile carcassonne Tolugo a Give Me Smile Puella Fera.
za ostatní plemena - kolie Fergie,borderka Queen Foxy Fox,československý vlčák Cashire Arqeva a kříženec labradora a zlaťáka Nýwa.
Na fotky z celého výšlapu se podívejte tady.Moc za ně děkuji majitelce Cashiry - Terce Klesové od nás ze cvičáku :-)

                                       

21.12. 2012
Vánoční sněhové fotky dorazily od Tobíka a Agirky :-)

                                              

20.12. 2012
Ve čtvrtek oslavil náš vrh E své 1.narozeniny.Přejeme všem šesti raubířům hlavně pevné zdraví,super rodinky mají a to je pro život to nejdůležitější!!! S většinou se doufejme uvidíme koncem roku na tradičním "Novoročáku" a v půlce září na výcvikovém víkendu v Praze.Moc se na vás těším!!!! :-)

                                            

Elgoškovi panička zpracovala k 1.narozeninám super video,tak se podívejte :-)

15-16.12. 2012
Na Vánočním závodě v Praze - Letňanech nás zastupoval Elgošek,který ve sranda kategorii obsadil 7.místo z 28 startujících.V neděli pak ještě s Árčíkem nastoupili na sranda závody ve Vrchlabí,kde Árčík obsadil 2.místo a Elgošek 4.místo.Kluci i jejich paničky jsou prostě moooc šikovní a letí jim gratulace :-)

                                           

Dostali jsme taky dvě krátká videa z poslušnosti,kluci nelení ani v zimě a trénují za každého počasí :-) Na Elgoška se můžete podívat tady, na Árčíka zde.

10.12. 2012
V pondělí oslavila Taruška své 7.narozeniny.Ani tomu nemůžu uvěřit,že ten čas tak letí ,není to tak dlouho co jsme si jí coby malé štěňátko dovezli domů.Taránko,přejeme ti hodně zdravíčka a doufám že s tebou ještě prožijeme spoustu let :-) Máme tě moc rádi!!!!

                                                 

1.12. 2012
V sobotu bylo po dlouhé době nádherné počasí,takže jsme toho využili hned na dvě akce.Já s Wicky a Majlou jsme absolvovaly tříhodinovou prochajdu společně s Denčou,Verčou a Martinem a jejich ausíkama - Be Happy Haliba,Indiana Jones great Lady a Gemmels Marion Ravenwood. Jirka s Endží,Tarou a Dýnkem vyrazili natrasovat letošní Novoroční pochod.Na fotky z trasování se můžete podívat zde.

                                                     

25.11. 2012
Na poslední chvíli se uvolnilo jedno místo na zkoušku ZOP v Praze - Hostivaři a tak si Majlanka dnes složila ještě tuto zkoušku.V první části se jí nechtělo odběhnout na volno a menší nepřesnost byla i v obratech na místě,takže celkově 44 bodů. Druhá část se povedla daleko lépe,Majla zazmatkovala jen při přelézání palety,takže 3 body dolů - 47b.Celkem 91bodů - prospěla výborně!!!! Máme radost a už plánujeme zkoušky na příští rok :-) Děkujeme ZKO Praha Hostivař za milé přijetí!!!!

                                                       

18.11. 2012
Neděle patřila hovawartům. náš vrh " E " se zúčastnil svodu mladých v Mladé Boleslavi. Dětičky si vedly dobře a dostaly moc pěkné posudky.Kromě světlejšího oka u Merči mají čisté svodové kódy :-) Mám velikou radost!!! Na svod se přijel podívat také Elgošek, který už svod splnil v červnu. Takže už zbývá jen Ronnie,která si povinnost splní na jaře příštího roku a také nás po Novém roce čekají RTG dysplazie.

                      

                               Elbe Sun-5/3a          Emerity-5/1a/D2      Exigo Tramp 5/1a     Everyday Joy 5/1a

Kromě svodu probíhala v Boleslavi také bonitace.I zde jsme měli zástupce.Naše Dixie Pixie je nyní chovná fena s bonitačním kódem :

5/2a/I1,L6,M3,S1,S5/S   I.třída chovnosti

Je to již čtvrtý potomek z vrhu Dé,který je zbonitován a zároveň získal i 1.třídu chovnosti :-) Velká gratulace letí majitelce Martině!!!

                                                  

17.11. 2012
V sobotu jsme se vydaly na neoficiální dogtrekking kousíček od Prahy.Šly jsme ve velké bandě - já + Majla,Martina+ Wicky,Jarmila + Ennie ,Eva a Rusty a Ilča s naším Dýnkem.A samozřejmě Jirka s Endží,ale ti se trhli hned na začátku.Bohužel většina treku vedla po silnici a tak jsem se v půlce odpojily z trasy a zaskočily se místo treku podívat na Slapy.Nakonec z toho byl opravdu pěkný výlet a my i pejsani si to moc užili :-)

       

11.11. 2012
V neděli nepřijel Martin na bílém koni,ale Majlanka vyrazila na zkoušku BH,kterou s úspěchem splnila na 50bodíků.Posuzoval pan rozhodčí Vladimír Nedvěd.

                                         

10.11. 2012
Dnes se na nás přijel podívat Tobík a Exík. Po hodinové procházce po lese,jsme honem udělali alespoň jednu skupinovku :-)

                                         

9.11. 2012
Ronnie se zúčastnila výcvikového víkendu,kde trénovala hlavně stopy a obrany.Nové kousací fotky dorazily také od Elga a Árčíka. Mám radost že naše miminka jsou tak šikovná a hlavně že se jim noví pánečci tolik věnují a nenechají je zahálet :-)

                                 

Konečně jsem se také dostala k tomu,abych nahrála video z Wikčiného tréninku obran.Video spustíte kliknutím na fotku :-)

                                         

4.11. 2012
V neděli složil Tobík další zkoušku z výkonu - tentokráte ZZO. Je to již jeho čtvrtá zkouška a určitě ne poslední!! :-) Posuzoval pan rozhodčí Smejkal. Moc gratulujeme!!!!

                                                   

2.11. 2012
V pátek jsme se po více jak deseti lety setkali s majitelkou naší Barawe,která žije v Dánsku. Moc mě potěšilo,že Sascha je s Bárou natolik spokojená,že se rozhodla pořídit si opět hovawarta s Brzáneckou krví. Kromě Barušky je teď v Dánsku také štěně od naší Desire to Win - Bellatrix G.Orionis z Arkova souhvězdí :-) Věřím že bude dělat Sasche jen samou radost!!!

                                         

27.10. 2012
V sobotu jsme se s Wicky zúčastnili obranářského závodu O pohár města Kralupy n.Vltavou. Ráno mě vzbudil déšť,bubnující do okna.Dlouho jsem se rozmýšlela jestli vůbec někam jezdit. Protože Jirka byl v práci, musely jsme jet s Wickou vlakem a na cvičák dorazily obě promočené :-( Než jsme přišly na řadu,slejvák se změnil na chumelenici.Na zemi zůstávala vrstvička rozbředlého sněhu a Wicka usoudila,že promáčená už je dost a do toho marastu si sedat rozhodně nebude.Takže odcvičila všechny cviky sice krásně,ovšem místo sedání zůstávala až na pár vyjímek všude stát.Myslela jsem že jí přetrhnu.Nakonec jsme i tak skončily na 4.místě,protože i většina ostatních psů měla s počasím problémy.Doufám že na zkoušce ZM Wicky podobnou šílenost nezopakuje!!!

                                         

21.10. 2012
Na neděli byla naplánovaná německá vytrvalostní zkouška AD kterou pořádal náš cvičák Kralupy - Strachov a na kterou bylo přihlášeno 15 startujících.Mezi nimi byl i náš Dýnek a dva naši australští odchovanci - Árčík a Tobík. Zkoušky nám zastřešila Středočeská pobočka Boxer klubu- jmenovitě  paní Šefelínová a posuzovat přijel stejně jako na jaře pan rozhodčí Roškota,čímž bych chtěla oběma moc poděkovat,protože bez nich bychom zkoušky pořádat nemohli.Všech 15 startujících zkoušky úspěšně složilo.

                             

Protože ale každá dobrá zpráva musí být po zásluze potrestána,dorazila odpoledne zpráva nejsmutnější. Montík,náš nejúspěšnější odchovanec,pes s velkým srdcem,milou povahou,krásnýma očima,trekař tělem i duší - odešel dnes za svojí mamkou Awistou a za svými sourozenci za duhový most.Montíčku,moc nám chybíš,nikdy na tebe nezapomeneme!!!!

                                           

14.10. 2012
Úžasný víkend pokračuje!!!! Na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích nás zastupovala Dixie Pixie a vnouček Docent v.Philippsdorf. Oba dva vyběhali v otevřené třídě známku výborný 2 a Doník přidal i titul r.CAC. Posuzoval pan rozhodčí Havelka.

                                  

Tobík se zúčastnil bonitace od klubu chovatelů belgických ovčáků,která se konala u nás na cvičáku v Kralupech. V povahovém testu získal  krásných 93b ze 100 možných,také při posouzení exteriéru mu nebyly nalezeny žádné závažné chyby a stal se tak chovným psem.Doufám že se od něj dočkáme také nějakých vnoučátek... :-)

                            

Také Wicky nezahálela a po ukončení bonitace si byla vyzkoušet obrany na figuranta 1.třídy - Vladimíra Opršála. S neznámým figurantem neměla nejmenší problém,kousala moc pěkně,dokonce jsme dostaly pochvalu :-) Ona je vážně skvělá!!!!

                       

13.10. 2012
Přestože pro mnoho lidí je třináctka nešťastné číslo,pro nás to rozhodně neplatí.Dneska se klukům australským Brzáneckým vyloženě dařilo :-) Tobík se předvedl na mezinárodní výstavě v Č.Budějovicích,kde si od paní rozhodčí Grygarové vyběhal známku výborná 1 a tituly CAC a r.CACIB,čímž splnil všechny podmínky pro udělení titulu : ČESKÝ JUNIORCHAMPION !!!!!!!

                               


Árčík si pro změnu odskočil do Dvora Králové,kde nastoupil na zkoušku ZOP. První část zkoušky byla za plný počet bodů, u skupinových cviků ovšem nezapomněl předvést svoje neúnavné štěkání,takže o nějaké bodíky přišel.I tak byl celkový součet 90b. a známka výborně :-) Oběma klukům letí obrovská gratulace,máme opravdu velikou radost!!!!
 

                                            

 Za fotky děkuji Báře Drahoňovské,Míše Václavů a Martině Švecové.

29.9. 2012
Z Budějovic dorazila smutná zpráva,že také sestřička naší Bee - Briare odešla za duhový most :-(  Přestože Briuška nejezdila po výstavách ani po cvičácích,myslím,že měla skvělý život.Se svojí sportovně založenou rodinkou si užívala výlety na kole i na lyžích jako právoplatný člen rodiny.Bohužel jí nyní vypověděly službu zadní nožky :-(  Briuška se dožila 12,5 roku

                                                       

28.-29.9. 2012
Po téměř pětiměsíční pauze jsme konečně zase vyrazili na náš milovaný dogtrekking. Tentokrát to byl závod na Kokořínsku,s názvem "Krajem Hynka Máchy " takže pro nás téměř doma :-) Já s Majlou a Martina s Wickou jsme šly long - 90km a Jirka,který bohužel musel do práce,se s Jendou přihlásil alespoň na MID - 36km.Protože Jirka musel v neděli opět do práce,bylo potřeba dojít long v sobotu v nějakou rozumnou hodinu,abychom se stačili přesunout domů a on se mohl pořádně vyspat.Bohužel má kondice byla po nemoci opravdu velmi špatná,táhla jsem se jak šnek a usínala za chůze.Protože bych do cíle dorazila v sobotu někdy kolem půlnoci,s těžkým srdcem jsem se na 60.km rozhodla, že závod ukončím.Ani Jirkovi se nedařilo,za polovičkou trati jeho i Endží srazil cyklista ze srázu dolů.Oba to naštěstí odnesli jen naraženinama,ale do cíle to vzali nejkratší cestou,protože Endží po tomto zážitku opravdu nevypadala dobře.Jediný kdo zachránil Brzáneckou reprezentaci byla Martina s Wickou,která od 60-tého kilometru,kde jsem se odpojila,do cíle běžela indiánským během a skončila tak na krásném 15.místě z 27 závodnic v kategorii DTW2.Fotky z trasy si můžete prohlédnout na rajčeti,reportáž dodám o víkendu :-)

                                  

23.9. 2012
Na dnešní klubové výstavě Klubu málopočetných plemen se australáčci Brzaňáčci rozhodně neztratili.Tobík si v mezitřídě vyběhal výbornou 2 a titul r.CAC a Majla v konkurenci 8-mi fen výbornou 3.Mám velikou radost!!! A večer mě ještě potěšila Wicka,která snad konečně pochopila co je to stopa.Na její dnešní čuchání podle ZM se můžete podívat tady.

                                          

22.9. 2012
Tobík dnes složil zkoušku ZOP na krásných 94bodů. Báře i Tobíčkovi letí veliká gratulace,jste šikulky!!!! :-)

                                   

16.9. 2012
Árčík a Erda si byli vyzkoušet svůj první canicross a vedli si moc dobře.Árčík s Pájou vyběhali 3.místo a Erda s Lenkou místo 4. A protože se to všem moc líbilo,můžeme se těšit na další úspěchy :-)

                                                  

10.9. 2012
Týden bojovala naše Bee-Bee s ošklivým zánětem dělohy.Bohužel neměla dostatek sil vzdorovat a tak v pondělí 10.9.odešla ve svých 12,5 letech za svými sourozenci a Awistou do psího nebe :-(  Bíbinko,nikdy na tebe nezapomeneme!!!! :-((((

                                           

7-9.9. 2012
Tento víkend  se konal již 11.ročníku srazu Brzáneckých štěňat.Letos jsme se vydali do Lužických hor,přesněji do horské boudy v osadě Jedlová,nedaleko Jiřetína pod Jedlovou.V sobotu jsme hned po snídani vyrazili na společný výlet.Nejprve jsme vystoupali k rozhledně Jedlová,odtud pokračovali na hrad Tolštejn a přes Jiřetín pod Jedlovou a Křížový vrch zpátky do Jedlové.

                            

Po obědě přišel na řadu tradiční Awista cup. A jaké disciplíny na soutežící čekaly???
1.Vynášení předmětů ze čtverce - časový limit 2 minuty
2.Chytání piškotů - 5 pokusů - 5bodů
3.Přivolání na čas,ale aby to nebylo tak jednoduché,psovod byl schovaný za skupinou osob a po cestě na psa čekaly ještě 2 misky s dobrůtkami.
4.Slepecký pes - jednalo se o překážkovou dráhu ( slalom,překročení lavičky,usednutí na židli) kdy páneček měl zavázané oči,v ruce držel 2 kelímky a pes byl s pánem spojený dogtrekkinogovou šnůrou. Pomocník naváděl dvojici hlasem tak,aby prošla celou překážkovou dráhu v co nejkratším čase.
Závodilo 14 závodníků - 4 hovawarti,8 australáků 1 borderka a 1 kříženec.Vítězkou se stala Markéta (majitelka Agirky)s jejím druhým ausíkem Dantíkem,na druhém místě Jarmila (bývalá majitelka Baxis) s borderkou Ennie a čest Brzaňáků zachránil australáček Árčík na 3.místě.Nejlepším hovawartem byl Exígo,na 6.místě.

             


   Večer následovalo samozřejmě grilování,dobré vínko a pivko a kromě povídání a spousty legrace,také promítání sestřihu videí ze všech 10-ti předchozích ročníků,za které děkuji moc Ivošovi od Bradlyho.
   Letošního srazu se zúčastnili za Brzaňáčky : Dayton Sun,Dean Drabbin,Elgo Ruwall,Exigo Tramp,Everyday Joy,Emerity,Adorable Rascal,Adventure Soul,Astute Snout,Always Smile,Agille Paws.Z ostatních : ausíci-Give Me Smile Puella Fera, Beruschka Svěží vítr,Elvis Mladá Živa,Binkley Kato Delightful Riverside,borderka-Queen Foxy Fox a voříšek Bobeš.Dále majitelé Clairmonta a Bradlyho,Bairy,Baxis a Big Sandy,kteří již nejsou bohužel mezi námi.

Za fotky z Awista cupu děkuji majitelce Elgoška - Míše Václavů!!!
 

                                    

4.9. 2012
Plánované krytí Wicky jsme bohužel museli posunout na únor,protože já stále marodím a tak s ní neměl kdo jet :-(  Zrušit jsem musela také svou účast na dogtrekkingových závodech " Stopou strejdy Šeráka " , " Stezka vlka " a " Krkonošská tlapka " :-( Snad se podaří alespoň " Krajem Hynka Máchy " ,ale i tak mi bude jeden povinný závod do letošního mistrovství ČR chybět....škoda :-(((  Náladu mi zlepšila páteční návštěva Elgoška a také nové fotky od Erdy,který se svojí paničkou poctivě cvičí a připravuje se na zkoušky a závody :-)

                                       

27.8. 2012
Wicky dnes absolvovala vyšetření očí u MVDr.Beránka a je prostá všech dědičných očních vad :-)

25.8. 2012
Z Německa dorazila dnes smutná zpráva,že 16.8.odešla bohužel také Carisha za duhový most :-( Myslím že měla krásný život.Děkuji Iris a Reinhardovi za skvělou péči,kterou Carišce věnovali,vím že to rozhodnutí pro ně bylo velmi těžké a oddalovali to jak to jen šlo.

                                            

19.8. 2012
Exík a Tobík trénují kromě poslušnosti a stop,také obrany.Pod každým jménem najdete krátké video z tréninku kousání,tak se můžete podívat,jak to klukům jde :-)

19.8. 2012
Zatím co holky běhaly ve výstavním kruhu,Tobík vyjel do Vysokého Újezda na zkoušku ZVOP a zkoušku s úspěchem složil.Do Radimi letí velká gratulace!!!!

                                                        

18-19.8. 2012
O víkendu vyrazily Majla a Endží na duo výstavu do Lipska. V sobotu byla pro ausíky výstava národní,kterou posuzoval maďarský rozhodčí András Korózs. Tomu se Majla bohužel moc nelíbila,takže si odnesla známku VD3.Endží se vedlo lépe a získala výborná 2, res.Antw.Dt.Champion.

Posudek Majla - trošku dlouhonohá fena,slabší kostry,ne zcela paralelní linie na hlavě,rovná hřbetní linie,horší úhlení vzadu,prostorný pohyb

Posudek Endží - harmonická malá fena,hlava přiměřená k síle kostry,trošku otevřené oko,velmi dobré předhrudí a krk,korektní hřbet,korektní úhlení,pěkná srst

V neděli holky čekala výstava mezinárodní.Tentokráte se nám vedlo mnohem lépe a obě holky vyběhaly výborná 2, res.Antw.Dt.Champion Posuzoval rakouský rozhodčí Erwin Deutscher.

Posudek Majla - fena velmi pěkného výrazu,velmi pěkná hlava,korektní oko,výborná textura,hřbet rovný a pevný,méně výrazné předhrudí,správná hloubka hrudníku,postavení předních končetin je správné ale mohly by být lépe úhlené,vzadu trošku užší,výborná v pohybu,přátelská v povaze.

Posudek Endží - fena velmi dobrého výrazu,typická hlava,korektní oko,hřbet rovný a pevný,velmi dobrá textura,velmi dobré předhrudí a hloubka hrudníku,korektní uši a ocas,výborné úhlení,pohyb a povaha,v zadu trošku užší postoj,ocas v pohybu trochu vesele nesen.

                          

15.8. 2012
Také naše štěńátka pilně cvičí a připravují se na první zkoušky.

                

10.8. 2012
Léto se přehouplo do druhé poloviny a já stále marodím :-( Během krátkých vycházek se toho moc stihnout nedá,tak alespoň chodíme s Wicky na stopy.Natočili jsme krátké video,jak se Wicka snaží :-)

                                                 

28.7. 2012
V sobotu se vypravila část naší smečky,společně se smečkou Tobíka na výšlap do Krkonoš. Prošli se z Harrachova,přes Mumlavský vodopád a Labskou boudu k pramení Labe a zpátky do Harrachova. Trasa byla dlouhá asi 25km,počasí přímo výstavní,takže si to moc užili.Na fotky,kterých Martina nafotila opravdu hodně,se můžete podívat zde.

                                                        

26.7. 2012
Zatím co my jsme jeli navštívit Joyika,Exígo si odskočil vyzkoušet obrany a moc ho to bavilo :-)

                               

21.7. 2012
V posledním týdnu jsme měli dvě milé návštěvy.Nejprve se přijela podívat plavá Elbe Sun a dnes celočerná Emerity. Holkám jsem překontrolovala zoubky a jsou plnochrupé s nůžkovým skusem.Obě nás také stále spolehlivě poznávají,což mi udělalo velkou radost :-) Půlroční fotka dorazila také z Moravy od Escadrony. Katce moc děkuji za krásnou postojovku.

                                          

Večer jsem s Wickou a Majlou vyběhla k lesu na krátkou stopičku.Bohužel stále marodím a během krátkých vycházek se toho moc stihnout nedá.Wicka na stopě zatím žádné zlepšení,ale Majla vypadá že jí stopy půjdou.Podívejte se na krátké video,jejího teprve třetího tréninku,poprvé s mírným obloukem na konci.Sice trošku zazmatkovala a pak se ještě nechala rozptýlit štěkající Wickou,ale stejně z ní mám radost,protože ona určitě bude časem skvělá :-)

15.7. 2012
V neděli se do Boleslavi rozjel hovawart Exígo Tramp,který se předvedl ve třídě dorostu a od paní rozhodčí Běly Sochorové vyběhal známku velmi nadějný 2 s velmi pěkným posudkem.

                                                           

14.7. 2012
Sobota patřila australáčkům. Na národní výstavě v Mladé Boleslavi jsme měli hned 3 zástupce a nevedli si vůbec špatně :-)

Adorable Rascal - třída mladých - výborný 1, CAJC

Agile Paws       - třída mladých -  velmi dobrá 4

Always Smile    - mezitřída       -  výborná 3

 Protože jsem nemocná,nemohla jsem se výstavy bohužel zúčastnit osobně,abych miláčky podpořila.Proto bych chtěla moc poděkovat majitelce Agirky,že se cestou zpátky zastavila u nás doma a já si mohla Agirku po delší době užít zase na živo.

                                                

6.7. 2012
V současnosti neplánujeme již žádná štěňátka hovawartů,ale budeme se těšit alespoň na Brzánecká vnoučátka.Po Daytonovi se narodil 25.6. první vrh a to v chov.stanici Gasko Prim.Štěňátka jsou bohužel jen tři - 2 plaví kluci a celočerná fenka,ale vypadají opravdu dobře a jsou to pěkní kusani. Další Daytonovo krytí proběhlo 28.6. s č.zn. fenkou Asta Pektorův statek ( ch.stanice Stín lesa) A ve středu byla nakryta celočerná Desire To Win německým psem černým se znaky : Luk v.Vőlkerschlachtdenkmal. Pokud vše dobře dopadne,narodí se štěňátka začátkem září v chov.stanici z Arkova souhvězdí.

                                                             

5.7. 2012
Státní svátek a tím i prodloužené volno se nám moc hodilo.Už dlouho jsme se chystali vyzkoušet si s australačkama pasení,ale vždy do toho něco přišlo.Ve čtvrtek jsme se konečně dočkali a vyjeli do Heřmanova Městce k paní Rájové.Dostali jsme spoustu cenných rad a všechny tři ausiny byly zkušeným okem shledány vhodné pro pasení,z čehož máme radost.Samozřejmě to bude chtít spoustu tréninků,už se těšíme na další lekci :-) Fotky z pasení si můžete prohlédnout tady.

                                                 

30.6. 2012
Sobotní den byl plný úspěchů.Na Agihopsinky do Ratenic si odskočil Erda a v Openu vybojoval nádherné 2.místo.Obrovská gratulace letí jeho paničce Lence.

                                                

Tobík s Majlou vyrazili pro změnu na Národní výstavu do Klatov. Tobík vyběhal ve třídě mladých známku výborná 2 a Majla v mezitřídě výborná 3. Oba mají moc pěkné posudky,takže velká spokojenost :-) Posuzovala maďarská chovatelka australáčků - Judit Korózs - Papp

                                                               

Ale ani hovawarti nezahálejí. Elgo Ruwall,se jako první zúčastnil svodu mladých v Mladé Boleslavi a odnesl se čistý kód - 5/2a .Mám velkou radost,že i Éčková štěňata se líbí a majitelce Elgoška posíláme velikou gratulaci!!!! Posuzoval pan rozhodčí Ladislav Kukla.

                                                                 

25.6. 2012
Slíbená reportáž z Jednookáče už je taky na světe :-)

21.6. 2012
Protože mě už několik lidí uhánělo,kde jsou reportáže z letošních treků,plním alespoň z části restík a můžete si počíst jak se putovalo po Osoblažsku. Na  Jednookáči se již pracuje ;-)

14-17.6. 2012
Týden uběhl jako voda a byla zde další akce - dogtrekkingový závod po Českomoravské vrchovině dlouhý 93km,nazvaný Jednooký vlk.Nastoupili jsme bohužel bez Martiny,kterou neuvolnili ze školy.Počasí tentokrát připravilo druhý extrém - šílené vedro,ale naštěstí byl všude dostatek potůčků,řek a rybníků,takže jsme mohli chladit.A jak jsme skončili???

Jirka a Endží -   8.místo v kategorii DTM2  ( z 18 -ti )
já a Majla    -   5.místo v kategorii DTW2  ( z 15-ti )

                                                   

Fotek je tentokrát jen málo,chyběl hlavní fotograf Martina,ale i tak jukněte,bylo tam krásně ;-)

Nelenošili ani hovawart Elgošek a australačka Agirka. Elgo vyrazil v sobotu na Krajskou výstavu psů do Hradce Králové a u pana rozhodčího Adlta si vyběhal známku velmi nadějný 1.Agira se zúčastnila v neděli Klubové výstavy od klubu málopočetných plemen v Mladé Boleslavi a od polského rozhodčího získala bohužel jen ocenění velmi dobrá - kvůli ujetému uchu.Protože posudek má jinak moc pěkný,nezoufáme ;-)

Posudek Elgo - Dobře černý pes,dobré tělo - korektně dlouhé,správný skus,výborné oko a ucho,široký hřbet - zatím volnější,správně zaúhlené končetiny.
Posudek Agira - Dobrá hlava,stočené ucho,dobrá horní i dolní linie,dobrá kostra a nasazení ocasu,hluboký hrudník,volný pohyb,středně dlouhá šíje.

9-10.6. 2012
O víkendu se konala v německém Erfurtu duo výstava,kde jsme nemohli chybět,protože Irunce chyběl poslední CAC na německého šampiona.A aby auto bylo plně využito,přibalili jsme ještě Majlu. Organizace výstavy mě tedy moc nenadchla,ale výsledky stály za to :-)

Sobota - Nár.výst. -     Majla - výb. 2, res.Antw.Dt.Ch.VDH           rozhodčí - Roberto Schill - Rumunsko
                                 Irunka - výb.1, Antw.Dt.Ch.VDH,CAC         rozhodčí - Brit Wuchert  - Německo

Neděle - Mezinár.výst. -  Majla - výb. 2, res.Antw.Dt.Ch.VDH                    rozhodčí - Sharron Taylor - Austrálie     
                                  Irunka - výb. 1,Antw.Dt.Ch.VDH,CAC,CACIB,BOB    rozhodčí - Petra Krivy     - Německo

Irunka tímto splnila všechny podmínky pro přiznání titulu Deutscher Champion VDH ,který jí právem náleží.Zúčastnila se 6x výstavy v Německu,6x zvítězila a odvezla si titul CAC a ještě k tomu přidala 2x CACIB, 1x r.CACIB a 1x BOB.Jsem na ní moc pyšná!!!!! :-)

                                    

 

9.6. 2012
Na klubové výstavě KCHBO nás reprezentoval Tobík. Ve třídě mladých si vyběhal nádhernou známku výborná 2. Posuzovala specialistka na plemeno z Ameriky,takže si posudku a hodnocení opravdu vážíme!!!!

                                                               

8.6. 2012
Smutná zpráva dorazila od majitelky Bairy. Také Barunka dnes,ve věku 12 a čtvrt roku,odešla za duhový most :-(  Budeš nám chybět!!!!

                                                  

3.6. 2012
Víkend byl opět plný událostí.Na krajskou výstavu do Lysé n. Labem vyrazil australáček Tobík a hovík Exígo. Kluci si vedli opravdu báječně.Exík vyběhal známku velmi nadějný 1 a Tobík výborný1,vítěz třídy,Krajský vítěz.
Nezahálel ani Erosek,který vyrazil na své úplně první agiliťácké závody.V Jumpingu obsadil 6.místo a v Openu 5.místo.
Všem třem letí veliká gratulace!!!! :-)

                                                                

Na trénink obran vyrazili australáček Árčík a hovawart Elgošek. Oba mají opět zpracovaná krátká videa,takže se můžete podívat :-)

My jsme vyrazili na další dogtrekkingový závod - tentokrát do Osoblahy na " Zde jsou lvi ".Trasu dlouhou 82km jsme zdolaly za 31hodin,což nám vyneslo krásné umístění

Martina + Wicka         5.místo v kategorii DTW1
Já a Majla                 5.místo v kategorii DTW2

Setkali jsme se zde s dalšími ausíky ze Svěžího větru - Ozzákem a Adélkou a jejich fajn paničkou :-) Jsem ráda že jsme se konečně mohly setkat osobně.Fotky jsou jako vždy na rajčeti.

                                           

29.5. 2012
Erda ( Astute Snout) se připravuje na své první agiliťácké závody.Držímě pěsti ať mu to dobře běhá!!! :-)

                                                         

27.5. 2012
O víkendu se konala mezinárodní výstava psů v Litoměřicích. Brzaňáčci si vedli opět skvěle. V sobotu se ve třídě mladých předvedl australáček Tobíček ( Adorable Rascal),třídu mladých vyhrál a vybojoval si svůj první CAJC.V neděli do třídy otevřené nastoupila hovawartka Irunka ( Desire To Win) a z osmi fen skončila na krásném druhém místě s titulem r.CAC. Australáky posuzoval rozhodčí Milan Krinke,hovawarty Miroslav Václavík.Oběma letí velikánská gratulace - děláte mi radost!!

                                                  

21.5. 2012
Dnes se na nás přijela podívat Sannynka. Měli jsme velkou radost že nás poznala :-) Je z ní velká a mohutná fena,s páníčkem začala chodit na cvičák,tak doufáme že se jí cvičení bude líbit :-)

                                                         

20.5. 2012
Krkonošáci Árčík a Elgošek mají nová videa.Tak se podívejte jak jim to krásně cvičí :-)

19.5. 2012
Sobota patřila naší Majlance,která na cvičáku v Kralupech úspěšně složila zkoušku ZZO. Rozhodčí byl pan Miroslav Ryneš.

                                                                  

12.5. 2012

KLUBOVÁ VÝSTAVA HOVAWARTŮ - KNÍŽECÍ RYBNÍK U TÁBORA

Po roční přestávce jsme opět vyrazili na klubovou výstavu.A protože máme úžasné majitele,bylo letos přihlášeno rekordních 10 Brzaňáčků. Vrh E měl premiéru ve třídě štěňat,Déčkoví dospěláci se předvedli ve třídě otevřené.Štěňata posuzovala slovinská rozhodčí Dušica Bučer,dospělé psy Sabine Kerschner a feny Elizabeth Kapsch - obě z Rakouska. Přestože to pro některé byla výstavní premiéra,byli moc šikovní a udělali mi velkou radost.Pyšná jsem i na našeho Dýnka,který sice nakonec nevybojoval pořadí,ale v opravdu silné konkurenci vypadl jako šestý nejlepší pes z 25,což je pro mě obrovský úspěch.Bráškové si vedli ještě mnohem lépe :-)

Everyday Joy - téměř 5-ti měsíční silný pes,korektní ocas,rovný postoj,korektní úhlení,vpředu užší,krásné držení těla,plynulý krásný pohyb,silná hlava,ucho nížeji nasazené,dobré oko,korektní nůžkový skus - přezubuje,přátelská povaha,ale mírně rezervovaný.        velmi nadějný 2

Elgo Ruwall - skoro 5-ti měsíční pes,silný,černý se znaky,korektní ocas,rovný postoj,volnější lokty,korektní úhlení,velmi krásné kompletní znaky,velmi krásný pohyb,korektní uši,pěkná hlava,středně hnědé oko,korektní skus - přezubuje,přátelská povaha              velmi nadějný 3

Exigo Tramp - téměř 5-ti měsíční pěkný černý pes,korektní ocas,rovný postoj,korektní úhlení,vzadu užší,plynulý pohyb,velmi temperamentní,korektní skus - přezubuje,středně velká hlava,korektní uši,tmavé oko,přátelská povaha.                                       velmi nadějný

Emerity - téměř 5-ti měsíční,štíhlá fena,silná kostra,korektní ocas,rovný postoj,korektní úhlení,krásné držení ocasu,krásný plynulý pohyb,pěkná hlava,korektní uši,korektní nůžkový skus - přezubuje,přátelská temperamentní povaha                                         velmi nadějná 1

Escadrona - 4,5 měsíční,štíhlá fena,silná kostra,černá,korektní ocas,v postoji trošku širší,korektní úhlení,krásné držení ocasu,velmi krásný plynulý pohyb,pěkná hlava,tmavé oko,korektní ucho,přezubuje,nůžkový skus,přátelská,temperamentní povaha          velmi nadějná 2

      Elgo Ruwall         Exigo Tramp        Everyday Joy           Emerity             Escadrona        

                          
                      

Dean Drabbin - 2,5 letý,velký,mohutný pes,mohutná hlava,středně hnědé oko,korektní ucho,kompletní chrup s nůžkovým skusem,korektní úhlení pánevních končetin,ale užší posun vzadu,korektní ocas,varlata o.k.,černá srst s náznakem hnědé,středně tmavé pálení,na nohách přeznakovaný, pozorná povaha.                                                                                                                          výborný         

Diamond Rock - 2,5 letý,středně velký,mohutný černý pes,středně hnědé oko,korektní uši,kompletní chrup s nůžkovým skusem,mohutná hlava,korektní úhlení v postoji,pěkný pohyb,varlata o.k.,korektní ocas,černá srst,pozorná povaha                                                                                                          výborný 3       

Dayton Sun - 2,5 letý mohutný pes,plnochrupý s nůžkovým skusem,tmavé oko,mohutná hlava,plynulý pohyb,varlata o.k.,korektní ocas,výborná plavá srst,výborný pigment,přátelská povaha                                                                                           výborný 4

Dixie Pixie - 2,5 letá fena velkého rámce,silná hlava,uši vzadu nasazené,tmavě hnědé oko,pěkná struktura i délka srsti s nádechem do hněda,kompletní znaky které by měli být na zadních končetinách lépe ohraničeny,krásná plavá barva znaků,ocas v pořádku,v postoji malé úhlení kolenou,mírně přestavěná záď,v pohybu přední i zadní stočené,volný hřbet v důsledku nadváhy,velice přátelská a milá povaha                          velmi dobrá

Desire To Win - 2,5 letá černá,mohutná fena,krásná hlava,středně hnědé oči,volnější pysky,krásná černá srst,několik bílých chlupů na hrudi,v postoji zadn ítrochu stočené,úhlení korektní.Pěkná horní i dolní linie,velmi krásný plynulý pohyb,ocas anatomicky korektní a korektně nesený,plnochrupá s nůžkovým skusem,velmi přátelská a otevřená povaha                                                                                                   výborná

    Dean Drabbin              Dayton  Sun               Diamond Rock          

                                


  Nakonec jsme nastoupili ještě do soutěže o nejlepší chovatelskou skupinu.Skupiny jsme měli vlastně dvě. Černoznakatou,ve které byli : Dean,Dixie a Elgo a celočernou kterou tvořili : Irunka,Rocky,Exígo,Joy,Merča a Ronnie. Nedělala jsem si žádné velké naděje,přeci jen skupina složená ze štěňat a dospěláků nepůsobila moc jednotně.Ale s černochama jsme se probojovali do užšího výběru a nakonec skončili na krásném 3.místě. Mám opravdu velikánskou radost a obrovský dík letí i všem našim majitelům!!!! S většinou jsme to večer řádně oslavili ;-) Těším se na další společnou akci - připravuje se tradiční Brzánecký sraz :-)

                           

9.5. 2012
Skvělá zpráva dorazila z Kunína od Able Girl. Ejby byla na RTG DKK a její výsledek je stejně jako u jejích sourozenců 0/0. Snímek vyhodnocoval MVDr.Ekr. Máme velikánskou radost a moc děkuji majitelům Ejbynky,že nechali RTG udělat přestože na Ejby nebudou chovat.

8.5. 2012
Árčík se zúčastnil svého prvního pidi "treku" - Krakonošův dogtrekking.V kategorii procházka na 13km obsadil se svojí paničkou Pájou krásné 2.místo.Snad ho brzy uvidíme i na nějakém delším závodě ;-)

                                                                   

6.5. 2012
Krytí Endží se bohužel nepodařilo :-( Přesto dva strávené dny ve společnosti Bostona a jeho milých pánečků považuji za velmi příjemné.Jsem moc ráda že jsem je mohla poznat osobně,dozvěděla jsem se spoustu nových informací o chovu australáčků v Německu. Boston rozhodně nezklamal mé očekávání,takže jakmile začne hárat Wicky,vydáme se na 600km dlouhou cestu znovu,doufám že tentokrát úspěšně.

                                                                    

V Praze se dnes konala mezinárodní výstava psů,kde nás zastupovala Desire To Win. Irunka si od německého rozhodčího Helge Ludwiga vyběhala známku výborná 2 a titul r.CAC. Máme radost a moc gratulujeme!!!

                                                       

2.5. 2012
Skvělá zpráva dorazila od Angela - taťky našich Éčkových štěňat.Angelo během dubna splnil další 2 zkoušky FH2 na výborně,čímž si vybojoval možnost,zúčastnit se kvalifikace na stopařské mistrovství Německa. Jsme pyšní na našeho šikovného taťku a budeme mu držet pěsti ať se daří i nadále!!!!

                                                                     

1.5. 2012
Dnes se konala další hovawartí školka,tentokrát ve Spytě. Zúčastnil se jí opět Elgo a nově také Escadrona. Oba si zde vyzkoušeli obrany a byli moc šikovní!!! My jsme byly s Wickou potrénovat obíhání maket na cvičáku a už jí to krásně jde,tak mám radost.Vyštěkání na přímo si vyzkoušela Majlanka a hned pochopila co se po ní chce.S Endží se chystáme ve čtvrtek na progesteron a podle něj pak vyrazíme za Bostonem :-)

                      

29. 4. 2012
Dnes odpoledne jsme zajeli navštívit Joyika a jeho novou rodinu. Joy se má opravdu báječně a já už se moc těším na klubovku,kde by se kromě Joye mělo předvést ještě dalších devět Brzaňáčků. Merča si dnešní letní den užívala procházkou a koupelí ve Vltavě :-) Za fotku moc děkuji Janě Hnátkové.
 

                                             

28. 4. 2012
V Mladé Boleslavi se dnes konala Krajská výstava psů,na které měli premiéru ve třídě štěňat naši Ěčkoví hovíci - Exígo a Elgo a v mladých se předvedl také australáček Tobík. Samozřejmě jsem vyrazila kluky podpořit a s výsledky jsem moc spokojená.

Exigo Tramp - velmi nadějný 1
Elgo Ruwall  -  velmi nadějný 2

Posudek Elga - 4 měsíční,správně se vyvíjející v daném věku,dobrá kostra,již výrazné chody,správně rozložené znaky,výborná povaha,výborně předveden.
Posudek Exiga  - 4 měsíční pes,plně odpovídající věku a vývinu,výrazný pohyb,správná barva a struktura srsti,dobrá povaha,správně předveden,velmi hezké tmavé oko.

Adorable  Rascal - výborný 1, Vítěz Mladé Boleslavi

Posudek Tobíka - 14-ti měsíční pes dobrého formátu,pěkná hlava,pevný hřbet,správná záď,hezký hrudník,výrazný posun obou párů končetin,správná struktura srsti

Všem moc gratulujeme!!! Posuzoval pan rozhodčí Ladislav Kukla. Prohlédněte si fotky hovawartů a australáčků z výstavy.

                    

26. 4. 2012
Od Lenky dorazila nová Erdova fotka.A od Árčíka a Elgoška nová videa z poslušnosti,tak se podívejte jak jim to jde :-)

                                                                   

23 4. 2012

ENDŽÍ HÁRÁ!!!!

Konečně jsme se dočkali hárání u Endží. Příští týden vyrážíme za ženichem.Doufáme že všechno klapne a narodí se spousta malých Endžínek a Bostonků :-) O všem vás budeme informovat.

                                                       

20-21. 4. 2012
Další z dogtrekkingových závodů letošní sezóny byl Krušnohorský dogtrekking,který se letos konal z části v Labských pískovcích a z části v Krušných horách.Trasa byla nádherná i když mnohem náročnější než Šlapanice.Podle toho také vypadal náš čas - 90km jsme daly za 34:28.Martina nastoupila s Dýnkem,který měl longařskou premiéru,já tradičně s Wickou.Jirka s Endží měl krásně našlápnuto a drželi opravdu velmi slušné tempo,ale nějak je překvapilo počasí,takže nakonec na Cínovci museli závod ukončit.Konečné výsledky tedy zní :

Já + Wicky ...........                 7.místo v kategorii DTW2
Martina + Dean Drabbin......     14.místo v kategorii DTW1

Fotky z velmi krásné a zajímavé trati najdete tady. Reportáž se připravuje :-)

                                                  

21. 4. 2012
Dixie Pixie vyrazila se svojí paničkou na Krajskou výstavu do Hluboké a přivezla si domů titul nejvyšší - výborná 1,vítěz třídy, Krajský vítěz.Desire To Win pro změnu zabodovala na mezinárodní výstavě v Drážďanech. Ve třídě otevřené vyběhala - výborná1, CAC a r.CACIB. Oběma strašně moc gratulujeme!!!!

                                                            

14. 4. 2012
Tři z našich Éčkových štěňátek ( Exigo Tramp,Elgo Ruwall a Emerity) se sešli v sobotu na Hovawartí školce v Praze. Podle slov majitelek si to prckové náramně užili.Dorazily také aktuální fotky od Escadrony,za které moc děkuji Katce :-) My jsme potrénovaly s Wickou dnes stopu a poslušnost a protože se nám dařilo,jsem zase plná elánu na zkoušky.Uvidíme jestli jí to vydrží. Majlanka nám začala hárat,takže očekáváme,že se v nejbližší době připojí i Endží a vyrazíme za Bostonem :-)

                          

6-8. 4. 2012
Letošní Velikonoce jsme pojali trochu netradičně a místo pečení mazanců a beránka jsme vyrazili na první dogtrekking této sezóny,do Šlapanic u Brna. Setkání se stejně postiženými lidičkami bylo po dlouhé zimní pauze skvělé.Trasa tentokrát perfektně značená,terén nenáročný a délka jen 82km.Jediným nedostatkem byla šílená zima.Ani ne tak při vlastním závodě,jako v noci.A jak to dopadlo???

Jirka + Endží.......... 11.místo v kategorii DTM2
Martina + Majla.......15.místo v kategorii DTW1
já + Wicky  .............7.místo v kategorii DTW2

Zatím alespoň nějaké fotky z trasy,tak jukněte :-)

                                                 

31. 3 - 1.4. 2012
Tento víkend byl pro nás velmi úspěšný!!!! V sobotu nás na MVP v Českých Budějovicích zastupoval australáček Adorable Rascal,který ve třídě mladých vyběhal krásný posudek a známku - výborný 2.Hovawartí vnouček Docent v. Philippsdorf pro změnu bojoval na zkoušce a úspěšně zdolal zkoušku BH.
 
V neděli si na výstavu odskočil Docent a také on v otevřené třídě získal známku V2 a přidal titul r.CAC. O trošku lépe na tom byla Dixie Pixie,která k titulu r.CAC,přidala ještě r.CACIB.
  
Ani my s Wickou jsme se neflákaly. Nastoupily jsme na interní aprílovské závody našeho cvičáku.Že byly opravdu aprílovské nasvědčovalo to,že první disciplínou závodů v poslušnosti  byla stopa...."kdybych to byl býval věděl,tak bych tam vůbec nechodil... " :-D  No Wicky výkon byl tentokrát příšerný (zimní přestávka se podepsala) dotlačila jsem jí statečně na konec a protože alespoň zalehávání předmětů má opravdu spolehlivé,ukořistili jsme díky nim 63bodů ze 100.Poslušnost se skládala z klasické části - přivolání,odložení za pochodu v leže, sedni,lehni,vstaň,ovladatelnost bez vodítka,metrovka a áčko. Myslím že za tuto část se rozhodně nemusím stydět,jen na Áčku Wickyně nějak nevyšel krok a spadla dolů...musela jsem jí vyslat znovu,což nás stálo 5 bodů :-( Poslední 2 cviky byly aprílovské. Aport na ruby - kdy psovod odhodil předmět,ale pak si pro něj sám doběhl,předsedl  před psa,ten mu odebral aport a psovod se přiřadil k noze.Tento cvik se Wickulce kupodivu fakt povedl!!!! Posledním cvikem byl psovod ležící na zemi a velící psovi sedni,lehni vstaň.Musím říct,že při tomto cviku jsem prošla důkladnou lízací očistou a moc se nám to nepovedlo....ale nebyli jsme jediní :-D Celkem jsme vybojovaly 155bodů což stačilo na 4.místo ( z 11-ti, přičemž jeden odstoupil hned po stopě) a nepopulární bramborovou medaili.Ale atmosféra byla skvělá a myslím že jsme si to všichni užili :-)

                                                     

25. 3. 2012
Také v neděli Day Star nezahálela a na MV Nitra vyběhala známku výborná 2 a titul r.CAC. Tarušce i Lucce letí velká gratulace :-)

24. 3. 2012
Sobota byla naprosto úžasná!!!! Na mezinárodní výstavě v Nitře získala Day Star ocenění V1,CAC,čímž splnila poslední podmínku k udělení titulu Champion SR.
MOC GRATULUJEME!!!!

                                                       


Po měsíčním odloučení se na nás přijela podívat dvě  Éčková štěňata - Elgo Ruwall a Emerity. Na cvičáku si krásně zařádili a já si je zase mohla krásně pomuchlovat :-) Aleno,Míšo,moc díky že jste s prckama dorazily!!!

                                                       

A jako třešnička na dortu je složení zkoušky AD,kterou si na své konto po dnešku můžou připsat naše australačky -  Majla, Wicky i Endží. Jedná se o německou vytrvalostní zkoušku,kdy pes běží 20km a po krátkém odpočinku ještě odcvičí poslušnost.Moc jsme si to všichni užili :-) Chtěla bych moc poděkovat paní Aleně Šefelínové,díky které jsme zkoušky mohli pořádat a panu rozhodčímu Raškotovi,který nám je přijel odpískat.Na fotky z kontroly na polovině okruhu se podívejte zde a fotky z cíle jsou tady.

                                                      

20. 3. 2012
Čas letí a Éčkovým štěňátkům jsou dnes 3 měsíce.Od Elgoška jsme dostali nádherné video ze začátků jeho poslušnosti.Myslím že na 3 měsíce mu to šlape opravdu pěkně. Krátké video z pilování chůze u nohy poslal také druhý Krkonošák - australáček Árčík. Od Sannynky dorazily první fotky z nového domova.

                                                       

10. 3. 2012
Protože se blíží dogtrekkingová sezóna,vyrazili jsme dnes na takovou malou procházku podél řeky Sázavy,abychom připravili nožky na blížící se závody.Naše trasa vedla z Pikovic přes Petrov,Třeštibok,Luka pod Medníkem do Kamenného Přívozu a po druhé straně Posázavskou stezkou zpátky.Nachodili jsme sice jen 21km,ale byl to příjemně prožitý den :-) Fotky si můžete prohlédnout na rajčeti.

                                                                     

9. 3. 2012
Dnes slaví Céčková štěňátka neuvěřitelné 10.narozeniny.Montíku,Syndy,Cassinko,Carishko a Roňáčku - přeji vám všem hodně zdraví a ještě spoustu let s vašimi úžasnými pánečky!!!! Tichá vzpomínka letí Carolínce,Lexíkovi a Síbáčkovi,kteří již nejsou mezi námi.Jukněte jak to vypadalo před 10-ti lety ;-) Za video moc děkuji Hance Jemelkové!!!!

7. 3. 2012
Doplnila jsem Árčíkovi novou profilovou fotku.

3. 3. 2012
Na oblastní výstavě v Českých Budějovicích zabodovala Dixie Pixie,která se panu rozhodčímu moc líbila a vyběhala tak známku výborná 1 s tituly vítěz třídy a Oblastní vítěz.Dixince letí velikánská gratulace!!! :-)

                                                                           

29. 2. 2012
Elgošek má své první video. Jukněte jaký je to šikulka,nosí aportíček,tahá se o uzel,štěká na povel a naučil se rozbalovat deku.To se bude panička na treku mít,až jí bude rozbalovat karimatku ;-)

26. 2. 2012
Dnes slaví naše Bee-Bee a s ní i Barawe, Baltimore, Baira, Briare  a Bradley nádherné 12-té narozeniny!!!! Přejeme všem hodně zdraví a ať ještě dlouhou dobu dělají radost svým bezvadným páníčkům.Tichá vzpomínka letí Bristolovi,Baxis,Big Sandy,Baxianovi a Blond Freddiemu,kteří již odešli za duhový most.O Bay City nemám bohužel žádné informace,majitelé se po povodních ztratili neznámo kam :-(       

                    

 Více fotek našich oslavenců si můžete prohlédnout zde

26. 2. 2012
Stále nám chodí další a další fotky štěňátek z nových domovů,ze kterých máme velikou radost a za které strašně moc děkujeme!!!! Jukněte jak krásně se štěňátka zabydlela :-)

25. 2. 2012
Dostali jsme  dvě fotky z Erdového tréninku agility.Tak se podívejte jak mu to jde :-)

                                                                    

25. 2. 2012
Jako poslední opustila rodný vinohrad Emerity. Novou majitelkou Merči je naše kamarádka z dogtrekkingu. Merču tedy čeká treková kariéra a měli bychom se s ní i její paničkou setkávat také na cvičáku :-) Merinka bude bydlet v Kralupech.

                                                                           

24. 2. 2012
Konečně se dočkala i Elbe Sun. Její nová rodina se vrátila z hor a Sanny se přesunula jen o pár kilometrů dál - do Roudnice n.L,kde bude působit jako rodinný pes,ale měla by se občas ukázat i na výstavě a pokusit se o chovnění.

                                                                           

20. 2. 2012
Štěňátkům jsou dnes 2 měsíce,je to neuvěřitelné jak rychle čas utíká.Z nových domovů zatím chodí jen pozitivní zprávy,prckové vše zvládají bez problémů :-) Přidávám fotky z nového domova od Elgoška :-)

                                                                    

 

19. 2. 2012
Elgo Ruwall měl původně odcestovat až do Německa. Nakonec ale všechno dopadlo úplně jinak a z Elgoše bude Krkonošák. Jsem docela ráda,že to s tím Německem nakonec padlo,protože ho alespoň budu vídat :-) Elgo bude u zkušené hovawarťačky a bude cvičit,jezdit na výstavy a samozřejmě chodit dogtrekking :-)

                                                                        

18. 2. 2012
Dorazily fotky z nového domova od Joyika a Exíga. Přidávám alespoň pár na ukázku,zbytek nahraji na rajče.

 

                                                 

16. 2. 2012
Dnes došlo i na naší Majlu - Always Smile.Také ona podstoupila RTG vyšetření na DKK a DLK a stejně jako bráškové má i ona oba výsledky 0/0.Z šesti štěňat jsou tedy již tři rentgenovaní a zatím skvělé výsledky !!!! Máme velikou radost!!!

                                                                        

15. 2. 2012
Jako další se vydal na RTG kyčlí a loktů k MVDr. Ekrovi  Adventure Soul. Stejně jako Tobík,má i Árčík nádherný výsledek: DKK i DLK 0/0.Mám obrovskou radost!!! Snad to tak bude pokračovat i u ostatních....

13. 2. 2012
Štěňátka se krásně zabydlují v nových rodinách,děkuji moc všem za zprávičky z prvních dnů odloučení. Od Ronnie už také dorazily první fotky,kde je zachycená se svým novým parťákem. Bery jí přijal moc pěkně i o hračky a pelíšek se s ní podělil :-) Věřím že budou správná dvojka!!!

                                                                 

12. 2. 2012
Další kdo vyletěl z rodného hnízda je Escadrona. Bydlet bude nedaleko Olomouce a její noví páníčci jsou zkušení hovawarťáci. Plánují s Ronnie jak cvičit,tak i vystavovat.Máme radost,že našla super domov!!!!

                                                                        

11. 2. 2012
Do svého nového domova odjel dnes Exigo Tramp a Everyday Joy. Exígo bude bydlet nedaleko Kolína a se svojí báječnou paničkou chtějí zkusit výcvik,výstavy i náš milovaný dogtrekking. Moc jim držím pěsti,ať se jim daří. Chvilku po Exígovi odjel i Everyday Joy. Joyík bude bydlet jen kousíček od nás.Také on našel skvělý domov.Bude to především rodinný pes,ale pokud dobře naroste,mám slíbeno i uchovnění :-)

                                                                    

9. 2. 2012
Jako první průkopník,vyrazil australáček Adorable Rascal na RTG dysplazie k MVDr Ekrovi. Jeho výsledky jsou skvělé - DKK i DLK 0/0. Huráááá!!!!

8. 2. 2012
Day Star
a Desire To Win podstoupily vyšetření očí na dědičné oční vady s výsledkem - prostý. Majitelkám moc gratulujeme a máme velikou radost!!!!!

7. 2. 2012
Dnes proběhla kontrola vrhu. Štěňátka se moc líbila,vrh byl označen jako vyrovnaný ve výborné kondici,tmavé oči,příjemné povahy.Všechna štěňátka mají nůžkový skus,všichni pejsci mají sestouplá varlátka. Snad budou i nadále dostávat jen taková krásná hodnocení :-)

6. 2. 2012
Doplnila jsem fotky do odchovů k jednotlivým štěňátkům vrhu E

5. 2. 2012
Čas letí jako splašený a příští týden již se některá štěňátka rozprchnou do svých nových domovů.Myslím,že nové rodiny jsme jim vybrali dobře a že se budou mít všichni báječně.O víkendu jsme nafotili profilová fota jednotlivých štěňat,která již brzy přidám na jejich stránku a také oblíbenou hromadnou fotku celého vrhu.Za fotky moc děkuji Monice Bystrianské,které vděčím i za to,že tento vrh vůbec je,protože nás s Taruškou bezpečně dopravila těch 600km za Angelem a druhý den zase domů :-)

                                                                         

31. 1. 2012
Štěňátkům je 6 týdnů. Mají za sebou čipování a první očkování. Na veterině prozkoumávali nové věci a tváře a ani to nijak moc neřešili.Každý den tráví nějaký čas venku,aby se otužili a seznámili s novým prostředím.Rádi se přetahují o hračky a také si již mezi sebou ujasňují postavení ve smečce.Váha se u kluků a blondýny přehoupla přes 6 kg,černošky mají asi o půl kg méně.Fotky z pátého a šestého týdne si můžete prohlédnout zde.Na sobotu máme domluvenou kmotřičku Moniku s jejím super foťákem,tak se můžete těšit na pořádné záběry ;-)

28-29. 1. 2012
Na mezinárodní výstavě v Trenčíně nás v sobotu zastupoval australáček Tobíček. Od pana rozhodčího Polgára si vyběhal známku výborný 3. V neděli pak barvy hovawartů hájila Taruška,která dopadla ještě o kousíček lépe a odvezla si domů titul r.CAC. Oběma moooc gratulejeme!!!! :-)

                                                                      

20. 1. 2012
Štěňátka dnes oslavila první měsíc svého života.Už to nejsou žádné batolící se kuličky ale pořádní raubíři. Je jich plný dům,všechno prozkoumávají a okusují,dovádí s Majlou a Endží považují za náhradní mámu... :-) Krásně baští a občas ještě přemluví Tarušku aby jim dala cucnout jejího mlíčka.Váha se u velkých přehoupla přes 4kg,černé holky mají 3,5kg.V noci spinkají,ani o nich nevíme,ale ráno,to je budíček.... Můžete se podívat na nějaké fotky z dnešního focení :-)

19. 1. 2012
Dostali jsme zimní pozdrav od Ejbynky, děkujeme za zprávičky,jsme rádi že se má dobře :-) Podobou a povahou nezapře mámu ;-)

                                                                         

 

17. 1. 2012
Je to neuvěřitelné jak čas letí.Dnes slaví Majla a všechna naše australská miminka 1.narozeniny.Štěnátka moje,přeji vám hodně zdraví,radosti,lumpáren a úspěchů a držím pěsti na RTG dysplazie!!!!

                                                                         

15. 1. 2012
Štěňátkům je 26 dní. Dnes poprvé ochutnala granulky a neměla s tím sebemenší problém,miska byla během chviličky prázdná. Mile mě překvapují i svojí čistotností. Teprve včera jsme zrušili porodní bednu a štěňátka vypustili po celé verandě a dnes již všechna krásně chodila dělat hromádky na noviny.Jsou to prostě šikovní andílci :-) Všichni pejskové a plavá fenka již mají přes 3kg,černé fenky 2,80kg. Některá štěňátka ještě stále hledají nové majitele.

                                                                         

15. 1. 2012
Na výstavě v německém Norimberku se předvedl Clairmont ve třídě veteránů. Od rozhodčí Evy Preisinger obdržel krásný posudek a ocenění výborný 1 - Nejlepší veterán. Máme velikou radost,že se ani v seniorském věku nepřestal líbit. Montíku, jsme na tebe moc pyšní!!!!

                                                                           

10. 1. 2012
Štěňátkům jsou 3 týdny.Váha se přehoupla přes 2kg,štěňátka už si hrají,okusují se,štěkají.Začali jsme přikrmovat z misky,kašička jim moooc chutná,občas si do ní i lehnou a vypadají jak malá prasátka :-) Konečně jsem nahrála nějaké fotky štěňat na rajče,tak se můžete na prcky podívat :-)

                                                                           

9. 1. 2012
V sobotu se Dixie Pixie se svým pánečkem Martinem zúčastnila 15.ročníku sranda závodu v ZKO Prachatice. Po prvních čtyřech disciplínách to vypadalo na pohár,bohužel přivolání na čas odsunulo tuto dvojici na 4.místo.I tak oběma moc gratulujeme!!!!!

8. 1. 2012
Také dnes jsme měli v Brně svého zástupce - tentokráte z řad hovawartů. Do třídy otevřené nastoupil Dayton Sun a vyběhal si titul CAC. Máme velikou radost a jeho paničce Žanetě letí velikánská gratulace!!! :-)

                                                                             

7. 1. 2012
Na Hanácké národní výstavě,která se zcela netradičně konala v Brně,měl Tobík premiéru ve třídě mladých. V konkurenci dalších 6-ti psů se rozhodně neztratil!!! Od pana rozhodčího Václavíka obdržel krásný posudek a celkové hodnocení " výborný 3 " Báře moc gratuluji k super úspěchu,to nám ta nová sezóna nádherně začíná!!!!  :-)

                                                                             

4. 1. 2012
Konečně jsme štěňátkům přidělili jména.A jak to dopadlo???

                               

Elbe Sun                    Emerity                    Escadrona              Elgo Ruwall             Everyday Joy         Exigo Tramp

3. 1. 2012
Obdrželi jsme pár fotek od Dakiry, která žije se svojí rodinkou v Rakousku a také od Agirky z Chomutova, která se pilně připravuje na své první zkoušky. Oběma moc děkujeme za zprávičky :o)

        

ARCHIV NOVINEK 2011