ARCHIV NOVINEK 2010


14. 12. 2010 Dnes nám potvrdilo sono, že naše výprava za Kasíkem byla úspěšná a kolem 20. ledna 2011 se narodí spousta malých australáčků. Takže pokud sháníte aktivního kamaráda na jaro a chtěli byste rozšířit Brzáneckou "rodinu" ozvěte se nám :-) Štěňátka se narodí s dlouhým ocáskem (na přání je možné ocas okupírovat) a měla by mít všechny 4 barvy. Rádi bychom zůstali se všemi majiteli trvale v kontaktu. Stejně jako u hovawartů nabízíme poradenství a pomoc po celý život štěněte. Více informací o rodičích najdete zde.


13. 12. 2010 Smutná zpráva dorazila z Německa od rodiny Schneider, kteří nám před 4 roky pomohli zachránit našeho Blond Freddieho. Freddie po půlročním boji se zrádnou boreliozou nakonec prohrál a odešel za svými sourozenci a rodiči za duhový most :-( Je nám to moc líto :-(

Blond Freddie září 2010 Blond Freddie † 13. 12. 2010 Blond Freddie † 13. 12. 2010


10. 12. 2010 Dnes oslavila Taruška své 5. narozeniny. Taruško, přejeme Ti vše nejlepší, hlavně zdravíčko a ať to s tou invalidní paničkou na trecích ještě nějaký ten kilometr vydržíš!!! :-).
7. 12. 2010 Doplnila jsem nějaké fotografie do alba : vrh Dé - 1 rok a více.
6. 12. 2010 Dnes dorazila báječná zpráva od vnoučka Aslánka z Kraje pestrého kamení ( syn naší Caroline). Aslan se zúčastnil o víkendu dvou MV v rakouském Welsu. V sobotu získal od p. rozhodčího Václavíka CACA a r.CACIB, v neděli od p. rozhodčí Kirschner CACA a CACIB, čímž splnil podmínky pro udělení titulu Rakouský šampion a Interšampion. Posíláme velkou gratulaci!!!!
4. 12. 2010 V sobotu jsme se nenechali odradit mrazem ani sněhem a jako již mnohkorát před tím, vypravili jsme se na Říp. Původně jsme měli být docela silná sestava, ale ranní teploty kolem minus 17 stupňů nakonec vyřadily Daytona s Árnym, Bairu i australáčka Darina. Celkem pohodová, nám velmi dobře známá cesta, byla trošku ztížená množstvím sněhu, ale i tak jsme po dvouch hodinách dosáhli vrcholu. Po povinném focení jsme se posilnili punčem a dolů již to šlo skoro samo :-D Na závěr výpravy jsme se všemi 10-ti psy obadili útulnou hospůdku s pizzerií, kde jsme se výborně najedli a probrali pěkně v teple dnešní zážitky. Tímto bych chtěla moc poděkovat vlastníkům pizzerie Pod Lipou, že nás tam se všemi těmi mokrými pejsany pustili - doporučuji všem, velmi příjemné prostředí s nejlepší pizzou jakou jsem kdy jedla. Kdo že se tedy vlastně zúčastnil???
Z Brzaňáků - Bee-Bee, Dean Drabbin, Day Star a Desire To Win
Z Nebrzaňáků - Attari Wart Kesidy, Kessie z Budské samoty a ausíni Beruschka a Wicky Svěží vítr, Givča Puella Fera a Angel Eyes Carcassonne Tolugo.
Z lidiček potom já, Jirka, Martina, Honza od Montyho, Bára a Lukyn od australaček, Míša od Kessky a Irunky a Petr s Luckou od Tarušky.
Fotky z výšlapu jsou jako vždy na rajčeti, tak jukněte ;-)

XII 2010


27.11. - 28.11. 2010 Montík se zúčastnil v maďarské Budapešti výstav CACIB Derby a CACIB Grand Prix na obou získal titul HFGY - BOB, čímž splnil podmínky pro přiznání titulu Maďarský šampion. Montík se předváděl ve třídě pracovní a oba rozhodčí, János Pintér a Mária Kerekes, ocenili zejména jeho elegantní pohyb a nesmírnou vitalitu, kterou oplývá i ve veku téměř devíti let. V sobotu se na výstavě předvedll také vnouček Aslan z Kraje pestrého kamení, který získal ocenění res. CAC. Oběma klukům blahopřejeme.
18. 11. 2010 Day Star jako první z vrhu Dé podstoupila RTG DKK u MVDr. Ekra. Výsledek nás opravdu potěšil, protože Taruška má 0/0 !!!!! Moc naší blonďaté princezničce gratulujeme!!!
Ani my jsme nelenili. Ve dnech 18-19.11. jsme si s Wikcou udělaly výlet vlakem do Dětmarovic za krásným a šikovným australáčkem Kasíkem. Wikce se opravdu moc líbil,takže pokud vše dobře dopadne, narodí se za 2 měsíce krásní plyšácci, kterí by měli mít všechny 4 barvy. Více budeme vědět za měsíc, kdy se chystáme na sono.

XI 2010


13. 11. 2010 V sobotu jsme absolvovali s Wicky i Endží bonitaci v Mladé Boleslavi. K organizaci se raděeji nebudu vyjadřovat, v jednu chvíli to vypadalo že po 7-mi hodinách čekání nakonec odjedeme bez posouzení, ale vše se bohudíky v dobré obrátilo. Rozhodčí pro australáky nedorazil a tak se toho nakonec ujal pan rozhodčí Václavík. Velmi pozitivní dojem na mě udělala poradkyně chovu, která je velmi příjemná a vstřícná. Nejdůležitější ovšem je, že obě "holky" bonitací prošly a tak jestli vše dobře dopadne, pojedeme příští týden s Wickou na krytí. Samozřejmě vás budeme o všem informovat.
7. 11. 2010 Dnes začala Wicky hárat. Pokud se zadaří příští týden na bonitaci, rádi bychom jí hned nakryli. Zájemce o štěňátka budeme samozřejmě o všem pravidelně informovat.
6. 11. 2010 Malá Taruška (Day Star)nelení a ke zkoušce ZZO přidala dnes ještě ZOP. Máme z ní velikou radost a posíláme obrovskou gratulaci!!!!
24. 10. 2010 Dnes přišla skvělá zpráva od malé Tarušky ( Day Star ), že úspěšně složila svoji první zkoušku ZZO. Moc gratulujeme a máme velikou radost!!!
Také my se opět vrhli na výcvik a dnes jsme na cvičáku potrénovali poslušnost i obranu. Wickynka se moc snažila, obíhání maket se velmi zlepšilo a samotné kousání bylo jako vždy supeeer!!!! Od zítřka začneme zase poctivě stopovat.

Day Star


17. 10. 2010 oslavil náš Dýnek a s ním i celý vrh své první narozeniny. Štěňátka moje, přeji vám hodně zdraví, spokojený život a aby vás vaše nové rodiny měly i nadále rádi alespoň tak jako dosud!!!!

Dýno 1 rok


15.10. - 17.10. 2010 se konal poslední letošní závod zařazený do mistrovství ČR - Fryštácký dogtrekking. Trasu dlouhou 86 km jsme zdolali za 30:22, což stačilo mně a Tarušce na 5. místo v DTW2 a Jirkovi s Endží na 8. místo v DTM2. Na tomto závodě se také vyhlašovaly výsledky celého mistrovství ČR - vždy prvních 5 míst v každé kategorii. K mé velké radosti jsme s Taruškou (a také Wickynkou - která odešla se mnou 2 závody) vybojovaly krásné 4. místo!!!!
Jirka skončil na 11. místě (ze 41) - jako parťačky se podílely Wicky 4x a Endží 3x.
Mistrovství ČR se samozřejmě zúčastnil také Honza Šeda s Montíkem (občas vypomohl i jezevčík Benny a Aranka z Kraje pestrého kamení), kterým páté místo uteklo jen o malý kousek. Ale i 6. místo je v tak silné konkurenci opravdu krásný výsledek - MOOOC GRATULUJEME!!!!!
Opět jsme pořídili pár fotografií, které si můžete prohlédnout na rajčeti. Pro ty které zajímají podrobnosti z cest jsem sepsala reportáž.

Fryštácký dogtrekking 2010 Fryštácký dogtrekking 2010 Fryštácký dogtrekking 2010


14. 10. 2010 jsme absolvovali s Wicky i Endží vyšetření na dědičné oční vady. K velké radosti mají obě holky všechna vyšetření negativní!!!!
10. 10. 2010 V neděli 10.10.se konala mezinárodní výstava v Českých Budějovicích. Na této výstavě jsme měli 3 zástupce z vrhu D. Nejlépe si vedl Dayton Sun, který ve třídě mladých vyběhal V1, CAJC a Nejlepší mladý. Holkám se tentokrát příliš nevedlo - Taruška VD3 a Dixie VD4. Ale nezoufáme, posudky mají pěkné a příště to určitě bude zase ta výborná :-)

Dayton Sun


9. 10. 2010 V sobotu jsme naplánovali takový menší podzimní výlet. Cílem byly Krušné hory. Vyrazili jsme z Vysoké Pece k hradu Jezeří. Minuli jsme vyhlídku na důl mezi Chomutovem a Mostem a potom vyšplhali nekonečnou asfaltkou na hřeben. Po něm došli až do Hory sv. Kateřiny, kde se na Růžovém vrchu nachází krásná rozhlednička. Zpátky jsme se vraceli stejnou cestou, takže jsme nakonec zdolali asi 32 km. Počasí bylo přímo ukázkové a tak vznikly docela pěkné záběry. Cestou domů jsme se ještě zastavili za Iruškou. Jak jsme na Irušku promluvili, začala se vlnit, vydávat prazvláštní zvuky, skákala nám až na hlavu a olizovala kde se dalo. Musím říct, že to,že nás štěňátka stále poznávají a hlásí se k nám po celý jejich život mi dělá obrovskou radost. Myslím že tohle je ta největší odměna pro každého chovatele a nevyrovná se tomu ani tisíc titulů a zkoušek.

9. 10. 2010 Krušné hory 9. 10. 2010 Krušné hory 9. 10. 2010 Krušné hory


24.9. - 26.9. 2010 proběhl další dogtrekkingový závod - BLUDNÁ PSICE. Tentokráte jsme se rozjeli do Jizerských hor. Trasa byla velmi náročná, ale krásná. Vzhledem k velkému množství prudkého a dlouhého klesání mě zradilo koleno velmi brzy a tak jsme neodešli celou trasu (102 km), ale zkrátili si jí na povolených 81 km. Tím jsme v celkovém závěrečném pořadí klesli až na 10. místo, ale myslím že o umístění tentokrát vůbec nešlo. Jsem moc ráda že jsem tento trek mohla jít, protože byl prostě úžasný!!!!! Pro ty co chtějí vědět víc jsem jako vždy připravila reportáž, ostatní se mohou podívat na fotky nebo na video nejzajímavějších úseků které natočil Olda Honěk.

Bludná psice 2010 Bludná psice 2010 Bludná psice 2010


26. 9. 2010 V neděli se konala Národní výstava psů v Brně. Naší chov. stanici zastupovala Day Star, která ve třídě mladých vyběhala známku "Výborná 2". Z vnoučat se předvedl Aslan z Kraje pestrého kamení, který získal svůj další titul CAC. Oběma moc blahopřejeme!!!
A ještě musím zmínit neuvěřitelný úspěch naší pravnučky Cindy v. Philippsdorf, která na mistrovství světa stopařů IHF získala nádherné 1. místo!!!! Velký dík a blahopřání patří samozřejmě i jejímu skvělému majiteli Mirkovi Pospíšilovi. Jsem pyšná na to, že babičkou této úžasné feny je Aya z naší chov. stanice.

Day Star


9.9. - 12.9. 2010 proběhl další dogtrekkingový závod - Loganův trek. Tentokrát jsme se prošli Českým krasem a částí Brd na trati dlouhé 91km. Přestože se jednalo a středně náročný terén s pár "lahůdkami", neustálé stoupání a klesání udělalo s mým kolenem své. Celou trasu jsme zvládli za 30:57 h., což stačilo mně a Wikče na 6. místo a Jirkovi s Endží na místo 11., těsně za Honzou s Montym, kteří došli v čase 28:49. Pro Endží to byla treková premiéra a zvládla jí na jedničku!!!! Pro ty kteří chtějí vědět víc je opět připravená krátká reportáž a spousta fotek.

Loganův trek 2010 Loganův trek 2010 Loganův trek 2010


11. 9. 2010 se konala krajská výstava v Týně n. Vltavou které se, poprvé ve třídě mladých, zúčastnila i "naše" Dixie Pixie. Dixinka si vedla dobře, od pana rozhodčího Havelky získala ocenění V1, vítěz třídy. Moc gratulujeme a máme velikou radost!!!!!

Dixie Pixie


4. 9. 2010 V sobotu jsme konečně vyrazili na dlouho plánovaný výšlap Krkonošemi, spojený s pokořením vrcholu Sněžky. Jako start jsme vybrali Špindlerův mlýn. Po zelené značce jsme vyfuněli Dlouhým dolem až na Výrovku (moc pěkný stoupáček). Tady jsme se zastavili na polévku - pejskové samozřejmě mohli s námi a dostali i misku s vodou, takže paráda!!! Pak již to byla pohoda, po červené hřebenovkou až k Luční boudě, odtud to jsou na Sněžku jen 4 km. Tady nás bohužel zastihl slejvák, který se později změnil na omrzlici a nakonec spadlo i trošku sněhu ;-) Samotný výstup na Sněžku nakonec nebyl tak hrozný jak to vypadalo, Taruška mě nádherně vytáhla, takže jsme předbíhaly ostatní výletníky a vrchol zdolaly v rekordním čase :-D.Bohužel nebylo téměř nic vidět, jen mraky a mraky. Od Luční boudy jsme se dolů vraceli po modré-dolem Bílého Labe s překrásnými výhledy. Celkem jsme našlapali asi 30 km. Parťáky nám dělali opět Barča s Lukym a Beruschka s Givčou - bylo to fajn, jako vždycky :-) Určitě se do Krkonoš ještě vrátíme!!! Nafotili jsme spoustu fotek, můžete se podívat na rajče.

Sněžka_2010 Sněžka_2010 Sněžka_2010 Sněžka_2010 Sněžka_2010


31. 8. 2010 Po příjezdu domů jsme se dozvěděli radostnou zprávu od Montíků - Montíkovi byl přiznán titul Šampion Polska. Blahopřejeme!
27.8. - 29.8. 2010 se konal další dogtrekkingový závod, tentokráte v Hanušovické vrchovině - nazvaný Stezka vlka. Na tento závod jsem nastoupila bohužel jen já a Wicky, protože Endží si den před závodem skoro odřízla polštářek na přední pacce a kuhala :-( Trasu dlouhou 94 km s celkem slušným převýšením jsme zvládly za 31:54 h., což nám stačilo (společně s Jitkou a Jenny) na krásné 5. místo (z 13 účastnic DTW). Více v reportáži. Fotek bohužel moc není, kvůli velmi deštivému počasí jsem foťák nechala Jirkovi v základním táboře a udělala jen pár obrázků na mobil, takže kvalita nic moc.

Stezkou vlka 2010 Stezkou vlka 2010 Stezkou vlka 2010 Stezkou vlka 2010 Stezkou vlka 2010


24.8. - 26.8. 2010 jsme se zúčastnili srazu australských ovčáků v Herolticích u Tišnova, který pořádala Wikčina chovatelka. Protože jsme z tohoto srazu odjížděli přímo na další dogtrekking a protože jsme teď měsíc a půl více cvičili než výletovali, využili jsme okolní krajiny k menšímu tréninku. V úterý jsme navštívili rozhlednu v Tišnově, ve středu prošli znovu (tentokráte za světla) Babí lom, který nás nadchnul při půlnočním přechodu na Šlapanickém treku - podívali jsme se i do pravé, turisticky neznačené části. Ve čtvrtek jsme zaběhli ještě na rozhlednu Čebínku. Bezva parťáky při toulkách nám dělali Lukáš s Barčou a Beruschka s Givčou. Více prozradí fotky.

Sraz Heroltice 2010 Sraz Heroltice 2010 Sraz Heroltice 2010 Sraz Heroltice 2010 Sraz Heroltice 2010 Sraz Heroltice 2010


21. 8. 2010 V sobotu jsme vyrazili s australskýma holkama na krajskou výstavu do Karlových Varů.Tentokrát se na nás štěstí usmálo.Pan rozhodčí z Gruzie - Iuza Beradze napsal oběma moc pěkné posudky a zadal známku Výborná. Máme velikou radost :-)
Přidáváme upoutávku na turistickou akci, pořádanou ZKO Kralupy.

kv_kv_2010 kv_kv_2010


9. 8. 2010 Dlouho jsme neaktualizovali,ale to neznamená že nic neděláme. Chodíme na výlety, protože se blíží další dogtrekking, ve vedru plavčíme v Labi. Poctivě trénujeme 4 krát týdně stopy a u Wikči už je konečně znát zlepšení, z čehož mám ohromnou radost :-) Samozřejmě jejímu stopování k dokonalosti ještě hooodně chybí, ale když si vezmu, že ještě před 14-ti dny nechápala co se po ní chce a motala se po poli sem a tam, přijde mi její pokrok pomalu jako zázrak :-) Natočila jsem krátké video, jak jsme se zlepšily ;-) S Dýnkem trénujeme obrany, moc ho to baví, ale bere to zatím jako srandu. Snad se časem vykouše. Jedno krátké video je tady.

Dýno obrana Dýno rukáv Dýno řídítka smečka srpen 2010


Poslední novinka je to, že jsme se opět rozrostli o 2 členy....... tentokrát už se ale nejedná o psy, ale o dvě krásná koťátka z vlastního chovu :-) A protože životnost koček je u nás díky hlavní silnici před barákem velmi nízká, zůstávají obě koťata doma :-)

koťata 2010 koťata 2010 koťata 2010 koťata 2010


18. 7. 2010 Neděle byla pro nás dnem úspěchů. Jirka s Endží nastoupili na zkoušku ZZO a přestože Endží zazmatkovala zcela nečekaně u aportu, byl její výkon rozhodčím L. Jonášem ohodnocen 51 b. a známkou prospěla výborně :-)
Na Národní výstavě v Mladé Boleslavi nás zastupovala Taruška - Day Star. Ve třídě mladých byla úplně nejmladší - bylo jí přesně 9 měsíců a 1 den - a přestože polský rozhodčí výbornými dost šetřil, Taruška výbornou dostala a ještě krásné 2. místo k tomu!!!!
Ve třídě otevřené se předvedl vnouček Docent v. Philippsdorf, který se nedal zahanbit a také on si odnesl známku Výbornou, z fen potom ve třídě otevřené vnučka Canetti Sideric Miks (po Cameronovi) V1,CAC. Všem patří VELIKÁ GRATULACE!!!!

Angeleyes ZZO Angeleyes ZZO Angeleyes ZZO Angeleyes ZZO Docent v. Philippsdorf - NV Mladá Boleslav 2010 Day Star z Brzáneckých vinohradů - NV Mladá Boleslav 2010


8. 7. 2010 Neleníme ani doma. Přes den se chodíme chladit do Labe, večer pak trénujeme obrany :-)
Doplněno video ze ZVOP Endží a fotogalerie ze srazu od Olgy.

ZVOP 2010 červenec 2010 červenec 2010 červenec 2010 červenec 2010 červenec 2010 červenec 2010


3.7. - 4.7. 2010 se konal další dogtrekkingový závod - HANÁCKÁ ŠTREKA. Trasa byla dlouhá asi 94 km a vedla celkem pohodovým terénem. Komplikací bylo akorát šílené vedro, které potrápilo pejsky i pánečky. Wikče naskákaly od horkého asfaltu puchýře, a tak musela nakonec asi 23 km před cílem odstoupit :-( My jsme to s Tarou došly, ale Taruška měla problémy s vedrem, takže jsme hodně stavěly a chladily a do cíle se spíš jen doploužily v šíleném čase kolem 37 hodin. Přesto nám to stačilo na krásné 4. místo. reportáž z treku.

Hanácká štreka 2010 Hanácká štreka 2010 Hanácká štreka 2010 Hanácká štreka 2010


29. 6. 2010 Přidána reportáž ze srazu CHS
28. 6. 2010 Ani po návratu ze srazu neleníme. Poslední dny patřily především Endží. Ve čtvrtek absolvovala RTG DKK s nádherným výsledkem 0/0!!!! V sobotu jsme se vydali do Podkosti na ovečky a zkoušku ZVOP. Jela s námi ještě Jarmila s borderkou Queen Foxy Fox a v Podkosti byla ještě Endžíina sestra Amy a kamarád Aram Sluneční listosvit. Prvních 5 minut Endží moc nechápala co se po ní chce, zatím co Jirka popoháněl ovečky, Endží baštila jejich bobky :-D Ale pak jí přeci jen sepnulo a začala ovečky obíhat, takže zkoušku ZVOP složila. Stejně tak i Amy a Queen, jen Arámkovi to tentokrát bohužel nevyšlo. Endží výkon jsem zvěčnila na videu, bohužel již druhý den se ho marně snažím dostat na youtube, ale snad se časem podaří.....

ZVOP 2010 ZVOP 2010 ZVOP 2010


20. 6. 2010 Na Národní výstavě v Klatovech nás zastupoval ve třídě veteránů Cross Barry. Síbáček tady získal svůj první a doufáme že ne poslední titul "Nejlepší veterán" MOC GRATULUJEME!!!!
Další skvělá zpráva přiletěla od vnoučka Aslana z Kraje pestrého kamení. Aslánek se zúčastnil MV v Brně kde získal tituly CAC a r. CACIB a tím splnil podmínky pro udělení titulu ČESKÝ GRANDŠAMPION. Také Aslánkovi patří velká GRATULACE!!!

14.6. - 20.6. 2010 se konal již 9. sraz Brzáneckých štěňat a vnoučat. Tentokrát jsme pro konání vybrali kemp na Hájné hoře u Vimperka. Počasí nám příliš nepřálo, skoro každý den pršelo a byla docela zima. Přesto jsme zvládli uskutečnit několik krásných výšlapů a v sobotu samozřejmě druhý ročník sranda závodu nazvaný na počest Awušky " AWISTA CUP ".
Reportáž z akce najdete zde a fotky tady.
A kdo se srazíku zúčastnil??? Z Brzáneckých štěňat : Bee-Bee, Baira, Carisha,Cross Barry, Clairmont, Day Star, Dean Drabbin, Dayton Sun, Dakira OˇNeill, Descaro, Desire To Win; z vnoučat potom Docent a Dex v. Philippsdorf, Aram z Kraje pestrého kamení, Calystra Sideric Miks; Z Nebrzaňáků - Minze v.Ginas vier Linden, Eramie Gasko Prim, Kessie z Budské samoty a z nehovawartů - ausiny - Wicky, Endží a Elvis Mladá živa a borderka Queen Foxy Fox.

sraz 2010 sraz 2010 sraz 2010 sraz 2010 sraz 2010


3. 6. 2010 Minulý týden jsme dostali smutnou zprávu, které pořád nějak nemůžeme uvěřit..... 26. 5. odešla za duhový most úžasná, strašně hodná a šikovná Axunka. Je nám moc líto, že už nám nikdy něžně neožužlá ruku, že už se nebude prohánět se sourozenci na Brzáneckém srazu a že nebude dělat radost celé její báječné rodině. Axunko, nikdy na tebe nazapomeneme!!!
30. 5. 2010 V neděli jsme nastoupili s holkama australskýma na zkoušku ZOP. Protože obě byly v nejlepším hárání, museli jsme čekat až úplně na konec, což nebylo dvakrát příjemné na psychiku. Navíc mi WIcka od rána přišla nějaká nesvá. Když jsem jí pak vyndavala z auta a ona mi neskákala (jak je jejím zvykem) až na hlavu, tušila jsem, že je něco špatně. Má domněnka se bohužel plně potvrdila. Wicka byla úplně bez energie, velmi nepřesná, neochotná, jako by mi někdo vyměnil psa :-( To se také odrazilo na bodovém hodnocení : přivolání - 8, ovladatelnost na vodítku - 8, ovladatelnost bez vodítka -7, S-L-V - 7, odložení 10 - poslušnost za 40 bodů. Skupinové cviky byly naštěstí už trošku lepší - takže máme 4 desítky, jen S-L-V opět za 7, protože to se jí prostě dělat nechtělo, přestože to normálně dělá krásně. Takže 47 bodů, dohromady sečteno a podtrženo - 87 bodů - Velmi dobře. Trošku mě to mrzí, ale prostě to nebyl její den. Jen nevím, jestli ji tak rozhodily ty vzbouřené hormony nebo to byla msta za to, že jsem ji v noci vyhodila z postele???? ;-) Každopádně jsem ráda že zkoušku máme a hned začínáme s přípravou na další :-)
Endžulka si vedla mnohem lépe. Její temperament nedokázalo zklidnit ani hárání, takže ztratila pár bodíků za nepřesnosti. Přivolání - 8, ovladatelnost na vodítku 10, ovladatelnost bez vodítka 9, S-L-V - 8, odložení 10 - celkem poslušnost 45 b. Speciální cviky - ovladatelnost - 10, S-L-V - 8, odložení ve skupině - 9, nepříjemný materiál a nošení - 10 b. Speciální cviky tedy stejně jako Wicky za 47, celkem 92 b - výborně. Posuzoval pan rozhodčí Plšek.

ZOP 2010 ZOP 2010 ZOP 2010


20. - 23. 5. 2010 proběhl další dogtrek - Šlapanický dogtrekking Moravským krasem. Na tuto akci jezdíme velmi rádi, protože zázemí je fantastické a trasa většinou pohodová. Letos nás poprvé místo vedra přivítal déšt, bahno a voda - alespoň byla nějaká změna ;-)
Trasu dlouhou 95 km jsme s Taruškou zvládly za 29:18 a obsadily tak krásné 3. místo v kategorii DTW2. Jirka s Wickou se zdrželi v hospůdce, takže jejich čas tentokrát není stejný, ale je 30:04, což jim stačilo na 9. místo v kategorii DTM2. Na 7. místě ve stejné kategorii skončil s časem 20:38 Honza, který tentokrát vyměnil hovíka za ridgebacka a na 5. místě v kategorii DTM1 se umístil Petr s vnoučkem Árnym :-) Fotek tentokrát moc není, na 42. km začalo pršet a tak jsem foťák uklidila, pak se setmělo, takže nejkrásnější část trasy - Babí lom, jsme přelézali za tmy a druhý den už nějak nebyla síla foťák vytahovat. Ale něco málo je jako vždy na Rajčeti a reportáž zde.

Šlapanice 2010 Šlapanice 2010 Šlapanice 2010


15. - 16. 5. 2010 v sobotu 15.5. se konala Klubová výstava hovawartů na Knížecím rybníku u Tábora. Na této výstavě jsme měli mnoho zástupců. Ve třídě dorostu se předvedli :
 

Ve třídě veteránů pak :

Měli jsme zde také vnoučátka :

Na závěr jsme nastoupili do soutěže o nejlepší chov. skupinu. Sestavili jsme hned dvě skupiny - plavou a černou se znaky - podařilo se nám obsadit druhé a třetí místo, z čehož máme velikou radost!!! :-)

KlV 2010 KlV 2010 KlV 2010 KlV 2010


V neděli se předvedl náš vrh Dé na svodu mladých a ani tady jsme si nevedli špatně
Děkuji všem, kteří nás přijeli reprezentovat, ať už na svod nebo i na výstavu a moc gratuluji ke skvělým výsledkům!!!!! Na Rajčeti jsou nějaké obrázky z víkendu.

KlV 2010


7. - 9. 5. 2010 se konal další dogtrekkingový závod - Jednooký vlk. Nastoupili jsme opět na LONG. Trasa byla dlouhá 95,5 km, terén pohodový a počasí jak na objednávku. Jarní Žďárské vrchy neměly chybu, snad jen bláta mohlo být trošku méně ;-) Trasu jsme zvládli za 29 hodin a 13 minut, což stačilo mně a Tarušce na 4. místo v kategorii DTW2, Jirkovi na 8. místo v kategorii DTM2 a Petrovi s Árnym na 7. místo v kategorii DTM1.

jednooký vlk 2010 jednooký vlk 2010 jednooký vlk 2010 jednooký vlk 2010


2. 5. 2010 V sobotu jsme vyrazili na MVP do Prahy podpořit naše štěňátka. Posuzoval pan rozhodčí J. Krämer z Německa. Posuzování bylo hodně dlouhé, ale zato důkladné. Naši odchovanci si vedli báječně!!! Axa ve třídě veteránů Výborná 1 - Nejlepší veterán. A Taruška v dorostu "Velmi Nadějná 1" Obě holky mají nádherné posudky, mám z nich opravdu velkou radost. Na výstavě se předvedla ve třídě otevřená také naše vnučka Canetti Sideric Miks (po Cameronovi) a získala krásné třetí místo s oceněním výborná. Ale aby radosti nebylo málo, dorazila SMS od Montíka, že si s pánečkem vyjeli na MVP do Polské Lodže a získali tam tituly CWC a r. CACIB a tím splnili podmínky pro udělení titulu Champion Polski!!! Všem čtyřem MOOOOOC gratulujeme !!!!!

D D


29. 4. 2010 Přidána reportáž z Krušnohoráku
23. - 25. 4. 2010 se konal 7. ročník Krušnohorského dogtrekkingu. Nastoupili jsme ve složení : já + Tara a Jirka + Wicky. Trek byl hodně kopcovitý, ale pořád bylo na co se koukat :-) I když jsme autorku trati a trasovače místy proklínali, bylo to fajn!!!!
Připravila jsem krátkou reportáž a samozřejmě zajistila také nějakou tu fotodokumentaci.
A jak jsme dopadli???
Jirka + Wicky - 7. místo v kategorii DTM2
já + Tara - 2.místo v kategorii DTW2
Honza + Aranka z Kraje pestrého kamení - 3. místo v kategorii DTM2
Midu se poprvé zúčastnila naše kamarádka Míša (majitelka Irušky a Kessky) Míša skončila na 29. místě (ze 41 závodnic) Věřím že když zvládla Krušnohorák, zvládne už všechno :-D
Aby radosti nebylo málo, přišla ještě skvělá zpráva od majitelky Dixie Pixie. Nejen že paničku konečně pustili z nemocnice domů, ještě stačila s hovicemi zajet na MV do Budějovic kde získala Dixie ve třídě dorostu známku "Velmi Nadějná 1" s velice krásným posudkem. Posuzovala slovenská rozhodčí paní Ingrid Mikulášová. Holky mám z vás radost !!!!!!

D KDT 2010 KDT 2010 KDT 2010 KDT 2010


17. 4. 2010 V sobotu jsme vyrazili s Endží na klubovou výstavu. Bohužel se nám příliš nedařilo, pan rozhodčí nám vytkl že je příliš malá a drobná a odnesli jsme si známku VD. Co bylo ale super, žev jsme na výstavě potkali 3 Endžínčiny sourozence a taky Lucku s Kessičkou a Ivču ze Svěžího větru, které jsem vezla ukázat Wikču. Sourozenci Endžulky si vedli o mnoho lépe, Hammy - V2, Story - V2, Bandita - VD4. Máma Kesička vyběhala r. CAC. Všem moc blahořejeme a přejeme spoustu dalších úspěchů!!! Samozřejmě jsme udělali sourozenecké foto :-)
17.4. bylo datum významné i tím, že naše Déčková štěňátka oslavila půlroční narozeniny. Jejich fotky začínám doplňovat na rajče do nového alba

Dean Drabbin 4. 2010 Endží na výstavě


10. 4. 2010 V sobotu jsme uspořádali 2. ročník Jarního výšlapu australáčků Posázavím. Trošku jsme se báli, jak to letos vyjde s počasím, ale nakonec nás tam nahoře měli zase rádi a většinu dne dokonce vykukovalo sluníčko.
Sešli jsme se stejně jako loni v Pikovicích, ale nevydali se Posázavskou stezkou, nýbrž po druhé straně Sázavy přes Petrov, Luka p. Medníkem, Studené a Žampach do Kamenného Přívozu. Cesta byla pohodová, velmi krásná byla vyhlídka na Třeštiboku, kde se nám podařila udělat nádherná fotka ausíků posazených na kamenech :-) V Žampachu jsme se zastavili na obědě v motorkářské hospůdce, tady se k nám připojila Kristýna s Aishou a malým Vojtíškem. Zpátky jsme se vraceli Posázavskou stezkou, která má být až na schody sjízdná s kočárkem... no já tedy nevím.... kdyby jen Vojtíšek věděl, co právě absolvoval... některé výstupy byly skoro horolezecké a on to klidně prospal :-D Nejlepší byl ovšem výrok Kristýny, která ho pochválila slovy : " Ty jsi tak strašně hodnej kluk, kdybych měla u sebe klikr tak ti kliknu" :-D Ale jinak Kristýnu obdivuji, že se nevzdala a celou trasu s kočárkem i přes velké komplikace projela!!!!!
Děkuji všem že se nechali zbláznit, přijeli a těch asi 20 km s námi odšlapali. Bylo to fajn a hafani se skvěle vylítali. Tak zase příště....
Ještě seznam statečných :

zleva Zbyněk a Aram, Iveta a Ashanti, Radek a Vojtíšek, Kristýna a Aischa, Mária a Ruby, Jana a Rory, já a WIkča, Endží, Tara a Bee, Lukáš a Beruschka s Givčou a Eva s Rustym na Třeštiboku - zleva Ruby, Rory, Rusty, Endží, Ashanti, Wicky, Bee, Tara, Beruschka, Givča a Aram Wicky se chystá ukrást Ruby a Rory klacek


8. 4. 2010 Ve čtvrtek jsme byli potrénovat obrany a poslušnost a povedlo se nám natočit nějaká videa, tak se jukněte jak nám to kouše :-)

Wicky kousání Wicky kousání Wicky kousání Endží kousání Endží kousání


7. 4. 2010 Ve středu bylo tak krásně, že se prostě nedalo sedět doma a tak jsme vyrazili prozkoumat další kopec Českého Středohoří, na který denně koukám z práce - Sedlo. Vyrazili jsme až po práci, zajeli do Velkého Vysokého odkud vede spousta turistických značek. Cesta byla místy opravdu zajímavá :-)Musím říct že výstup na Lovoš nebo Milešovku byl proti tomuhle slabý odvar :-) Více asi napoví fotky.

 


3. 4. 2010 Na krajské výstavě v Mladé Boleslavi jsme měli 3 zástupce. Svoji výstavní premiéru tu měl plaváček Dayton Sun, který se panu rozhodčímu Václavíkovi moc líbil a stejně jako Dixie si odnesl známku Velmi Nadějná 1. Z vnoučat si výborně vedl Aram z Kraje pestrého kamení - Výborný 2 a Docent v. Philippsdorf - Výborný 1, Vítěz Třídy, Krajský Vítěz. Všem moc gratulujeme!!!!

Dayton 3. 4. 2010


28. 3. 2010Také v neděli jsme nezahálely. Ráno jsem vyrazila na stopu, Taruška čuchala krásně, ale opět odmítla označovat předměty, už jsem z ní opravdu nešťastná. Tentokráte se snažila i Wicky, takže zkouška ZM se snad nakonec přeci jen časem podaří ;-) Po příchodu ze stopy jsme se oblékli do postroje a šli se trošku protáhnout, protože Krušnohorský dogtrekking už se blíží. Vyrazili jsme naší tradiční první tréninkovou trasu na Říp a zpátky. 20 km jsme odšlapali za 3 a půl hodinky.

výlet na Říp 28.3.2010 výlet na Říp 28.3.2010 výlet na Říp 28.3.2010 výlet na Říp 28.3.2010


27. 3. 2010Sobota byla ve znamení úspěchů. S Wicky jsme nastoupily na zkoušku ZZO a byly úspěšné!!!! Bodíky jsme ztratily jen za přivolání ( Wikča rozradostněná tím že jsem jí konečně vytáhla z kotce a bude se něco dít, odběhla na volno hned po uvolnění z vodítka a nečekala na můj povel) takže jen 7 b. a za obraty (které nemáme ještě úplně dopilované) 8 b. Ostatní cviky se nám již povedly a získaly jsme tak čtyři desítky takže suma sumárum 55 b. a spokojenost :-) Specální cviky byly naprosto bez problémů, takže jsme nakonec získaly hodnocení prospěla výborně!!!! Ale neusínáme na vavřínech a poctivě se připravujeme na zkoušky další ;-) Posuzoval pan rozhodčí Pružina.
Skvělá zpráva přišla také od vnoučka Aslánka z Kraje pestrého kamení, který si "odskočil" na MV do Katowic a přivezl si od rozhodčí Ewy Buklad tituly CWC a r.CACIB. Moc gratulujeme!!!!!

ZZO ZZO


14. 3. 2010 V neděli jsme vyrazili opět na cvičák v plné sestavě. Holky si procvičily poslušnost a kromě Bee i obrany. Wicky i Endží předvedly svůj klasický výkon, jsou to šikulky!!! Radost mi udělala i Tara, která se na kousání nejdříve moc netvářila, ale poslední zákus na řídítka se jí už opravdu povedl a dokonce si řídítka hrdě odnášela pryč, což normálně nedělá. Tak musím doufat že se v ní ty obranářské pudy přeci jen probudí ;-)
Dinoušek se věnoval jen socializaci, nechal se od všech ňuňat a krmit piškoty :-D Myslím že se mu na cvičáku moooc líbilo :-D

2010/3 2010/3 2010/3


13. 3. 2010 V sobotu jsme se vypravili na Šumavu, a to hned ze dvou důvodů. Nejprve jsme se zastavili u "naší" Dixinky, kterou jsme jako jednu z mála po odchodu do nové rodiny ještě neviděli. Dixinka je vzhledem velmi podobná Dinoušovi, v povaze velmi kontaktní a milá. Od Dixie jsme jeli okouknout kemp pro letošní Brzaňácký sraz a až na to množství sněhu, které tu zatím ještě leží, se nám tam velmi líbilo. Už aby bylo léto a my vyrazili!!!!

D sraz 2010 sraz 2010 sraz 2010


10. 3. 2010 Dorazila nová várka informací a fotek od Dakiry z Rakouska, tak se podívejte jak povyrostla. Už se moc těším až bude lepší počasí a budeme jí moct jet také navštívit....

D D


9. 3. 2010 Dnes slaví náš vrh C 8. narozeniny. Ani jsme se nenadáli a ze štěňátek jsou veteráni...Přejeme všem pejskům ještě dlouhý a spokojený život s jejich píníčky.
7. 3. 2010Na MVP v Mnichově nás reprezentoval vnouček Aslan z Kraje pestrého kamení. Ve třídě otevřené vyběhal krásné druhé místo a titul r. Antw. Dt. Ch. Moc gratulujeme!!!!
Dobrá zpráva dorazila také od Irušky, která si dnes stejně jako Dayton poprvé vyzkoušela obranu a podle slov její paničky je moc šikovná. 6. 3. 2010 Skvělé zprávy dorazily od našich miminek. Dayton se byl poprvé podívat na cvičáku a moc se mu tam líbilo. Ničeho se nebál, všechno prozkoumával, trošku si i zacvičil v řadě a hlavně si vyzkoušel i obranu a, podle slov jeho pánečků, se mu to moooc líbilo a projevil obrovský zájem o kořist. Budeme se těšit, že po výměně zubů začne pořádně trénovat a půjde ve stopách svého strejdy Anzi-Badyho. :-)
Dixinka zase jako první započala výstavní kariéru a předvedla se na Oblastní výstavě v Českých Budějovicích. Předvedla se jako ostřílený výstavní pes, panu rozhodčímu Havelkovi se moc líbila a vyběhala si tak ocenění " velmi nadějná 1 " Máme z toho opravdu velikou radost!!!!

D D D


27. - 28. 2. 2010 Víkend byl tentokrát ve znamení návštěv. V sobotu se na nás přijela podívat Taruška. Byla jsem překvapená jaká je to už velká holka. S Dinouškem si krásně zařádili a samozřejmě jsme něco i nafotili. V neděli jsme byli navštívit Rockyho a Donnera. Kluci, na rozdíl od Dinoše, už začínají měnit srst, takže byli proti němu nezvykle uhlazení, ale jinak byli zhruba stejně velcí. Rocky se Dinovi ze začátku moc nelíbil, ale potom už si spolu hráli. S Donnerem si to užívali hned od začátku. Donnero je opravdu velmi temperamentní pejsek, v povaze mi velmi připomínal Irušku. Od Donnera jsme ještě zajeli k Axe, která bydlí nedaleko a tak se Dino proběhl také s tetičkou a její borderčí kámoškou :-) Fotky z obou dnů si můžete prohlédnout na Rajčeti.

D D D


26. 2. 2010 V pátek oslavila naše Bee-Bee a s ní i celý vrh B krásné 10. narozeniny. Přejeme všem štěňátkům ještě spoustu nádherných let, prožitých se svými pánečky a tichou vzpomínku věnuji Bristolovi, Sandy a Baxíkovi, kteří již bohužel nejsou mezi námi.
21. 2. 2010 V neděli jsme vyrazily s Wikulkou zase trénovat na cvičák. Procvičily jsme si poslušnost a speciální cviky na ZZO a pak se vrhly na obrany. Vyštěkání se Wikče celkem povedlo a kousání byla ještě lepší. Poprvé kousala také na rukáv a šlo jí to nádherně!!!! Mám z toho opravdu velkou radost!!!! Kousací zkouška se už nezdá nesplnitelným snem ;-) Těšíme se na další trénink!!!
14. 2. 2010 jsme vyrazili do Chlumce u Ústí n. L, kde jsme se měli sejít s Endžínčinou sestřičkou Amy Butterfly. Byla jsem moc zvědavá jestli jsou si holky aspoň trošku podobné a jestli ano či ne můžete posoudit sami podle fotek ;-) Samozřejmě, že návštěvu jsme spojili s výšlapem po okolí; no výšlapem, spíš jsme se většinu cesty po kolena brodili v hlubokém sněhu, ale aspoň máme na co vzpomínat a hlavně - ausiny se alespoň na chvilku utahaly :-D Výšlapu se ještě zúčastnila Lucky kamarádka, caniscrossařka Jarmila se svojí fenkou německého krátkosrstého ohaře Galinkou. Bylo to fajn a my doufáme že jakmile se trochu umoudří počasí, opět společně vyrazíme a trasu ještě protáhneme. Treková sezóna se totiž rychle blíží!!!! Fotky si můžete prohlédnout na rajčeti.

2010/2 2010/2


11. 2. 2010 Dnes jsme se byli podívat na novém cvičáku. Ne že by se nám v Lovosicích nelíbilo, ale výcvikový den je jen v sobotu a my se tam během trekové sezony vůbec nedostaneme a tak jsme pátrali po cvičáku, kde se cvičí a kouše i ve všední den a našli :-) Hned jsme také dostali mnohokrát kousnout (samozřejmě že ne my, ale naše Endží s Wickou) :-D a figurant je moc šikovný a ochotný. Holky se taky snažily. Endží kousala úplně poprvé a přes počáteční nejistotu, co že se to po ní vlastně chce si po druhém kole ukořistěného pešečka hrdě odnášela až k odkládačce :-) Wicky předvedla svůj klasický výkon, obrany jí prostě baví. Už se moc těšíme na další trénink!!!!
6. - 7. 2. 2010 Na MV DUOCACIBv Brně jsme měli tři zástupce. Ve třídě šampionů se předvedl Montík, který oba dva dny získal titul CAC a tím splnil podmínky pro udělení titulu ČESKÝ GRANDŠAMPION. Ve třídě pracovní nás zastupoval vnouček Aslan z Kraje pestrého kamení. Také on si odnesl oba dva dny titul CAC a splnil tak všechny podmínky pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION. Ve třídě šampiónů ve fenách se zúčastnila Cooke Sideric Miks, která vybojovala hodnocení V2 res. CAC. Všem pejskům i jejich pánečkům MOC GRATULUJEME!!!!! Děláte nám radost :-)
31. 1. 2010Již v srpnu jsme u nás doma vyhlásili psí STOP stav, pro případ, že by mě náhodou napadlo si nechat doma jedno Taruščino štěně, protože spojení krve Tary a Awisty bylo opravdu lákavé. Jenže rozum velí a srdce mění..... a tak se naše smečka nakonec přeci jen rozrostla o znakatého pejska Dinouška. Dino je moc šikovný, za piškoty zvládá už přivolání, sedni, lehni, vstaň, štěkání na povel. Rád nosí aportíky, ale ze všeho nejvíc ho baví se přetahovat s Wicky o cokoliv. Je to takové naše sluníčko :-)

2010/1 2010/1 2010/1


30. 1. 2010 Báječné zprávy dorazily od našich vnoučátek z chov. stanice Hova Bonde po naší Barawe. Štěňátka si vedou dobře při výcviku, což zúročila hned při několika zkouškách:
Ipsen - SchH3, FH1, BH, AD, Obed.1
Ida - Obed.1, LP1
Indira - BH, AD, FPr1
Iwie - BH, Obed.1
Indiana Jones - Obed.1
Izac - FH,AP

25. 1. 2010 Dnes jako by se vrátil o měsíc čas a na naší zahradě si spolu opět zaskotačili Dinoušek a Iruška. Vyfotit je spolu byl však téměř nadlidský výkon, takže alespoň pár pokusů :-)

D D D


24. 1. 2010se náš vnouček Aslánek z Kraje Pestrého kamení zúčastnil mezinárodní výstavy v Trenčíně, kde od pana rozhodčího Václavíka získal ve třídě pracovní V1, CAC. Moc gratulujeme!!!
17. 1. 2010 oslavila naše Déčková štěňata třetí měsíc svého života. Děkuji všem jejich pánečkům, že nás pravidleně informují o růstu a pokrocích našich štěňátek i za zaslané fotografie, máme vždy velikánskou radost!!! Všechna štěňátka si vedou dobře, umí již chodit na přivolání, zvládají sedni, lehni a Iruška s Descarem (Montíkem) už dokonce štěkají na povel :-) Štěňátka teď neuvěřitelně rostou, ani se nechce věřit že to ještě nedávno byly batolící se kuličky. Fotky pravidleně doplňuji na Rajče.
16. 1. 2010 Špatná zpráva dorazila z Troubska u Brna. Další sourozenec naší Bee-Bee - tentokráte plavý Baxian - odešel za duhový most. Baxíčku, doufáme že už tě nic nebolí a že jsi se sešel se sourozenci a Awuškou.

Baxian z Brzáneckých vinohradů *26. 2. 2000 † 16. 1. 2010 Baxian z Brzáneckých vinohradů *26. 2. 2000 † 16. 1. 2010 Baxian z Brzáneckých vinohradů *26. 2. 2000 † 16. 1. 2010 Baxian z Brzáneckých vinohradů *26. 2. 2000 † 16. 1. 2010


2. 1. 2010 Jelikož teď máme podivně hodně času a dům je nezvykle prázdný, naplánovali jsme na dnešní den tradiční výšlap Českým středohořím. Letos padla volba na jeho nejvyšší horu - Milešovku. Jinak pohodový výlet nám trošku narušilo počasí: celá cesta byla zledovatělá, zapadaná malou vrstvičkou sněhu. Nahoru to ještě šlo, ale dolů..... část cesty nás nakonec sjela většina dobrovolně i nedobrovolně po zadku :-) Největší srandu z toho měly naši hafani. Přestože byla cesta mírně adrenalinovým zážitkem a díky mrakům toho nebylo moc vidět, myslím si, že se celá akce nakonec vcelku vydařila.
A pro ty, kterým se to líbilo, máme dobrou zprávu - už máme vymyšlenou trošku šílenou, ale velmi zajímavou trasu na jaro, rádi vás opět všechny uvidíme :-) Více o celé cestě se dozvíte z fotek, které jsou tradičně na rajčeti.
A kdo patřil mezi ty statečné???
Jarmila, Mirek a Míra s hovawartkou Baxis z Brzáneckých vinohradů a borderkou Queen Foxy Fox
Lenka a hovawartka Baira z Brzáneckých vinohradů
já a hovawartka Attari_Wart_Kesidy + australanda Double Quick Wicky Svěží vítr
Jirka s hovawartkou Bee-Bee z Brzáneckých vinohradů a ausinou Angel Eyes Carcassonne Tolugo
Jitka se Slávkem a australanda Jenny
Míša a hovawartka Kessie z Budské samoty
Radka a hovawartka Drew Marry Gora Monte
Lukáš, Bára a ausiny Beruschka Svěží vítr a Give Me Smile Puella Fera
Verča, její taťka a Honza s hovawartkou Annika Viola Fragoli a kokřicí Alis z Jedovarské samoty

Milešovka 2.1.2010 Milešovka 2.1.2010


1. 1. 2010 Vánoce jsou za námi a štěňátka už se rozprchla do nových domovů. Zatím dostáváme samé skvělé zprávy, což nás velmi těší. Dorazily také první fotky, pro které jsem vytvořila nové album na rajčeti, kam budu postupně doplňovat další a další.

Dakira Day Star Dayton Descaro Diamond rock Dixie pixie