Archiv novinek - 2009  

31. 12. 2009 Smutná zpráva z Brna od majitelky Big Sandy ukončila letošní rok. Sanďulka prohrála boj s rakovinou a odešla za duhový most. Sandynko, věřím, že těch 10 let co jsi byla mezi námi, sis opravdu užila, měla jsi skvělou paničku a všem nám budeš moc chybět :-(

Big Sandy z Brzáneckých vinohradů *26. 2. 2000 † 31. 12. 2009


14. 12. 2009 Štěňátka se začínají rozjíždět do svých nových rodin. Na rajče jsem doplnila poslední fotky ze řádění na sněhu a večerního sezení u TV :-) Brzy začnu přidávat záběry z nových domovů.

pf 2010


12. 12. 2009 Štěňátkům je 8 týdnů a pomalu se začnou rozjíždět do nových domovů, tak jsme honem ještě udělali nějaké fotky. Podívat se na ně můžete opět na Rajčeti.

D 8 týdnů D 8 týdnů


10. 12. 2009 oslavila naše Taruška své 4. narozeniny. Taruško přejeme ti hlavně hodně zdravíčka a ať ti ty tvoje dětičky dělají jen radost. Hodně zdraví a úspěchů přejeme také všem Taruščiným sourozencům!!!
Ve stejný den proběhla kontrola vrhu Dé poradkyní chovu. Vrh byl označený jako vyrovnaný, všechna štěňata mají nůžkové skusy, pejsci mají obě varlata a kromě světlejšího pigmentu u Tarušky nám nebylo nic vytknuto. Protože venku téměř nepřetržitě prší, štěňátka si teď místo zahrady užívají více domečku. Doplnila jsem zase pár fotografií na Rajče.
Skvělá zpráva došla od vnoučka Aslánka z Kraje pestrého kamení, který se zúčastnil DUO výstavy v rakouském Welsu odkud si oba dva dny dovezl titul CACA. Gratulujeme, jen tak dál !!! :-)

D Dayton Sun z Brzáneckých vinohradů Descaro z Brzáneckých vinohradů


29. 11. 2009 Uběhl další týden, štěňátka oslavila 6. týden života. Už jsou to pořádní ničitelé a rváči, moc rádi se přetahují o plyšáky a dokáží se i poměrně ostře porvat :-) Přijde mi, že teď rostou před očima. Pánečkové jezdí na návštěvy a těší se, na rozdíl od nás, až si je odvezou domů. Opět jsme doplnili nové fotky na Rajče.
Naše rodina se rozrostla o nového člena - Soptíka juniora :-)

Dayton Sun z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Diamond Rock z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Dean Drabbin z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Dixie Pixie z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Day Star z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Donnero z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Desire To Win z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Descaro z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů Dakira z Brzáneckých vinohradů ve věku 6 týdnů náš nový přírůstek - Soptík druhý


21. 11. 2009 Na bonitaci v Mladé Boleslavi jsme měli dvě vnoučátka - Arama a Aidu z Kraje pestrého kamení. Aida získala bonitační kód 2/2a4e/B8 D2 G2 G3 J1/S, Aram, zvaný Árný dopadl podle očekávání výborně. Vybojoval kód 5/2a/L4,S1/S a 1.třídu chovnosti. MOC GARTULUJEME a věříme že nevěsty se pohrnou protože Árník je moc pěkný a povahově vyrovnaný pes s velkým temperamentem.
U nás o víkendu probíhala jedna návštěva za druhou, každý chtěl na vlastní oči vidět to své vytoužené štěňátko a tak si drobečci nemohli stěžovat na nedostatek pozornosti. Užili si taky chvilkového sobotního sluníčka a nedělní mlhy :-) Největší radost má z pobíhajících štěňat malá Endží, která si je nejspíš plete s ovečkami, protože je velmi vytrvale obíhá a zahání ty, které vybočují z chumlu :-D Na Rajče jsem doplnila nové fotky, za některé děkuji Lucce, budoucí majitelce blonďaté Tarušky

Dayton a Donnero Dino,Taruška a Rocky boj o míč Aram z kraje pestrého kamení listopad 2009


18. 11. 2009 Štěňátka oslavila měsíc života. Pryč jsou věčně dřímající kuličky :-) Stali se z nich pěkní raubíři kteří všechno tahají a koušou, rvou se mezi sebou a s obrovskou radostí vítají všechny členy naší rodinky. Pomalu začínají jezdit na návštěvu jejich budoucí pánečkové, myslím že zatím jsme vybrali dobře :-) Nové fotky ve stáří jednoho měsíce si můžete prohlédnout na Rajčeti. V současné době již nemáme volné žádné štěňátko, ale pokud byste si chtěli za necelé dva měsíce pořídit bezva kamaráda, můžete si zamluvit štěňátko od Taruščiny sestřičky Awe, které se dnes narodila fotbalová jedenáctka ve složení
pejsci - 5 plavých, 1 černý, 1 černoznakatý
fenky - 3 plavé a 1 černá Hrdým taťkou je náš velký kamarád Dantes Gora Monte. Více informací a fotek na stránkách ch. stanice Kesidy. Na Rajče jsem doplnila nové fotky ve věku 3 týdnů. Pro jednoho kluka stále hledáme hodné pánečky!!!!

štěňata 1 měsíc Dayton Sun z Brzáneckých vinohradů Diamond Rock z Brzáneckých vinohradů Diamond Rock z Brzáneckých vinohradů


15. 11. 2009 se náš vnouček Aslan z Kraje pestrého kamení zúčastnil MV v polském Kielcu a přivezl si tituly CWC, CACIB, BOB. Moc gratulujeme!!!!

Aslan z Kraje pestrého kamení


14. 11. 2009 Dnes se konal v Prachovských skalách první ročník orientačního závodu se psy BLUDNÝ PES. Měli jsme to štěstí, že jsme se dostali mezi závodníky (účast byla velmi omezena). Nastoupili jsme tentokrát jako tým pod názvem Brzaňáci, barvy Brzánecké smečky hájila Lenka s Bairou a já s Jirkou a Wicky. Jak již jsem naznačila, nejednalo se o klasický dogtrekking. Dostali jsme mapu Prchovských skal se zakreslenými kontrolními body, každý bod měl různou bodovou hodnotu. Úkolem bylo během 5-ti hodin nasbírat co nejvíce bodů. Specialitou byly kontroly tajné (nebyly vyznačeny na mapě) a kontrola migrující, která se pohybovala po celé trati. Pro získání bodů za migrující kontrolu se každý závodník musel do 30-ti minut vrátit zpět na start - z místa kde migurjící kontrolu dohnal a teprve potom mu byla kontrola potvrzena. Rozprchli jsme se po Prachovských skalách a okolí a každý sbíral jak uměl :-) Naše družstvo se ze 13-ti družstev umístilo na krásném 5. místě. Připravili jsme bohatou dokumentaci ;-)

bludný pesm 2009 bludný pesm 2009


10. 11. 2009 Konečně jsou zpracované fotky ze druhého dne Kesiďáckého srazu. Podívejte se jak to kouše naší Wicky. Za super fotky moc děkujeme Pavlovi od Kesiďáků!!!!

obrana obrana obrana obrana obrana


9. 11. 2009 Vzhledem k problémům s PC jsme delší dobu neaktualizovali, ale vše napravujeme ;-) Štěňátka oslavila o víkednu třetí týden života. Většina jich má již přes 2 kg, začínají si mezi sebou hrát a baští kromě mlíčka i granulky. Tento týden je čeká druhé odčervení a také se na ně začnou jezdit dívat budoucí pánečkové. Také už mají všichni svoje jméno. A jak dopadl závěrečný výběr....
Na Rajče jsem doplnila nové fotky ve věku 3 týdnů. Pro jednoho kluka stále hledáme hodné pánečky!!!!

Descaro z Brzáneckých vinohradů Dayton Sun z Brzáneckých vinohradů Diamond Rock z Brzáneckých vinohradů


25. 10. 2009 Štěňátka oslavila první týden života. Stále ještě většinu dne spí nebo baští, ale začínají se již snažit stoupat si na tlapky a také jejich zvukové projevy se čím dál tím víc podobají štěkotu. Protože Taruška už na krmení smečky otesánků sama nestačí, začala jsem přikrmovat z lahvičky, což se štěňátkům moc líbí :-) Hmotnost štěňat se rychle blíží k hranici jednoho kila, zdvojnásobit porodní váhu do 10-ti dnů nebude problém :-)
Bohužel nám odřekli jednoho č. zn. kluka, takže kromě černouška hledá novou rodinu ještě pejsek černý se znaky. Výběr jmen se dostává do finiše, kdy se snažím skloubit své "šílené" nápady s nápady budoucích majitelů :-) Již brzy vám je prozradíme :-) Fotky průběžně doplňujeme na rajče.

D vrh 1 týden D vrh 1 týden


24. 10. 2009 Dnes se vydala Wicky s Jirkou a Martinou na svůj první dogtrekkingový závod. Jednalo se o MID s názvem WITKO SAPA HA, dlouhý 42 km. Wikča se svým doprovodem zdolala tuto trať v čase 7:29 což jí stačilo v kategorii mladších (do 40let) na krásné 5. místo z asi 11 nebo 12 závodníků (bohužel nevíme přesně). Závodu se zúčastnil i Petr s hovawartem Árnym, který skončil o minutu za Wikčou. Protože jsem doma hlídala štěňátka, reportáž bohužel nebude,ale na spoustu fotek z cesty se můžete podívat tady.

Witko Sapa Ha 2009 Witko Sapa Ha 2009


19. 10. 2009 Doplnila jsem na Rajče další fotografie miminek a budu i nadále doplňovat, takže pokud chcete vidět jak nám to roste, občas nakoukněte :-)
18. 10. 2009 se konala Národní výstava psů v Brně. Brzaňáčky zastupovala dvě vnoučátka a nevedla si vůbec špatně.
Aslan z Kraje pestrého kamení (po Carolině) - V2, r. CAC ve třídě otevřené a Cooke Sideric Miks (po Cameronovi) V1, CAC, Národní vítěz a BOB - ve třídě vítězů. Oběma posíláme velkou gratulaci !!!!

17. 10. 2009 MÁME ŠTĚŇÁTKA!!!!
V noci z pátku na sobotu se Tarušce narodilo 9 nádherných miminek. První šel plavý pejsek, který nám dal oběma docela zabrat, ale pak už to šlo jako po másle. Znakatý kluk, znakatá holčička, černý kluk, plavá holčička, černá holčička.... všimněte si jak si Taruška dávala záležet, prvních 6 štěňat a měli jsme všechny tři barvy od obojího pohlaví :-D Pokračoval další černý a znakatý kluk a znakatá holčička v půl osmé ráno vše zakončila.
Spočítáno sečteno:
1 plavý pes, 2 černí psi , 2 znakatí psi
1 plavá fenka, 1 černá fenka, 2 znakaté fenky
Štěňátka se mají čile k světu a v neděli již vykázala první váhové přírůstky. Taruška všechno zvládla na jedničku a stala se z ní vzorná matka. Na první fotky se můžete podívat na Rajče.
Všechny holčičky již mají své nové rodiny, ale stále ještě hledáme bezva pánečky pro 2 kluky. Pokud byste měli zájem o štěňátko z naší chov. stanice, prosím kontaktujte nás, rádi poskytneme veškeré informace a přivítáme vás na nezávazné návštěvě.

D vrh z Brzáneckých vinohradů D vrh z Brzáneckých vinohradů D vrh z Brzáneckých vinohradů


16. - 18. 10. 2009 se konal Fryštácký dogtrekking, poslední letošní oficiální akce zařazena do mistrovství. Protože máme teď úplně jiné starosti, tento závod jsme vynechali, ale zúčastnil se ho Honza s naší vnučkou Arankou z Kraje pestrého kamení. S časem 15 hod. 11 minut se dělil o 2-3. místo ve své kategorii. Moc gratulujeme!!!
Na tomto závodě byly také vyhlášeny výsledky mistroství ČR v dogtrekkingu za rok 2009. Honza si vedl velice dobře a v kategorii DTM2 obsadil úžasné 5. místo!!!
Já i Jirka jsme dopadli úplně stejně a ve svých kategoriích - Jirka DTM1 a já DTW2 jsme obsadili 17. místo. Žádná sláva, příští rok to snad bude lepší ;-)

8. 10. 2009 Tak se nám to blíží, porodna už se připravuje a příští týden konečně uvidíme naše malé Brzaňáčky. A že se můžeme těšit na pořádnou nadílku dokazuje Taruščino obří břicho ;-)

říjen 2009 říjen 2009


3. 10. 2009 se konala v Kroměříži klubová výstava hovawartů. Psy posuzoval pan rozhodčí Tapio Eerola z Finska. Brzaňáčky zastupoval Montík ve třídě vítězů a v otevřené třídě 3 vnoučátka - Aram a Aslan z Kraje pestrého kamení (po Carolince) a Black Sorbonne z Apollonova chrámu (po Cassiopee). Kluci si vedli opravdu výborně!!! MONTÍK si ze třídy vítězů odnesl krásné třetí místo, v těsném závěsu za ním skončil náš kamarád Dantes Gora Monte. Také vnoučátka se ve třídě otevřené neztratila, z 23 předvedených psů se dostali všichni tři do vítězné čtveřice s konečným pořadím - ASLAN-V4, SORBON-V2, res. CAC a ARAM-V1, CAC. Všem strašně MOC GRATULUJEME, mám z vás kluci radost!!!! :-) Za fotky z posuzování děkuji kamarádce Hance od Dantíka.

Monty klubová výstava 2009 klubová výstava 2009 klubová výstava 2009 klubová výstava 2009


28. 9. 2009 Skvělá zpráva došla od vnoučka Black Sorbonne z Apollonova chrámu, který dnes složil zkoušku FPr3. GRATULUJEME!!!!!
26. - 28.9. 2009 proběhl dogtrekkingový závod DOGTREKKING KRAJEM OTY PAVLA. Tento závod pro mě nebyl vůbec úspěšný :-( Nastoupila jsem s Míšou a Charem a Dredem na long, zatímco Jirka s Bee se chystali zaútočit v Midu. Bohužel mě velmi brzy zradilo mé nešťastné koleno, takže po třech letech chození jsem poprvé závod nedokončila a musela vzdát :-( Musím říct, že z toho nemám vůbec dobrý pocit :-( Míša s klukama závod dokončili a skončili na krásném 17-tém místě. Longu se zúčastnil i Honza s Bennym a obsadili nádherné 5. místo. Jirka si v MIDu vedl podstatně lépe a s Bee vybojovali 4. místo... pouhých 12 minutek je dělilo od bedny. Petr s Árnym v těsném závěsu skončil na místě 6-tém. Jestli chcete vědět jak jsem se trápila, přečtěte si reportáž. Fotek bohužel moc není :-(

dogtrekking Krajem Oty Pavla 2009 dogtrekking Krajem Oty Pavla 2009 dogtrekking Krajem Oty Pavla 2009 dogtrekking Krajem Oty Pavla 2009 dogtrekking Krajem Oty Pavla 2009


22. 9. 2009 Čas rychle utíká: není to tak dávno co jsme dovezli malou Endží a dnes jsou jí už 4 měsíce. Endží miluje vodu ve všech podobách, pokud není při ruce řeka, rybník nebo alespoň louže, klidně hupne do skruže od hydrantu a plave si v něm jako v bazénku :-D Wikuška zase jako zkušená vinařka zapózovala u sudu ;-) A Taruška??? Ta se kulatí doslova před očima. Myslím že se za 3 týdny můžeme těšit na pořádnou štěněčí nadílku :-D

Wicky září 2009 Angeleyes září 2009 Angeleyes září 2009


20. 9. 2009 Dostala jsem skvělé zprávy od našich vnoučátek. Docent v. Philippsdorf složil svou druhou zkoušku a to ZPU1. Aida z Kraje pestrého kamení získala další výbornou a přidala i titul Krajský vítěz. Oběma moooc gratulujeme!!!!!

Docent v. Philippsdorf září 2009 Aida z Kraje pestrého kamení září 2009


17. 9. 2009 Ještě jsme si ani pořádně nevychutnali radost ze štěňátek a hned nám jí zkazila další špatná zpráva. Dnes odešel za duhový most další Brzańáček - Arránek. Vím že 11,5 roku je krásný věk, ale ještě tu s náma mohl nějaký ten rok být..... Arránku, věřím že už tě nic nebolí a že si hraješ ve psím nebi s ostatními sourozenci a se svojí mámou Awistou....

Arrant z Brzáneckých vinohradů *21. 2. 1998 † 17. 9. 2009 Arrant z Brzáneckých vinohradů *21. 2. 1998 † 17. 9. 2009


14. 9. 2009 Dnes nastal den Dé a my se s Taruškou vydaly na sono. A dopadly jsme výborně!!! Taruška má plné bříško miminek :-) Podle slov našeho pana doktora probíhá všechno tak jak má, takže se kolem 17. 10. můžeme těšit na pořádnou nadílku :-)
11. - 13.9. 2009 jsme se zúčastnili setkání Kesiďáků v Herolticích. Sešel se celý vrh Bé a z našeho Áčka jen Taruška, Badeček a Achitka. Badečkovi přijeli také čtyři synové z M-vrhu Černá tečka. Potrénovali jsme poslušnost a agility, v sobotu odpoledne proběhl sranda závod, který se skládal ze 3 disciplín - přivolání na čas, chytání piškotů a přenášení předmětů. Bojovali jsme ze všech sil a myslím že se všichni dobře bavili :-) Podařilo se nám s Taruškou vybojovat 2. místo v kategorii Kesiďáků (děti + vnoučátka). Wicky se umístila jako první a Bee jako třetí v druhé, Nekesiďácké kategorii. Gratulace ale patří všem, protože se opravdu snažili!!! Večer jsme poklábosili u táboráku, opekli buřtíky, v neděli ráno se opět cvičilo a skákalo... Wicky si i zakousala a Bee potrénovala hlídačku. Bohužel víkend utekl strašně rychle a byl čas odjezdu.
Děkujeme Janě za super akci, moc se nám to líbilo a rádi se zúčastníme i dalšího setkání. Pár fotek jsem nahrála na rajče, pro pobavení jsem pořídila i dvě krátká videa - naše první pokusy o agility.... :-D Wikča občas švindlovala a překážky podlézala a já se jí motala pod nohy :-) Více fotek - opravdu nádherných - najdete určitě již brzy na webu CHS Kesidy. Pavel nafotil asi 2 tisíce nádherných záběrů, takže se máte na co těšit ;-)

sraz CHS Kesidy 2009 sraz CHS Kesidy 2009 sraz CHS Kesidy 2009 sraz CHS Kesidy 2009
videa: sraz CHS Kesidy 2009 sraz CHS Kesidy 2009


30. 8. 2009 V neděli jsme se byli podívat na MV v Boleslavi.Z Brzaňáčků tam bylo 5 našich vnoučátek.Po Carolince - ARAM, ASLAN a AIDA z Kraje pestrého kamení - všichni výborní, po Aye pak DOCENT v. Philippsdorf - výborný a po Cameronovi COOKE Sideric Miks - CAC, r. CACIB. Všem moc gratulujeme!!!!

NV Ml. Boleslav 2009 NV Ml. Boleslav 2009


29. 8. 2009 V sobotu jsme po dlouhé době zase vyrazili na výšlap - tentokrát nás zlákalo České středohoří na pravé straně Labe. Pokořili jsme hrad Kamýk a kopce Plešivec, Krkavčí skála, Varhošť a Radobýl. Trasa byla dlouhá asi 30 km, počasí nádherné, takže vzniklo velké množství fotek, které si můžete prohlédnout na rajčeti. Kdo chce vědět víc, může si přečíst reportáž.

české středohoří 2009 české středohoří 2009 české středohoří 2009 české středohoří 2009 české středohoří 2009 české středohoří 2009


16. 8. 2009 Zatímco Montík si vyjel na NV do Polska a přivezl si tituly CWC a BOB, čímž nám udělal obrovskou radost, z Hodonína přišla zpráva nejsmutnější. Také Axter se v červenci odebral za duhový most :-( Já vím že 11,5 roku je krásný věk, ale stejně bych byla nejradši kdyby naše miminka byla nesmrtelná... Axíku, snad je ti tam nahoře s mamkou Awuškou a sourozenci dobře....

Axter z Brzáneckých vinohradů


15. 8. 2009 !!! MÁME NAKRYTO !!!! v časných ranních hodinách jsme vyrazily s Taruškou za Cameronem z našeho chovu. Měla jsem trošku strach, jak to všechno dopadne, ale mé obavy byly zcela zbytečné. Ronýsek se Tarušce líbil a ona jemu také, po krátkém dvoření došlo celkem rychle bez jakékoliv pomoci k nakrytí. S Taruškou jsem zůstala u Ronýsků do druhého dne, kdy jsme pro jistotu ještě jednou překryli, opět zcela bez problémů. Protože jsme měli potvrzeno hodnotami progesteronu, že právě tyto dny jsou pro krytí optimální, věříme že krytí bylo úspěšné a začínáme se již těšit na štěňátka :-) Zda se opravdu narodí se dozvíme ale až kolem 10.9., kdy se chystáme na ultrazvuk; budeme vás informovat!

Rony Rony krytí krytí krytí


13. 8. 2009 Dostali jsme pár skvělých zpráviček od našich vnoučátek. Aida z Kraje pestrého kamení má stejně jako její sourozenci RTG DKK 0/0.

Aida z Kraje pestrého kamení

Black Sorbonne z Apollonova chrámu si připsal na seznam další složenou zkoušku a to ZZO. Oběma moc gratulujeme!!! :-)
Protože k Joy Cran Berry z Budské samoty přijela na návštěvu její sestřička Jill Ellie, nemohla jsem si nechat ujít šanci vidět obě holky pohromadě a udělat pár fotek.

Jill Ellie z Budské samoty Jill Ellie z Budské samoty Jill Ellie z Budské samoty Jill Ellie a Joy Cranberry z Budské samoty Jill Ellie a Joy Cranberry z Budské samotyy


8. 8. 2009 proběhl v Kostelci nad Labem sraz australských ovčáků. Sešla se bezva parta lidiček i pejsků. Proběhlo koupání v Labi, vědomostní testík, přivolání na čas a miniagility závod. Jinak se povídalo a pejsani řádili :-) Velký dík patří Lucce od Chestera, že všechno zorganizovala a Martině, že propůjčila pro tuto akci svoji zahradu. Těšíme se na další srazík, který navštívíme doufám už s oběma našimi ausinami :-) Na fotky se můžete podívat na následujících odkazech:
http://fantasticflasch.rajce.idnes.cz/Sraz_ausiku_8.-9.8.09/
http://airen.rajce.idnes.cz/Vikend_s_aussiky-srpen09/
http://aurorahelfra.rajce.idnes.cz/Sraz_AO/
http://awista.rajce.idnes.cz/sraz_AO/
http://dzibuta.rajce.idnes.cz/Sraz_Australskych_ovcaku_8.-9.8.2009/

sraz AO sraz AO


6. 8. 2009 Konečně jsme se dočkali. Taruška začala hárat!!!!! Máme vybrané dva krásné a šikovné celočerné ženichy, takže doufáme že alespoň jeden se Tarušce bude líbit a my se konečně dočkáme štěňátek. Odběr by vycházel někdy kolem Štědrého dne, takže to budou takoví malí dárečci :-) O všem vás budeme dále informovat.
5. 8. 2009 Dostali jsme milý mailík od naší vnučky Aidy z Kraje pestrého kamení. Aida čeká na výsledek RTG DKK, chystá se na výstavu a bonitaci, takže držíme moc pěsti. Další super zpráva dorazila od vnoučka Doníka - Docent v. Philippsdorf. Don úspěšně složil zkoušku ZOP - posíláme velkou gratulaci!!!!

Aida z Kraje pestrého kamení


3. 8. 2009 Jsme stále nepojízdní, ale úplně se neulejváme. S Taruškou a Wicky jsem po dlouhé době vyrazila na stopu. Wickynky výkon mě nadchnul, jako by jí někdo vyměnil :-) Našlápla jsem jí esko a Wikča šla nádherně!!! Byla soustředěná, pročuchala každou stopu, nepřecházela pamlsky, no prostě paráda. Taruška celá natěšená první úsek prolétla doslova kosmickou rychlostí, tudíž přešla první lom a udělala si ověřovací kolečko. Od druhého úseku už šla ale pěkně a druhý lom byl přímo ukázkový. Snad se počasí trošku umoudří a budeme moct čuchat častěji.

Endží Endží

Chodíme se také koupat do Labe kde nejvíce vyniká malá Endží, která je nejspíš křížená s vydrou a do Labe skáče šipky :-)

Endží Endží Endží

Ve čtvrtek jsem se vydali na očkování na veterinu do Litoměřic, takže se Endžínka s Wikčou projely autobusem, vlakem a motoráčkem. Nedělalo jim to ale žádné problémy, jako by takto cestovaly denně :-)

Endží Endží


31. 7.-2. 8. 2009 se Honza s Montym opět vydali trekařit, tentokrát do obtížného terénu Jeseníků a Rychlebských hor. Trasu dlouhou 101 km zvládli za 32 hodin 19 minut což jim vyneslo krásné 7. místo. Moc gratulujeme!!!

Monty


28. 7. 2009 Dnes jsme dostali velmi smutnou zprávu z Chorvatska. V sobotu odešel za duhový most další Brzaňáček - bráška naší Bee-Bee .... Bristol. Bristíku, věříme, že už tě nic nebolí a že běháš ve psím nebi společně se svojí mamkou Awistou a polosourozenci z Áčkového vrhu.
A slova Bristíkova pánečka : "Bristol byl skvělý pes, dobrý přítel, věrný strážce a hlídač zahrady. Nikdy nazaútočil na lidi ani na děti. Učinkoval v TV, vyhrál třikrát mezinárodní výstavu v Záhřebu, ale hlavně - byl nejlepším přítelem mého otce i mým."
Jsme rádi, že Brist dal svým pánům to co od něj čekali, že jim dělal radost do posledního dne.... právě pro tohle má ta naše chovatelská práce smysl. Pokud je pán s pejskem z našeho chovu takto spokojený, je to pro mě ta největší odměna!!! Snad se zadaří a Taruška přivede na svět Bristíkova nástupce.

Bristol z Brzáneckých vinohradů *26. 2. 2000 † 25. 7. 2009


26. 7. 2009 Už je to týden co jsme dovezli malou Endží. Za tu krátkou dobu se velmi rychle zabydlela v nové smečce, Wikču neustále okusuje a jinak terorizuje. Hovíků si radši nevšímá, hned jí ukázali kde je její místo ;-) Chodí s námi na procházky do lesa, vyčachtá se v každé louži a pak vypadá jak prasátko :-) Nosí aportíčky, tahá se o hadr a je děsně paličatá.

Angeleyes červenec 2009 Angeleyes červenec 2009 smečka v lese Angeleyes červenec 2009 Angeleyes červenec 2009 Angeleyes červenec 2009


18. - 19. 7. 2009 Víkend byl opět plný událostí. Konečně jsem byla oficiálně uznaná coby zdravá a tak jsme hned vyrazili do Ostravy pro Endžínku. Cesta byla dlouhá a úmorná, ale rozhodně stála za to. Endží je skvělá, okamžitě se začlenila do smečky. Na Wicky pořádá hotové výpady,krade jí hračky, tahá jí za ocas u čehož hrdině vrčí a štěká :-) Wicky nezůstává pozadu, takže každou chvíli se jim podaří něco smést ze stolu, jsem zvědavá jak dlouho tohle řádění náš baráček vydrží.... Nejhodnější jsou když jedí nebo spí :-)

VII 2009 VII 2009 VII 2009

V neděli jsme byli fandit na národní výstavě v Mladé Boleslavi. Brzaňáčky zastupovala Axunka (Baxis), z vnoučátek potom Doník (Docent v. Philippsdorf) a Cooke Sideric Miks.
Don doplatil na svou nadváhu, kvůli které mu byla známka snížena na VD. Jinak mu kromě brýlí pan rozhodčí nevytkl nic. Cooke si ve třídě vítězů vedla také dobře a získala známku výborná 2 (skončila hned za naší pravnučkou Cindy v. Philippsdorf). Největší radost nám udělala Axa, která nastoupila do třídy veteránů společně s krásnou fenou Oriflame Gasko Prim. Přesto se jí podařilo tuto třídu vyhrát a k titulu Nejlepší veterán přidala pak jako premii ještě titul BOB. Jsme na ni moc pyšní!!!!

NV Mladá Boleslav 2009 NV Mladá Boleslav 2009 NV Mladá Boleslav 2009 NV Mladá Boleslav 2009

Poslední radostná zpráva dorazila z Českých Budějovic od našeho vnoučka Black Sorbonne z Apollonova chrámu. Sorbon úspěšně složil další dvě zkoušky - BH a FPr1.
Všem MOC GRATULUJEME!!!! Máme z vás radost :-)

15. 7. 2009 Přidán rodokmen Endží
3. 7. - 6. 7. 2009 se konal dogtrekkingový závod HANÁCKÁ ŠTREKA - jeden z mých nejoblíbenějších, protože na Olomoucko jezdím strašně ráda. Jak už jsem psala, letos jsem musela kvůli své nemoci závod vynechat, ale Jirka s Bee vyrazili a ještě jako doprovod naše Martina, která si toužila vyzkoušet těch 104 km odšlapat. Smůla se lepila na paty bohužel i jim - kousek za půlkou tratě prasklo Jirkovi v kyčli a bylo vymalováno. Nepomohl ani brufen a tak musel vzdát :-( Byla to veliká škoda, protože krajina byla nádherná a asfaltu minimum. Jelikož jsme měli domluveno, že si v pondělí ve Svitavách vyzvedneme dvě koťátka, bylo rozhodnuto, že Jirka s Martinou počkají v táboře až do vyhlášení. A aby jim to lépe utíkalo a vynahradili si trošku zmařený závod, vydali se v neděli do Boskovic navštívit westernové městečko. Z této návštěvy přijeli naprosto nadšení.
Reportáž tentokrát nebude, vyprávění bylo tak zmatené a na přeskáčku, že si netroufám z toho něco sesmolit, ale fotek máme docela hodně.
Honza s Mindou si vedli výborně, ve své kategorii skončili na krásném 4. místě, minutu za třetím Milošem Slaměníkem s Bojarem. Jako bonus přidávám fotku našeho nového kočičího přírůstku do smečky.

Hanácká štreka 2009 Hanácká štreka 2009 Hanácká štreka 2009 Hanácká štreka 2009 koťata 2009


5. 7. 2009 Právě jsem dostala zdokumentované první setkání Endžínky s vodou....no není úžasná??!!!!!

Angeleyes ve věku 5 týdnů Angeleyes ve věku 5 týdnů Angeleyes ve věku 5 týdnů Angeleyes ve věku 5 týdnů Angeleyes ve věku 5 týdnů


3. 7. 2009 Protože mě přeprala nějaká zákeřná choroba, trošku se teď ulejváme. Těšila jsem se na Wikčinu premiéru trekového psa na Hanácké a bohužel to musíme odložit :-( Budeme alespoň fandit Jirkovi s Bee a Honzovi s Mindou, aby jim to dobře šlapalo.
Dostala jsem pár nových fotek naší Endží. Podle slov chovatelky je to hrozné torpédo, ničeho se nebojí, přepere i brášky a ráda se tahá o plyšáčky. A konečně snad budeme mít doma nějakého vodomila, protože její první setkání s vodou vypadalo tak, že do vody hned skočila a plavala :-) Ještě 14 dní a máme ji doma :-)
Přidávám ještě jednu inspirativní fotku pro ty, kteří by si rádi nějak vyzdobili parapet. Většina lidí tam má truhlíky s kytičkami, my tam máme australáka. Vydrží tam ležet celé hodiny. Sice nekvete, ale jisté výhody přeci jen má.... nemusí se zalévat a pořád se směje ;-)

Angeleyes ve věku 5 týdnů Angeleyes ve věku 5 týdnů 1. 7. 2009


2. 7. 2009 Montíkovi byl 26. 6. 2009 udělen titul Mezinárodní výstavní šampión - C.I.E.. Blahopřejeme!
25. 6. 2009 jsme absolvovali s Wicky RTG DKK. S výsledkem jsme velmi spokojeni, Wicky má 0/0.
19. 6. - 21. 6. 2009 proběhl další závod - PODBOŘANSKÝ DOGTREKKING.
Protože Taruška dobrala teprve v úterý antibiotika, nechtěla jsem ji na závody brát, tím spíš, že jsem si konečně chtěla vyzkoušet LONG. Děkuji tímto pořadateli závodu - Romanovi Habáskovi - nejen za super akci, ale také za to, že mi půjčil jednoho ze svých pejsků - úžasného Joyka- a já si mohla zazávodit :-)
A jak jsme dopadli??? Trasu dlouhou 93,5 km jsme zvládli za 27 hodin a 11 minut.
A umístění???
Jirka a Bee-Bee........ 5. místo v kategorii mladší muži
já a Joy......................2. místo v kategorii starší ženy
Porazila mě opět Jitka s Jenny o celých 19 minut....je prostě dobrá!!! :-)
Honza s Montíkem bohužel musel odstoupit, protože Montík začal kulhat na přední packu. Naštěstí asi jen špatně šlápl, protože již druhý den byl zase v pořádku. Na fotky ze závodu se můžete podívat na rajčeti, podrobnější reportáž je tady.

Podbořanský dogtrekking 2009 Podbořanský dogtrekking 2009 Podbořanský dogtrekking 2009


15. 6. 2009 Právě jsme dostali nové fotky naší Endžínky, za které moc děkuji Lucce. Podívejte se jak nám malá za ten týden vyrostla a zkrásněla :-)

Angeleyes červen 2009 Angeleyes červen 2009


14. 6. 2009 Na NV v Klatovech nás zastupoval Cross Barry a z vnoučátek potom Black Sorbonne z Apollonova chrámu a HELENKA Adamův hrádek. Síbák získal ve třídě otevřené od rakouského rozhodčího Bierwolfa výbornou a Sorbon dokonce V2, r. CAC, stejně jako HELENKA Adamův hrádek. Z kamarádů si velmi dobře vedli i Daniels Jack Šédedab - výborný a Dantes Gora Monte, který ve třídě vítězů obdržel titul CAC. Všem MOC GRATULUJEME!!!
Další báječná zpráva dorazila od vnoučka Aslana z Kraje Pestrého kamení. Aslánkovi, stejně jako jeho bráškovi Aramovi, byl přiznán titul Český Juniorchampion. Posíláme VELIKOU GRATULACI !!!!
My jsme volný víkend opět věnovaly cvičení. Největším problémem stále zůstává stopa a chůze u nohy s obraty. Snad se nám to povede do podzimních zkoušek dotrénovat. Taruška ještě užívá klidový režim, ale už je docela problém ji v klidu udržet ;-)

VI 2009 VI 2009 VI 2009


5. - 7. 6. 2009 Víkend byl opět plný událostí. Původně plánovanou účast na dogtrekkingovém závodě Šediváčkova 111, jsme museli zrušit, protože Taruška nebyla stále v pohodě. Kdo si ho ale nenechal ujít byl Honza s Montíkem a Míra s vnučkou Arankou z Kraje Pestrého Kamení. Obě dvojice zdolaly trasu 83 km za krásných 16 hodin 14 minut a obsadily tak ve svých kategoriích nádherná 6. místa. GRATULUJEME!!!!
Na sobotní bonitaci nás zastupoval vnouček Docent v. Philippsdorf a vnučka Cooke Sideric Miks. Jak dopadla Cooke bohužel ještě nevím, ale Doníček si odnesl pěkný kód - 5/2a/A3 F2/S
Ani my jsme nelenili a zajeli alespoň na cvičák, kde jsme potrénovali poslušnost, revíry a kousání. V neděli jsem pak s Wicky vyběhla ještě na stopu. Rádi bychom se na podzim pokusily o nějaké zkoušky ;-)

Šediváčkova 111 2009


8. 6. 2009 Téměř měsíc trval boj Tarušky s ošklivou otravou. Po dnešních testech mohu konečně říct, že to byl boj úspěšný a Taruška je zase naprosto v pořádku, máme obrovskou radost!!!! Děkuji MVDr. Vomáčkovi z kliniky v Litoměřicích a všem dalším doktorům, kteří pomáhali alespoň konzultací, že nám ji zachránili !!!!
A aby dobrých zpráv nebylo málo, dostali jsme dnes krásné fotky našeho nového přírůstku do smečky - fenečky Endží. Počet hovíků a ausíků se prostě musí vyrovnat ;-)

Angeleyes červen 2009 Angeleyes červen 2009 Angeleyes červen 2009


10. 6. 2009 Dnes slaví naše Wickynka své 1. narozeniny!!!!
Wikoušku, přejeme ti jen to nejlepší, hodně zdravíčka, nulové kyčle a ať ti pořád zůstane tvůj temperament, chuť do práce a věčně rozesmátý ksichtík ;-)

Wicky 1 rok


22. - 24. 5. 2009 O víkendu jsme se zúčastnili dalšího dogtrekkingového závodu - ŠLAPANICKÝ VLK MORAVSKÝM KRASEM. Jirka s Bee startovali tentokrát v kategorii LONG - 91 km, já jsem byla s Taruškou přihlášená na MID - 46 km. Boužel nám Taruška onemocněla, a tak jsem si vypůjčila od Montíků zkušeného trekového psa - trpasličího jezevčíka Bennyho.
Tímto Honzovi i Radce moc děkuji, že mi Bennyho dovezli a půjčili!!!! Radka i Honza startovali také na MIDu a hovíky v této kategorii zastupoval ještě Aram z Kraje Pestrého kamení a Barchetta Milas Moravia.

Šlapanice 2009 Šlapanice 2009 Šlapanice 2009 Šlapanice 2009

A jak jsme dopadli???

Šlapanice 2009 Šlapanice 2009 Šlapanice 2009 Šlapanice 2009


Fotek je tentokrát velmi málo, za většinu vděčím kamarádům Slávce a Petrovi a Jitce od Jenny. Já jsem cestou nefotila vůbec, cesta vedla téměř stejnými místy jako loni - jent občas v jiném směru a taky nebyla moc nálada, měla jsem strach o Tarušku.
Fotky z trasy můžete ale vidět u Honzy, těch pár mých a vypůjčených od kamarádů jsem nahrála na rajče. Reportáž si přečtetě tady.

13. - 17. 5. 2009 proběhlo další setkání Brzáneckých štěňat a vnoučat. Zdravé jádro se sjelo už ve středu. Po bujaré večerní oslavě následoval čtvrteční výstup na nejvyšší horu Jizerek - Smrk. Celý výšlap se nám nějak vymkl z rukou a z původně plánovaných 8-mi km z toho bylo nakonec kilometrů téměř 20 ;-) Večer proběhl mezinárodní turnaj v minigolfu :-)Páteční den jsme pojali jako oddechový a vyrazili pouze na vodopády Jedlová, odkud jsme se přesunuli do Janova n. Nisou a zařádili si na bobové dráze. V sobotu - navzdory tomu že si s námi počasí dopoledne zalaškovalo - proběhl táborový sranda závod, nazvaný podle zakladatelky rodu - AWISTA CUP. Ceny do závodu nám věnovala firma HAPPY DOG, za což jim mnohokrát děkujeme!!!! Kdo chce vědět víc, přečtěte si reportáž nebo jukněte na fotky, kde je i výsledková listina. Díky Míše máme zdokumentovanou alespoň jednu disciplínu Awista cupu - přivolání na čas i spoustu dalších fotek. Můžete se podívat zde. Letošního srazu se zúčastnili:BEE-BEE, BAXIS, BIG SANDY, BAIRA,BRADLEY, CARISHA,CROSS BARRY, CAROLINE, naše ATTARI WART Kesidy, z vnoučátek pak : HUGO Adamův hrádek, DEX a DOCENT v. Philippsdorf, ARAM z Kraje Pestrého kamení. A jako bonus dva nehovawarti - naše DOUBLE QUCIK WICKY Svěží vítr a boloňáček KIMI.
K vidění jsou další fotky a reportáž ze srazu.

sraz 2009 sraz 2009 sraz 2009 sraz 2009

V sobotu se zatím Montík zúčastnil speciální výstavy hovawartů na Knížecím rybníku, kde se tentokrát vystavoval ve třídě čestné a od rozhodčího MVDr. Volkera Wienricha získal vynikající posudek.

spec. výstava 2009


15. 5. 2009 Konečně známe oficiální výsledky dogtrekkingu Jednooký vlk.
já a Tara - 4.místo z 27-ti žen.....třetí místo nám uteklo o 10 minut
Jirka a Bee- 4.místo z 15-ti mužů.....třetí místo jim uteklo o pouhou 1 minutku

8. - 10. 5. 2009 O prodlouženém víkendu jsme se rozhodně nenudili. V pátek jsme vyrazili s Wicky na klubovou výstavu. Nečekala jsem žádný zázrak, a tak mě známka VD ani moc nezklamala, tím spíš, že máme docela pěkný posudek: správná velikost, typická hlava, hrudník dosud ve vývoji, poněkud strmější zadní končetiny, typický pohyb, vyrovnaná povaha.
Tak snad až se Wicky dodělá, zadaří se i nějaká ta výborná. Její skvělá povaha jí ale zůstane i když nebude ověnčená tituly a to je pro mě to nejdůležitější :-)

klubová výstava 2009 klubová výstava 2009

V sobotu jsme se vydali na další dogtrekkingový závod - JEDNOOKÝ VLK. Trasu doprovodného závodu MČR, dlouhou 40 km jsme s Taruškou zvládly za 6:37, Jirka s Bee byli ještě rychlejší - 6:25. Na bednu to ale tentokrát nestačilo. Hovawarty zastupoval ještě Monty s Honzou na LONGu (zařazeném v seriálu MČR) a Árny s Petrem na MIDu. Také oni podali moc pěkný výkon. Honza a Montík se na LONGu umístili jako šestí ve svém rekordním čase 19:25 na trati 94 km, oficiální výsledky MIDu bohužel zatím nemám, ale doplním hned jak budou zveřejněny. Zatím si můžete počíst kudy jsme šlapali a prohlídnout si pár fotek. Na Rajčeti jsou také fotky z LONGu od Honzy. Reportáž, jak jsme prožívali MID, je tady.

Jednooký vlk 2009 Jednooký vlk 2009 Jednooký vlk 2009 Jednooký vlk 2009


3. 5. 2009 V neděli jsem se zúčastnila MV v Praze. Jela jsem jen coby povzbuzovatel a osobní poradce Kessinky z Budské samoty ;-)
Posuzovala rakouská rozhodčí Grete Oprendek a Brzaňáci si nevedli vůbec špatně. Vnouček Aram z Kraje Pestrého kamení získal sice jen VD3, ale pak to hned vylepšil Montík, který zvítězil nad silným konkurentem Unem Gasko Prim ve třídě šampionů a k získanému titulu CAC nakonec přidal i titul res. CACIB. K dovršení mé radosti přispěla další vnučka - Canetti Sideric Miks, která zvítězila ve třídě otevřené a nakonec i ona si odnesla tituly CAC a r.CACIB.
A jak si vedli kamarádi?? Dantes Gora Monte V3, Coddys Gora Monte V a moje spolujezdkyně Kessinka V3. Všem MOC GRATULUJEME!!!!

Monty v kruhu DANTES Gora Monte ARAM z Kraje Pestrého kamení KESSIE z Budské samoty CANNETI SIderic Miks


26. 4. 2009 Na MV v Českých Budějovicích nás výborně reprezentoval vnouček Aslan z Kraje pestrého kamení - po Carolince. Získal tituly CAC a r. CACIB. MOC GRATULUJEME!!!!
My jsme sobotu trávili opět brigádničením na cvičáku. Dnes ráno jsem vyrazila alespoň na stopy, bohužel foukal dost velký vítr, takže Tara se moc nevytáhla, ale Wicky se snažila a udělala mi radost.
Tarušce se zase zlepšila poslušnost, zdá se, že konkurence v podobe Wicky jí prospívá a cvičení jí teď více baví, tak uvidíme jestli se nám podaří ještě nějaká zkouška.

25. 4. 2009 Dostala jsem nové fotky vnoučátek od Červené skály - po našem Cameronovi. Moc za ne děkuji paní Procházkové!!!!

Kameron Katty Kerry Ketty s taťkou Cameronem


20. 4. 2009 Dnes se narodila v chovatelské stanici Wicca Gabreta další Brzánecká vnučka - bohužel jen jedna, ale moc krásná. Pyšnými rodici jsou Cross Barry a Finlandia Šédedab.

Wicca Gabreta


17. - 19. 4. 2009 O víkendu jsme se zúčastnili dalšího trekového závodu Krušnohorský dogtrekking.
Barvy hovawartů - a zároveň Brzaňáků hájili :
v kategorii LONG
Honza a Monty - 3.místo (ze 7-mi) v kategorii starší muži s časem 29:09
Míra a Aranka z Kraje Pestrého kamení - 5.místo(z 15-ti) v kategorii mladší muži s časem 29:43
v kategorii MID
Jirka a Bee - 6.místo (z 23) v kategorii muži s časem 8:59
já a Taruška - 3.místo (z 32) v kategorii ženy s časem 9:00
Radka (autorka letošní MIDové trati) s Minze v. Ginas vier Linden (Mindou), která s došla v kategorii ženy na 6.místě s časem 9:15
Hovíci se opět ukázali jako výborní trekoví psi!!! :-)
Kdo chce vědět kudy a jak jsme šlapali, může si přečíst reportáž nebo prohlédnout fotky na rajčeti.

KDT09 KDT09


18. 4. 2009 V sobotu složil náš vnouček Aram z Kraje Pestrého kamení (syn Carolinky) zkoušku ZOP na 92 bodů.
Další vnouček Black Sorbone z Apollónova chrámu se ve stejný den stal otcem 9 štěňátek (3 černí kluci, 2 černé a 4 černoznakaté holky) Oběma MOOOC GRATULUJEME!!!!

11. 4. Video a reportáž ze zkoušek ZVOP a výletu na hrad Kost

Wicky - ZVOP


28. 3. V sobotu jsme vyrazili na cvičák, tentokrát nás nečekal výcvik, ale brigáda. Vzhledem k tomu, že Wikča je v nejlepším hárání, nám to ani nevadilo - stejně bychom nemohly cvičit. Počasí nám moc nepřálo, od rána pršelo a pršelo, ale co se mělo udělat se udělalo - nejsme přece z cukru ;-)
Odpoledne vykouklo na chvíli sluníčko, a tak jsme si vyrazili zatrénovat alespoň u nás, přičemž jsme pořídili další kousací video - Wikča mi dělá radost. V neděli ráno jsem vyrazila s Tarou i Wicky na stopy... Nebyla to žádná sláva, takže jsem si slíbila že budeme poctivě trénovat a trénovat.

Wicky - obrana


21. 3. V sobotu jsme vyrazili na první dogtrekking. Byly to neoficiální závody nazvané JARNÍ HRÁTKY POLABÍM. Cílem této akce byly dvě věci. Za prvé - zjistit zda mé nemocné koleno vydrží tuto vzdálenost a za druhé - zjistit zda Jirkův zimní trénink přinesl nějaké zlepšení kondice.
Barvy hovawartů hájila téměř klasická sestava. Jirka a Bee, já a Dread Gora Monte, Míša a Charon Kris-Ve-Mar a nováček Petr s naším vnoučkem Aramem z Kraje pestrého kamení, zvaným Árny.
Všichni jsme startovali v kategorii 45km. Na Rajče jsme umístili nějaké fotky a jak vypadala cesta, si můžete přečíst v krátké reportáži.

01 02 03


14. 3. V sobotu jsme uspořádali další výšlap, tentokrát hlavně pro australáčky. Cílem našeho výletu byla Posázavská stezka a kopec Medník. Sraz jsme měli v Pikovicích u mostu a sešlo se nás celkem hodně.
Hovíci šli tentokrát jen 4 : Attari Wart Kesidy, Achita Kesidy, Bee-Bee z Brzáneckých vinohradů a Darlena Barte Prim.
Ausíků se sešlo 11: Beruschka Svěží vítr, Double Quick Wicky Svěží vítr, Give Me Smile Puella Fera, Fairy Ganden Monge, A-Salsa Amazonka (zvaná Sendy), Arges Red Aiersen, Fantastick Flash od Diamantové řeky (zvaný Chester), Apache Archer Tender Flash, Cassian z Kamilkové zahrady, Jenny a Rusty. Z Pikovic jsme se vydali po červené pořád podél Sázavy. Mohli jsme se kochat nádhernými vyhlídkami na řeku, protože počasí bylo opravdu jarní. Zhruba v polovině stezky jsme se odpojili na zelenou a vystoupali do obce Třebsín. Před vesnicí jsme narazili na vodnické manžele, ke kterým se váže pověst o vzniku názvu obce Třebsín a v samotném Třebsíně pak na malou hospůdku se skvělou dršťkovou polévkou ;-) Tady se od nás také odpojil Cassian, který pospíchal domů. Náš plán dojít ještě k vyhlídce na Svatojánské proudy jsme kvůli kilometrům a času nakonec přehodnotili a pokračovali tak dále po zelené, kolem Medníku zpět do Pikovic, celková délka výletu asi 9km.
Bylo to moc fajn, hafani se vyřádili, vyčachtali v Sázavě a alespoň na chvilku unavili. Doufám, že se brzy dočkáme pěkného počasí a podobnou akci zopakujeme. Kliknutím na obrázek se můžete podívat na spoustu fotek z výletu, které jsou k vidění na Rajčeti

01


9. 3. dnes slaví Céčkový vrh již neuvěřitelné sedmé narozeniny. Ani se tomu nechce věřit, že jsme již tak dlouhou dobu neodchovali žádného Brzaňáčka, ale plánujeme letos nakrýt naší Tarušku; snad bude smůla která nás poslední roky provází konečně protržena!!!
Přejeme Céčkovým štěňátkům hodně zdraví, úspěchů jak na výstavách tak při výcviku a těšíme se na ně (a na všechny ostatní) na Brzáneckém srazu, který se kvapem blíží!!!

01


7. 3. A máme za sebou další plně využitý víkend. V sobotu se v Českých Budějovicích konala klubová výstava hovawartů bez zadávání titulu Klubový vítěz. Z našich štěňátek nás reprezentovali Montík a Cassinka. Montík vyhrál třídu pracovní a odnesl si tak další titul CAC. Cassinka už tak úspěšná nebyla a odešla pouze se známkou VD.
Bylo zde také mnoho našich vnoučátek. Nejúspěšnějším byl Cassinčin syn Black Sorbonne z Apollonova chrámu, který vyhrál třídu otevřenou a kromě titulu CAC si odnesl i titul nejvyšší - BOB. Jeho sestra Blacky Tally odešla jen s VD. Z vrhu "Cé" se ve třídě mladých předvedli další dva Cassinčini synové. Cassiopeus doplatil na svoji tlouštku a neochotu ukázat zuby a odešel jen s dobrou, ale Cézar třídu mladých vyhrál a získal tak svůj první CAJC. Nezklamal ani Aslan z Kraje pestrého kamení - syn Caroliny - který získal V3, jeho celočerná sestra Arissa kvůli volnému hřbetu a loktům bohužel jen VD. Jako poslední z vnoučat se předváděla Calico Sideric Miks po Cameronovi; také ona měla bohužel nadváhu a dostala jen VD.
My jsme sobotu strávili opět na cvičáku, pilně cvičíme a připravujeme se na zkoušky. Tentokrát žádné fotky nemáme, ale vynahradili jsme si to dneska na tréninku tady u nás a natočili opět pár krátkých videí.

Wicky - výcvik Wicky - výcvik Wicky - výcvik Tara - výcvik Bee - výcvik Bee - výcvik


28. 2. - 1. 3. 2009 O víkendu jsme se opět nenudili. V sobotu jsme v plné sestavě vyrazili na cvičák. Nejprve jsme potrénovali poslušnost, pak si Bee vyzkoušela hlídání předmětu, přičemž se jí i v košíku nějakým záhadným způsobem podařilo Helče vykousnut kus bundy... myslím že to, aby jí někdo předmět uzmul je opravdu nemožné :-) Wicky potrénovala obíhání maket a k mé velké radosti to od minulého týdne nezapomněla!!! Na obrany jsem čekala s napětím, co Wicky předvede. Figurant si vzal tentokrát místo kůže a malého peška řídítka a Wikča s tím k mému velkému překvapení neměla žádný problém!!! :-) Držela opět pevně, bojovala a nechala se i vyzvednout do výšky. Vybojovaná řídítka si pak se vztyčenou hlavou a s radostí v očích odnášela pryč. Mám z ní opravdu obrovskou radost, je to silná osobnost v malém tělíčku :-) Pevně doufám že jí tento zájem o obrany vydrží.
V neděli jsme Bee a Tarušku oblékli do postrojů a vyrazili na Říp a zpátky (asi 19km). Počasí nám moc nepřálo, byla hustá mlha a drobně mžilo. Cílem našeho výšlapu bylo zjistit, jak se na letošní sezonu bude tvářit mé nemocné koleno. Trasu jsme zvládli za 3,5 hodiny, ale příliš optimisticky svou letošní závodní kariéru bohužel nevidím :-(

01 02 03


26. 2. 2009 Dnes slaví naše Bee-Bee a s ní i celý vrh "Bé" krásné 9-té narozeniny. Přejeme všem, aby ještě spoustu let měli stejnou chuť do života a zpříjemňovali tak život i svým pánečkům.

Bee - Bee 09/02


25. 2. 2009 Dnes jsme dostali pár fotek ze cvičáku. Po kliknutí na obrázek si je můžete prohlédnout na Rajčeti:

cvičák 09/02


23. 2. 2009 Dnes jsme dostali pár fotek z chov. stanice od Červené skály, kde se již o víkendu budou loučit se štěňátky po Hátě a našem Cameronovi. Doufejme, že budou dělat novým majitelům jen radost a že je brzy přivítáme na nějaké Brzánecké akci.

K vrh od Červené skály K vrh od Červené skály K vrh od Červené skály Ketty od Červené skály


21. 2. - 22. 2. Výcvik ve znamení výcviku :-) V sobotu jsme opět vyrazili na cvičák. Nejprve proběhla individuální poslušnost, která byla zpestřena např. nácvikem přivolání dvou hrajících si psů.... to jsme se ale s Wikčou zapotily, protože borderku Battynku ona prostě miluje; ale na třetí povel si dala přeci jen říct ;-) Poslušnost byla slušná, jen jsem zjistila, že se Wikče do louží a bláta nechce moc sedat a lehat. Jednotlivé poslušnosti zakončil výcvik v řadě, aby si psovodi i psi natrénovali, co je vlevo a vpravo protichodem. V přestávce před obranou jsme začali s nácvikem obíhání makety - Wikča velice rychle pochopila co po ní chci; zatím stojím tedy těsně u makety, ale Wicky na povel maketu rychle oběhne a běží pro zaslouženou odměnu - odhozený balonek. Vyzkoušeli jsme maketu na levé i pravé straně.... při změně měla Wikča trošku problém, ale rychle se přeorientovala i na opačný směr.
Obrany byly mnohem lepší než minule. Wicky se snažila napravit si reputaci po ne moc slavném výkonu z minulého měsíce. Fotky z poslušnosti snad brzy doplníme. Regina zase poctivě fotila, tak snad nám je brzy dodá. V neděli jsme vyrazili na individuální obrany. Wicky mi udělala obrovskou radost, protože na peška i hadr kousala s velkou chutí, naskakovala vysoko nad zem, držela pevně a bez nervů, nechala se zvedat, točit i hladit a ukořistěného peška i hadr si hrdě odnášela pryč. Máme dvě kraťoulinkatá videa která natočila naše Martina. Škoda, že zaspala druhé kolo obran, které bylo ještě mnohem lepší - tak zase příště ;-)

Wicky - obrany Wicky - obrany


20.2.v sobotu 21. 2. slaví náš vrh A již 11-té narozeniny. Je to až neuvěřitelné, jak ten čas rychle běží. Jsme rádi že kromě Aindyho a Ayi, je zbylých 5 "štěňátek" v naprosté pohodě a dělají radost svým majitelům :-) Přejeme jim hodně zdraví a ještě spoustu let života!!!
11. 2. 2009 Na Youtube jsme umístili nějaká videa z výcviku. Spustit je můžete k.liknutím na obrázek.

Tara - revír Wicky - revír Wicky - přivolání Wicky - revír 2 Tara - stopa Tara - polohy


8. 2. 2009

Double Quick Wicky Svěží vítr-7měsíců

V neděli jsem po delší době vzala na trénink zase foťák. Dokonce se nám podařilo natočit i nějaká videa, bohužel jsou v takovém formátu, který se nám nepodařilo ani s pomocí známých - počítačově zdatnějších - na web uložit. Procvičila jsem s holkama stopu, poslušnost i revíry, tak alespoň pár fotek, jak jim to šlo. Bee-Bee hárá, takže si užívá nucenou přestávku.

Wicky na stopě Wicky - poslušnost Tara - poslušnost Tara - poslušnost


7. 2. - 8. 2. 2009 Na výstavě v Brně nás reprezentovali 3 vnoučci a dvě vnučky: ARAM a ASLAN z Kraje Pestrého kamení, BLACK SORBONE z Apollonova chrámu a AMÁLKA z Tuřan. Kluci si nevedli vůbec špatně.
ARAM - sobota V2, neděle výborný
ASLAN - sobota V1-CAJC,BOB a v neděli si to pro velký úspěch zopakoval ;-)
BLACK SORBONNE - sobota V4, neděle V2, res.CAC
Amálce se moc nedařilo a od rozhodčí z Rakouska si odnesla jen známku dobrá. Bohužel zatím nemám k dispozici posudek, takže netuším, proč se paní rozhodčí tolik nelíbila. V neděli si o stupínek polepšila a získala známku VD. V neděli získala Cameronova dcera Cooke Sideric Miks - hodnocení V2, res.CAC
Všem moc gratulujeme, Awuška by byla na svá vnoučata pyšná!!!

6. 2. 2009 V pátek jsme dostali pozdrav od Bristola z Chorvatska a jednu aktuální fotku :-)

Bristol


24.1. 2009 V sobotu jsme s Wikčou konečně vyrazily na cvičák. Svezli jsme se s Dantíkem a Hankou. Protože cvičák byl jedno velké kluziště, proběhla řadovka jen velmi krátce a pak šel každý na individuální poslušnost. Procvičily jsme s Wicky pod velením výcvikářky Zdeny chůzi u nohy s obraty, polohy u nohy, přivolání, aportík, štěkání na povel, kladinu a odložení. Wikča byla pochválena, že na svůj věk toho umí hodně, ale samozřejmě spousta cviků je zatím nedotažená, cvičíme zatím hlavně formou hry, takže je před námi ještě dlouhá práce. Potom jsme procvičovaly průchod skupinou osob, což Wicky nedělalo žádné problémy. Výcvik jsme zakončily opět řadovkou při které se přezkušovala střelba. Měla jsem radost, protože Wicky na střelbu ani za pochodu ani při ležení vůbec nereagovala. Po krátké přestávce následovala obrana. Zde Wicky bohužel neukázala co umí, promáčená kůže se jí moc nelíbila a tak držela jako že jo a ne. Ale příště to bude určitě lepší ;-) Revír jsme bohužel nezkoušely, docela by mě zajímalo, jestli bude i cizí osobu vyštěkávat stejně pěkně jako Jirku.. uvidíme. Díky kamarádce Regině která měla s sebou foťák, máme alespoň dvě fotky.

na cvičáku na cvičáku


17 .1. 2009

17. 1. 09

V sobotu jsem plánovala vyrazit s Wikčou na cvičák, ale člověk plánuje a nakonec je vše jinak. Místo na cvičák jsem mazala do práce :-( Dohodli jsme se, že to holkám vynahradíme alespoň odpoledne a naplánovali takový menší výšlap. Start byl stanoven do Velkých Žernosek, ale napadlo by vás, že nádraží Velké Žernoseky se nenachází v Žernosekách ale v Žalhosticích??? Tak jsme ten kiláček došlapali po svých.

17. 1. 09 17. 1. 09

Konečně jsme našli přívoz a holky mohli vypustit z vodítek. Wikča to pojala jako hon na kachny a před koupelí v Labi jí zachránilo jen již téměř stoprocentní přivolání. Podle Labe jsme došli až pod kopec Kalvárie. Když jsem uviděla z blízka strmou kamenitou stráň, říkala jsem si, že asi nejsem zcela normální, když plánuji takové výšlapy, ale nakonec to nebylo tak hrozné a my s menším funěním vylezli na vrchol ke třem křížům. V hlavě mi hned naskočila známá píseň, akorát že kříže nebyly z bílého kamení, ale ze dřeva ;-)

17. 1. 09 17. 1. 09

Z vyhlídky jsme pokračovali po zelené do obce Kamýk, kde jsme původně plánovali vylézt na stejnojmenou zříceninu, ale protože čas rychle plynul a viditelnost stejně byla mizivá, nakonec jsme to vzdali a přes obrovské jabloňové sady pokračovali až do obce Malíč. Odtud již to bylo do Žernosek coby kamenem dohodil. Otázka pro zvídavé... víte jak vznikly podivné kruhy na louce, které jsem zachytila na fotografii?? Svůj tip nám můžete nechat v návštěvní knize a my vám pak prozradíme, jestli jste tipovali správně ;-)

17. 1. 09

Další fotky z výletu jsou na Rajčeti
12 .1. 2009 Dnes jsem dostala fotky dalšího našeho vnoučka jménem DON v. Philippsdorf za které moc děkuji jeho pánovi. Doufám že se s Doníkem uvidíme na letošním srazu Brzaňáků ;-)

DON v. Philippsdorf DON v. Philippsdorf DON v. Philippsdorf


11 .1. 2009 Na NV v Olomouci nás zastupovali dva vnoučci od Carolinky - ARAM a ASLAN z Kraje pestrého kamení. Oba si vedli výborně, Aram ve třídě mladých zvítězil a získal tak svůj třetí CAJC, čímž splnil podmínky pro udělení titulu Český juniorchampion. Aslan nastoupil již do mezitřídy kde získal titul r.CAC. Oběma moc gratulujeme!!!!

ARAM z Kraje pestrého kamení


3. 1. Jako každý rok, také letos jsme vyrazili na tradiční výšlap po vrcholcích Českého Středohoří. Tentokrát padla volba na Lovoš. Sraz jsme měli v Opárně a i přes omluvu několika lidiček doslova na poslední chvíli se nás sešlo celkem hodně.

3. 1. 2009 3. 1. 2009 3. 1. 2009 3. 1. 2009

Barvy hovawartů hájili:
BEE-BEE,BAXIS a BAIRA z Brzáneckých vinohradů, ATTARI WART Kesidy, DOCENT v. Philippsdorf a DANTES Gora Monte

3. 1. 2009


Z ausíků se dostavili :
DOUBLE QUICK WICKY a BERUSCHKA Svěží vítr, DARNY Ganden Monge, GIVE ME SMILE Puella Fera a JENNY

3. 1. 2009


Počasí vyšlo na jedničku, mrazivo ale slunečno, takže výhled do kraje dopadl lépe než loni na Řípu ;-) Potkali jsme několik lidiček, kteří byli velmi překvapení smečkou psů, ale musím říct, že naši chlupáči se všem moc líbili, takže výšlap proběhl v bezva pohodě a psiska se vylítala a vyřádila do sytosti. Alespoň naše Wicky padla doma jak zabitá :-) Vylezli jsme ještě na nedalekou zříceninu hradu Opárno a pak jsme se již loučili a každý ujížděl k domovu. Více než dlouhé psaní napoví velké množství fotek ;-)

3. 1. 2009


2 .1. 2009 Máme další vnoučátka!!! Dnes se narodilo 7 štěňátek po Cameronovi a Hátě od Červené skály. Jsou to dva černí a jeden plavý pejsek a dvě plavé a dvě znakaté fenky. Štěňátka budou k odběru začátkem března, zájemci mohou kontaktovat chovatelku paní Procházkovou na tel: 736 130 803 nebo na mailu hatula@tiscali.cz Fotky snad již brzy na http://www.odcerveneskaly.wz.cz/uvod.htm

od_c_skaly_k vrh