Archiv novinek - 2006  

28.12.reportáž z výletu na Hazmburk.

výlet na Hazmburk


19.12.Obdržela jsem - s menším zpožděním - pár fotek z letního putování Briare. Briare na kole po ČR ;-). Když už bolí nožky, nastoupí do vozíku a zase se chvíli musí snažit panička :-))) A že se Briuška nenudí ani v zimě, dokazuje jeden zasněžený obrázek z loňské zimy.

Briare Briare - letní putování 2006 Briare - letní putování 2006 Briare - letní putování 2006 Briare - letní putování 2006


9.12. - 10.12.Víkend byl opět plný událostí.
V sobotu se Clairmont zúčastnil mezinárodní výstavy v německém Kasselu. Montík opět nezklamal a dovezl si tituly CAC, Anw.Dt. Ch, CACIB a BOB. MOC GRATULUJEME!!!!!

Monty

Protože nedaleko Kasselu bydlí naše vnučka Cairo Sideric Miks,získali jsme pár nových fotografií.

Cairo Sideric Miks prosinec 2006 Cairo Sideric Miks prosinec 2006 Cairo Sideric Miks prosinec 2006

V neděli oslavila naše Taruška své 1.narozeniny!!!!! Oslavu si užila i se svými sourozenci - Argyllkem, Arwenkou, Achitkou a Alvinkou na výcvikovém dni v Praze - Letňanech. Zde si nejprve vyzkoušela kousání na kůži a potom společně se sourozenci zbaštila narozeninové dortíky. Výcvikového dne se zúčastnila samozřejmě také Bee-Bee a dále dvě naše vnučky - Calystra a Canetti Sideric Miks. Obě jsou moc, moc šikovné!!!!! Krásnou tečkou tohoto víkendu byla zpráva od Cross Barryho. Síba v neděli přivítal svou druhou nevěstu ARICU Katveri a tak se snad v únoru dočkáme dalších Brzáneckých vnoučátek :-)

Kesiďata 1 rok Praha kesiďáčci rok staří kesiďáčci rok staří


5.12.Přišla nám zpráva od Baltimore. V novém domově se jí moc líbí, už zhubla o 12kg a denně chodí s pánečkem běhat po lese. Paničce pomáhá s domácími pracemi a s malými pánečky zase vymýšlí rošťárny. Jsme moc rádi, že si tak rychle zvykla na novou rodinku a že je konečně šťastná!!!!

Baltimore


24.11. - 26.11.Konečně jsem se dočkala, v pátek mi skončila neschopenka a tak hned o víkendu jsme mohli rozjet naplno naše psí aktivity.
V sobotu jsme vyrazili na cvičák zjistit, co vše holky za ty dva měsíce zapomněly. Přijel tam i náš kamarád Deny (Denzell Gora Monte) Začalo se netradičně obranami, Tara předvedla dva velmi pěkné zákusy na Martina Topše, na druhého figuranta již to bylo slabší. Bee si vyzkoušela zákus do rukávu, ale ještě to není úplně ono, takže bude i nadále trénovat na peška.
Denýskovi to napoprvé šlo také velmi dobře, sice si nekousl, ale na figuranta se pěkně rozčílil a vůbec se nebál. Příští týden už bude vědět o co jde a určitě to bude lepší!!!
Poslušnost byla standardní, spoustu cviků máme ještě nedotaženou, ale velkou radost mi udělalo, že Taruška poprvé na cvičáku donesla aport.
V neděli jsme vyrazili na výšlap na Říp, chtěli jsme konečně vyzkoušet nové dogtrekkingové postroje. Počasí se moc nevydařilo, bylo zataženo a mlhavo, ale nám to vůbec nevadilo. Chvílemi táhla Tara mě, chvílemi já Taru a na vrchol Řípu jsme pak vyfuněly společnými silami :-))
Domů už se šlo převážně z kopce, ale to se pro změnu začínaly hlásit mé nemocné kyčle. Trasu na Říp a zpět ( 20km ) jsme zvládli za 3 hod. a 50 minut, žádný zázrak, ale po dvouměsíčním klidu na lůžku to snad není tak strašný výkon. Výšlapu se samozřejmě zúčastnila také Bee se svým pánečkem, vrcholovou fotku dodáme později.
Už se moc těšíme na další tůru, kterou plánujeme o Vánocích na hrad Hazmburk.

19.11.V neděli na MV v Praze jsme měli jen jediného zástupce, celočernou Cassinku. Cassiopeia získala ve třídě otevřené známku výbornou bez pořadí. Protože posuzoval rozhodčí Michael Kunze z Německa, potěšila nás tato výborná dvojnásobně!!! Její dvě štěňátka se předvedla ve třídě mladých, Blacke Sorbone obdržel známku VD3 a Balckie Tally velmi dobrá. Na výstavu se přišla podívat také další naše vnučka ze Sideric Miks, tentokráte Cookie. Jak vyrostla se můžete podívat na fotce.

Cassiopeia listopad 2006 Cookie Sideric Miks listopad 2006

V sobotu
18.11. složila Kesidy Plavý vítr (matka naší Tary) další zkoušku a to ZPJ (zkoušku pohotovostních jednotek). Je to záchranářská zkouška která opravňuje psa pro použití v praktickém nasazení. Kesinko,moc gratulujeme!!!

Kesidy

Konečně jsme obdrželi alespoň nějaké fotky vnoučátek od naší Carishy, která žije nedaleko Norimberku. Doufáme že brzy doplníme celou 11-ti člennou smečku.

carisha_mimi carisha_mimi carisha_mimi


17.11.2006 v pátek jsme odpoledne přivítali milou návštěvu v podobě Denyho a Dantese Gora Monte, kteří dorazili i se svými báječnými pánečky, aby potěšili již téměř zoufalého maroda ;-) V době mých kraťoučkých vycházek jsme vyrazili na minivýšlap okolím. Kluci řádili a Taruška je nejprve nedůvěřivě pozorovala, ale pak už se taky dala zlákat k nějaké té honičce, při čemž si bedlivě střežila své pozadí, aby jí ti dorostenci náhodou neudělali štěňátka ;-) Nutno podotknout, že při návratu měli kluci velmi originální barvu - plavá s černými znaky, zatímco Taruška si zachovala tvář čistotné slečinky, což se jí při procházkách s našima holkama ještě nikdy nepodařilo :-))

procházka procházka


12.11.2006 se i Síbík (Cross Barry) konečně dočkal své první nevěsty. Je to znakatá Andy od Řeky Vltavy. Krytí se podařilo a v pondělí ještě potvrdilo překrytím, takže zbývá jen doufat, že za 2 měsíce přivítáme na svět další Brzánecká vnoučátka. Už se na ně moc těšíme!!!!

Cross Barry CB a Andy


11.11.2006 se konala světová výstava v Polsku.I naše chovat. stanice zde měla svého zástupce. Montík nastoupil do třídy šampionů a odvezl si ohodnocení "výborný". Výstavy se zúčastnili také strejdové a teta naší Tarušky a měli veliký úspěch. Kody - výborný 2,r.CWC, Keston- výborný, Kira - výborná 3 a Kondor- výborný 1-CWC. Všem MOC GRATULUJEME!!!!
3.11.2006 Naše vnučky Sideric Miks se na nás snad domluvily. Dnes jsme dostali další pozdrav, tentokrát od celočerné Cairo, která našla svou novou rodinu v Německu. Doufejme, že i ostatní sourozence se nám podaří kontaktovat.

Cairo Sideric Milks


1.11.2006 Dnes dorazily další fotečky, tentokrát vnučky Canetti Sideric Miks. Canettka už chodí na cvičák a podle slov majitelky je velmi šikovná, hlavně na stopy ale baví ji i obrany. Jen tak dál....

Sideric Miks Canetti Sideric Miks Canetti

Sobota
28.10. byla ve znamení pracovních úspěchů. Naše vnučka Dex v.Philippsdorf složila úspěšně zkoušku ZOP a Axa si vedla ještě lépe. RH-E složila na velmi dobře (93b./92b.) a připsala si tak na svůj účet sedmou složenou zkoušku. Oběma holkám moc GRATULUJEME!!!!

Zkoušky ZOP


26.10.2006 Dostali jsme pozdrav od vnučky Calystry Sideric Miks. Že se nám ale pěkně vytáhla :-) Podle slov majitelky je velmi vyrovnané povahy a tak se pokusí připravit ji na nějakou zkoušku. Taruško, máš vážnou konkurenci!!! :-)

Calystra Sideric Milks


24.10.2006 Dostali jsme skvělou zprávu ze Švédska od našeho vnoučka Hova Bondes Izac. Izac je po Ize (která úspěšně splnila ZTP v Německu) druhý Báry potomek který je zařazen do chovu. Švédskou bonitaci zvládl na pěkných 164b (pro chovnost je min. hranice 100b a max. 200b). Moc gratulujeme a přejeme samé krásné a zdravé nevěsty!!!

Hova Bondes Izac


22.10.2006 Montík složil zkoušku FPr2. Máme radost a přejeme hodně dalších úspěchů!
Milovice V Milovicích se konal svod plemeníků, kterého se zúčastnili 3 naši kluci : Bradley, Clairmont a Cross Barry
Sobota dále pokračovala klubovou výstavou, kde jsme měli stejné 3 zástupce. Bohužel se nám příliš nevedlo, Bradley i Cross Barry dostali oba dva pouze velmi dobrou, Bréďa kvůli měkčímu hřbetu a Síba za příliš velkou mohutnost. Montík jako vždy nezklamal a ze třídy vítězů si odnesl známku výborný 2 a titul r.CAC.

V2 r.CAC

Výstavu zakončila soutěž chov. skupin kam jsme se také přihlásili a neměli jsme tento nápad sami, neb nás do kruhu nastoupilo 7. Přestože se jednalo o známé a úspěšné chov.stanice, podařilo se nám vybojovat
2.místo z čehož máme opravdu velkou radost!!!!! Večer jsme tento úspěch samozřejmě důkladně oslavili v místní hospůdce!!! :-)

soutěž skupin

V neděli se konal svod mladých a bonitace. Na bonitaci jsme měli dvě pravnučky - Cindy a Corry v. Philippsdorf. Cindy získala kód 5/3a/M1/BA a II.tř. chovnosti, Corry dokonce I.tř. chovnosti. Oběma holkám moc gratulujeme!!!
Svodu mladých se zúčastnila naše Taruška společně s dalšími pěti sourozenci. Taruška si dle očekávání odnesla kod 5/2a/A4,D2 a byla ji naměřena výška 64cm

Attari Wart Kesidy - svod kesiďáčci

Svodu se také zúčastnila 4 vnoučátka od naší Cassinky, z chovatelské stanice "z Apollonova chrámu"

Blacke Sorbone z Apollónova chrámu - svod z Apollónova chrámu Borra - svod z Apollónova chrámu Blacki Tally - svod z Apollónova chrámu Brit - svod


8.10.2006 Na MV v Českých Budějovicích jsme měli jediného zástupce, Cassiopeiu, která od paní rozhodčí Ubrové dostala známku Výborná. Výstavy se zúčastnila také její tři štěňata, všechna byla hodnocena jako Velmi nadějná. Gratulujeme!
7.10.2006 Naše Awuška slaví dnes v plné síle krásné 12. narozeniny! Přejeme jí i sobě, ať jí její veselost a zdraví ještě dlouho vydrží ;o))
30.9.2006 Další zkoušku, tentokrát ZZP1, si připsal na své konto Montík. Blahopřejeme!
20.9. 2006 Ve středu jsem obdržela velmi milý dopis od majitele plemeníka FLAC v.Deutsch-City, kterého jsem prosila o Flacovu fotku, abych mohla doplnit dalšího Taruščina předka do PP, tentokráte pradědu z otcovy strany. Přestože Flac je již ve psím nebi, jeho páneček mi velmi ochotně poslal fotek hned několik, za což mu velmi DĚKUJI.

FLAC v.Deutsch-City FLAC v.Deutsch-City


14-17.9. 2006 reportáž ze setkání „Brzáneckých vinohradů“, které tentokrát proběhlo na vodní nádrži Rozkoš u Náchoda.

Rozkoš září 2006

Montík opustil sraz o den dřív, aby mohl v neděli 17.9. nastoupit na zkoušku FPr1, kterou složil na 94b a známku "velmi dobře" GRATULUJEME!!!

Monty Rozkoš září 2006


9. - 10.9. 2006 Víkend byl ve znamení turistiky. V sobotu jsme se vypravili na náš oblíbený Pochod za Roboranem, který se nyní jmenuje Pochod 5P. Protože Taruška je zatím dorostenec, volili jsme opět jen středně dlouhou trať 19km. Říkali jsme si, jakou budeme mít výhodu, když už víme kudy trasa vede, ale pořadatelé nás trošku převezli a trasu mírně pozměnili. Ani tak jsme tentokrát nebloudili, takže žádná sranda ;-)
Pochod s námi absolvoval i Montík se svými pánečky a z naší chov. stanice se opět zúčastnila také Axa se svojí rodinou. Velmi nás překvapilo, jak hojně bylo zastoupeno plemeno Hovawart na tomto pochodu, zdá se, že majitelé našich hovíků jsou velmi aktivní a sportovně založení lidé.

pochod s Roboranem

V neděli, abychom nevyšli ze cviku, jsme se vydali na hovawartí výšlap na hrad Kostomlaty pod Milešovkou. Výšlap organizovali manžele Jánští a Soňa Krůtová a já bych jim tímto chtěla poděkovat za příjemně strávený den v krásném prostředí Českého středohoří. Po procházce a prohlídce zříceniny hradu, jsme se přesunuli na zahradu k Jánským, kde se probírali samozřejmě naši miláčci, mladí hovíci si zde mohli vyzkoušet jak se správně chovat při měření a prohlídce zubů ( Tarušce jsme naměřili výšku 63cm) a pak následovalo pečení buřtíků na které se nejvíce těšili naši hovíci a rázem se všichni nastěhovali poblíž krbu a stolu, aby se na ně náhodou nazapomnělo. Domů jsme se rozjížděli kolem páté hodiny ve výborné náladě.

Kostomlaty společné foto


9.9. 2006 Axa složila zkoušku VZ 2! Blahopřejeme jí i paničce ke skvělému sportovnímu výkonu!

Baxis z Brzáneckých vinohradů


Máme další vnoučátka!!! v noci z 3.9. na 4.9. se Carishce v Německu narodilo 12 štěňátek všech tří barev. Carisha si dala záležet aby vše bylo pěkně pravidelné a tak má 6 kluků a 6 holek a dokoce i barevně to vyšlo na 4 štěňátka od každé barvy. Moc gratulujeme a těšíme se na fotečky. Ve čtvrtek
31.8. jsme se vydali na dlouho slibovanou návštěvu naší vnučky Dex v. Philippsdorf. Vzali jsme s sebou i Tarušku v naději, že se konečně zase s někým vyřádí. Dexinka ji nejprve málem zakousla přes branku, což si Tara nedala líbit a vypadalo to spíš na pořádnou rvačku než nějaké velké kamarádství. Ale po setkání na neutrální půdě se vše vyjasnilo a holky si pak vyhrály celé odpoledne... tedy až po tom, co Tara vyjedla Dexince všechny misky a dokonce mi několikrát donesla i její aportíček. Jo, klánovický vzduch, ten dělá divy :-)

Dex v. Philippsdorf


18.8.2006 V pátek jsme měli na cvičáku sraz s hovawartím klučinou Denym (Denzell Gora Monte). Deny bydlí kusek od nás a tak bude dalším hovawartím přírůstkem na Slavíně. Je to velmi šikovný pejsek s velkým zájmem o aport a s pěkným kořistnickým pudem. S Taruškou si padli hned do oka a krásně si hráli a váleli se spolu v trávě. My jsme zatím klábosili s jeho pánečky - jsou moc fajn. Už se těšíme na další setkání.

Denzel Gora Monte

Kesidy Plavý vítr


19.8. - 20.8.2006 V sobotu se konala mezinárodní výstava v Bratislavě, které se zúčastnila Taruščina maminka Kesidy Plavý vítr. Vyhrála třídu pracovní a připsala si tak další titul CAC.
V neděli byla Kesidy ještě úspěšnější, k titulu CAC přidala ještě titul CACIB a splnila tak všechny podmínky pro získání titulu INTERCHAMPION. Kesinko, moc gratulujeme!!!!

16.8.2006 Ve středu jsme se zase po delší době vypravili na cvičák. Měli jsme štěstí, protože jsme tam zastihli figuranta Martina Topše, který je opravdu velmi šikovný a naše holky na něj rády koušou. Bíba odvedla svůj standardní výkon, kouše s chutí, ale stále jí dělá problém, aby držela kůži nebo peška když s ní figurant přestane bojovat. Už se však začínají rýsovat maličká zlepšení. Taruška mě mile překvapila. Nejen že se na obranu poprvé viditelně těšila, ale na kůži kousala pěkně, vůbec jí nepouštěla a odnášela si ji jako kořist na svoje místečko. Měla jsem velikou radost!!!! Na cvičáku jsme měli také hovawartí návštěvu, byla to celočerná fenka z F-vrhu Šédedab. S Taruškou si moc vyhrály, tak doufáme že se jí na našem cvičáku líbilo a rozšíří tak naši hovawartí miniskupinku.
14.8.2006 Konečně přidáváme slíbené fotky Taruščiných sestřiček a bratříčka Argylla. Bohužel,blonďatí sourozenci se nám stále nějak vyhýbají, snad se s nimi uvidíme alespoň na svodu mladých a ulovíme nějakou aktuální fotku.

Achita Kesidy Argyll Kesidy Arwen Kesidy Awe Kesidy


10.8. - 13.8.2006 Montík se zúčastnil dogtrekkingového závodu Fryštácký dogtrekking 2006. Obrázky z cesty si můžete prohlédnout na jeho stránkách.

Fryštácký dogtrekking 2006


5.8.2006 Dobrá zpráva! BALTIMORE našla novou rodinu!
V sobotu jsme v časných ranních hodinách vyrazili na Šumavu, abychom vyzvedli Baltimore a odvezli ji do její nové rodiny. Cesta byla dlouhá, ale po 4,5h. jízdy jsme konečně zastavili před malým domkem na kraji lesa. Baltimore nás mile uvítala, jen nás velmi zarazila její výživná kondice.... tak tlustého hovawarta jsme ještě nikdy neviděli :o(. I přes jejích dobrých 50kg, byla ale velmi temperamentní, plná elánu.. no prostě celá Awista. Po nezbytných formalitách jsme se vydali na cestu domů. Baltimore nás nadšeně následovala až k autu a sama si vyskočila do kufru a spokojeně ulehla na deku. Nějak jí ani nevadilo že opouští svůj domov, kde žila 3 roky. Celou cestu jsme o ní pomalu ani nevěděli.
S jejími novými pánečky jsme se setkali kousek u Prahy. Baltimore si přestoupila do svého nového auta a putovala dalších 80 km až ke Golčovu Jeníkovu. V nové rodině se cítila hned jako doma.. neustále si vynucovala pozornost, chtěla hladit, mazlit se, skotačit po zahradě. Žádný stesk po domově se nedostavil. Také noc proběhla naprosto v pohodě a druhý den už se vydala se svou novou rodinkou na svou první procházku.
Přejeme jí aby byla konečně šťastná a doufáme že se uvidíme na podzimním srazu Brzáneckých vinohradů..

Baltimore z Brzáneckých vinohradů


1.8.2006 V úterý jsme byli navštívit naše vnoučátka v chovatelské stanici Sideric Miks. Už u vrátek nás mile přivítala matka All-Brii a babička Adaly. A pak už se na nás s velkým štěkotem sesypalo 9 nádherných medvídků a okamžitě nám rozvázali všechny tkaničky u bot. Pořídili jsme pár fotek, jen Crazy se nevešla na film a tak foto dodáme později.

Adaly a All Brii Cairo Calico Calystra Canetti Caspian Cooke Cooper Coox


31.7.2006 zaslechli jsme, že se naše stránky dlouho načítají, proto jsme udělali nějaké drobné úpravy ve snaze tento stav napravit. Budeme rádi za každou odezvu. ;o)
23.7.2006 v neděli jsme se vypravili na Národní výstavu všech plemen do Mladé Boleslavi. Přestože vládlo opět tropické počasí, mnoho pejskařů se stejně jako my nedalo odradit a tak se v Boleslavi bylo na co dívat.
Taruška si výstavu užívala hned od začátku naplno. S každým psem se hned chtěla kamarádit, olizovala ho a sváděla k honění a dovádění. Lidem zase prozkoumávala kapsy a tašky, jestli by se tam nenašlo něco na zoubek. Nekonec ale nevydržela čekání na posuzování a klidně si to usnula pod slunečníkem s hlavou na batohu. Ve třídě se sešly 3 dorostenky, Taruška vzorně ukázala zuby a nechala si prohlédnout ocas a prohmatat kostru. Bohužel v pohybu nemá ještě příliš pevný hřbet a tak nám prvenství vyfoukla sestřička Achita...Achitko, moc gratulujeme!!!
Taruška dostala známku velmi nadějná 2 a tak můžeme být také spokojeni. Na výstavě byl též bráška Argyll, který rovněž zvítězil s hodnocením velmi nadějný 1. Přijela nám fandit i sestřička Arwen. Bohužel fotky sourozenců máme ještě ve foťáku.

v kruhu Argyll,Attari,Achita a Arwen

Potěšilo nás, že tituly CAC, Národní vítěz a BOB si odvezla naše pravnučka CINDY v. Philippsdorf. MOC GRATULUJEME!!!
22.7.2006 večer nás navštívila Radka Chmelinová se svojí novou fenkou DREW MARRY Gora Monte. Merča je vlastně neteř naší Awisty a sestřenice Bee-Bee. Přestože již byla unavena z odpoledních hrátek se svými dvěma bratříčky, okamžitě se zapojila do řádění Brzánecké smečky. Nakonec se nám přeci jen podařilo udělat hromadnou fotku.

se smečkou


červenec 2006 Protože velká horka postihla také okolí Řípu, chodíme každý den plavčit do Labe. Na Tarušku jsme museli použít trošku donucovací metody, ale teď už plave taky jako vydra a neustále se snaží do vody zakousnout. Dokonce už se tak zdokonalila, že zvládá plavat proti proudu a nemusíme ji lovit až někde v Roudnici :-)

koupání v Labi celá smečka v Labi Awista a Bee při koupeli

Po koupeli v Labi se najde síla a chuť i na procvičení zákusů....

hra s dekou hra s dekou


17.7.2006 Dnes jsem obdržela pár fotek našich vnoučátek od Barawe která žije v Dánsku.Jedná se o vrh I v chovatelské stanici HOVA BONDES.

Hova Bondes Ida Hova Bondes Inke Hova Bondes IwieHova Bondes IzaHova Bondes Ipsen Indira Indiana JonesHova Bondes Izac Hova Bondes Izac


5.7.2006 Navštívili nás Montíci a přivezli nám dva nové kočičí členy rodiny. Snad se jim u nás bude líbit ;o)

trojka v červenci 2006


16.6.2006 V pátek 16.6. se narodila ve Zlatníkách u Prahy štěňátka po našem Cameronovi a plavé fence All-Brii Sideric Miks (4xCAJC, 9xCAC, 6xCACIB, 2xBOB, Národní vítěz, DKK i DLK 0/0, bon.kód 5/3a/AA, zkoušky - ZZO, ZOP, VZ1, ZZZ)
Máme 3 vnoučky - 2 celočerné a 1 plavého a 6 vnuček - 4 plavé a 2 celočerné.
Pokud byste měli zájem o štěňátka, která budou k odběru začátkem srpna, kontaktujte jejich chovatelku, paní Miksovou na tel.: 2/41931764 nebo na mobil: 607/662639
Brzy dodáme nějaké fotky.

9.6. - 11.6.2006 Montíkův páníček opět dokázal, že ve vztahu ke psům se pohybuje na hranici příčetnosti a je ochoten vyzkoušet každou legraci, když vyrazil do Malého Beranova u Jihlavy, aby společně s Montíkem absolvovali dogtrekkingový závod Jednooký vlk. Startovali sice mimo pořadí, ale trasu v délce kolem 95 km překonali v čase 39:38:37, což by odpovídalo jedenáctému místu v kategorii. Už se těšíme, kluci až takhle jednou přijdete k nám - je to přece jenom 100 km ;o))

Jednooký vlk 2006


8.6.2006 Ve čtvrtek jsme vyrazili s Bee a Tarou na trénink obran do Ústí. Moc děkuji Ivče Vlkové a hlavně jejímu manželovi Zdeňkovi, že se nám tak věnovali a poradili nám jak dále trénovat. Taruška si opět ještě nekousla, ale její projev byl mnohem lepší než než při tréninku u nás, tak musím doufat. Uveřejňujeme alespoň pár fotek.

kousání 8.6. 2006 kousání 8.6. 2006 kousání 8.6. 2006kousání 8.6. 2006kousání 8.6. 2006kousání 8.6. 2006 kousání 8.6. 2006


2.6.2006 Hned v pátek 2.6. jsme si zopakovali společnou procházku s Žofií a podařilo se nám i ulovit nějaký snímeček. Samozřejmě se ale i nadále věnujeme výcviku, už se nám začíná rýsovat odložení a také druhý styl přivolání - za pochodu k noze. Ještě kdyby se umoudřilo počasí, že bychom zase mohli vyrazit na stopičku.

Tara s Žofkou na vycházce


31.5.2006 Ve středu 31.5. si Taruška našla novou kamarádku. Je to tříměsíční štěňátko plemene Bearded kolie a jmenuje se Žofka. Je úžasně temperamentní s nekonečným elánem pro lumpárny a dovádění, což Tarušku naprosto okouzlilo. Dvě hodiny společně dováděly v lese a pak ještě hodinu u Žofky na zahradě. Tara byla nadšená že se s ní někdo honí, okusuje a válí v jehličí. Naštěstí Žofinka bydlí v sousední vesnici, přes les je to nádherná procházka a tak doufáme, že se holky budou vídat častěji.

Tara s Žofkou na vycházce Žofka


27.5.2006 V sobotu odpoledne jsme se vypravili na cvičák. Bíbinčina poslušnost už vypadá moc dobře a taky Taruška se snažila. Bee trénovala potom obíhání maket na revír a vyštěkání a za odměnu dostala i kousnout. Taky s Tarou jsme konečně mohli vyzkoušet, jak bude reagovat na figuranta. Protože nás bylo ale dost málo, nedělala se kruhovka, ale individuální trénink. Vyzkoušeli jsme si vyštěkání na revíru na vodítku, což jí šlo velmi dobře a pak i vydráždění. Musím říct, že dráživá je opravdu hodně, ale zatím jí chybí sebevědomí, takže pokud se figurant hodně přiblížil, měla ještě snahu se schovávat za paničku, přičemž ovšem nezapomněla pořád štěkat a vrčet. Těšíme se na další trénink, snad se to bude postupně jen a jen lepšit.

Attari Wart Kesidy duben 2006 Attari Wart Kesidy duben 2006 Attari Wart Kesidy duben 2006 Attari Wart Kesidy duben 2006


25.5.2006 Ještě jednou se vracíme k Blond Freddiemu. Při předávání jeho nové rodině jsme udělali pár fotek. Můžete se podívat, jaký je to fešák ;o)

Blond Freddie duben 2006 Blond Freddie duben 2006 Blond Freddie duben 2006 s chovatelkou Blond Freddie duben 2006 s novou rodinou


20.5. - 21.5.2006 Montík se zúčastnil dvou mezinárodních výstav ve švýcarském Sankt Gallen a udělal nám opět radost, když získal první den ocenění V2, res. CAC, res. CACIB a druhý den dopadl ještě lépe, když porazil ve třídě šampiónů ICH Atose Ze starého dvora a dosáhl výsledku V1 CAC, res. CACIB.

u Bodensee květen 2006


9.5.2006 Pro všechny příznivce naší chovatelské stanice máme bohužel smutnou zprávu. Přes všechno úsilí se po komplikovaném porodu nepodařilo udržet štěňátka naživu. Alespoň že Bee-Bee je v pořádku...:o((

D vrh


4.5.2006 Máme štěňátka! Ve čtvrtek byla Bee už od rána neklidná, hrabala na zahradě jámy a nevěděla, jestli má být venku nebo doma. Bylo jasné, že velký den už je tady.
Bohužel se ukázalo,že se to opět neobejde bez komplikací. Hned první pejsek byl ve špatné poloze se zvrácenou hlavičkou a Bee se nepodařilo ho porodit. Musela podstoupit císařský řez, ale tohoto černoznakatého pejska se již bohužel nepodařilo zachránit. Naštěstí jeho dva další sourozenci byli v pořádku a tak máme krásná dvojčátka, plavou holčičku a znakatého kluka. Také Bíbinka je naštěstí v pořádku. :o))

1.5.2006 Montík složil výkonnostní zkoušku VZ2. Dvacetikilometrovou trať (10 km jde psovod pěšky a 10 km jede na kole) absolvovali v čase 107 minut a tedy s výsledným hodnocením "Výborně". Blahopřejeme!
29.4.2006 Pro všechny, kteří sledovali osud našeho Blond Freddieho máme skvělou zprávu. Freddie má nový domov!!!!!! Díky mé kamarádce Nicole z Regensburgu ( majitelka Indyho v. Vorholz) jsme konečně sehnali adoptivní rodinu pro našeho Freddieho.
Domluvili jsme se, že si pro něj přijedou 29.4., ale protože majitel bezpečnostní agentury, kde Freddie sloužil, odjížděl na prodloužený víkend, museli jsme ho nakonec vyzvednout už v pátek odpoledne. Byla jsem velmi natěšená, až svého miláčka zase uvidím a také zvědavá, jestli je to opravdu takový nezvladatelný " zabiják ", jak mi ho vylíčila jeho bývalá majitelka, která ho odložila v útulku. Ale Freddie mě nezklamal, nadšeně nás přivítal a byl vděčný za každé pohlazení a každé podrbání a šťoucháním čumáku do mé ruky si vynucoval novou a novou pozornost, jako by se jí nemohl nabažit. Vrtěl ocasem, oči mu zářily a čumákem prozkoumával mé kapsy, jestli by se tam nenašlo něco na zoubek. Bez problému naskočil k nám do auta a vyrazili jsme do Ústí n.L, kde měl přespat do soboty, protože to u nás bohužel nešlo.
Také v Ústí na cvičáku mezi psy se choval velmi kamarádsky a když jsme si ho v sobotu přijeli vyzvednout, vítal nás, jako by byl odjakživa náš. Z Ústí jsme pokračovali na kliniku do Litoměřic, kde nám měli vystavit pas. Prohlídku absolvoval bez náhubku a opět žádná známka agresivity ani strachu, s panem doktorem byl hned kamarád. Musím říct, že jsem začala bojovat sama ze sebou, srdce mi říkalo, ať ho nikam nedávám a nechám si ho, ale rozum se bránil, že mít doma tři feny a ještě psa není v naší situaci možné!!!
Pokračovali jsme tedy do Rudné u Prahy, kde jsme měli sraz s rodinou Schneider. Všichni byli moc fajn a Freddie se hned stal jejich miláčkem. Protože venku pršelo, přesunuli jsme se k McDonaldovi, kde si paní nechala vypsat české povely a potom poctivě a nahlas procvičovala jejich výslovnost. Ostatní návštěvníci nechápali co se děje, když se vedle nich ozvalo s typickým německým přízvukem : SEDNI, LEHNI, ZŮSTAŇ....zděšeně si odsedávali a mysleli si něco o bláznech :-)) Nezbývalo než se rozloučit. Bylo mi hrozně když jsem viděla Freddieho oči které jako by říkali : Kam mi to zase dáváte když s vámi je mi tak dobře..."Ale pošeptala jsem mu do ouška, že se bude mít bezvadně a že se na něj určitě přijedeme podívat a on tedy naskočil do svého nového auta a pomalu nám zmizel z dohledu....
Večer přišla SMS : Cesta byla bez problémů. Freddie miluje všechny moje děti a pořád se chce jen mazlit a tak mu to dopřáváme. Jen s nejstarším pudlem jsou trošku problémy, ale to chce čas. Moc Vám za něj děkujeme!!!

A já děkuji všem kteří mi při záchraně Freddieho pomáhali nebo pomoc nabídli, jmenovitě alespoň Ivče Vlkové, Báře Lyčkové, Radce Chmelinové a Nicole Drexler.

Blond Freddie Z Brzáneckých vinohradů


22.4. - 23.4.2006 S Taruškou jsme byli na očkování proti vzteklině a tak jsme zase získaly nějaké míry a váhy. Ve čtyřech a půl měsících váží 21,5kg a měří 53cm.

Tara duben 2006

Víkend byl ve znamení výstav. V Budějovicích jsme měli dva zástupce,našeho Cross Barryho a tatínka Déčkového vrhu - Daniels Jacka Šédedab. Bohužel nedopadli kluci úplně nejlépe,protože panu rozhodčímu přišlo, že jsou příliš malí a tak jim zadal známku VD. Příště to bude určitě zase lepší!!!! Třídu otevřenou nakonec vyhrál celočerný pejsek Sven Gasko Prim.

Cross Barry Č. Budějovice duben 2006 Sven Gasko Prim

Montík nás reprezentoval v Maďarsku a to hned na dvou výstavách. Z mezinárodní si odnesl titul CAC a r.CACIB, z klubovky sice "jen" r.CAC, ale zároveň získal nádherný pohár za titul nejkrásnějšího plavého psa. Moc gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů!!!!

Tata duben 2006


14.4. - 18.4.2006 Tento víkend byl plný událostí: Montík se zúčastnil výcvikového víkendu v Novém Jičíně a jak se mu dařilo při obraně se můžete přesvědčit na pár fotkách.

Nový Jičín duben 2006 Nový Jičín duben 2006 Nový Jičín duben 2006

Roňáček přivítal o víkendu svoji první nevěstu. Byla to plavá fenka All-Brii Sideric Miks. Krytí proběhlo oba dva dny naprosto bez problémů, tak doufáme že přivítáme na svět další vnoučátka. Budeme vás informovat. O víkendu také proběhl v Plzni další rodinný turnaj v bowlingu, spojený s velkou oslavou kulatin jednoho z členů Brzánecké rodiny. Měli jsme pronajatou celou hernu a přebíhaly z jedné dráhy na druhou,což přispělo k všeobecnému veselí nejen nás hráčů,ale také personálu. Vítězem se stal již klasicky Jirka. Oslavu absolvovala také naše Taruška, která si zde odbyla další část své socializace. V novém "domově" se okamžitě zabydlela a vychutnával si pozornost všech přítomných a že nás tu nebylo málo. Akce se zúčastnila rodina od Axy, Síbího a samozřejmě základ Brzánecké rodiny..tudíž my.

Tara duben 2006


8.4.2006 V sobotu se konala bonitace a svod v Milovicích. Na bonitaci jsme měli dva zástupce a kluci si vedli velmi dobře. CAMERON - 5/1a4a/AA II.tř. 66cm a CROSS BARRY - 5/3a/AA II.tř. 67cm Znamená to, že z osmi sourozenců z našeho vrhu C je již 6 zařazeno v chovu.
Moc gratulujeme a máme radost z vynikajícího výsledku!!!.

Cameron z Brzáneckých vinohradů při bonitaci

Cross Barry z Brzáneckých vinohradů při bonitaci

Protože v Milovicích se konal zároveň takový malý sraz Kesiďáčků, nemohla ani naše Taruška chybět. Škoda že nedorazil i Jessik, ale příště si to určitě vynahradí. Dráčata si pěkně zařádila a pak se podrobila povinnému focení. Také počasí vyšlo na jedničku, takže jsme domů odjížděli s bezva pocitem ze skvěle prožitého dne. Více fotek dodáme koncem týdne.

dva Kesiďáčci 8.4.2006

tři Kesiďáčci 8.4.2006


6.4.2006 Na četné žádosti příznivců CHS a zvědavců uveřejňujeme nové fotografie Tarušky. Pěkně nám roste, že? ;o)

březen 2006 Tara duben 2006 s Arankou duben 2006s Arankou duben 2006duben 2006duben 2006 smečka duben 2006 smečka duben 2006


29.3.2006 jsme byli na ultrazvuku. Máme potvrzeno, že
krytí bylo úspěšné a my se konečně dočkáme vrhu D. Štěňátka by se měla narodit kolem 5.5. ;o)
14.3.2006 jsme vyrazili do Litoměřic. Taruška si potřebovala osvěžit jízdu autem a musím říct, že tentokrát byla opravdu vzorná a celou cestu jsme o ní nevěděli. Nejprve jsme se šli projít na náměstí, Tara poprvé viděla tolik aut a lidí pohromadě. Ze začátku se jí to trošku nezdálo a koukala na mně, co to má znamenat, ale když jsem ji povzbudila, zjistila, že to vůbec nic není a vyšlapovala si na vodítku jako královna. Očichávala kolemjdoucí psy a lidi, jen dva montéři se jí moc nelíbili a tak je pro jistotu vyštěkala. :-)
Z centra Litoměřic jsme pokračovali na veterinu na poslední přeočkování. Tam se Tarušce líbilo úplně nejvíc, protože se s ní všichni mazlili a nakrmili jí piškoty. Tak jim za to předvedla, jak krásně štěká na povel. Pak jsme jí ještě zvážili (má 14,5kg) a změřili (46cm) a vydali se na cestu domů.

Tara 3 měsíce


5000 návštěvníků se již bylo podívat na naši webovou boudičku. Velice si vážíme vaší přízně a zájmu o dění v naší hovawartí smečce. Děkujeme ;o)
9.3.2006 Taruška nám roste před očima, jak se za ten měsíc změnila můžete posoudit zde.
Většinu dne už tráví s Bee a Awkou na zahradě , ale když se dosyta vyřádí, nakonec skončí jako správný hovawart na měkkém gauči :-)
Začínáme chodit hromadně i na procházky, velké holky ale Taru neustále ignorují, ona běhá kolem nich a dělá nájezdy na jejich ocas, za který se tak krásně tahá!!! Už se naučila i hbitě uhýbat před jejich nazlobenými výpady, běhá kolem nich do kolečka a štěká na celý les. Myslím, že si s ní ještě užijeme!!!

Tara 3 měsíce


5.3.2006 Reportáž z krytí

V úterý ráno jsme se vydali na tolik očekávanou cestu za ženichem.Čekalo nás 250 km severním směrem.Naštěstí se počasí celkem umoudřilo a tak jsme v pohodě přejeli i Krušné hory a po čtyřech hodinách jízdy zastavili před pěkným domkem na okraji Cottbusu.Tam nás přivítal Hugo se svojí paničkou.

Po chvíli dorazili i Hugovi chovatelé a Bee se konečně mohla setkat tváří tvář svému vyvolenému :-)) Hugo se jí velmi líbil, Bee s ním laškovala a sváděla ho jak jen mohla.

Také Hugovi se Bee líbila, ale bohužel se spojení stále nedařilo. Zkoušeli jsme to s přestávkami několikrát, ale bezúspěšně.

Večer jsme se přesunuli do velmi sympatického českého penzionku v sousední vesnici. Sympatický byl tím, že polovina personálu rozumněla česky a hlavně zde vařili česká jídla a čepovali pravé české pivo, což ocenil především "páneček". Protože na stole ležel i miniaturní českoněmecký slovník, obveselil svou objednávkou: " Ein Bier, aber schnell, bitte" s typickým českým přízvukem, celou restauraci. Ráno jsme jeli opět k Hugovi, ale stále se nedařilo. Takže dilema...zůstat a ještě to zkoušet a nebo přejet 400km na Šumavu na náhradního psa, který také prozatím ještě nikdy nekryl??? Protože Hugo byl již unavený a jeho pokusy spíše slábly, rozhodla jsem se se pro druhou možnost a páneček v roli šoféra s povzdechem souhlasil. Na Šumavu jsme dorazili už za tmy. Na rozdíl od severu zde ležel ještě sníh (a já se doma rozmýšlela zda si vůbec brát zimní boty nebo jet v teniskách :-)) ) Dany nebyl zrovna žádný romantik a na Bee se vrhl ještě když byla jednou nohou v autě. Brzy došlo ke spojení a celých 15 minutek si Bee slastně pobrukovala, takže musíme doufat že smůla je prolomena!!!

Více budeme vědět 29.3., kdy se chystáme na ultrazvuk.


5.3.2006 Krycí pes naší Bee-Bee DANIELS JACK Šédedab získal v Mnichově na mezinárodní výstavě titul CAC ve třídě otevřené! Na výstavě jsme měli také svého zástupce - Montíka, který nás potěšil skvělým výsledkem: CAC, CACIB. Rozhodoval pan Michael Kunze. Blahopřejeme!

vítězové tříd z Mnichova 2006


28.2.1.3.2006 jsme vyrazili s Bee na krytí. Po neúspěšném dvoudenním snažení v Německu u Huga, přejeli jsme nakonec na Šumavu za českým psem DANIELS JACK Šédedab. Zde došlo velmi rychle ke spojení, tak doufáme, že se konečně dočkáme vrhu D a malých Bíbinek a Danýsků :-)
Podrobnou reportáž z krycí cesty dodáme příští týden, kdy bude hotova i fotodokumentace!!!
Protože jsme se u Huga seznámili též s jeho a Ibertovými chovateli, můžeme doplnit Taruščin průkaz původu o další dvě fotky jejich předků, Chiny v. Rumesburg a MIRKO v.Kreuzberger Hof, které nám rodina Dickfeld velmi ochotně věnovala. Moc jim tímto děkuji!!!

Daniels Jack Šedédab


24.2.2006 V pátek jsme vyrazili na velký stopařský trénink se všemi třemi fenami. Zdá se, že Bee konečně ve svých 6-ti letech pochopila co se po ní chce; moc se těším na další trénink jestli se to potvrdí a my konečně budeme mít vyhráno!!! Taruška předvedla svůj standardní výkon, musím jí u toho ještě stále trošku asistovat a hromada piškotů na stopě je podmínkou, ale myslím že dobře ví o co jde :-))) Awista trošku trucovala a přestože stopování ji opravdu baví a dělá ho ráda, tentokrát to flákala jak se dalo. Jenže ona trucuje úplně se vším, přijde mi to jako pomsta za to, že jsem přivedla domů Taru. Povely jako by neslyšela a když už vidí, že je zle a že by měla na to přivolání zareagovat, jde si provokativně předpisově předsednout před pánečka. Takže vycházky jsou teď jeden velký boj, kdy já jí dokazuji, že mně poslouchat bude i nadále a ona se snaží, aby to musela dělat co nejméně. Věřím že brzy pochopí marnost svého počínání a také to, že přítomnost Tary ji nijak neohrožuje v jejím postavení a vše se zase vrátí do normálu.
Přidali jsme jednu fotku předka (DUNJA v.d. Deutsch-City) do rodokmenu Bee-Bee

Attari Wart Kesidy únor 2005


20.2.2006 Protože počasí už se konečně umoudřilo a k nám do Polabí dorazilo jaro, vyrazily jsme dnes s Taruškou na první stopičku. Byla jen velmi krátká a rovná, našláplá na vojtěšce a pěkně proložená piškoty, ale Taruška se ukázala jako velká šikulka, zváště poté, co zjistila, že když bude hledat, najde spoustu ňaminek. Vlastně běžela s čumákem u země pak ještě celou cestu domů&co kdyby zase něco našla??? :-)
Už má pěkné přivolání s předsednutím a také začínáme polehoučku cvičit štěkání na povel. Zatím jsou to spíše takové kvílivé zvuky a kňourání, ale je to čím dál tím lepší, tak se snad brzy dobereme k pořádnému štěkotu. Aportíčky nosí s velkou chutí a nejradši má ty, co ukradne Bíbě a Awistě :-))

Attari Wart Kesidy únor 2005


18.2.2006 Dnes měla Taruška první socializační návštěvu,přijeli se na ní podívat Montíkovi. Nejprve na ně koukala trošku nedůvěřivě z bezpečné vzdálenosti, ale po chvíli zvítězila její zvědavost a když Montíci odjížděli, předváděla jim už úplně naplno, že to není žádný plyšáček ale pořádný černý ďáblík!!! Vztahy mezi ní a Awistou + Bee už se stabilizovaly. Ne, že by z ní holky byly úplně nadšené, ale už ji považují za člena smečky a ne za vetřelce i když jí dávají samozřejmě co nejčastěji najevo, kde je její místo. Na procházky chodíme ale zatím jednotlivě, při jejich temperamentu a šílenství by Tarušu převálcovaly hned za domem. Ale z Tarušky také roste pěkné číslo; už má za sebou první "zadržení", kdy vyštěkala v lese nic netušící důchodce na procházce.

Attari Wart Kesidy únor 2005


17.2.2006 Taruščiny sourozence si můžete prohlédnout v jejich webových boudičkách:
Arwen
Alvia
Argyll
Nebo hromadně přímo na stránkách chovatelské stanice Kesidy

Attari Wart Kesidy


8.2.2006 Taruška už je řádně zabydlená a začíná demolovat na co přijde. Nejraději se přetahuje o pánečkovy tepláky nebo o deku, krade časopisy ze stolu aby je bleskovou rychlostí roztrhala na centimetrové kousíčky. Včera jsme spolu uklízely ráno sníh a předvedla nádherný boj s koštětempoprvé jsem ji slyšela štěkat. Na zahradě kontroluje králíky a slepice, kocoury pomuchluje a pak zažene na strom. Také Awista a Bee už si naštěstí začínají zvykat na myšlenku, že ten malý drzounek je tu na trvalo. Awka už se chvilkama i zapomene a začne ji provokovat ke hře, ale pak jako by si uvědomila, že to je přece vetřelec, odběhne za Bee a dělají že Tara neexistuje. Taruša jim tedy za to zalehla pelech a dnes poprvé nebyla otamtud vyhnána. Také samozřejmě každý den, co počasí dovolí, trénujeme chůzi na vodítku a seznamujeme se s okolím. Dnes navíc čeká Tarušku první noc, kdy bude sama ve verandě ve své "boudičce". Zatím se jí tam vůbec nelíbí a dává to velmi hlasitě najevo, ale paničce už končí dovolená a tak si musí zvykat. Uvidíme kolik toho na zítřek naspíme :-)))

Attari Wart Kesidy


4.2.2006 konečně jsme se dočkali a dovezli si Tarušku. Cestu zvládla bez problémů a doma po chvilce trucování, kam že jsme jí to unesli, začala hned všechno prozkoumávat a ani moc neplakala. Nejvíc se jí líbí lítat po zahradě, rvát se s kocourem a tahat Bee za ocas. Awista a Bee z ní bohužel zatím moc nadšené nejsou, ale to chce určitě jen trošku času a trpělivosti. Ve středu přidáme první fotky z nového domova.
28.1. - 29. 1.2006 Tento víkend byl velmi nabitý událostmi. došla zpráva z Dánska,že kolem 3.3.by se měla narodit štěňátka po Barawe a německém psovi Alfi v.d.Torwitzer Tannen. Třetí Brzánecká vnoučátka se narodila brzy ráno 28.1.v chovatelské stanici " z Apollonova chrámu " Otcem je Apollón z Apollónova chrámu a matkou naše Cassinka. Na první fotku štěňátek se můžete podívat zde. Fotky budou pravidelně doplňovány na stránkách CHS Z Apollónova chrámu V sobotu se na první průzkumnickou výpravu vydala se svými sourozenci i naše Taruška. A podle slov chovatelky se jim to všem moc líbilo. K dovršení úspěšného víkendu přispěl Montík, který si v neděli přivezl z Trenčína tituly CAC,CACIB a BOB. Tento CAC byl o to cennější, že byl posledním chybějícím pro Montíkův titul Slovenský šampión krásy, který mu teď přibyde k již získanému Championovi Rakouska. MOC BLAHOPŘEJEME!!!!!

Clairmont z Brzáneckých vinohradů


26.1.2006 byla nakryta Carisha celočerným psem Alamo v.Geroldsbach. Přejeme, aby spojení bylo úspěšné a těšíme se na zprávu o štěňátkách ;o)
22.1.2006 V neděli jsme byli na první, a doufáme že ne poslední, společné procházce s novou kamarádkou Arankou z Kočířova dvora. Aranka je půlroční hovawartí slečna a bydlí v sousední vesnici, takže jí trošku radíme s výchovou a výcvikem a hlavně jsme rádi, že tu máme konečně nějakou hovawartí kamarádku. A taky jsem si trošku vyzkoušeli jaké to bude až naší smečku doplní malá Taruška.

Arankou z Kočířova dvora


16.1.2006 jsme si byli vybrat nového člena naší smečky. Je to samozřejmě opět hovawart, černoznakatá fenečka, jmenuje se Tara a my už se nemůžeme dočkat, až si ji za 14 dní dovezeme domů;o)
5.1.2006 Přemístili jsme návštěvní knihu, aby se dala lépe najít. Napište nám, budeme se těšit! ;o)
2.1.2006 Smutnou zprávu jsme dostali těsně po Vánocích z Německa od majitelů tatínka našeho vrhu A. Ve středu 28.12.odešel INDY v.Vorholz ve věku 12 a půl roku do psího nebe. Byl to povahově opravdu výborný pes a jsme rádi,že jeho krev zůstane v chovu zachována díky chov.stanici v.Philippsdorf a Nova Merigo.