Archiv novinek - 2005  

25.12.2005 K Vánocům nám dorazila báječná zpráva od celočerné Cassinky. Dnes byla na ultrazvuku a je potvrzeno, že jsou na cestě další Brzánecká "vnoučátka" Otcem štěňat je černoznakatý Apollon z Apollonova chrámu. O přesném počtu a barvách budeme informovat hned, jakmile dostaneme zprávu o jejich narození, tedy zhruba za měsíc. :o) 13.11.2005Clairmont, (ve třídě vítězů získal ocenění V1 CAC), Cross Barry (ve třídě otevřené se umístil jako čtvrtý se známkou Výborný), Bee-Bee (ve třídě otevřené hodnocena známkou Výborná), největší radost jsme ale měli z úspěchu matky rodu Awisty, která získala titul Nejlepší veterán. Všem zúčastněným gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci! Rozhodovala paní Libuše Ubrová. 10.11.2005vrhu C a vrhu A. Můžete se podívat na fotografie některých předků našich psů. K Bay City přidána novější fotografie. 6.11.2005 reprezentoval naši chovnou stanici Montík opět v zahraničí. Tentokrát na mezinárodní výstavě Nitra Canis ve slovenské Nitře od polského rozhodčího Andrzeje Stepinskeho získal ocenění CAC, CACIB. Máme ohromnou radost a blahopřejeme!

CACIB Nitra 29.10.2005 jsme se jeli podívat do Mořiny nedaleko Karlštejna na závody ovládání dobytka pomocí psů. Přestože se těchto závodů zúčastnily jen borderkolie a žádný hovawart, byla to velmi zajímavá podívaná. Závody byly doplněny ukázkami tance se psy a Agility. My jsme neodolali a návštěvu závodů spojili s menším výšlapem kolem dvou nejznámějších lomů - Velké a Malé Ameriky. Příjemný výlet v báječném počasí byl umocněn ještě získáním dvou nových turistických známek.
Amerika pasení dobytka 25.10.2005 Bohužel jsem se dozvědeli jednu velmi smutnou zprávu. Majitelé Blond Fredieho přestávají pejska zvládat a protože mezi nimi již došlo k několika konfliktům, hledáme Freddiemu nového pánečka. Podmínkou je aby měl nějaké zkušenosti s výcvikem a výchovou velkého psa. Pokud by měl někdo zájem poskytnout Freddiemu nový domov, tak se mi prosím ozvěte na telefon nebo na mail. Freddie žije v Děčíně, ale majitelé jsou ochotni ho kamkoliv přivézt.

obrázek z bonitace

16.10.2005Dobrým zprávám není konec! Z Německa nám přišla zpráva od Carishy. V neděli úspěšně prošla bonitací ZTP a teď už plánuje svá první štěňátka. Máme velikou radost a přejeme hodně chovatelských úspěchů! Tento víkend byl opravdu velmi úspěšný.:o) 16.10.2005Montík složil zkoušku ZZZ! Blahopřejeme! 14.10.2005 Montík ve třídě šampionů umístil jako druhý. Získáním titul res. CAC. Anw. Dt. Ch. zaznamenal významné dva body na německém poli. 9.10.2005 Na MV v Českých Budějovicích nás reprezentovala Cassiopeia. Ve třídě otevřené skončila z osmi fen na krásném 2. místě a odvezla si titul res. CAC. Moc gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů.

obrázek z bonitace

V neděli 2. 10. 2005 se konala bonitace v Milovicích. Přestože se původně měli zúčastnit Cameron, Cross Barry a Caroline, přihlásila se a přijela nakonec jen Carolínka. Počasí bohužel moc nepřálo, celý den drobně pršelo. Carolinka bonitaci zvládla, kvůli DKK bohužel jen s omezením na 1 vrh. Její bonitační kód : 5/2a4a4d/G3,L2/BB III.tř. 1 vrh
Doufáme že se "kluci" polepší a přijedou na bonitaci na jaře.

Eddy v. Julienhof

27.9.2005 k nám dorazila báječná zprávička z Německa od tatínka našeho "C" vrhu. Lux (Eddy v.Julienhof) se zúčastnil 3.9. speciální výstavy v Hohenrodě, kde obdržel titul NEJLEPŠÍ VETERÁN. Máme velikou radost a přejeme Luxíkovi ještě mnoho spokojených let se svou smečkou. 25.9.2005 Na národní výstavě v Brně jsme měli jen jediného zástupce - celočerného psa Camerona. Posuzoval pan Ladislav Kukla a Roňásek si nevedl vůbec špatně. Odvezl si tituly CAC a Národní vítěz. Gratulujeme a máme velikou radost!!!!

DEX v.Philippsdorf.jpg

25.9.2005 se na nás přijela podívat naše vnučka DEX v.Philippsdorf. Viděli jsme ji společně s ostatními sourozenci ve věku 7 týdnů a tak jsme byli moc zvědaví,jak vyrostla. Dexinka je zatím moc hezká a hlavně fantastická v povaze. Okamžitě prozkoumala celou zahradu, okousala všechny členy naší rodiny a vyprovokovala k divokým honičkám i svoji babičku Awistu a tetu Bee-Bee. Těšíme se na další setkání. 23.9.2005 O víkendu jsme se zúčastnili psího pochodu 5P,který navazuje na tradiční Pochod za Roboranem.Vybrali jsme si prodlouženou okružní trasu 17km dlouhou.Kromě našich holek si s námi vyšlápla také sestřička Axa ( Baxis ) Z radosti nad tím,že nám vyšlo počasí a my si užijeme krásnou sobotu jsme se hned v začátku nějak zapovídali a sešli z trasy,čehož jsme si vůbec nevšimli,protože trasa vedla přesně podle plánku - prošli jsme chatovou osadu a poté došli k rybníku.Že to není ten,který byl namalován na mapce jsme zjistili až v momentě,kdy jsme začali potkávat další pochodníky jdoucí ale v opačném směru.Jejich zděšení a charakteristická věta : Ježiši,jak to že jdete obráceně??? se stala naším heslem a dokázala zlepšit naši náladu,přestože jsme se museli asi 6km vrátit pro první kontrolní razítko a tak se naše trasa poněkud prodloužila na nějakých 23km.Ale s menším odpočinkem a posílením v jedné velmi sympatické hospůdce jsme to nakonec zvládli a dorazili do cíle.Byl to bezvadný výlet pro nás i naše čtyřnohé miláčky a doufáme že si to příští rok opět zopakujeme.
pochod 5P - občerstvení pochod 5P 10.9.2005 Montík nezahálí a pracuje! Po čtvrtém místě na závodě hovawartů v Kolíně 5.7., kde získal v kategorii ZPU-1 114 bodů, se minulou sobotu zúčastnil 1. ročníku Březeneckého duelu v Chomutově v kategorii ZM. Skončil sice na pátém místě, ale výsledek 81 bodů (soutěžilo se v poslušnosti a stopování) je slušný. Jen tak dál! ;o) 4.9.2005 Další mezinárodní výstavu absolvoval CROSS BARRY. Paní rozhodčí Jana Svobodová ho ocenila známkouV4. Máme velikou radost a blahopřejeme! 28.8.2005 První výstavní zkušenost získal CAMERON. Z krajské výstavy v Brně si dovezl od rozhodčího pana Řehánka známku V1, vítěz třídy. Blahopřejeme a přejeme mnoho dalších úspěchů! 19.21.8.2005 jsme uspořádali bowlingový turnaj čtyř rodin u majitelů Cross Barryho . Kromě nás se zúčastnili Montíci a majitelé Baxis. Víkend proběhl v pohodě a přátelské uvolněné atmosféře a zase jsme museli konstatovat, že mezi přáteli letí čas jako voda. Dovolená v Beskydech Tradiční společná dovolená proběhla tentokrát v Čeladné v Beskydech společně s Montíkovou rodinou. Společně jsme lovili turistické známky a dobývali vrcholy pohoří.
na Radhošti na Lysé hoře 23.7.2005 Na Národní výstavě v Mladé Boleslavi jsme měli svého zástupce! Cross Barry nám udělal obrovskou radost hodnocením V2 Res. CAC. Výsledek je o to cennější, že rozhodoval p. Luděk Novák. Srdečně blahopřejeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!

vyhlašování výsledků

8.7.2005 Aktualizovali jsme fotografie AINDYHO, BAXIS, BRADLEYHO, CROSS BARRYHO, CLAIRMONTA, CAMERONA, CARLUXE a CARISHY. 1.-3.7.  proběhl sraz štěňat, tentokrát ve Žďárských vrších na Luclém vrchu. Měli jsme možnost si vyzkoušet další část švédského povahového testu, který je součástí švédské bonitace a proběhl také nácvik na bonitaci, trénink v obranách a vyhledávání předmětu a také trochu toho cirkusového umění ;o) u zpívající lípy v Telecí. Skvělý terén přímo lákal k nácviku stop. Menší nepřízeň počasí nikoho neodradila ani od výletů po okolí a Večery probíhaly tradičně u táboráku při vínečku.

skupinové foto


Zúčastnili se:

AINDY, BEE-BEE, BAXIS, BIG SANDY, BRADLEY, CROSS BARRY,CLAIRMONT, CAMERON, CARLUX, CARISHA, a máma AWISTA

Na fotografiích pracujeme, ale nezůstáváme u vzpomínek a plánujeme další sraz na podzim. 14.6.2005 Radostná novina dorazila z Moravy,Roňásek ( CAMERON) úspěšně složil zkoušku ZOP.Gratulujeme!!!! 14.6.2005 Štěňátka Ayi a Atzeho jsou již na světě!!!! 3.6.se narodilo 11štěňátek:6 kluků1plavý a 5 černých se znaky a 5 holek2 plavé a 3 černé se znaky.Pokud byste měli zájem o bezva kamaráda a hlídače,kontaktujte prosím chovatelku paní Valentovou - tel. 602/310026 5.6.2005 Monty se zúčastnil Evropské výstavy v rakouském Tullnu s výsledkem V3. Rozhodovala rakouská rozhodčí Sabine Kerschner.

../photogallery/P5220179.jpg

21-22.5.2005 se konaly dvě výstavy ve Švýcarsku,kde jsme měli jako zástupce Clairmonta. Montík nám v zahraničí rozhodně ostudu neudělal. V sobotu získal tituly r.CAC a r.CACIB a v neděli vyhrál svou třídu s hodnocením V1. Protože ve Švýcarsku se stejně jako ve Francii zadává pouze jediný CAC + r.CAC ( stejně jako je jediný CACIB a r.CACIB),je toto umístění opravdu skvělé. Pro český chov je plusem i to,že v sobotu Montyho porazil jen český pes ATOS ze Starého dvora,který si odvezl tituly CAC, CACIB a BOB a jeho bratr ART se umístil na pěkném třetím místě. V neděli Atos získal r.CAC a r.CACIB. 15.5.2005 složil Montík další zkoušku. Tentokráte se jedná o záchranářskou zkoušku RH-E,kterou složil na velmi pěkný počet bodů - stopa 95 a poslušnost 86. GRATULUJEME!!!! 14.5.2005 se konala krajská výstava v Plzni. Této výstavy se zúčastnil i Cross Barry,obhájil loňské vítězství a odvezl si tituly: vítěz třídy otevřené a Krajský vítěz.

P5130053.jpg

14.5.2005 se  Montík zúčastnil v Kroměříži svodu plemeníků a Klubové výstavy hovawartů, kde ve třídě vítězů obdržel ocenění výborný 3 8.5.2005 máme ultrazvukem potvrzeno narození dalších vnoučátek od Ayi, která byla kryta v Německu Interchampionem+Champ. Německa ATZEM v. Wackerbarth. Atze je černý se znaky, RTG A1 a zkoušky z výkonu BH, IPO1, IPO2, FH1. Štěňátka by se měla narodit kolem 7. 6. 2005 a bude jich asi hodně. Pokud by měl někdo zájem o kamaráda s předpokladem výborné pracovní povahy, kontaktujte mě nebo přímo Ayinu paničku Veroniku Valentovou - tel: 602 310 026, e-mail:  tvvv@mac.com 8.5.2005 rozšířil Montík počet složených zkoušek o VZ 124.4.2005 se zúčastnil MV v Opoli, kde ve třídě šampionů získal ocenění výborný 39.4.2005 jsme se vypravili na MV do Berlína. Posuzoval rozhodčí Kunze, který známkami " výborný" opravdu šetřil. Zadal jich jen 9, velmi dobrých 15 a 2 dobré! Titul BOB a Vítězka Berlína získala č.zn. fenka JAVA v.Jesses Meute. Ve třídě championů byli kromě Montíka ještě dalšítři psi - ALFI v.d.Torwitzer Tannen, ATZE v.Scheunenweg a polský pes URWIS Chatka Zielarki. Titul CACIB a vítěz Berlína si nakonec odvezl ALFI, ale Monty skončil hned jako druhý a odvezl si titul res.Antw.Dt.Ch. 13.3.2005 se konala další výstava- NVP v Nitře. Montík zabodoval lépe než v Trenčíně a dovezl si tituly CAC a BOB.

Další dobrá zpráva dorazila od Baxis,která rozšířila počet složených zkoušek o VZ 1

../photogallery/P3260035.jpg

26. 3. 2005 se konala v Kroměříži bonitace, kde Cassiopeia obdržela kód:

 5/ 1a /B6,L6,M5/ BB    III.třída  chovnosti

5.3.2005 Doplněny nové fotografie u C-vrhu - Cameron, Conifera a Caroline 23.2.2005  Byly doplněny nové fotky plavého  Carluxe 15.2.2005 Výstavní sezóna pro nás nezačala bohužel nejšťastněji. Na MVP v Trenčíně dostal Montík jen velmi dobrou, ale vynahradil si to hned 13. 2. na MVP v Brně, odkud si dovezl tituly CAC a r.CACIB 17.1.2005 Montík má své vlastní stránky - najdete je na adrese : http://www.clairmont.wordbook.cz